SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kontynuując temat prezentów dla dzieci. Dziadkowie i chrzestni chcą oczywiście coś kupić Tomkowi i pytają się co. Pomyślałam, żeby się zrzucili na nosidełko Tulę. A Wy macie jakieś pomysły, co może się przydać dziecku w najbliższej przyszłości?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja polecam oilatum do kąpieli, ciemieniucha pięknie zeszła. Po kąpieli tylko glowke oliwka smarowałam.
Wogole uwielbiam oilatum.nie trzeba oliwkowac całego ciałka i do tego mój syn nie miał ani razu czerwonej, podrażnionej pupy. Nie stosuje tez żadnych kremów po zmianie pieluszki.
Na prawdę godne polecenia. Emolienty to świetny wynalazek.0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
No tak to bywa moja mama ma 47 a tata 48 lat. Noo i u nas dlugozywotnosc bo mam 5 pokoleniowa zyjaca rodzine. Moja prababcia od strony mamy, babcia moja, moja mama,ja i Maks i tak samo u ojca z ta roznica ze obydwoje dziadkowie zyja. A prababcia ze strony ojca ma 97 lat.
A jak to na wsi to kurcze jak kobieta w sile wieku. Woda ze studni bo nie chciala zrobic kanalizacji, korzysta z wychodka na zewnatrz nie chciala lazienki, i pali wbpiecu drewnem...
Ale ona mowi ze tak od malego wychowana to jej nie ma ciezko sobie przyniesc wody ze studni czy drewna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:17
Paula_071, Weridiana, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Ja mam olilatum zel do mycia i tez jest super ale szamponu na ciemieniuche nie ma z oilatum.
Maja po tym szamponie oilian ma taka buja czupryne ze tylko glaskac.
Jesslin pozazdroscic takiej rodziny dlugowiecznej, wampiry jestescie czy co hehehe u mnie najdluzej zyla prababcia 91 lat.apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, coś dla mężów, którzy wykręcają się od opieki twierdząc, że dzieci najlepiej czują się przy mamusi
0na88, Laura, apaczka, Paula_071, mamasia, magda sz, Weridiana, niecierpliwa, lys, Katarka, Aga89, Pulpecja, Maniuś, Martucha86, aaaaga, Zetka, jesslin87, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
my na mikolaja juz wybralismy prezent - zrzutke na szczepienia , mysle ze nie jest to wymarzony prezent dla dziecka ale jako dla mnie rodzica - calkiem spoko
apaczka, Neyla, magda sz, Weridiana, niecierpliwa, lys, jesslin87, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Kontynuując temat prezentów dla dzieci. Dziadkowie i chrzestni chcą oczywiście coś kupić Tomkowi i pytają się co. Pomyślałam, żeby się zrzucili na nosidełko Tulę. A Wy macie jakieś pomysły, co może się przydać dziecku w najbliższej przyszłości?
-
jesslin87 wrote:No tak to bywa moja mama ma 47 a tata 48 lat. Noo i u nas dlugozywotnosc bo mam 5 pokoleniowa zyjaca rodzine. Moja prababcia od strony mamy, babcia moja, moja mama,ja i Maks i tak samo u ojca z ta roznica ze obydwoje dziadkowie zyja. A prababcia ze strony ojca ma 97 lat.
A jak to na wsi to kurcze jak kobieta w sile wieku. Woda ze studni bo nie chciala zrobic kanalizacji, korzysta z wychodka na zewnatrz nie chciala lazienki, i pali wbpiecu drewnem...
Ale ona mowi ze tak od malego wychowana to jej nie ma ciezko sobie przyniesc wody ze studni czy drewna.
Ludzie z poczatku lat 1900 to jednak silne osobniki. Moja babcia z 1919r umarla 1,5 roku temu i tez byla do konca pelna werwy.
A Ty jestes rocznik 87? Patrzac jak szybko mieli dzieci i dziadkowie i rodzice to opozniasz drzewo genealogiczne;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:36
0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
apaczka wrote:Może karnet na zajęcia na basenie dla niemowląt?
Ja nie posylam malego na basen. We Wroclawiu jest syfiasta woda na kazdym basenie, z kim nie rozmawiam to maluchy zlapaly bakteryjne zapalenie pecherza albo ucha. Ale kreatywny pomyslapaczka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
5ylwia to moj maz wymyslil wczoraj cos takiego, tylko w druga strone, bo mloda od niego chetniej pije z butelki. Nie poznaje dzis swojego dziecka 9×cyc i 360ml z butli, zeby tak bylo codziennie
apaczka, lys, 0na88, Weridiana, Katarka, Aga89, aaaaga, Paula_071, Maniuś, witaminkab, Zetka, jesslin87, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Również jestem sierpniową mamą i nie ukrywam że podczytuje Was.
Głównie Urzeduje na wrześniówkach ale codziennie Was odwiedzam i czerpie od was wiedzę która nie raz już mi się przydała. Mam nadzieję że nie macie mi tego za złe
Teraz jednak chciałam się zapytać o te gryzaki żyrafa Sophie. Macie jakaś sprawdzoną stronkę z której zamawiałyście je i cena była w miarę przystępna? Bo nie ukrywam że cena jest szokująca + koszt wysyłki to niezła sumka się zbiera. I czy produkt jest wart zakupu? Czy one też tak dają tą chinszczyzna?lys, la_lenka, Paula_071, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula ja nie mialam ale duzo osob chwali jumpero itp
Rowerki do prowadzenia odradzam , rowerek wtedy kiedy dziecko moze już pedalowac , chyba ze taki do odpychania te sa fajne , jezdziki. Ciagnac dalej temat jesli jezdzisz na rowerze to moze fajny fotelik, fotelik samochodowy
Ja chwale sobie hustawke , pomaga mi bardzo
Jesslin jak ja bym chciala aby dziadkowie zyli, ...u nas krotko zyja , za krotko ....
Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość