SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczęłam od gęstego z łyżeczki Ale nie chciał go jeść Jeszce wtedy nie umiał więc robiłam Do butli na 120ml wody 4lyzeczki mleka i 3łyżki stołowe kleiku.Robiło się dosyć gęste i pił z butelki ze 2tyg tyle że musiałam kupić smoczek z 3dziurkami żeby przeszło.Teraz już je z łyżki i cały obiadek ze słoiczka.Jutro kończy 4 msce to chce spróbować z kaszka smakowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 07:46
niecierpliwa lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Czesc wam
Lys Niecierpliwa 3mam kciuki żeby było coraz lepiej codziennie duzy krok do przodu
My musielismy zbadac tsh i ft4 mlodemu wyniki pokazalam pediatrze na wizycie były ok żadnego usg nie musielismy robić
Mu zyrafke pod choinke kupimy mlodemu
Dzisiaj bylo jedni nocne karmienie i odciaganie jestem meeeega nie wyspana
Tfu tfu odpukac żeby nie zapeszyc od 2 tyg dosteje od meza kawe i sniadanie do łóżka robi sobie do pracy i mi przy okazji bo ja leze w wyrku z mlodym przy cycku w tym czasie od razu dzien lepszy
Cos mialam jeszcze napisac i skleroza
Ehh
Miłego dnia kochaneniecierpliwa, lys, jesslin87, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 08:14
niecierpliwa, apaczka, agatka196, Weridiana, gianna88, 0na88, Paula_071, lys, Maniuś, Migotkaa, Katarka, Martucha86, Zetka, jesslin87, mamasia, kasiuleek, 5ylwia, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Cześć w piąteczek
Mój mąż wyjechał na weekend na wyjazd integracyjnyjestem sama z całą trójeczką, hmmm, może jakiegoś masażystę do domku zaprosić?
Migotkaa, róznie to bywa z tymi zębami. Czasami wyjdą nie wiadomo kiedy, a czasami litry śliny, płacz, męczarnia i ładnych parę tygodni jeśli nie miesięcy czekania. Najgorzej i tak dzieci przechodzą wychodzenie trójek, ale na szczęście to później.
niecierpliwa, nie wiem, ja przy starszych dzieciach zaczynałam rozszerzanie diety normalnie od warzyw i owoców; kaszkę ryżową i kukurydzianą wprowadzałam około 8-9 miesiąca, z tym że karmiłam piersią. Syn około 7 miesiąca przeszedł na mm, do tego zaczęłam dawać warzywka, owoce, mięsko itd., a potem zagęszczałam mleko kleikiem itd., bo za mało mu już było samego mleka. Córka z kolei rok była na piersi i nigdy nie dostawała mm, rozszerzanie też było od warzyw mięska owoców itd., a potem kleik na śniadanko jak już rezygnowałyśmy z piersi, ale dawalam łyżeczką.niecierpliwa, Paula_071, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
I mamy piatek, dziec w dobrym humorze, tylko zeby usg wyszlo dobrze i zaczynamy weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51
Pulpecja, apaczka, Kkarolinaaaa, agatka196, Weridiana, gianna88, 0na88, Paula_071, chcebycmama, Maniuś, lys, Migotkaa, Aga89, Katarka, Martucha86, Zetka, jesslin87, mamasia, małaMyszka, kasiuleek, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:A mój dziś znowu budził się co 2 godz.. juz wykanczają mnie te nocki.. w sumie 3 razy przespał od 4 do 6 godz a tak to lipa.. o 1 tak się najadl ze myślałam że pęknie a i tak obudził się po 2 godz..
czasami co trzy.
AgaSad lubi tę wiadomość
-
Pulpecja, apaczka, niecierpliwa, Kkarolinaaaa, AgaSad, agatka196, aaaaga, Weridiana, gianna88, 0na88, Paula_071, chcebycmama, Maniuś, lys, Migotkaa, Katarka, Martucha86, Zetka, jesslin87, mamasia, małaMyszka, kasiuleek, Griszanka, 5ylwia, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
lys wrote:Paula Ty dajesz prawdziwa vit D, a nie suplement prawda? To jest na receptę? I w jakiej to jest formie - kapsułki twist off?
Vigantol - podaje sie jedna kropelke, jest w buteleczce jak probiotyk. Jest na recepte, ale odplatne 100% kosztule ok. 5zl a przez 2 msc zuzylam 1/3 buteleczki. I jest pewnosc, ze to lek a nie suplement o niewiadomo jakim skladzie. Polecany zwlaszcza dzieciom, ktore szybko przybieraja, by nie dostaly krzywicy. Dla Lily bedzie dobralys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hej, my dzis intensywny dzien od rana mamy bo juz bylismy Julkiem w serwisie z autem
teraz mlody dosypia w lezaczku a mamusia spokojnie pije kawke
Zostało mu tylko jakies 5cm zapasu w tym TinyLove rozłożonym na plasko - kiedy on tak urósł
Maz dzis bedzie juz o 12:30 i przejmie Jula to w koncu sie wezme za jakieś porządki, musze m.in w koncu letnie buty schowac xD
Milego dnia Mamusie
chcebycmama, Weridiana lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:O ile dobrze zapamiętałam to 10, ale ręki nie dam uciąć, bo wyniku nie widziałam. Lekara kazała się nie przejmować, ale zaleciła dawanie żelaza. Trochę mi nie po nosie odciaganie codzienne mleka:/ mówiła niby żeby z wodą i tam jest napisane żeby w 1/4 szklanki rozpuscic, a ja nie chce jej aż tyle wody dawać.Łyżeczka to by mi do Bozego Narodzenia zeszlo
Actiferol masz podawać? Mój właśnie po tym strasznie cierpiał, ale może Twoja przyswoi to lepiej, bo my zrezygnowaliśmy. 10 jest na dolnej granicy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny czy to ZĄBKOWANIE?
Moj maluch od dwóch dni jest:
- marudny
- mało śpi w nocy
- strasznie się slini
- wkłada palce do buzi
- chyba ma rozpulchnione dziąsła na dole ale nie jestem pewna
- moczy mniej pieluszek
- jest ryk przy przystawianiu do cyca
Ale przecież mój syn jeszcze nie ma 3 miesięcy. Jeszcze nie chwyta świadomie gryzaczka, co włożę mu do dłoni to trzyma, ale nie świadomie.
Teraz śpi w leżaczku.
A co do laktacji to chyba już jest ok.
A pomogły prawdopodobnie tabletki lactinatal.Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Kkarolinaaaa wrote:A moze ktoras z was ma MR B ? Zastanawiam się czy nie lepiej tą zabawke kupić dla Poli pod choinke zamiast sophie
Ja mam kostkę sensoryczną i żyrafę, więc mi wystarczy:) A raczej Tomkowi.
Dzisiaj jest dzień gadania. Tak głośno gada już 2 godziny! Mój mąż poszedł spać po 3, więc chciałabym, żeby się wyspał, ale Tomek tak nadaje, że coś czuję, że stopery do uszu poszły w ruch. Kochane dzieckoWeridiana lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć dziewczyny!
Ja dzisiaj troszkę lepiej, więc mężowi udało się pójść do pracy.
Hubert nawet dał pospać, bo zasnął o 19.30 a obudził się dopiero o 5.30, ale prawa pierś mnie tak bolała, że to już chyba była przesada.
Co do prezentów dla naszych maluchów, zastanawiam się jeszcze co kupić. Zabawki są masakrycznie drogie i chciałabym kupić coś, czym pobawi się trochę dłużej. Znalazłam dwie rzeczy, które mi się podobają, niestety ceny z dupy i myślę, czy kupić czy nie:
http://tylkoklocki.pl/p/1625/633/btoys-one-two-squeeze-klocki-miekkie-zestaw-maly-btoys-klocki-miekkie.html
http://muppetshop.eu/zabawki-i-akcesoria/zabawki/kula-sensoryczna-z-pilkami-ballyhoo-detail.html
Oczywiście mąż popuka mi się w głowę, ale co mam zrobić, że to mi się właśnie podoba i chociaż będzie na dłużej niż jakieś grzechotki...Paula_071, lys, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agata ja nawet nie wchodze w podane przez Ciebie linki, zeby nie kusilo, zla kobieto
Super, ze sie lepiej czujesz.
Chcebycmama troche szybko, ale niewykluczone. Posmaruj mu dziasla mascia i zobaczysz czy jest poprawaAgaata, jesslin87, chcebycmama lubią tę wiadomość