X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej dziewczynki :)

Witamy sie juz spowrotem w domku :D choc nie ukrywam ze w Polsce bylo super :) tyle pomagali mi rodzice przy Malym...nawet pare razy udalo mi sie wyskoczyc na godzinke,dwie :) wszyscy zakochani w naszym Malenstwie <3
    Tesciowa...temat rzeka...wszystko robie nie tak wedlug niej :D masakra...szkoda gadac :P

W niedziele wygonilismy diabla :) Synus byl bardzo grzeczny a gdy ksiadz zaczal polewac mu glowke to rozesmial sie prawie na glos :) bo chyba pomyslal ze bedzie sie kapal :) :) :) w knajpie super-prawie w ogole nie spal bo nie chcial zeby cos go ominelo chyba ale byl grzeczniutki <3 moje sloneczko :)

W drodze powrotnej spal znowu caly czas :) kolejne 8 godz :) obudzil sie juz w windzie gdy jechalismy do mieszkania :D
    Wiec stwierdzam ze moze on poprostu tak lubi jezdzic albo moze naprawde to nosidelko cybex jest takie wygodne...w ogole jak tylko go wsadzam do nosidelka to juz jest taki zadowolony ze szok :)

Myszka pytalas o fotelik-my juz kupilismy :) cybex isis fix od 9m do 36kg tak ze juz na lata :)

Ps.Mam do sprzedania garniturek z chrztu,jesli ktoras byla by zainteresowana to zamieszcze zdjecia :)

Milego dzionka :) a tymczasem ide Was nadrabiac :)
    A powiedz jak działa ten pałak? Grubsze dzieci się zamieszcza?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj kusicie tymi linkami tylko :D

ja nawet nie szukam w necie bo oszaleje :D i tak szaleje jak wchodzę do Smyka, Julka to wszystko jeszcze nie interesuje a ja jak szalona patrze na półki i się zachwycam :) Ale nie wiem co mu kupimy jeszcze, a w prezenty od dziadków nie ingeruje - niech się cieszą wyborem sami :)
    Boję się tylko co teściowa kupi/kupiła bo ona ma specjalną szafkę gdzie gromadzi zapasy dla Julka - szalona.

atdcpx9izbdly3tt.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy założyć Natalce konto (chyba ING ma dobrą ofertę) i tam zainteresowani będą mogli wpłacać pieniądze. Będzie sporo okazji np chrzest, komunia, urodziny. Uważam, że to lepsze niż milion zabawek, którymi dziecko i tak się nie bawi a przez kilkanaście lat uzbiera się spora sumka. Sami mamy zamiar wpłacać tam co miesiąc jakąś kwotę.

Moja niunia dzisiaj coś marudna, kiepsko je :( albo to po szczepieniu albo znak, że mam przejść w tryb fotosyntezy...

Weridiana, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Za rok beda sie cieszyc jak cos dostana,beda rozumiec ze to nowa zabawka,ze to prezent,ale teraz ?
    Nie mowie ze to jest odpowoednia zabawka,ale mysle ze jakby dziecko dostalo taka torebke to by sie bardziej cieszylo z tej torebki niz z grzechotki,nie bez powodu sa szeleszczace elementy na zabawkach. Nie chodzi tu o robienie z dziecka ulomnego ale to sa dopiero 3-4 miesieczne dzieci. Zeby bylu naprawde takie rozumne to po powoedzeniu "poczekaj chwile,zaraz dostaniesz cyca" grzecznie by czekaly;)

No tak, ale właśnie dlatego my wybieramy zabawki, żeby zapewnić dziecku bezpieczeństwo podczas zabawy a przy okazji jak najwięcej radości i atrakcji. I dlatego się tutaj zastanawiamy co wybrać, żeby nie dostało owej torebki foliowej.

3-4 miesięczne dzieci to poważni ludzie z wszystkimi potrzebami i uczuciami, nie wolno tego lekceważyć. Napisałaś, że takie dziecko nic nie rozumie, dlatego się odniosłam. I nawet jeśli czegoś jeszcze nie rozumie, to trzeba je wprowadzić w ten świat, żeby zrozumiało jak najlepiej.

niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie. Można przy kp krem albo globulki pimafucin? Pomóżcie...

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, nie odpowiem, bo nie mam pojęcia. Zapytaj może ginekologa.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka pojecia nie mam.

Agata zgadzam sie w 100%. Pomimo tego iz mloda nie rozumie znaczenia slow, a np marudzi lezac sama w lozeczku to i tak mowie, czekaj mama juz idzie ;)

apaczka, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam, ale mojego lekarza nie ma dzisiaj w przychodni, a nie mam jego prywatnego numeru. Także jestem w ciemnej du*ie.

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z dziećmi i zabawkami to jest tak (opowieść na przykładzie). Mój brat kupił dzieciakom taki namiocik z Ikei. Ladny, fajny i trochę się w nim pobawili. Teraz gdzieś zalega na strychu. Ale największy szał był kiedy z paru kartonów zrobił im domek, wyciął drzwi, okna. Ostatnio kupił parę rurek plastikowych i podłączył do kranu w wannie i teraz woda leci z różnych miejsc a dzieciaki mają radochę podczas kąpieli :) Ja oczywiście planuję dawać prezenty swojemu dziecku ale wolę by to była jedna, porządna, przemyślana rzecz niż sterta z okazji Mikołaja, druga sterta z okazji Bożego Narodzenia itp. Bardzo nie lubię jak widzę, że u kogoś np jeden pokój jest zawalony zabawkami a jak się wchodzi można dostać oczopląsu.

niecierpliwa, Agaata, Kkarolinaaaa, magda sz, jesslin87, Paula_071, 0na88, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie ;)
    http://www.nieperfekcyjnamama.pl/pl/articles/view/group/blog/top-lista-swiatecznych-prezentow-75/

kasiuleek lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka no wlasnie o to mi chodzi! Dzieci nie 9bchodzi czy to jest drogie,dobra firma itp. Moja siostrzenica najlepiej bawila sie plastikowa butelka z groszkami w srodku, inne zabawki ja nie interesowaly. My juz patrzymy czy cos jest ladne,dobrej firmu itp. Ale dzieci tego nie rozumieja.

Wiadomo chce sie kupic dziecku cos fajnego itp. Sama ciagle szukam co jej kupic,ale to nie zmienia faktu ze moge wydac 100zl a ja bardziej zainteresuje pieluszka tetrowa i sprawi wiecej radosci.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Aż wstyd się przyznać ale ja z Dominisiem wstalismy dzisiaj o 10.30

Od rana na cycach :D

A to lampa do której Dominiś lubi gadać i się śmieje heh ale co z tego jak trzeba zrobić ją na jakiś sznurek bo jak się nie rusza to marudzi i trzeba co chwile iść nią pokręcic ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c757e37aa3b6.jpg

magda sz, niecierpliwa, Migotkaa, Neyla, lys, Weridiana, 0na88, mamasia, chcebycmama, witaminkab lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, o0czywiście, że dzieci nie rozumieją pojęcia ceny itp, ale właśnie my jesteśmy od tego, żeby zadbać o to, żeby zabawki były bezpieczne i pomagające się dzieciom rozwinąć w odpowiedni sposób. Ja bym nie chciala, żeby Hubert bawił się plastikową butelką, bo cholera wie co ona tam zawiera, nie mówiąc o tym, co by było jakby ją przegryzł albo pękła i się pokaleczył. Stąd nasza dyskusja o zabawkach - i wcale mi nie chodzi o to, że to mają być drogie zabawki.

Apaczka, dla starszych dzieci zrobienie domku to oczywiście super pomysł i kreatywna zabawa.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/dzieckofit/videos/954776107923102/?pnref=story

dziewczyny, obejrzyjcie,świetny filmik, a na końcu właśnie widać jakie zabawki dzieci lubią najbardziej :-)

magda sz, Laura, jesslin87, gianna88, 0na88, Martucha86, 5ylwia, kasiuleek lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka głowiła się nad zabawkami dla 6 miesięcznej córeczki, wydała fortunę a dziecko i tak miało to wszystko gdzieś, któregoś dnia jak się dorwała się do katalogu z ikei, dziecko miało zabawę na pół dnia, rwała kartki :) Z kolei inna koleżanka na 13miesiecznego synka i też problem bo jej Franek w dupie ma wszystkie zabawki, za to wiadro i łyżka to najlepsza zabawka, albo garnki itp. Więc nie ma co przesadzać z tymi gadżetami bo można niezły bałagan zrobić i pozniej nie wiadomo co z tym zrobić.

Moja mama ostatnio przywiozła gromadę zabawek a moja niunia i tak wielbi swój wiatraczek który kupiłam za 5 zł i to jest jej ulubiona zabawka... noo i zapomniałabym Kotek grająco świecący z maty edukacyjnej

Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczeee, znowu gorączka mnie bierze... No co za cholerstwo się przyplątało. Oby Hubert dzisiaj więcej pospał, bo normalnie nie mam siły.

Jutro idę na pogrzeb kolegi... 35 lat... Zmarł po biegu niepodległości w Warszawie, był moim dyrektorem przez 3 lata, świetny człowiek, osierocił 3 letnią córeczkę. Załamana jestem jego śmiercią. :-(

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła :)

My założyliśmy małej lokatę i wpłaciliśmy to co dostała na chrzciny plus to co na narodziny dostała, dołożyliśmy trochę od siebie i całkiem pokazna sumka się uzbierała. Teraz miesięcznie będziemy odkładać 100-200 do koperty i co roku dopłacać do lokatki plus to co dostanie nie urodziny, święta itp...
    Za 20 lat na start będzie miała fajną sumkę. Kutwa właśnie się zastanawiam co z moimi pieniędzmi z komunii...hmm szkoda że moi rodzice mi tak nie odkładali, ale i tak nie mogę narzekać bo dużo dołożyli do mieszkania.

Kurdę przypomniałam sobie o moim starym koncie w ING.. w dupe jeża zalogowałam się a tam minus 120 zł debet... nie korzystałam z tego konta z 2 lata.. w między czasie zmienił się regulamin i doszły opłaty za kartę, ubezpieczenie itp... wrrrr dawno to miałam zamknąć ale zapomniałam na zabój. No nic idę z małą za godzinę na spacer to zapłacę i zamknę to konto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:31

Laura, apaczka, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Karolina, o0czywiście, że dzieci nie rozumieją pojęcia ceny itp, ale właśnie my jesteśmy od tego, żeby zadbać o to, żeby zabawki były bezpieczne i pomagające się dzieciom rozwinąć w odpowiedni sposób. Ja bym nie chciala, żeby Hubert bawił się plastikową butelką, bo cholera wie co ona tam zawiera, nie mówiąc o tym, co by było jakby ją przegryzł albo pękła i się pokaleczył. Stąd nasza dyskusja o zabawkach - i wcale mi nie chodzi o to, że to mają być drogie zabawki.

Apaczka, dla starszych dzieci zrobienie domku to oczywiście super pomysł i kreatywna zabawa.

No i wlasnie o to mi chodzilo- ze my mamy duzy problem z zakupem zabawki a dzieci i tak tego nie rozumieja,ze to jest takie super,ze to jest "od mikolaja" itp. Bo sa jeszcze za malutkie,za rok jak dostana jakas zabawke to jiz bedzie euforia:p

Aj tam bez przesady,turlanie butelki to raczej do niebezpiecznych zabaw nie nalezy;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szału mozna dostac od zabawek, a mój siedzi w bujaki obwieszony a i tak gryzie pieluche, ot co..

Zbieramy sie na spacer poki jeszcze nie pada

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Agata :( straszna tragedia, współczuję. Życie jest niesprawiedliwe :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2475 2476 2477 2478 2479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ