X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja nie sadze, ze to alergia na bmk bo po enfamilu kupe miala piekna, pierwszy raz bez sluzu, ale co z tego jak umeczyla sie zeby ja zrobic. Nie mowie, ze to nie alergia, ale moim zdaniem na cos innego

apaczka lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, ja to na twoim miejscu zrobiłabym badania na pewno. A jedzenie bym odpuściła, tzn dawać oczywiście, ale jak nie chce a nie płacze i nie odwadnia się to ok. I butlę ktoś inny powinien podawać. Jak się boisz o przybieranie to możesz sprawdzać codziennie o tej samej porze wagę, zapisywać i przeanalizować np. po tygodniu czy dwóch jak to wygląda. A w międzyczasie zrobić badania żeby wykluczyć wszelkie poważne przyczyny tego grymaszenia. Jeżeli Julka jest zdrowa to krzywdy sobie nie zrobi. A jak nie daj Boże coś jej jest, to być może ona lepiej czuje co jest dla niej dobre. Wiem, że łatwo się mówi, ale też wiem o czym mówię. Mój syn w wieku 1,5 roku przestał jeść. Z pełnej normalnej diety przerzucił się na suchą bułkę i wiem co przeżywałam, zwłaszcza jak lekarze patrzyli na mnie jakbym się z choinki urwała i wymyślala sobie problemy.

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Odnośnie prezentów mąż chce kupić "córce" drona... przyczepiać jej zabawki i puszczać po pokoju.... Taa dziecku chce kupić.

Magda mój wymyslił że kupi Szymonkowi akwarium haha, ja mu mówie "Ty stary sie przyznaj ze chcesz dla siebie a nie dziecku" a on mi mówi ze to uspokajajace i Szymonek sie bedzie uspokajał, a ja mu na to "przeciez on nie jest nerwowy", argumentów brak haha

magda sz, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha czemu kardiolog?

u mnie to samo eh.. w środę kontrola bioderek, koncem miesiaca znowu morfologia, w grudniu okulista, mam nadzieje ze to bedzie koniec

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla kocham Jensena. Kurde jak mozna byc tak przystojnym! Supernatural uwielbiam i mam 2 odcinki do nadrobienia!

Maz nawet nie jest zazdrosny ze sie slinie do monitora. :D

Amberla lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które posiadają katarka, jakie macie odkurzacze? bo chciałam małemu zakupić bo juz jak widzi gruszke to dostaje szału, ale pisze ze to tylko do odkurzacza max 1800W ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zapomniałam, że po Enfamilu było ok.
    Moja też miewa jazdy z jedzeniem. Np dzisiaj też wpadała w histerię jak jej proponowałam pierś a po kąpieli była wygłodniała i rzuciła się na nią. Oczywiście nie wiem ile zjadła ale na pewno nie tyle co w zwykły dzień. Ewidentnie coś jej dolega. Widzę, że nie chce jeść, więcej płacze ale łączę to z jajkiem bo od czasu gdy je zjadłam jest gorzej. Może to nie mleko tylko coś innego? Bo objawy nasze dziewczynki mają podobne. Tak poza tym moja też uśmiechnięta tylko po prostu nie jest głodna.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja i co bylo przyczyna odrzucenia innych pokarmow?

Apaczka jea tez obstawialam jajko, bo po jajecznicy i kanapkach z jajkiem bylo najgorzej. Aa no i powiedzial jeszcze, ze moze wlasnie cos jej w tym moim mleku nie pasuje, co zjadam wie, ze to jej robi "krzywde" i dlatego jest tak a nie inaczej. U mnie popoludniu bylo cos z serii jestem glodna, ale nie zjem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:18

apaczka lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nadrobić Was to nie lada wyczyn, mojemu młodemu coś się ostatnio znudziło spanie i wczoraj po silnych bojach moich i męża padł dopiero o 23.20 mimo,iż kąpiel była po 19 [ zawsze przy takim rytuale odpadał o 21-21.30], dziś dopiero zasnął na rękach 5 min temu :/ a za dnia miał tylko dwie drzemeczki po 20 min i jedną 1,5h ale to na spacerze. Myślałam, że jak tak późno zasnął to sobie odeśpi, ale gdzie tam... marzenia - już od 7 jak co dzień oczy jak 5 zł i gadanie. Aaa... ostatnio wspomniałam mężowi, że jest taki fajna gryzakozabawka żyrafa sophie i może kupimy małemu na mikołaja to mówił, że zobaczymy, a dziś po pracy przychodzi taki dumny z żyrafą pod pachą :) na szczęście młody od razu się na nią rzucił i "pogryzł" :P [ ale byłoby gadania,gdyby mu się nie spodobała, że tyle kasy w błoto, ufff...]. Nic to idę spać,bo nie wiadomo kiedy mój nieśpiący królewicz zechce się obudzić na szamę, doczytam forum w międzyczasie karmienia. Dobrej i spokojnej nocki, buziaki

lys, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój dziś daje czadu, wszystko na nie a z jedzeniem to skrajności: albo się rzuca jak szalony albo jak już ciągnie to godzinę wisi.. normalnie padam na pysk..
    ostatnio mamy problem z kupami, nie robi po kilka dni, daje mu czopek i idzie taka gęsta, zupełnie inna niż ostatnio bo robił same wodniste.. dziś już 3 dzień ale spróbuję bez czopka bo musi sobie jakoś poradzić..
    Dziś wróciłam do nabiału, kanapka z serem białym - niebo w gębie.. no ciekawe co mi z tego wyjdzie..
    Dobrej nocki!!

Mamasia ja chyba też pomyślę o tej żyrafce bo mój zje te swoje rączki. Normalnie jakiegoś szału dostał.. pieluchę jak weźmie to mam wrażenie że wepcha całą do buzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:25

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też zjadłam jajecznicę i szczerze to dzisiaj było kiepsko... Do tej pory rzuca się w łóżeczku przez sen jakby go brzuszek bolał... A w kupach dzisiaj sam śluz.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pulpecja i co bylo przyczyna odrzucenia innych pokarmow?
    Do tego to dopiero sama doszłam po dłuuugim czasie. Generalnie zrobiliśmy wszelkie badania, odwiedziłam wielu specjalistów. Przyczyna była taka, że mały był nadwrażliwy na smaki i zapachy, również na dotyk. To się albo w tym wieku nasiliło i dlatego tak nagle przestał jeść albo dopiero wtedy zaczął to odczuwać. Nie wiem, bo tak jak mówię było to błądzenie po omacku. Lekarze pukali się w czoło. dziecko zdrowe a matka wymyśla. Też usłyszałam od jednego lekarza że widocznie nie smakuje mu jak gotuję... To trwalo do 5 roku życia, w międzyczasie rozszerzył dietę o maslo, potem serek waniliowy, jakieś takie pojedyncze rzeczy. I kaszkę mleczno ryżową ale tylko z butelki, bo od łyżki był odruch wymiotny. Ja olałam sprawę po około roku. Proponowałam, ale jak nie to nie. Nie choruje, ma się świetnie, teraz jako 15 latek ma 185 cm wzrostu, uprawia sport, świetnie się uczy. Stwierdziłam że nic na siłę, jak któryś z kolei pediatra, taki starszy facet powiedział mi, że jeszcze nie było w medycynie takiego przypadku, żeby zdrowe dziecko mające dostęp do jedzenia umarło z głodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 22:28

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mamy kontrole ze względu na niedomknieta zastawke serca :/.
    Na lodówce mam cala list wizyt i kontroli ale widzę jak Syn rośnie i rozwija się więc jestem zawsze dobrej myśli :)
    Chociaż czasem mam różne obawy...takie gówniane dni...jak dziś; )!

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha dokładnie! bedzie dobrze, musi być:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo... Ja tez nie wiem jak można być tak przystojnym ;) co prawda Kocham męża i niczego mu nie brakuje ale Jensen to klasa sama w sobie.. I jeszcze jego wykonanie Eye of the Tiger. Sikalam ze śmiechu. Supernatural było genialne ale dla mnie najlepsze chyba do 5-6 serii. Wtedy to mogli zakończyć. Potem oglądałam dla Jensena. Ale o dziwo nowy sezon niezły. Powrót do klimatów pierwszych sezonów:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Mamuśki, tak każda pisze, że Maluchy marudzą ale nadorbić Was to naprawdę wyczyn jest :D

moja Miśka dzisiaj miała strasznie dziwny dzień, rano jak zawsze po przebudzeniu uśmiech nr 5 i gadane przez 30min póki się nie przypomni, że jest głodna ;) jechałam do mojej mamy do pracy, znajomy musiał spojrzeć do auta więc ja siedziałam w biurze, a Mała spała i spała i spała.. była godz.15 a ona jadła tylko 9:30. Pojechałam po męża i zjadła dopiero o 16:30. Ja nie wiem, jak ma sie obudzic to sie nie obudzi i na odwrót. W każdym razie później nadrabiała z mlekiem.

Od paru dni musze uważać bo wali dwie kupy rano o 6 i o 8, pielucha nie daje rady i już 3 razy był armagedon z prześcieradłem, materacem, nie wspomnę o bodziaku i osranych plecach ;) masakraaaaa... a mój mąż taki wrażliwy, że jak widzi jej kupe to ucieka. Dlatego często nad ranem ide w kimono i mówie, że ma sobie poradzić, nie interesuje mnie jak, Mała sie tylko chichra z ojca przy przewijaniu :D

My dopiero 8.12 idziemy na drugie szczepienie, też wzielismy 6w1 i w Poznaniu kosztuje 200 zł :/ kurde zdzierstwo, kiedyś każdego szczepili jedną szczepionką i było dobrze a teraz niezły biznes.

Szczepicie na rota i pneumo? Kurde ja sie zastanawiam, skąd te pieniądze brać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i hit dnia, wzięłam się ostro za pranie bo produkcja wre, codziennie ciuchy Małej, wrzuciłam najpotrzebniejsze rzeczy, troche sie uzbierało...

SZKODA, ŻE BEZ PŁYNU DO PRANIA

jesslin87, magda sz, zabka11, Pulpecja, Paula_071, Katarka lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widzialam. Nawet powiedzialam mezowi ze chcialabym takie cos powtorzyc w aucie. Ale kazal sie puknac w czolo. Noo pierwsze sezony byly swietne. A potem tyle fajnych pistaci usmiercili. Najbardziej brakuje mi Bobiego.

A nowy sezon jest swietny. A najslabszy dla mnie byl z lewiatanami. Naprawde gdyby nie Jensen juz dawno bym olala ten serial.

Podobal mi sie bardzo odcinek:French mistake. Taki zabawny :D

I nie wiem czy widzialas gag real -duzo smiechu jest ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha pytałaś kiedyś czy Lily ma fałdkę na karku z jednej strony, zapomniałam Ci odpisać, asymetrię ma, ale fałdki nie ma.

Dziś odkryłam, że w foteliku samochodowym oprócz długości reguluje się także wysokość pasów względem wysokości dziecka... nieźle, nic dziwnego że mała ma taki awers do fotelika...

Najpierw było usypianie na rączkach, łażenie po całym mieszkaniu, potem było usypianie tylko cycem, teraz 2 powyższe nie działają, a sprawdza się usypianie poprzez skakanie na piłce. Kurcze co to będzie później.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys moja ma awers mimo wszystkich modyfikacji- maxi cosi cabrio. Jej po prostu jest w tym nie wygodnie i nie dziwie się, bo to takie małe i wygięte, wymusza pozycję a nie tak jak ona chce. Ale ma być bezpiecznie na 1 miejscu.

Zamówiłam fotokalendarze dla rodzinki na święta...ufff 2 godziny siedziałam nad tym.

Nos mi odpadnie od gili :( chyba katarek pojdzie w ruch jutro, bo smarkanie w chusteczke podraznilo mi skórę. Co do katarka to niby 1800W ale przecież jak ktoś ma 2000 i więcej to wystarczy moc zmniejszyć regulacją i będzie ok. Ja mam 2000 i na 3/4 mocy jest.

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2444 2445 2446 2447 2448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ