X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina u mnie to samo, wózek od poczatku uwielbia, fotelik to tylko 2 min aktywny a potem kimono haha, fajna kluseczka z Poli, a jak moj szymonek ogladał hih chyba sie mu spodobała:D

u nas otrafi sie rozesmiac w głos, ja normalnie płacze zawsze, eh matka...

Musze dla Poli pokazać Szymonka... :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
    Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
    Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
    Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((

lys lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pisałaś kiedyś p kolagenie mozna go używać przy KP?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Karolina pisałaś kiedyś p kolagenie mozna go używać przy KP?
    naturalny kolagen jak najbardziej :)

aaaaga lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagen silver polecalas z tego co pamietam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba Ofka polecała, ja nie uzywałam,ale tez slyszalam ze jest dobry :) no i on jest naturalny.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnela - dzieki Bogu !

3 dni na polu nie bylysmy bo padalo caly czas- dzis musze sie zebrac a tak sie rozleniwilam ze mi sie nie chce ;/

Aga89, Aga89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    hej.
    Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
    Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
    Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
    Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((

maadzik u nas podejrzenie alergii na BMK jest u nas, u niecierpliej, apaczki i agaaty. Dziewczyny karmią piersią, ja karmię piersią plus mm. Wszystkie jesteśmy/byłyśmy na diecie eliminacyjnej, do tego podajemy probiotyki.

Jakie saszetki masz podawać małemu?
    Na Twoim miejscu kąpałabym cały czas w emoliencie, możesz też spróbować Emolium mają produkty dla osób AZS itd

http://emolium.pl/produkty/produkty.aspx

edit tzn emolium też próbowałaś, myslałam że olium to też jakaś marka emolientów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:59

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się średnio przez 50% swojej aktywności tak głośno zaciesza jak 5ylwii:)

Dzisiaj kolejny postęp: Tomek przewrócił się z brzucha na plecy:) W drugą stronę jeszcze nie daje rady, przewraca się na bok, ale ma za ciężki tyłek by nim zarzucić. Ale i tak miło, że chociaż w jedną stronę opanował przewroty.

lys, Pulpecja, 0na88, 5ylwia, apaczka, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko juz druga noc z rzedu tylko trzy razy jadlo i spalysmy do 7 :) Noc super za to mamy problemy ze snem w ciagu dnia. Wesola za chiny mi nie zasnie...musi sie rozwyc i dopiero wtedy zamyka oczy i zasypia - istny cyrk. I ovzywiscie tylko kolanka, bo w lozeczku to 10min i po drzemce. Jedynie na spacerach dobrze spi. Wczoraj tylko spacerowa drzemke miala a tak to caly dzien na rekach.

Co do fotelika to tez jaj stoimy na swiatlach jest ryk, ale ja siadam z tylu i ja trzacham jak stoimy ;) daje rade ta metoda.

Karola Twoja Polka to widocznie maly aniolek :) Moja to sredniaczek, chociaz czasami mam wrazenie, ze jest wrazliwcem.

W sob. moja siostra ma urodziny w lokalu i idziemy z mezem na kilka h (moja mama zostanie z
    jula). Mam cala liste dan do zrobienia - lacznie z tortem...ale ciezko jest robic cokolwiek z dzieciem na kolanach :/

Ach zycie matki...

Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys mam podawać Latopic przez miesiace i niby działa 2 lata.
    Mam ulotke tego i to co w niej wyczytałam to to że mamy są zadowolone.

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

a próbowałaś emulsji z tej serii Latopic? Też ma dobre opinie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a próbowałaś emulsji z tej serii Latopic? Też ma dobre opinie.
    nie próbowałam bo dopiero wczoraj mi lekarka powiedziała że to skaza.
    Przez 3 dni nie jadłam nabiału w 4 dzień wypiłam szklankę mleka w na 5 dzień mój synek miał na brzuszku,klatce,udach i rączkach tare;(

muszę mu coś kupić do kąpieli i te saszetki latopic.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 grudnia dzień darmowej dostawy: www.dziendarmowejdostawy.pl/kategoria/odziez-dodatki/

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7b59b8406a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763dbaf600c0.jpg

U nas dzisiaj urodzinki 4 miesiące :-D

Na zdjęciu hustawka ktora kupilismy wczoraj, uzywana za £5 ale już widze ze strzal w dziesiatke. Rewelacja, na korbke , nakrecam i popycham i buja, buja, buja zasnela już w niej raz. Firma graco dla zainteresowanych ;-)

0na88, Pulpecja, magda sz, lys, jesslin87, niecierpliwa, gianna88, Paula_071, zabka11, Laura, apaczka, Martucha86, mamasia, Katarka, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U nas noc traaagiczna.. o 3 obudziła się w wielkiej histerii, nie dała pieluchy zmienić, pisk taki ze pewnie sąsiedzi mysleli ze ja przypalam czyms. W powietrzu pieluche zmieniałam ale pajaca juz nie dala zapiąć. Dorwała sie do cyca i jakoś sama ułożyła się na brzuch i tak spała z godzinę, po czym znów histeria.. i tak co godzinę do 10. Rano mówiłam do męża albo ją wezmiesz do pracy albo idę ją sprzedać na bazar bo to złośliwiec, wie że mama chora to daje jej w czambo. Takiej hujowej nocy nie było od 1.5 miesiąca. No a o 10 obudziła się śmiejąc i głasiała mnie rączką po policzku..więc jak jej nie kochać?

Jazda samochodem to jak sama nazwa wskazuje- jazda... jak tatus zapierdziela po ekspresówce i włącza się turbina która tak buczy to moje dziecko śpi jak zabite, jak tylko zwalniamy, hamujemy, stoimy na światłach to bujam tym fotelikiem na prawo i lewo, śpiewam, udaje buzią ze jedziemy. Czasem mam zakwasy w bicepsie po takiej jezdzie. Nie ma opcji żebym sama z nią jechała samochodem, spowodowałabym wypadek przez jej wrzask, a dwa to ona by mi się udusiła z płaczu. Raz na 10 jazd zdarza się że się prześpi z 15 min. Nawet jak jedziemy do moich rodziców 300 km to ona może z 15 min śpi..

Chciałam dziś iść na spacer bo ostatnio mała była na dworze w sobotę przez moją chorobę a dwa deszcz padał w niedzielę, ale po takiej nocy jaką mi zafundowała boje się ją nosić bo słabo mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:00

Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ale ślicznota:) gdybym miała miejsce to zakupiłabym chustawke a tak to lezaczek, krzeselko, wozek, miejsca brak.. moze kupie taka do futryny jak podrosnie to zamontuje w kuchni bo mam duzo miejsca:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak jadę sama i prowadze Emma jest na tylnym siedzeniu. Jak zaczyna plakac to wyciagam reke i bujam , o dziwo uspokaja sie szybciej niz gdybym siedziala z tylu. Nie widzi mnie, moze dlatego,no i moje zdeterminowanie bo cczasem musze jechać i już.

pisalyscie o prezentach i akwarium , my mamy rybki , uwielbiam je obserwowac ale moja starsza córka nie ma takiej fascynacji , mlidsza chwilę popatrzy ;-)
    Jak pracowalam z chorymi dziecmi to zawsze rybki byly takim uspokajaczem

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Ja tez podaje latopic i tylko to je lyzeczka ze smakiem az siorbie

‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ