X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dzwoniłam, ale mojego lekarza nie ma dzisiaj w przychodni, a nie mam jego prywatnego numeru. Także jestem w ciemnej du*ie.

Ja brałam w ciąży, więc myślę,że przy kp też można. Osobiście stosowałam przy kp.

Katarka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła :)

My założyliśmy małej lokatę i wpłaciliśmy to co dostała na chrzciny plus to co na narodziny dostała, dołożyliśmy trochę od siebie i całkiem pokazna sumka się uzbierała. Teraz miesięcznie będziemy odkładać 100-200 do koperty i co roku dopłacać do lokatki plus to co dostanie nie urodziny, święta itp...
    Za 20 lat na start będzie miała fajną sumkę. Kutwa właśnie się zastanawiam co z moimi pieniędzmi z komunii...hmm szkoda że moi rodzice mi tak nie odkładali, ale i tak nie mogę narzekać bo dużo dołożyli do mieszkania.

Kurdę przypomniałam sobie o moim starym koncie w ING.. w dupe jeża zalogowałam się a tam minus 120 zł debet... nie korzystałam z tego konta z 2 lata.. w między czasie zmienił się regulamin i doszły opłaty za kartę, ubezpieczenie itp... wrrrr dawno to miałam zamknąć ale zapomniałam na zabój. No nic idę z małą za godzinę na spacer to zapłacę i zamknę to konto.

Magda, takie odkładanie pieniędzy jest jak najbardziej ok, tylko, tak sobie myślę, że przez 20 lat to prawdopodobnie inflacja je zeżre i mogą mieć niewielką siłę nabywczą...

Ja myślę, żeby zrobić tak: kupić większe mieszkanie dla nas, a to w którym mieszkamy zostawić na wynajem póki co, a jak dziecko / dzieci dorosną to będzie dla nich.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.

Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    O matko Agata :( straszna tragedia, współczuję. Życie jest niesprawiedliwe :(

Magda, to prawda, życie jest niesprawiedliwe. Boję się pomyśleć, co teraz czuje jego żona i córka... Zwłaszcza, że czekały na niego na mecie, a on nie dobiegł...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jutro pogrzeb 40 letniej ksiegowej ode mnie z pracy, najmlodsze dziecko tez 3 lata.

Udalo mi sie pobrac mocz do pojemnika. Julka przyplacila to czkawka, ale posiew przynajmniej zrobie.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata właśnie czytałam o tym... masakra, nie chcę sobie wyobrazić nawet tego. Człowiek nigdy nie zna własnych możliwości nawet jak myśli że jest przygotowany w 100%

Też boimy się z tą inflacją ale jak nie wsadzilibyśmy tej kasy na lokatę, to ja bym zaraz ją rozporządziła :) Też chce wynająć te mieszkanie a kupić nowe. Mąż się śmieje że pewnie zapożyczymy się z lokaty córki jak będziemy kupować dom. Ale zawsze będzie miała z lokaty na remont tego mieszkania, za 20 lat pewnie będzie chciała inne wnętrze.

Zetka - Macmiror, to jest super skuteczne ale trzeba ulotke przeczytać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, był artykuł dość obszerny na Metro Warszawa... No kompletna kicha. Słów mi brakuje.

Niecierpliwa, też beznadziejna sytuacja, dużo ludzi młodo odchodzi niestety.
    Mój tato zmarł nagle w wieku 50 lat. To było 7 lat temu, ale to jest coś z czym się nie da pogodzić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.

Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.

Ale receptę najszybciej dostałabym w przyszłym tygodniu :/ Jakoś muszę sobie poradzić.

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do apteki żeby kupić coś do posmarowania / rozgrzania pleców, bo mnie napieprzają, ze chodzić nie mogę. Pan w aptece stwierdził, że przy kp to właściwie nic oprócz doustnego paracetamolu doradzić nie może. Wszystkie te maści, spirytusy itd. są niewskazane. Przerąbane z doborem leków przy karmieniu.

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Macmiror się nazywają.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła :)

Magda to tylko taka ładna zwykła lampa ;) ma kwiatki i pośrodku kwiatków maleńkie jakby brylańciki :)
    Hmm czyżby Dominiś uwielbiał kwiatki tak jak mama?? :D

Edit. I wcale droga nie była....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:30

magda sz lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka idz do apteki i moze farmaceuta cos doradzi bez recepty, po co masz caly wekend siedziec i zaciskac zeby, jeszcze Ci sie te bakterie namnoza.

Kurde wlasnie zobaczylam na podusi Mai ile ona włosów wytarła :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura myslalam ze to dzieło Twojego męża tak jak z tym słoneczkiem :)

Laura lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ahh Laura my tez spalismy do 10. :) moje dziecko lubi pospac ze mna no i jak zglodnieje od razu dostanie cyca ale co z tego jak ja wstaje to on od razu tez. Wyczuwa ze zostaje sam. Zawsze ok. 5-7 zabieram Maksa do lozka i dosypiamy.

Wiem ze male dziecko nie duzo rozumie ale jak przykladam mu tetre to wie ze bedzie jadl i zaleznie z ktorej strony ja daje tam odwraca glowe... wiec wydaje mi sie ze takie dzieci rozumieja wiecej niz nam sie wydaje. :)

Laura lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci zasypiaja w lezaczku bujaczku to je zostawiacie czy przenosicie?

74diqps6a69lyc94.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wątpię że dziecko rozumie ze żyrafa Sophie jest bardziej wypasiona od zwykłego gryzaka. Zgadzam się ze trzeba dziecku świat objasniac ale chyba nie i to w świętach chodzi żeby dostać drogi prezent. I tak jak Karolina napisała dziecko się wszystkim może bawić. Jest to mały człowiek którego należy traktować z miłością i szacunkiem ale bez przesady ze półroczne dziecko czeka na prezenty i jara się świętami

Amberla lubi tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na fb Moje dzieci kreatywnie
    Ojjj dzieci wola zabawki robione z niczego i przez nie same lub np zabawy bez zabawek( http://dziecisawazne.pl/23-pomysly-na-zabawy-bez-zabawek/tez polecam ) jak dorabialam jako niania 2 letniego dziecka i czasami jej brata6 letniego to uwielbialy się dzieciaki bawić w zawody tunele labirynty bazy orkiestrę itd a drogie zabawki stały w kacie wiem ze będę chciała z synem wymyslac rozne rzeczy i zajecia no jak juz Bedzie większy teraz najlepsza zabawa sa moje rece udajace ze leci pszczoła bzzzyyyyy :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:54

Ewa123, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura myslalam ze to dzieło Twojego męża tak jak z tym słoneczkiem :)
    eee nieeee ale ale ma w planie znowu coś dla Dominisia zrobić na Święta :D
    Ciekawa jestem co?? ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie moę się doczekać Świąt :) nasze kochane maleństwa na pewno polubią ozdoby choinkowe ;) i te lampkiiii, tyle świecidełek będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:00

apaczka, Agaata, Maniuś lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Światełka na choince to będzie to☺ mój mąż się śmieje ze żyrandol w kościele uratował 2/3 Mszy podczas chrzcin. ☺

Agaata, Laura, jesslin87, 0na88, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ