SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z ta poduszka nadal spie, uwazam ze to najlepszy zakup w zyciu.
My na basen jakos kolo lutego wlasnie po 3 dawce szczepionek. Na inflankca mam blisko ale troche strach tam, moze dla takich 3 latkow ok ale dla niemowlaka to faktycznie cos malego. W radisonie bylam, super tam jest, mysle ze dzieciom moze sie podobac pelno tam diodowych swiatelekPaula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Iys ja tez podaje wit.D - lek. Jest to Vigantol, sa to krople na recepte.
Pozale sie Wam. Jak mnie maz wkurzyl. Wrocil do domu przed 20 - ok, pomagal bratu, nie mam zalu. Musialam wyskoczyc ba male zakupy, to mowie pojade sama, nie bedziemy juz ciagac malego. Dzwoni do mnie po 30 minutach, gdzie ja jestem, bo maly ryczy i trzeba go kapac. No zesz juz wychodzilam, ale kurna prawie biegalam po tym sklepie za wszystkim, nawet kolejki nie bylo. Tak mnie zezlil, bo czesto probuje mi pokazac jaki on cudowny i jak to dziecka nie uspokaja. 5 minut pozniej wchodze do domu, dziecko placze jakby go ze skory obdzierali. Jeszcze kurna obrazony na mnie, jak zabieralam malego, to z wielkim nerwem do mnie "poradze sobie". Przytulilam go to przestal plakac i tylko sie zalil. Ja nie wiem co on mu zrobil, mowil, ze sie wystraszyl, ale czego nawet nie mialam sily dopytywac. Przy kapieli, kiedy tatus do niego mowil, to zaczynal plakac, a do mnie usmiechal sie i gaworzyl. Normalnie dzieciak sie na niego obrazil. Normalnie na pol godziny nie moge wyjsc, nawet kiedy maly jest najedzony i w dobrym nastroju.
Edit: Juz chyba wiem ci sie stalo. Lazienka zalana, sciany mokre po sufit, pewnie sluchawka prysznicowa mu wypadla, schylil sie gwaltownie i mlody sie wystraszyl. A ja myslalam, ze dziecko takue spocone id spazmowWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:54
lys lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, czy któras z Was choruje na tarczyce i dostała zalecenie w szpitalnym wypisie - konsultacja endokrynologiczna dziecka?
My właśnie mamy, ale nie byłam jeszcze u endokrynologa z małą, zrobiłam jej na własną rękę przy okazji morfologi tsh ft3 ft4 i wyniki są prawidłowe, ale zastanawiam się czy endokrynolog nie zleca w takich przypadkach usg tarczycy i jak często trzeba ponawiać badania itdWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:27
-
Czesc cały dzien Was podczytuje ale czasu pisac brak
Lys ja dostalam w zaleceniach "kontrola poziomu hormonów tarczycy" i pediatra zlecil tsh, ft3 i ft4. O usg i konsultacji u endo nic nie mowila. Tylko ze za pare mscy znowu powtorzymy badania.
A tak poza tym to mam po porodowe zapalenie tarczycy. Wartość tsh bliska zera i aktualnie nic nie lykam tylko obserwujemy.
Zyrafka Sophie tez mnie kręcikusicielki jestescie hehe a ja gadżeciara, nie da sie ukryc
Ale jak na razie wszystkie forumowe zakupy udane: bez Szumisia Maly by nie zasnal a poduche wykorzystuje ciagle do karmienia
Moj Julek nadal najcięższy na forum bo waga z pn 7,5kg - klocek niezlyale zwalnia z przybieraniem ewidentnie bo przez ostatnie 3tyg przybral 300g. Ubranka 68 i niektore 74 bo ma dlugi tulw i sie nie dopinaja
W ogole od kilku dni Julek wydluzyl sobie przerwy miedzy karmieniami i jest ich tylko 6 na dobe. Oczywiste jak chce podac cyca wiecej razy to jest wielki krzyk. Wasze dzieci tez tak sie zloszcza jak nie chca jesc a im podsuwacie cyca?
Eh coś chcialam jeszcze napisać ale skleroza
Dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:44
lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
hmmm ja mam hashimoto i niedoczynność i w wypisie mam podany nawet nr do poradni endokrynologicznej. Byliśmy tam umówieni do jakiejś pani prof. we wrześniu, ale wtedy był taki sajgon z małą, że nie miałam siły się zwlec z wyra i jechać tam na 9 rano.
-
Aaa i musze Wam powiedzieć ze wzielam sie za skalpel Chodakowskiej. Za pierwszym razem 12 min wytrzymalam a za drugim 10 haha taki cienias ze mnie
Aleee od jutra nie jem slodyczy. Zjadlam dzis wszystko co mialam: 3/4 czekolady, paczkę pieniczkow i marcepana a od jutra basta. Do swiat musze zrzucic 4kg bo tyle mi zostalo z moich +26kg! ciazowych
Czuje ze bedzie ciężkoniecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
aha muszę się Wam pochwalić dziś jest pierwszy dzień tylko na piersi, zero mm. Jestem z siebie dumna.
0na88, Weridiana, Pulpecja, ainer85, apaczka, magda sz, kasiuleek, niecierpliwa, Neyla, Agaata, aaaaga, gianna88, Paula_071, chcebycmama, Maniuś, witaminkab, Katarka, Zetka, jesslin87, mamasia, Amberla, małaMyszka, 5ylwia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mieszałam z odciągniętym mlekiem i podawałam łyżeczką. Nigdy więcej tego nie zrobię, bo Tomek nie spał 20 godzin i krzyczał przeraźliwie.
edit. A jaką ma hemoglobinę mała? Wiesz, że do 3-4 miesiąca dzieci mają fizjologiczną niedokrwistość?
-
Hej dziewczynki:)
Własnie skonczyłam robić pazurki
Mój Szymono dzis przeszedł siebie , raczki raczki a nawet na rączkach wył jak kot, tatuś był strasznie zdziwionya ja mu powiedziałam ze mialam tak do jego powrotu z pracy..
Kurde mamuski ktore maja dzieci ile to trwa zanim sie wyznie ząbek?
Lys no super same dobre wiesci!
Niecierpliwa równiez sie ciesze!
Paula ja zelazo podaje do butli mleka, my do konca miesiaca jestesmy na zelazie i mysle ze to juz bedzie tyle
Madziula no super ma włoski, wogóle lalunia cudowna:)Weridiana, lys, niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Iys gratuluje
super
Ofka poczytalam troche o bursztynie hmm sama nie wiem, jestem z Gdanska, zawsze nosilam bursztyn i pilismy nalewke ale dla dziecka nigdy nie stosowalam, moze warto
cyt.
Inny producent zaprojektował naszyjnik na krótszym sznurku (aby dziecko samo nie mogło dosięgnąć nim ust) i dopasowaną do małej rączki bransoletkę. Naszyjnik nie musi bowiem służyć jako gryzak, pocieranie nim obolałych dziąseł nie jest konieczne. Producent zapewnia, że lecznicze działanie bursztynu wywołuje już sam kontakt ze skórą dziecka. Twierdzi też, że ozdobę trzeba zdejmować jedynie do kąpieli, nie na noc – bo wtedy spokojny, nieprzerwany bólem sen, jest najważniejszy. Ta opcja wydaje się jednak dość ryzykowna.
"Nigdy więcej nieprzespanych nocy", "Nieinwazyjna metoda na ząbkowanie" – oto hasła, które mają zachęcić rodziców. Czy to naprawdę działa? Stosowanie bursztynu bałtyckiego na ząbkowanie jest metodą polecaną już kilkaset lat temu, a jego właściwości potwierdzone licznymi badaniami. Bursztyn uśmierza ból, wspomaga leczenie ran i kolek, działa przeciwzapalnie, pomaga na katar, grypę i przeziębienie, dostarcza organizmowi cennych jonów dodatnich.lys, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:dziewczyny, czy któras z Was choruje na tarczyce i dostała zalecenie w szpitalnym wypisie - konsultacja endokrynologiczna dziecka?
My właśnie mamy, ale nie byłam jeszcze u endokrynologa z małą, zrobiłam jej na własną rękę przy okazji morfologi tsh ft3 ft4 i wyniki są prawidłowe, ale zastanawiam się czy endokrynolog nie zleca w takich przypadkach usg tarczycy i jak często trzeba ponawiać badania itd
Ja mam hashimodo i nikt nic mi a właściwie małemu nie zalecił.lys, Neyla lubią tę wiadomość
-
A tak właściwie to dzień dobry:)
Synek dzisiaj dał pospać. Obudził się dopiero o 4:) teraz dalej smacznie śpi a ja ściągam mleko. Od wczoraj podaje mu w końcu swoje:) ale chyba nie bardzo zadowolony bo wczoraj był cały dzień markotny i płaczliwy jak nigdy. Ale szczepilismy w środę wiec może to od tego. Hubert waży 6740g. Przez tydzień był karmiony mm i przybrał ponad 300g. Szok. I tak staraliśmy go przetrzymywac chociaż 2godz bo ciągle chciał tylko pić i pić. Pediatra powiedziała ze karmienie mm powinno odbywać się też na rządanie dziecka. No ciekawe bo mój mały głodomor to nigdy nie odmówi butli. Raz chciałam spróbować to wypił całe 200ml..jak wyciągnęłam mu butle to miałam wrażenie ze z obrzarstwa ruszyć się nie może:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 04:56
niecierpliwa, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Maniuś, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Lys ja nigdy przed ciążą Nie miałam problemów z tarczyca A w ciąży wyszła mi niedoczynność i brałam leki.Przez to przy wypisie miałam kontrolę u dziecka i wyniki Do 8tyg. Zrobiliśmy je choć pamiętam że był cyrk z pobraniem bo nikt Nie chciał u tak małego dziecka pobrać A jak już to w szpitalu z główki ale się nie zgodziłam.W Kątach Wrocławskich w labo Pani spróbowała z paluszka.Leon był mega dzielny.Wyniki ok A konsultacja na Klinikach.Pediatra mi wpisała na skierowaniu cito i przyjęli od ręki.Tam Pani dr stwierdziła że po jasną cholerę tu przyszliśmy skoro wyniki ok i powód blahy więc już kazała dac sobie spokój.
lys lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Hej Kochane mamuski mam pytanie, zapewne glupie, ale prosze o wyrozumialosc
Czytalam artykul o rozszerzaniu diety i taki oto fragment
"Pierwszym produktem stałym, który podaje się niemowlętom jest zwykle kleik ryżowy. Następnie stopniowo wprowadza się inne płatki zbożowe. Gdy dziecko oswoi się z nimi i oprócz 4-5 posiłków z mleka zacznie spożywać co najmniej 4 łyżki stołowe płatków każdego dnia, można włączyć do jego diety ugotowane, rozdrobnione warzywa."
O jakich platkach mowa???