X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella za gesta, batony z czarnuszka pala gebe, mialam zrobic domowa chalwe, pierdole kupie se milky way jutro. Jeden ma sto kalorii, jakos to spale.

niecierpliwa, lys, Paula_071, magda sz, Zetka, zabka11, aaaaga, Maniuś, jesslin87, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wy dajecie radę dźwigać fotelik z dzieckiem? Z każdym razem jak niosę małą w foteliku z mieszkania do samochodu to aż wbija mnie w ziemię, po każdym takim spacerze mam wrażenie że jestem niższa o 5 cm ;) Kurcze to jest razem 11 kg, dla mnie kosmos.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Neyla dobre ;)
    Ja postanowilam (wbre mezowi, ktory twierdzi, ze popierdziele jej rytm nocny), ze bede ja brala ok 1 w nocy na karmienie. Moze wtedy jakos przyrost ruszy

lys, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zastanawiam się nad moim dzieckiem - bo z tego co czytam u Was to dzieci niechętnie zasypiają same, a u mnie na odwrót, on zazwyczaj usypia sam, jak nic go nie rozprasza. Dzisiaj do 20.00 leżał na kolanach u męża i się rzucał, kopał nogami, machał rękami, śmiał się itp. W końcu zapięłam go w śpiworek, dałam smoczka i położyłam w łóżeczku przy zgaszonym świetle, byłam 5 minut temu to już prawie spał...

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo caly dzien spi. W nocy troche marudzil a w dzien caly przespal. No calutki. Teraz sam zapypia kolo mnie. Maz pojechal, jestesmy sami.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    jak Wy dajecie radę dźwigać fotelik z dzieckiem? Z każdym razem jak niosę małą w foteliku z mieszkania do samochodu to aż wbija mnie w ziemię, po każdym takim spacerze mam wrażenie że jestem niższa o 5 cm ;) Kurcze to jest razem 11 kg, dla mnie kosmos.
    Ja mam fotelik caly czas w samochodzie a Ty nie?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, co do fotelika, to ja nie daję rady i jeszcze go nie nosiłam, póki co to działka męża.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dala rady targac tymi swoimi pulchnymi rekami. Juz i tak mam stawy przeorane od dzwigania tlustej dupy.

lys, niecierpliwa, 0na88, Zetka, zabka11, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja mam fotelik caly czas w samochodzie a Ty nie?

Nie, ja mam w domu, a samochód jest w garażu w innym budynku, muszę wyjść z mojej klatki schodowej wejść do budynku obok i zejść do garażu.

Zawsze jak wkładam mała do fotelika to jest cyrk i najpierw ją bujam w tym foteliku żeby się oswoiła, potem niosę go to też ją buja i generalnie jak zapinam fotelik w samochodzie to już nie ma takiego strasznego cyrku.
    Ale cholera chyba niedługo będę musiała zostawiać fotelik w samochodzie bo nie dam razy tyle kg.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Paula - zazdroszcze czasu na gotowanie...moja spi nigdy nie wiadomo jak dlugo, a ja w stresie niecierpie gotowac, wiec gary w zasadzie przejal maz...ewentualnie ja cos pichce jak mala juz zasnie na noc.

Nauczylam sie gotowac z Tomkiem na rece. Jedna reka wrzucalam jajko i make do termomixa lub wlewalam smietane do zupy, druga trzymalam dziecko:-)

zabka11 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nie, ja mam w domu, a samochód jest w garażu w innym budynku, muszę wyjść z mojej klatki schodowej wejść do budynku obok i zejść do garażu.

Zawsze jak wkładam mała do fotelika to jest cyrk i najpierw ją bujam w tym foteliku żeby się oswoiła, potem niosę go to też ją buja i generalnie jak zapinam fotelik w samochodzie to już nie ma takiego strasznego cyrku.
    Ale cholera chyba niedługo będę musiała zostawiać fotelik w samochodzie bo nie dam razy tyle kg.
    A czemu teraz nie zostawiasz. Zeby ja bujac po drodze?

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Ja też trzymam fotelik w domu, ale samochód mam w podziemnym garażu, więc muszę tylko windą zjechać. Mimo wszystko i tak mi ciężko.
    Lys, a nie możesz brać ze sobą stelaża od wózka?

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A czemu teraz nie zostawiasz. Zeby ja bujac po drodze?

z 2 powodów
    - żeby nie było cyrku w samochodzie w garażu, bo jak się pobuja w drodze z mieszkania do garazu to bedzie spokojniejsza
    - zeby jej nie nieść na rekach bez niczego ten cały odcinek, dziś jak wracalismy ze szczepienia, niosłam fotelik z dzieckiem i nie widziałam stopnia na dworze bo ciemno i prawie się wywaliłam

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam fotelik na bazie w samochodzie, dziecko wsadzam do wozka w gondoli, wozek do bagaznika. Tez mam garaz podziemny.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja też trzymam fotelik w domu, ale samochód mam w podziemnym garażu, więc muszę tylko windą zjechać. Mimo wszystko i tak mi ciężko.
    Lys, a nie możesz brać ze sobą stelaża od wózka?

ten stelaż też ciężki, a jak ide z samochodu 3 metry do przychodni to nie opłaca się wyciągać stelaża, z kolei z mieszkania do garażu trzeba trochę przejść ale tez trzeba nieść bo nie ma wind a co chwilę schody

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja trzymam fotelik na bazie w samochodzie, dziecko wsadzam do wozka w gondoli, wozek do bagaznika. Tez mam garaz podziemny.

ale pewnie tez zjezdzasz do garazu winda

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ten stelaż też ciężki, a jak ide z samochodu 3 metry do przychodni to nie opłaca się wyciągać stelaża, z kolei z mieszkania do garażu trzeba trochę przejść ale tez trzeba nieść bo nie ma wind a co chwilę schody

A to juz rozumiem. Ja czasem biore stelaz zeby nie nosic, ale wlasnie jak nie zamierzam chodzic po schodach.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego ledwo juz nosze gruby i taki klocek jeszcze bezwladny. Jak dojdzie zimowy kombinezon to sie zesram.

0na88, chcebycmama, zabka11, aaaaga, Paula_071, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka sikam po nogach czytajac Twoje posty :))

chcebycmama, Katarka, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja mojego ledwo juz nosze gruby i taki klocek jeszcze bezwladny. Jak dojdzie zimowy kombinezon to sie zesram.

no witaj w klubie, moja tez ciezka i długa i nieporeczna

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ