X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, to tak samo jak Hubert mniej więcej, bo on 5 listopada miał 5130. Widzę,l że podobnie im ta waga wzrasta :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to Hubert super przybiera , mlodszy o tydzien i jeszcze urodzil sie z mniejsza waga urodzeniowa :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, on dobrze przybierał do czasu, ale jakieś 3 tygodnie temu kompletnie zwolnił z przybieraniem, w ostatnie dwa i pół tygodnia przybrał 330 gram, więc szału nie ma.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys to dobre wieści, wszystko zmierza w dobra stronę.

Niecierpliwa powiem Ci, że Cię podziwiam. Dzisiaj mój syn od 16.00 nic nie jadł, no cyrk przy cycu. Po kąpieli tez nic nie chciał zjeść. Odciągnęłam pokarm o wcisnelam 60 ml. Potem z chęcią chciał cyca i dokończył mleczko z cyca. Takie cyrk u nas trwały godzinę i po wszystkim pomyślałam o Tobie jak Ci ciężko musi być.

Na prawdę dziewczyny podziwiam niektóre z Was. Tak trzymać!

Gianna88 a dlaczego macie wizytę u audiologa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:36

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, czyli jest ktoś mniejszy od mojej Natalci :-)
    Za nami ciężki dzień. Znów coś wymyśla przy jedzeniu i na sam widok cycka dostaje spazmów a wieczorem była mega histeria nie wiem o co! Na szczęście po kąpieli zjadła i zasnęła uff. Kolejny dzień odchaczony...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata moja przybiera teraz po 150g tygodniowo i mnie to satysfakcjonuje. Mam aplikację na komórce z siatkami centylowymi i widzę jak w pewnym momencie pod koniec października przez jakieś 10 dni prawie nie przybrała i wtedy spadła na 25 centyl. Teraz na szczęście ładnie odbiła. Mam nadzieję, że to się utrzyma :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert przybierał około 200 g tygodniowo, w ostatnim tygodniu przybrał 130g. Zobaczymy co ta lekarka powie, czuję, że znowu będzie wymyślać.

U nas dzisiaj przed kąpielą była mega histeria, po kąpieli jadł 4 minuty i tak zasnął, że już się nie dało go do jedzenia dobudzić. Śpi od 19.20.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama tak idzie w dobrym kierunku, ale ja się spodziewałam, że usłyszę że jeszcze miesiąc czy coś w tym guście i koniec rehabilitacji, a tymczasem mamy się rehabilitować, aż zacznie chodzić czyli jeszcze jakiś rok...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Tak, Lily ma asymetrię, ale już jest poprawa. Czemu chusta kółkowa jest zła? Przecież to też chusta tkana i można nosić z przodu dziecko. I co to jest kangurka i kieszonka?

Tak kolkowa tez jest tkana ale mowi się tak na te dlugie chusty bez kolka. Chusta kolkowa jest jednak asymetryczna, nie dosc ze nierowno rozklada ciezar na osobie noszacej to niby wiazania symetrycznego tez sie nie da uzyskac. A te chusty bez kolka daja możliwość wiazan symetrycznych czyli kangurek (szczególnie polecany), kieszonka. Nie wiem Lys, tak tylko Ci pisze żebyś może wzrocila na to uwage, zapytaj swojego fizjo co o tym mysli. Moze jest ok ale pisze co mi powiedziała.
    Ja mialam kolkowa ale jak mi nagadala to kupilam tkana i nosze w kieszonce właśnie :)

lys, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - kostka super, kupujemy :D A jak będzie troszkę starsza to uciekającą biedronke :) Teraz Laura ma taka pluszową biedronke zwykłą i to jedna z Jej ulubionych zabawek :) A tamta jak Jej potem zacznie uciekać to może być fajne :D

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebyc mama nie ma dnia zebym nie zamknela sie w pokoju i nie wyla z bezradnosci, ale co mam zrobic, musze jakos to przetrwac.

Agata 330g w 2ipol tygodnia to dobry przyrost chyba...dzirg mowil, ze ponizej 500g na miesiac to troche malo.

Bylismy u lekarza i gdyby nie to, ze ma opinie najlepszego pediatry w miescie to bym mu sie kazala w czolo popukac. Julka jego zdaniem jest zdrowa jak ryba. Uszy w porzadku. Jego zdaniem albo moje mleko przestalo jej pasowac i radzi szukac takiego mm, ktore zacznie jej pasowac smakowo. Odnosnie sluzu kazal zrobic badanie kalu na krew utajona i powiedzial, ze widzial setki dzieci z alergia na bmk i na bialka mleka matki i jego zdaniem u Julki nie jest to to. Mala zaczela tez zabkowac. Kazal pomyslec nad rozszerzeniem diety i wsluchac sie w dziecko, ktore samo mi powie co jej smakuje...ot tyle sie dowiedzialam, a i ewentualnie mleko kozie.
    Wracalam znowu z dzieckiem na kolanach bo zaczela sie dlawic glutami, lzami i slina tak jej jazda nie pasuje. W 1 strone na uszach stawalam i dopiero pod gabinetem sie rozwyla, a powrot masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:54

• lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna dzięki za wyjaśnienie

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hubert przybierał około 200 g tygodniowo, w ostatnim tygodniu przybrał 130g. Zobaczymy co ta lekarka powie, czuję, że znowu będzie wymyślać.

U nas dzisiaj przed kąpielą była mega histeria, po kąpieli jadł 4 minuty i tak zasnął, że już się nie dało go do jedzenia dobudzić. Śpi od 19.20.
    My mamy w środę szczepienie i też się zastanawiam co powie nasza pediatra. Jak usłyszę, że słabo przybiera bo pewnie mam mało pokarmu to chyba wyjdę z siebie i stanę obok ;-)

Niecierpliwa jak sytuacja na froncie?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka wlasnie opisalam moje pole bitwy Julka:mama 1:0 :D

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kieszonka i kangurek to typy wiazan oczywiście ;)

Chcebycmama mamy skierowanie jeszcze ze szpitala zeby wykonać po 3mscu zycia bo Julek od razu po urodzeniu dostawal antybiotyk ktory moze uszkadzac słuch. Zlapal infekcje wewnatrzmaciczna ktora mi oczywiście nie dawala zadnych objawow...taki pech.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie kupiłam tej pościeli bo polarowa a my u tak mamy ciepło w domu ze zmieniliśmy nawet wczoraj kołdrę Pauli na chłodniejsza.
    P. Pojechał na oficjalną kolacje bo Uczestniczy w konferencji na temat polityki parkingowe dziś i jutro. Wysłali go z jego podwładnym kierownikiem... Niby kolacja do maks 23, ale jak znam tego Jarka co z nim poszedł to boje się ze może poooZno wrócić ;/ ale przynajmniej zanim pojechał to wykapal Małe :) A my w końcu w sobotę pierwsze od Urodzin Laury wyjście całkowicie sami Razem mamy:) idziemy na koncert Perfect i Patrycji Markowskiej w Tauron Arenie. Mamy na 19. Moja mama zostanie z dziewczynkami, położy je spać.. Nawet nie wiecie jak się chce ciesze.
    Co do Waszych opowieści o mamach to ja nie mogę powiedzieć - moja jest super. Bez niej nie dałabym sobie rady... Naprawdę, wnuczka kocha babcie, druga tez zaczyna. Tak naprawdę docenilam ja naprawdę kiedy zamieszkałam z P. A jak się moja pierwsza córka Urodziła to Już w ogóle. Czasem żałuję że jak młoda byłam i hormony Szalały to byłam dla niej taka wiedzma. Mało tego miała jedna córkę to teraz słucha mnie jak ma nosić co robić itp. Potrafi bez problemu mała uśpić. Jest niezastąpiona. Co do faceta to nie narzekam. Nie szlaja się, pomaga Dużo w domu. W weekend pomyl okna. Po pracy zawsze zajmuje się Paula. Gotuje. Prasuje, sprząta Łazienkę. Po ślubie seks lepszy niż kiedykolwiek. Nie mam mu co zarzucić. Prawie się nie klocimy. Może jedynie mógłby schudnąć choć i tak tej wagi po nim nie widać i nigdy byście nie Powiedziały ze tyle waży. O wagę Chodzi mi tylko dlatego ze ma nadciśnienie i cholesterol. Ale to miał już jako 18 letni chudy jak szczypiorniści chłopak. A chce żeby schudł żeby jak najdłużej żył, żeby zdrowy był :)takie Wynurzenia jak Siedzę sama ze spiacymi córkami :) zaraz zapodam sobie nowy odcinek Supernatural :) oglądam ze Względu na miłość do aktora: Jensen Ackles :) mniam takie ciacho ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:58

magda sz, 0na88, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm niecierpliwa a to ciekawe, Twoje mleko Julce nie smakuje... hmmmm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys tez w to watpie, bo jak strajkuje to i na mm nie spojrzy.
    Maz z moja matka juz dopisali do tego cala historie, ze jej nie smakuje bo gowno jem :D

Kuzwa jeszcze mnie brzuch zaczal bolec okresowo

Edit ojciec juz koze znalazl hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 21:03

lys, 0na88, gianna88, Agaata, magda sz, jesslin87, zabka11, Paula_071, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zdaniem lekarza szkoda moich katuszy z dieta

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa i jak bedziesz działac, co o tym myślisz wogole?

Mój królik już spi smacznie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2442 2443 2444 2445 2446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ