X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Niecierpliwa - a nie mozecie sie wtedy zatrzymac, wyciagnac z fotelika i uspokoic?

Jak zrobila to za pierwszym razem to pierw maz zjechal na pobocze i zaczela sie proba uspokajanie, nieskuteczna wiec gazu i jak najszybciej do domu. Wczoraj nawet nie probowalismy. Po wyjeciu z fotelika bylo tylko ciut lepiej. Wyla nadal, ale przynajmniej tylko wyla i juz normalnie lapala oddechy, w domu przez'15 minut jeszcze sie uspokajala, dlatego ja uwazam, ze to chodzi, o pore dnia i tego, ze ddo ciemnosci nie jest przyzwyczajona.

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ,

u nas noc dramat , mala wybudzila sie z krzykiem i dlugo nie mogla zasnac.... od rana tez kiepsko bo trzyma reke w buzi i normalnie wyje jak pies , a ja po dwoch kawach siekierach ledwo na oczy patrze. Po trzeciej chyba juz zwymiotuje , wiec daje spokoj .

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po chrzcinach - wyszlo super. W kosciele na poczatku mszy maly troszke poplakiwal, ale to chyba przez to, ze przed bylo dosc nerwowo, ale o tym pozniej, sama ceromonia i reszta mszy super, Karolek grzeczny, usmiechniety. Za to do zdjec robil takie miny jakby chcial komus przywalic hihihi.
    Imprezka w domu, pomimo ze bylo 25 osob (mialo byc wiecej, ale czesc zmozyla choroba), to moje dziecko przez pierwsze dwie godziny bylo aktywne, a reszte imprezy przespalo, budzil sie tylko na karmienie. Gwar zupelnie mu nie przeszkadzal.
    Z prezentow dostal mate edukacyjna,grzechotki,ksiazeczki, lezaczek bujaczek, ubranka - jedno czerwone z napisem "Pomocnik swietego mikolaja" ;), albumy maluszka na pierwszy rok dziecka i pieniazki - juz planuje co mu kupic - na poczatek karuzela z projektorem ;) Bardzo sie cieszymy z prezentow. Ciesze sie, ze nie dostal jakichs srebnych lyzeczek, smoczkow i tego typu akcesoriow, ja tam jestem prosta i lubie praktyczne prezenty, cos z czego dziecko bedzie korzystalo :D

aaaaga, niecierpliwa, Pulpecja, lys, Paula_071, jesslin87, Weridiana, magda sz, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Hej mamusie ,

u nas noc dramat , mala wybudzila sie z krzykiem i dlugo nie mogla zasnac.... od rana tez kiepsko bo trzyma reke w buzi i normalnie wyje jak pies , a ja po dwoch kawach siekierach ledwo na oczy patrze. Po trzeciej chyba juz zwymiotuje , wiec daje spokoj .

Moze tez ja dziasla swedza? Nam kazal smarowac ta mascia

Edit mialo byc cytuj, a nie lubie ;) Nie lubie, ze Zoska nie daje pospac w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:22

0na88 lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masc kupilam - zaraz jej zaaplikuje

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Leon je rano kleik ryżowy w południe obiadek ze słoiczka później w ciągu dnia mm ok 17-18 jabuszko w postaci soku lub przecieru i po kąpieli duża flacha z mlekiem i kleikiem lub zageszczaczem.W nocy raz na spiocha jedno mm.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas noc beznadziejna dzisiaj pierwszy raz od dawna. Hubert budził się dwa razy, ale po drugim razie o 5.30 nie chciał zasnąć, dałam mu na trochę cyca i zasnął do 6.30, później znowu płacz więc cyc i zasnął do 8.30. Nigdy tak nie było, że co chwila płakał. Zresztą od niedzieli beznadziejne kupy, właściwie sam śluz i zielone, do tego potężne ulewanie. Jak wcześniej byłam przekonana, że Huberta jednak nic nie uczula, tak teraz mam 100% pewności, że jednak alergia jest. Zastanawiam się tylko czy to na pewno te jaja? Bo faktycznie w niedzielę rano zjadłam dwa i od tego czasu jest beznadziejnie... Do niewielkich ilości nabiału wróciłam już wcześniej i nic się nie działo, więc to chyba nie to...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy raz taką akcję w foteliku, jak wracaliśmy z wesela. Mała była glodna po prostu, a my staliśmy w korku do bramek. Akurat tam tak było, że wszystkie pasy były zamknięte, auta jechały jednym pasem i dopiero przed samymi bramkami można było się rozjechać. Nie mieliśmy więc ani gdzie zjechać ani nic. Młoda się drze, do bramek jeszcze kawałek, a nie wiadomo jak daleko za bramkami będzie można się zatrzymać. Wyciągnęłam ją, nakarmiłam, odbiłam i położyłam do fotelika tuż przed bramkami :-) udało się , ale stresa miałam jak cholera, bo bałabym się przy normalnej prędkości trzymać ją na rękach, a zatrzymać się nie było jak.
    A może jak to o ciemność chodzi to zawieś jej jakieś lampki choinkowe na baterie :-)

niecierpliwa, 0na88, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja pomysl z lampkami przedni hehehe

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie lubi ciemności w aucie.dlatego świeci się u nad z tyłu światełko.Poza tym wytrzymuje Max 1,5h jazdy w foteliku bo jest mu niewygodnie.No i poci się w nim strasznie choć go do auta Nie ubieram grubo.

bl9ci09kql96ri27.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to może być jajo :/ u nas też po nim kiepsko, a ja na domiar złego jadłam jeszcze cisto w pt wieczorem. Za jakiś czas może się odważę spróbować nabiał bo może to od początku było jajo. Po marchewce były u nas zielone kupy.

My się właśnie bujamy na piłce, Natalka śpi a mama ogląda serial Breaking Bad ;)

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja spi w aucie tylko jak auto jedzie .. jak stoimy to jest tragedia - czasem jak gdzies jedzemy i czekaja na mnie w aucie to maz w kolko jezdzi po parkingu bo inaczej to by darla sie strasznie. Na swiatlach jak stoimi i zadne auto za nami nie stoi to maz cofa i podjezdza do przodu i tak ile sie da... wyglada jak czub - no ale czego sie dla dziecka nie robi ;-)

Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, magda sz, jesslin87, 5ylwia, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja pomysl z lampkami przedni hehehe
    no i tak na czasie :-)

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88, o mało się kawą nie zachłysnęłam :-)
    wyobraziłam sobie to cofanie i podjeżdżanie na światłach, masakra co się wymyśla, żeby dziecko nie wyło. Auto powinno mieć funkcję bujania na światłach.

0na88, niecierpliwa, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    moja spi w aucie tylko jak auto jedzie .. jak stoimy to jest tragedia - czasem jak gdzies jedzemy i czekaja na mnie w aucie to maz w kolko jezdzi po parkingu bo inaczej to by darla sie strasznie. Na swiatlach jak stoimi i zadne auto za nami nie stoi to maz cofa i podjezdza do przodu i tak ile sie da... wyglada jak czub - no ale czego sie dla dziecka nie robi ;-)

U nas tak samo auto musi jechać bo inaczej histeria. Mąż jeszcze musi gozowac jak stoimy żeby słyszał odgłos silnika.No masakra z tymi dziećmi.

niecierpliwa, 0na88, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Moj na swiatlach buja autem na prawo i lewo :D Wyglada to pewnie jakby para napalencow odwalala dzika orgie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:45

0na88, jesslin87, Aga89, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Pola zadziwia ... od początku jak tylko sie urodziłą budzi się raz w nocy,jest tak ze idzie spać (juz tak na dobre) ok 22, 4-5 cycek,7-8 pobudka. Jak ciąga cycka to od razu jak zje zasypia, odkładam ją do łóżeczka i tak do rana, jeden raz było tak ze nie mogla zasnąć. Teraz od rana była aktywna, bawiłą sie na macie i dopiero zobnaczyłam ze spi na niej, przelozyłam ją do chustawki bo nie moglam patrzeć ze biedactwo spi na ziemi :P

Mysle ze to ze Ona jest tak grzeczna, bo jej płaczu prawie w ogole nie slychac, to dlatego jest takim pulpecikiem :P bo jednak Ona wiecznie spokojnie leży,spokojnie spi, dużo rusza nóżkami raczkami,łapie za zabawki,ale jednak mysle ze dzieciaczki w momencie histerii spalaja sporo kcal (?) Ponoć ja byłam identyczna, miałąm wszystko w dupce :P byle najedzona:P

W wózku nigdy mnie sie nie rozplakala, a chodze z nią codziennie na spacery, robimy ok 7km.
    Wkłądamy ja do fotelika i od razu zasypia,a jak sie przebudzi to i tak nie krzyczy.

Do tej pory nikomu jej za bardzo nie zachwalałam, bo myslałąm sobie nie bede zapeszac.. :P

Mój pyzonik :) - zawsze jak mówie do niej "mama" to się cieszy :) Dobrze..moze jak bede jej tak wkrecać te mama to bede miała tą satysfakcje jak to bedzie jej pierwsze słowo :D

https://youtu.be/3hbC772FQtA

Sołtys
    a5e77e3db05f0217med.jpg

b4cec2e0456b5d3emed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 09:47

niecierpliwa, Pulpecja, lys, Martucha86, 0na88, apaczka, magda sz, Paula_071, Neyla, 5ylwia, jesslin87, Weridiana, zabka11, Laura, mamasia, AgaSad, witaminkab, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to jeszcze z gazowaniem trzeba sprobowac plus te swiatelka z choinki hahaha

Auta w ogole najlepiej jak ciezarowke coca-coli przystoic i moze dojedziemy na spokojnie z dzieckiem haha

niecierpliwa, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Hej, tydzień mnie nie było, mąż miał urlop i zamiast mieć więcej czasu na przyjemności takie jak forum było odwrotnie ;-) Czytałam Was przy nocnych randkach z laktatorem :) Został mi tylko dzisiejszy dzień do nadrobienia więc się biorę, a Was zostawiam z moim 3 miesięcznym śmieszkiem :)

https://drive.google.com/file/d/0B5rmQqpWpAD_S21yR0pJdnk3cWJiTTJ0azlac3Q2RDZ5Y200/view?usp=sharing

P.S mam cudownego męża :) Przez ten tydzień pomył okna i wypucował mieszkanie aż lśni :) pomiędzy sprzątaniem bawił się z synem :)

Ale mega sie smieje ! :) Moja Pola chyba ze 3 razy tak w glos sie zasmiała, a tak to z piskiem tylko :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie to samo, wózek od poczatku uwielbia, fotelik to tylko 2 min aktywny a potem kimono haha, fajna kluseczka z Poli, a jak moj szymonek ogladał hih chyba sie mu spodobała:D

u nas otrafi sie rozesmiac w głos, ja normalnie płacze zawsze, eh matka...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ