X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze źle znoszę gorączkę. Przy 38 jest kiepsko, 39 robi mi się słabo i ciemno przed oczami. Co do diety to za jakiś czas chcę spróbować nabiał. Zobaczymy, może to nie to. Zmęczona już jestem tymi ograniczeniami :-/ A dzisiaj jeszcze cały dzień sama z dzieckiem, mąż dopiero wraca z pracy a ona jak na złość ma dzisiaj dzień noszenia na rękach...padam na twarz..

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a Natalka ma jakieś zmiany na skórze? Bo Hubert póki co nie miał nigdy żadnej zmiany, krostek ani nic, dzisiaj nawet lekarka powiedziała, że skórę ma idealną.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma niestety :-/ Ogólnie skóra jest ładna, gładka ale w faldkach i zagięciach jest sucha i grudkowa. Nasza pediatra potwierdziła ,że to zmiany alergiczne.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ma niestety :-/ Ogólnie skóra jest ładna, gładka ale w faldkach i zagięciach jest sucha i grudkowa. Nasza pediatra potwierdziła ,że to zmiany alergiczne.

Może to nie są zmiany świadczące o alergii pokarmowej? Może jakieś kosmetyki, środki do prania itp?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    My rok temu 19.11 byliśmy w piątek na urodzinach kolegi, schlałam się jak małolata. Mąż mnie niósł do nocnego autobusu. Przed wyjściem wygłosiłam przemówienie z okazji 30 urodzin kolegi ale nikt nie rozumiał co mówie bo taki pijacki bełkot że było słychać błęgłesdwrfsdfds. W autobusie przetrzezwiałam bo jechaliśmy prawie 1,5h. Mąż na klatce zaczął mnie rozbierać, nie myślałam że owulacja czy co i plemnik o imieniu Maja dotarł do mojego jajeczka :)

Oglądam właśnie szpital z wodzianką, Boże jaka to prostaczka. Dobrze że u Wojewódzkiego świeciła ciałem bo jakby się odezwała to czar by prysł.

Przyszły kalendarze :) są super, rodzice i dziadki oszaleją :) Mama dziś dzwoniła i śpiewała 100 lat z okazji 3miesiecy hehe
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/01174350f646.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e78d64324f6a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b5b4a72b335.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1363b49f819b.jpg

Za 6 szt. zapłaciłam z przesyłką 130 zł - zamówiłam we wtorek w nocy a dzis rano przyszły
    Śliczny kalendarz,cudni Wy :-)!

niecierpliwa, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jeśli zachłyśnie się podczas snu to nie usłyszę, nawet jeśli będzie leżeć obok. To podobnie jak z tonięciem, przebiega w ciszy.
    http://www.panorama24.co.uk/dzieci-tona-w-ciszy-masz-tylko-30-sekund-aby-je-uratowac-2/

Jakby sie krztusil to mysle ze bys uslyszala, moja Pola czasami wsadzi sobie za daleko paluszka i slychac tylko taki jakby odruch wymiotny, to jest barrdzo cicho,maz nigdy teho nie slyszal a ja od razu jestem przy lozeczku czy to nic groznego,matka zawsze spi czujnie. Ja bym sie bala jakby Pola spala w drugim pokoju, musze miec ją narazie obok..

niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kuruj sie!

Agaata lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Może to nie są zmiany świadczące o alergii pokarmowej? Może jakieś kosmetyki, środki do prania itp?
    Oj chciałabym ale takie zmiany pewnie byłyby np na całej klatce piersiowej a u nas są tylko w zagięciach. Naprawdę takich problemów się nie spodziewałam :-(

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Aaaaa no i witamy się w setny dzień
    Najlepsze studniówkowe życzenia :-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez musze przeczekac ta czkawke, ahh moj uparciuch wtedy nie chce cycka... ale herbatke zawsze wypijal. Tylko z niej bole brzuszka w 100% bo po odstawieniu nie placze placzem bolacym bo taki nauczylam sie rozrozniac. Nawet jak podalam sab-simplex i herbatki sie napil to go brzuszek bolal. Na razie podaje sab-simplex 2 razy dziennie po 15 kropli i brzuszek nie boli. Mozliwe ze bez sab-simplex by tez nie bolal ale pisalyscie ze h.koperkowa zaburza prace jelit na 4 tygodnie wiec na razie bede mu podawac. :)

I u mnie tak jak u wiekszosci rano jest tak wspanialym, radosnym i usmiechnietym dzieckiem, ze warto sie pomeczyc by miec takie cudo. I nawet najgorszy dzien czy noc to nic przy jego usmiechach :)

Aaa i wmawiam sobie ze te wszystkie przeboje co mam to taki test czy na pewno chce 2 dziecko. No coz nic sie nie zmienia.

Bedzie mam nadzieje w przyszlosci Kacper albo Ola :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i z madrosci zyciowej mojej babci:
    B-babcia j-ja

B:planujesz nastepne dziecko
    J:tak
    B:to ja urodzisz powiedz ginekologowi by Ci podwiazal jajniki, po co Ci wiecej dzieci.
    J:a jak wygram w totolotka i bede chciala 3?
    B:no dobra zrobisz jak bedziesz chciala...

No ja pierdziele.

Zetka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niosłam małego do kąpieli, a ten zasnął po drodze. Wszystko naszykowane, a ten tak twardo zasnął, że nie mam sumienia go budzić. Odłożyłam do łóżeczka i czekam. Teoretycznie za pół godziny powinien być głody, chyba, że zasnął tak twardo jak na noc, wtedy się pewnie obudzi koło północy. Śpi mocno i kupa mu nawet nie przeszkadza:)

apaczka, mamasia, jesslin87, lys, Katarka, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Aaa i z madrosci zyciowej mojej babci:
    B-babcia j-ja

B:planujesz nastepne dziecko
    J:tak
    B:to ja urodzisz powiedz ginekologowi by Ci podwiazal jajniki, po co Ci wiecej dzieci.
    J:a jak wygram w totolotka i bede chciala 3?
    B:no dobra zrobisz jak bedziesz chciala...

No ja pierdziele.

:O:O A ile lat ma Twoja babcia? I ile ma dzieci? Chyba ich nie lubi...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    68 lat i 3 corki heh... ale zawsze mieszkalismy obok babci i my z sis jestesmy najmniej ukochane hehe czlowiek sie przyzwyczaja z czasem.

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przyjdz ponosic moje heheh maz mowi kurcze musze poprosic o same popoludniowki bo jak wraca to maly juz spi a dzisiaj widzi moja walke z dzieckiem a raczej dla odmiany sam z nim walczy hehhe

Paula_071 lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    68 lat i 3 corki heh... ale zawsze mieszkalismy obok babci i my z sis jestesmy najmniej ukochane hehe czlowiek sie przyzwyczaja z czasem.

Babcia 68 lat? :-D Wow! Ale Ci fajnie. To mojego męża rodzice są starsi.

Paula_071, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata współczuje u mnie już lepiej choć teraz kaszel przerabiam i chrypę. Rano mówić nie mogę, flegma mi zalewa gardło w nocy. Katar już przeszedł. Wygrzej i wypoć się dobrze w nocy. Wszędzie wirusy atakują :/

Podejście 2 z butelką NUKa ładnie zaczęła wypiła 30 ml i ryk... ajjj..

Ja pospałam z godzinkę jak mąż przyszedł, po 40 min podrzucił mi niunię do łóżka i spałyśmy razem z pół godzinki.

Polędwiczka całkiem dobra, ale bardziej mi ten sos smakował niż mięso, fajne bo delikatne i mięciusie ale czuć że to świniak. Jakoś nie przepadam za wieprzowiną z tego wynika.

Mąż obrażony bo nie ma bzyku od 3 tyg. Nosz kurde 2 tyg to nie mogłam po tym łyżeczkowaniu a teraz chora jestem więc nie mam siły na amory po całym dniu zajmowania się dzieckiem i z gorączką :/ ..

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie metody na podawanie żelaza ?

v40cu9h.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak się nazywał ten szampon na ciemieniuchę, który polecałaś?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    Dziewczyny jakie macie metody na podawanie żelaza ?

Mieszałam z odciągniętym mlekiem i podawałam łyżeczką. Nigdy więcej tego nie zrobię, bo Tomek nie spał 20 godzin i krzyczał przeraźliwie.

edit. A jaką ma hemoglobinę mała? Wiesz, że do 3-4 miesiąca dzieci mają fizjologiczną niedokrwistość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:35

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: