X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz moj tez cos nawija o dronie. A kysz po moim trupie ;)

Tez chcialam zrobic fotokalendarze ale stwierdzilam ze zrobie za rok a na razie robie malemu zdjecia tematyczne co miesiac.

W tym miesiacu patriotycznie bo dzien niepodleglosci, nastepnie swieta i tak co miesiac zdjecie tematyczne zwiazane z danym miesiacem i wtedy za rok kazda babcia taki dostanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:41

magda sz, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku*wa w budynku czy budynku obok jest impreza i dra ryje na całego i bas napieprza. Zaraz mnie ch*j strzeli. Daje im pół godziny i zadzwonię po odpowiednie służby. Jak można mieć tak zryty beret żeby imprezę robić na osiedlu gdzie jest pełno dzieci i to w tygodniu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka.mom moj maz jak myl okna i pral firane to chcial ja puscic na 90 stopni. Mowie mu ze tylko ja zniszczy to on do mnie zadzwon do mamy to odpowiadam ze mama mnie wysmieje ze man tyle lat a nie wiem jak firany prac. To zadzwonil do swojej.

A ja mu kiedys jego ukochane spodnie zniszczylam. Kupil na wyprzedazy w sunset suit takie srebrno-szare. No coz po moim wypraniu sa tylko szare heheh ale nie denerwowal sie zbytnio.

Boze bywa jak bywa ale ten chlop to mnie musi mocno kochac... bo ze mnie choleryk, bez cierpliwosci, gadula i mam szczescie zniszczyc niechcaco jego ulubione rzeczy a raz podczas klotni w aucie to go nawet z auta wyrzucilam... ehh a moi kuzyni nazywaja mnie esesmanka...

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys przegiecie ja to bym juz dawno zrobila spokoj a nie czekala tak dlugo... toz to dzisiaj jest poniedzialek. Kiedys wynajmowalismy mieszkanie i byl dozorca heheh a obok sasiedzi mieli imprezke. Nie slyszalam co maz do mnie mowi w lozku. To poszedl do dozorcy i zrobili porzadek.

lys lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście sami się uspokoili a może ktoś im zwrócił uwagę nie wiem. Grunt ze jest juz ok.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a jaki masz fotelik??

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa tak tylko dodam do tego mm co dawałas...Pisałam też to Lys chyba że organizm dziecka Do 2tyg przyzwyczaja się Do mm oczywiście to tylko statystyka i może te jej kupy by się prędzej czy później unormowaly.Leon też 2tyg się przyzwyczajal do mm aż w końcu kupa raz dziennie to norma.Teraz ma nowe jedzonko i też znowu kupy inne ale czekam bo pewnie musi się to wszystko ustabilizować.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Psioszka racja, dlatego dzis bede jej dawac po 30ml do mojego, zeby organizm sie przyzwyczajal, a jak po 2 tyg bedzie dalej sie meczyc to wtedy szukam innego.
    Co teraz Leon je??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 07:09

Pulpecja lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Wam tez się nie chce zwlec z łóżka? Ja mam ochotę wskoczyć z powrotem pod kołderkę, ale zanim dzieci wyjdą do szkoły to się już pewnie rozbudzę. Niecierpliwa, psioszka dobrze pisze. Jak podasz mm to na początku organizm musi przywyknąć i sobie z nim poradzić, to wymaga jednak czasu. Cały czas mam w głowie tę twoją córunię. Mam nadzieję, że szybko sobie poradzicie z tym brzuchem. My tu wszystkie jesteśmy bardziej wrażliwe na problemy z dzieciaczkami bo w końcu każda ma takiego skarba i wie jak to jest i jak się o wszystko martwi. Za to podejście lekarzy - bezcenne.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa my mamy besafe izi go

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dziekuje bardzo! Chociaz tu na chwile odnajduje wiare...
    Dzis o 3 zjadla na spiocha, a rano nie zdazylam wylapac momentu, w ktorym sie wiercila i jak juz otworzyla o 7 oczy, od razu szeroki usmiech i gotowa do zabawy, ani myslala o jedzeniu, wiec znowu musze czekac az sie zmeczy i wladowac jej flache. Caly czas sobie powtarzam to co napisalas, ze dziecko sie samo nie zaglodzi.

Lys jak noc?

Pulpecja lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ale pogoda fuuj teraz już tak będzie a juz niebawem snieg i chlapa :-( o 12:30 szczepienie
    Dalej mamy odparzenie pod siusiakiem musze pokazac pediatrze moze jakas aptekarska masc przepisze bo kurcze takie miejsce wrazliwe wczoraj nawet plakal bo go przy zmianie pieluszki bolało :-( :-( :-(

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa,nie ma za co dziękować.Słuchaj, a może twoje mleko jest tak świetne, że wystarcza jej na dwa razy dłużej? Moja za to co dwie godziny cycuś bo jak nie to awantura. Ale jak się o 6 obudziła i zobaczyla włączony telewizor to nawet o jedzeniu zapomniala :-)

zabka11 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc nienajlepsza. Wczoraj wieczorem kilka razy histeria i płacz. Chciała jeść ale płakała w trakcie. Jak juz usnela to się wybudzala z płaczem po 10 minutach. Potem jeszcze ta imprezka ze spać nie mogłam. Generalnie do małej wstawalam kilka razy. Karmiłam i odkładalam po 2 razy bo się wybudzala. Teraz juz od godziny wisi na cycu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez sie cos przestawilo i budzil sie co 3h, nie bylo dluzszej przerwy po kapieli. I pobudka o 6:30 -jak dobrze wstac skoro swit;) a teraz mi zasypia...

Nuecierpliwa - dlaczego ten lekarz od kozy ma takie dobre opinie? Jego metody odchodza od teorii medycznych, ja bym nie ryzykowala. WHO nie wzielo z kosmosu tego, ze najlepsze jest mleko matki, a jesli nie matki to od innej kobiety, a na 3 msc mleko modyfikowane.

Fotelik trzeba dopasowac do dziecka i wkladka, i dlugoscia pasa i wysokoscia, inaczej nie spelnia swojej roli bezpieczenstwa. Tomek czasami tez placze jak zbliza sie pora karmienia, ale nigdy nie wyciagam go z fotelika, bo nic mu nie bedzie jak sie pozanosi placzem, a nigdy hym sobie nie darowala, gdybysmy mieli stluczke i malemu by cos sie stalo.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko kozie to tak w ostatecznosci, gdyby zadne mm jej nie podeszlo, albo gdyby okazala sie to alergia na bmk w co on nie wierzy. Paula to jest lekarz starej szkoly, a opinie ma swietne i zawsze pelna poczekalnia. Nawet ta lekarka ze szpitala zmyla ta moja z przychodni i kazala sie trzymac tego

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja tez bym sobie nie darowala, ale Ty maja zlote dziecko na szczescie takich wyborow dokonywac nie musisz. Jezdzimy praktycznie co weekend do rodzicow 50km i na poczatku bawi sie metkowcem, patrzy na krowe, po paru minutach zaczyna sie prezyc, poplakuje, ale szybciej lub pozniej sie uspokaja i zasypia, wczoraj drugi raz dzika histeria i moze jestem nieodpowiedzialna matka, a raczej maz ojcem bo to on kazal ja wypiac, ale jakos nie potrafie bezczynnie siedziec i patrzec jak dziecko lapie bezdechy z tak histerycznego placzu. Mam jeszcze taka teorie, ze nie pasuje jej jazda po ciemku, chociaz mamy zamontowana z tylu lampke ledowa, to takie akcje tylko jak jest ciemno. Teraz bedziemy jezdzic do dupy na raki, bo nie mam zamiaru po raz 3 tego przezywac.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Od wczoraj czwarte podejscie, zeby cos napisac, a jak zaczne i nie skoncze, to po chwili wywala mk posta buuu. I zas mam co nadrabiac :D
    Niecierpliwa jak przeczytalam o Waszych problemach z jedzeniem, to az mi ciarki przeszly. Nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego co czujesz. A ta opinia lekarki, ze moze Twoje mleko jej nie smakuje, to tez sobie pomyslalam, ze tak moze byc, bo jednak ta twoja dieta dosc uboga jest, a smak mleka tez zalezy od tego co jesz. Ja na Twoim miejscu wrocilabym do nabialu, a odstawila jajka i zastankwilabym sie nad marchewka - kolezanki cora byla wlasnie na nia uczulona, a alergenu szukali ponad pol roku.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka praktycznie nie jadam marchewki, ostatnio kroluje u mnie pieczywo z dzemem lub serkiem kozim i wedlina, ale taka gdzie w skladzie nie ma mleka. Juz nawet zaczelam sie zastanawiac nad pieczywem, moze to alergia na jakies zboza...
    Griszanka pochwal sie tortem :)

A moze to ten pierdzielony skok rozwojowy, ze wozek, przestal pasowac, jazda samochodem, nie wiem. Dobrze, ze jak jest w domu to przynajmniej jest pogodna, usmiechnieta i rozgadana, a jak chce zobaczyc w niej aniolka to wpatruje sie w nia w nocy jak spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:00

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - a nie mozecie sie wtedy zatrzymac, wyciagnac z fotelika i uspokoic?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ