X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina u mnie to samo, wózek od poczatku uwielbia, fotelik to tylko 2 min aktywny a potem kimono haha, fajna kluseczka z Poli, a jak moj szymonek ogladał hih chyba sie mu spodobała:D

u nas otrafi sie rozesmiac w głos, ja normalnie płacze zawsze, eh matka...

Musze dla Poli pokazać Szymonka... :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
    Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
    Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
    Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((

lys lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pisałaś kiedyś p kolagenie mozna go używać przy KP?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Karolina pisałaś kiedyś p kolagenie mozna go używać przy KP?
    naturalny kolagen jak najbardziej :)

aaaaga lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolagen silver polecalas z tego co pamietam

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba Ofka polecała, ja nie uzywałam,ale tez slyszalam ze jest dobry :) no i on jest naturalny.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzieki :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnela - dzieki Bogu !

3 dni na polu nie bylysmy bo padalo caly czas- dzis musze sie zebrac a tak sie rozleniwilam ze mi sie nie chce ;/

Aga89, Aga89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    hej.
    Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
    Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
    Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
    Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((

maadzik u nas podejrzenie alergii na BMK jest u nas, u niecierpliej, apaczki i agaaty. Dziewczyny karmią piersią, ja karmię piersią plus mm. Wszystkie jesteśmy/byłyśmy na diecie eliminacyjnej, do tego podajemy probiotyki.

Jakie saszetki masz podawać małemu?
    Na Twoim miejscu kąpałabym cały czas w emoliencie, możesz też spróbować Emolium mają produkty dla osób AZS itd

http://emolium.pl/produkty/produkty.aspx

edit tzn emolium też próbowałaś, myslałam że olium to też jakaś marka emolientów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:59

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się średnio przez 50% swojej aktywności tak głośno zaciesza jak 5ylwii:)

Dzisiaj kolejny postęp: Tomek przewrócił się z brzucha na plecy:) W drugą stronę jeszcze nie daje rady, przewraca się na bok, ale ma za ciężki tyłek by nim zarzucić. Ale i tak miło, że chociaż w jedną stronę opanował przewroty.

lys, Pulpecja, 0na88, 5ylwia, apaczka, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko juz druga noc z rzedu tylko trzy razy jadlo i spalysmy do 7 :) Noc super za to mamy problemy ze snem w ciagu dnia. Wesola za chiny mi nie zasnie...musi sie rozwyc i dopiero wtedy zamyka oczy i zasypia - istny cyrk. I ovzywiscie tylko kolanka, bo w lozeczku to 10min i po drzemce. Jedynie na spacerach dobrze spi. Wczoraj tylko spacerowa drzemke miala a tak to caly dzien na rekach.

Co do fotelika to tez jaj stoimy na swiatlach jest ryk, ale ja siadam z tylu i ja trzacham jak stoimy ;) daje rade ta metoda.

Karola Twoja Polka to widocznie maly aniolek :) Moja to sredniaczek, chociaz czasami mam wrazenie, ze jest wrazliwcem.

W sob. moja siostra ma urodziny w lokalu i idziemy z mezem na kilka h (moja mama zostanie z
    jula). Mam cala liste dan do zrobienia - lacznie z tortem...ale ciezko jest robic cokolwiek z dzieciem na kolanach :/

Ach zycie matki...

Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys mam podawać Latopic przez miesiace i niby działa 2 lata.
    Mam ulotke tego i to co w niej wyczytałam to to że mamy są zadowolone.

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

a próbowałaś emulsji z tej serii Latopic? Też ma dobre opinie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a próbowałaś emulsji z tej serii Latopic? Też ma dobre opinie.
    nie próbowałam bo dopiero wczoraj mi lekarka powiedziała że to skaza.
    Przez 3 dni nie jadłam nabiału w 4 dzień wypiłam szklankę mleka w na 5 dzień mój synek miał na brzuszku,klatce,udach i rączkach tare;(

muszę mu coś kupić do kąpieli i te saszetki latopic.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 grudnia dzień darmowej dostawy: www.dziendarmowejdostawy.pl/kategoria/odziez-dodatki/

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7b59b8406a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763dbaf600c0.jpg

U nas dzisiaj urodzinki 4 miesiące :-D

Na zdjęciu hustawka ktora kupilismy wczoraj, uzywana za £5 ale już widze ze strzal w dziesiatke. Rewelacja, na korbke , nakrecam i popycham i buja, buja, buja zasnela już w niej raz. Firma graco dla zainteresowanych ;-)

0na88, Pulpecja, magda sz, lys, jesslin87, niecierpliwa, gianna88, Paula_071, zabka11, Laura, apaczka, Martucha86, mamasia, Katarka, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U nas noc traaagiczna.. o 3 obudziła się w wielkiej histerii, nie dała pieluchy zmienić, pisk taki ze pewnie sąsiedzi mysleli ze ja przypalam czyms. W powietrzu pieluche zmieniałam ale pajaca juz nie dala zapiąć. Dorwała sie do cyca i jakoś sama ułożyła się na brzuch i tak spała z godzinę, po czym znów histeria.. i tak co godzinę do 10. Rano mówiłam do męża albo ją wezmiesz do pracy albo idę ją sprzedać na bazar bo to złośliwiec, wie że mama chora to daje jej w czambo. Takiej hujowej nocy nie było od 1.5 miesiąca. No a o 10 obudziła się śmiejąc i głasiała mnie rączką po policzku..więc jak jej nie kochać?

Jazda samochodem to jak sama nazwa wskazuje- jazda... jak tatus zapierdziela po ekspresówce i włącza się turbina która tak buczy to moje dziecko śpi jak zabite, jak tylko zwalniamy, hamujemy, stoimy na światłach to bujam tym fotelikiem na prawo i lewo, śpiewam, udaje buzią ze jedziemy. Czasem mam zakwasy w bicepsie po takiej jezdzie. Nie ma opcji żebym sama z nią jechała samochodem, spowodowałabym wypadek przez jej wrzask, a dwa to ona by mi się udusiła z płaczu. Raz na 10 jazd zdarza się że się prześpi z 15 min. Nawet jak jedziemy do moich rodziców 300 km to ona może z 15 min śpi..

Chciałam dziś iść na spacer bo ostatnio mała była na dworze w sobotę przez moją chorobę a dwa deszcz padał w niedzielę, ale po takiej nocy jaką mi zafundowała boje się ją nosić bo słabo mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:00

Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana ale ślicznota:) gdybym miała miejsce to zakupiłabym chustawke a tak to lezaczek, krzeselko, wozek, miejsca brak.. moze kupie taka do futryny jak podrosnie to zamontuje w kuchni bo mam duzo miejsca:)

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak jadę sama i prowadze Emma jest na tylnym siedzeniu. Jak zaczyna plakac to wyciagam reke i bujam , o dziwo uspokaja sie szybciej niz gdybym siedziala z tylu. Nie widzi mnie, moze dlatego,no i moje zdeterminowanie bo cczasem musze jechać i już.

pisalyscie o prezentach i akwarium , my mamy rybki , uwielbiam je obserwowac ale moja starsza córka nie ma takiej fascynacji , mlidsza chwilę popatrzy ;-)
    Jak pracowalam z chorymi dziecmi to zawsze rybki byly takim uspokajaczem

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:

Ja tez podaje latopic i tylko to je lyzeczka ze smakiem az siorbie

‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ