SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotkaa wrote:Karolina u mnie to samo, wózek od poczatku uwielbia, fotelik to tylko 2 min aktywny a potem kimono haha, fajna kluseczka z Poli, a jak moj szymonek ogladał hih chyba sie mu spodobała:D
u nas otrafi sie rozesmiac w głos, ja normalnie płacze zawsze, eh matka...
Musze dla Poli pokazać Szymonka... -
hej.
Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((lys lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:hej.
Dziewczyny których maluchy maja czulenie na nabiał karmicie piersią?
Mój mały ma skazę białkową plus AZS.To jednak prawda że jak jedno z rodzieństwa ma to i drugie będzie miało.
Lekarka kazała mi kupić saszetki do rozpuszczenia i mu podawać na jelitka niby to pomoże nam szybciej wyjść z alergii tylko że ja nawet chleba jeść nie mogę bo zaraz ma na brzuszku tare;(nie wiem co robić...niby dziecko karmione piersią szybciej wychodzi z alergii ale z Marcelim męczyłam się na butli aż do 2 roku życia;(
Dostał maść robioną gdy ż oliwka i olium i inne natłuszczacze u nas egzaminu nie zdały zaraz miał sucha skórę;(((
maadzik u nas podejrzenie alergii na BMK jest u nas, u niecierpliej, apaczki i agaaty. Dziewczyny karmią piersią, ja karmię piersią plus mm. Wszystkie jesteśmy/byłyśmy na diecie eliminacyjnej, do tego podajemy probiotyki.
Jakie saszetki masz podawać małemu?
Na Twoim miejscu kąpałabym cały czas w emoliencie, możesz też spróbować Emolium mają produkty dla osób AZS itd
http://emolium.pl/produkty/produkty.aspx
edit tzn emolium też próbowałaś, myslałam że olium to też jakaś marka emolientówWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 10:59
-
Mój się średnio przez 50% swojej aktywności tak głośno zaciesza jak 5ylwii:)
Dzisiaj kolejny postęp: Tomek przewrócił się z brzucha na plecy:) W drugą stronę jeszcze nie daje rady, przewraca się na bok, ale ma za ciężki tyłek by nim zarzucić. Ale i tak miło, że chociaż w jedną stronę opanował przewroty.lys, Pulpecja, 0na88, 5ylwia, apaczka, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moje dziecko juz druga noc z rzedu tylko trzy razy jadlo i spalysmy do 7
Noc super za to mamy problemy ze snem w ciagu dnia. Wesola za chiny mi nie zasnie...musi sie rozwyc i dopiero wtedy zamyka oczy i zasypia - istny cyrk. I ovzywiscie tylko kolanka, bo w lozeczku to 10min i po drzemce. Jedynie na spacerach dobrze spi. Wczoraj tylko spacerowa drzemke miala a tak to caly dzien na rekach.
Co do fotelika to tez jaj stoimy na swiatlach jest ryk, ale ja siadam z tylu i ja trzacham jak stoimydaje rade ta metoda.
Karola Twoja Polka to widocznie maly aniolekMoja to sredniaczek, chociaz czasami mam wrazenie, ze jest wrazliwcem.
W sob. moja siostra ma urodziny w lokalu i idziemy z mezem na kilka h (moja mama zostanie z
jula). Mam cala liste dan do zrobienia - lacznie z tortem...ale ciezko jest robic cokolwiek z dzieciem na kolanach
Ach zycie matki...Weridiana, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:a próbowałaś emulsji z tej serii Latopic? Też ma dobre opinie.
Przez 3 dni nie jadłam nabiału w 4 dzień wypiłam szklankę mleka w na 5 dzień mój synek miał na brzuszku,klatce,udach i rączkach tare;(
muszę mu coś kupić do kąpieli i te saszetki latopic.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7b59b8406a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/763dbaf600c0.jpg
U nas dzisiaj urodzinki 4 miesiące
Na zdjęciu hustawka ktora kupilismy wczoraj, uzywana za £5 ale już widze ze strzal w dziesiatke. Rewelacja, na korbke , nakrecam i popycham i buja, buja, buja zasnela już w niej raz. Firma graco dla zainteresowanych
0na88, Pulpecja, magda sz, lys, jesslin87, niecierpliwa, gianna88, Paula_071, zabka11, Laura, apaczka, Martucha86, mamasia, Katarka, kasiuleek, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej,
U nas noc traaagiczna.. o 3 obudziła się w wielkiej histerii, nie dała pieluchy zmienić, pisk taki ze pewnie sąsiedzi mysleli ze ja przypalam czyms. W powietrzu pieluche zmieniałam ale pajaca juz nie dala zapiąć. Dorwała sie do cyca i jakoś sama ułożyła się na brzuch i tak spała z godzinę, po czym znów histeria.. i tak co godzinę do 10. Rano mówiłam do męża albo ją wezmiesz do pracy albo idę ją sprzedać na bazar bo to złośliwiec, wie że mama chora to daje jej w czambo. Takiej hujowej nocy nie było od 1.5 miesiąca. No a o 10 obudziła się śmiejąc i głasiała mnie rączką po policzku..więc jak jej nie kochać?
Jazda samochodem to jak sama nazwa wskazuje- jazda... jak tatus zapierdziela po ekspresówce i włącza się turbina która tak buczy to moje dziecko śpi jak zabite, jak tylko zwalniamy, hamujemy, stoimy na światłach to bujam tym fotelikiem na prawo i lewo, śpiewam, udaje buzią ze jedziemy. Czasem mam zakwasy w bicepsie po takiej jezdzie. Nie ma opcji żebym sama z nią jechała samochodem, spowodowałabym wypadek przez jej wrzask, a dwa to ona by mi się udusiła z płaczu. Raz na 10 jazd zdarza się że się prześpi z 15 min. Nawet jak jedziemy do moich rodziców 300 km to ona może z 15 min śpi..
Chciałam dziś iść na spacer bo ostatnio mała była na dworze w sobotę przez moją chorobę a dwa deszcz padał w niedzielę, ale po takiej nocy jaką mi zafundowała boje się ją nosić bo słabo mi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:00
Weridiana, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Magda jak jadę sama i prowadze Emma jest na tylnym siedzeniu. Jak zaczyna plakac to wyciagam reke i bujam , o dziwo uspokaja sie szybciej niz gdybym siedziala z tylu. Nie widzi mnie, moze dlatego,no i moje zdeterminowanie bo cczasem musze jechać i już.
pisalyscie o prezentach i akwarium , my mamy rybki , uwielbiam je obserwowac ale moja starsza córka nie ma takiej fascynacji , mlidsza chwilę popatrzy
Jak pracowalam z chorymi dziecmi to zawsze rybki byly takim uspokajaczem