Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze źle znoszę gorączkę. Przy 38 jest kiepsko, 39 robi mi się słabo i ciemno przed oczami. Co do diety to za jakiś czas chcę spróbować nabiał. Zobaczymy, może to nie to. Zmęczona już jestem tymi ograniczeniami :-/ A dzisiaj jeszcze cały dzień sama z dzieckiem, mąż dopiero wraca z pracy a ona jak na złość ma dzisiaj dzień noszenia na rękach...padam na twarz..

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a Natalka ma jakieś zmiany na skórze? Bo Hubert póki co nie miał nigdy żadnej zmiany, krostek ani nic, dzisiaj nawet lekarka powiedziała, że skórę ma idealną.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma niestety :-/ Ogólnie skóra jest ładna, gładka ale w faldkach i zagięciach jest sucha i grudkowa. Nasza pediatra potwierdziła ,że to zmiany alergiczne.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ma niestety :-/ Ogólnie skóra jest ładna, gładka ale w faldkach i zagięciach jest sucha i grudkowa. Nasza pediatra potwierdziła ,że to zmiany alergiczne.

Może to nie są zmiany świadczące o alergii pokarmowej? Może jakieś kosmetyki, środki do prania itp?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    My rok temu 19.11 byliśmy w piątek na urodzinach kolegi, schlałam się jak małolata. Mąż mnie niósł do nocnego autobusu. Przed wyjściem wygłosiłam przemówienie z okazji 30 urodzin kolegi ale nikt nie rozumiał co mówie bo taki pijacki bełkot że było słychać błęgłesdwrfsdfds. W autobusie przetrzezwiałam bo jechaliśmy prawie 1,5h. Mąż na klatce zaczął mnie rozbierać, nie myślałam że owulacja czy co i plemnik o imieniu Maja dotarł do mojego jajeczka :)

Oglądam właśnie szpital z wodzianką, Boże jaka to prostaczka. Dobrze że u Wojewódzkiego świeciła ciałem bo jakby się odezwała to czar by prysł.

Przyszły kalendarze :) są super, rodzice i dziadki oszaleją :) Mama dziś dzwoniła i śpiewała 100 lat z okazji 3miesiecy hehe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01174350f646.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e78d64324f6a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5b4a72b335.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1363b49f819b.jpg

Za 6 szt. zapłaciłam z przesyłką 130 zł - zamówiłam we wtorek w nocy a dzis rano przyszły
    Śliczny kalendarz,cudni Wy :-)!

niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jeśli zachłyśnie się podczas snu to nie usłyszę, nawet jeśli będzie leżeć obok. To podobnie jak z tonięciem, przebiega w ciszy.
    http://www.panorama24.co.uk/dzieci-tona-w-ciszy-masz-tylko-30-sekund-aby-je-uratowac-2/

Jakby sie krztusil to mysle ze bys uslyszala, moja Pola czasami wsadzi sobie za daleko paluszka i slychac tylko taki jakby odruch wymiotny, to jest barrdzo cicho,maz nigdy teho nie slyszal a ja od razu jestem przy lozeczku czy to nic groznego,matka zawsze spi czujnie. Ja bym sie bala jakby Pola spala w drugim pokoju, musze miec ją narazie obok..

niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kuruj sie!

Agaata lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Może to nie są zmiany świadczące o alergii pokarmowej? Może jakieś kosmetyki, środki do prania itp?
    Oj chciałabym ale takie zmiany pewnie byłyby np na całej klatce piersiowej a u nas są tylko w zagięciach. Naprawdę takich problemów się nie spodziewałam :-(

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Aaaaa no i witamy się w setny dzień
    Najlepsze studniówkowe życzenia :-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez musze przeczekac ta czkawke, ahh moj uparciuch wtedy nie chce cycka... ale herbatke zawsze wypijal. Tylko z niej bole brzuszka w 100% bo po odstawieniu nie placze placzem bolacym bo taki nauczylam sie rozrozniac. Nawet jak podalam sab-simplex i herbatki sie napil to go brzuszek bolal. Na razie podaje sab-simplex 2 razy dziennie po 15 kropli i brzuszek nie boli. Mozliwe ze bez sab-simplex by tez nie bolal ale pisalyscie ze h.koperkowa zaburza prace jelit na 4 tygodnie wiec na razie bede mu podawac. :)

I u mnie tak jak u wiekszosci rano jest tak wspanialym, radosnym i usmiechnietym dzieckiem, ze warto sie pomeczyc by miec takie cudo. I nawet najgorszy dzien czy noc to nic przy jego usmiechach :)

Aaa i wmawiam sobie ze te wszystkie przeboje co mam to taki test czy na pewno chce 2 dziecko. No coz nic sie nie zmienia.

Bedzie mam nadzieje w przyszlosci Kacper albo Ola :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i z madrosci zyciowej mojej babci:
    B-babcia j-ja

B:planujesz nastepne dziecko
    J:tak
    B:to ja urodzisz powiedz ginekologowi by Ci podwiazal jajniki, po co Ci wiecej dzieci.
    J:a jak wygram w totolotka i bede chciala 3?
    B:no dobra zrobisz jak bedziesz chciala...

No ja pierdziele.

Zetka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niosłam małego do kąpieli, a ten zasnął po drodze. Wszystko naszykowane, a ten tak twardo zasnął, że nie mam sumienia go budzić. Odłożyłam do łóżeczka i czekam. Teoretycznie za pół godziny powinien być głody, chyba, że zasnął tak twardo jak na noc, wtedy się pewnie obudzi koło północy. Śpi mocno i kupa mu nawet nie przeszkadza:)

apaczka, mamasia, jesslin87, lys, Katarka, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Aaa i z madrosci zyciowej mojej babci:
    B-babcia j-ja

B:planujesz nastepne dziecko
    J:tak
    B:to ja urodzisz powiedz ginekologowi by Ci podwiazal jajniki, po co Ci wiecej dzieci.
    J:a jak wygram w totolotka i bede chciala 3?
    B:no dobra zrobisz jak bedziesz chciala...

No ja pierdziele.

:O:O A ile lat ma Twoja babcia? I ile ma dzieci? Chyba ich nie lubi...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    68 lat i 3 corki heh... ale zawsze mieszkalismy obok babci i my z sis jestesmy najmniej ukochane hehe czlowiek sie przyzwyczaja z czasem.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przyjdz ponosic moje heheh maz mowi kurcze musze poprosic o same popoludniowki bo jak wraca to maly juz spi a dzisiaj widzi moja walke z dzieckiem a raczej dla odmiany sam z nim walczy hehhe

Paula_071 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    68 lat i 3 corki heh... ale zawsze mieszkalismy obok babci i my z sis jestesmy najmniej ukochane hehe czlowiek sie przyzwyczaja z czasem.

Babcia 68 lat? :-D Wow! Ale Ci fajnie. To mojego męża rodzice są starsi.

Paula_071, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata współczuje u mnie już lepiej choć teraz kaszel przerabiam i chrypę. Rano mówić nie mogę, flegma mi zalewa gardło w nocy. Katar już przeszedł. Wygrzej i wypoć się dobrze w nocy. Wszędzie wirusy atakują :/

Podejście 2 z butelką NUKa ładnie zaczęła wypiła 30 ml i ryk... ajjj..

Ja pospałam z godzinkę jak mąż przyszedł, po 40 min podrzucił mi niunię do łóżka i spałyśmy razem z pół godzinki.

Polędwiczka całkiem dobra, ale bardziej mi ten sos smakował niż mięso, fajne bo delikatne i mięciusie ale czuć że to świniak. Jakoś nie przepadam za wieprzowiną z tego wynika.

Mąż obrażony bo nie ma bzyku od 3 tyg. Nosz kurde 2 tyg to nie mogłam po tym łyżeczkowaniu a teraz chora jestem więc nie mam siły na amory po całym dniu zajmowania się dzieckiem i z gorączką :/ ..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie metody na podawanie żelaza ?

v40cu9h.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak się nazywał ten szampon na ciemieniuchę, który polecałaś?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny jakie macie metody na podawanie żelaza ?

Mieszałam z odciągniętym mlekiem i podawałam łyżeczką. Nigdy więcej tego nie zrobię, bo Tomek nie spał 20 godzin i krzyczał przeraźliwie.

edit. A jaką ma hemoglobinę mała? Wiesz, że do 3-4 miesiąca dzieci mają fizjologiczną niedokrwistość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:35

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ ‹ 2469 2470 2471 2472 2473 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ