X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dzwoniłam, ale mojego lekarza nie ma dzisiaj w przychodni, a nie mam jego prywatnego numeru. Także jestem w ciemnej du*ie.

Ja brałam w ciąży, więc myślę,że przy kp też można. Osobiście stosowałam przy kp.

Katarka lubi tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła :)

My założyliśmy małej lokatę i wpłaciliśmy to co dostała na chrzciny plus to co na narodziny dostała, dołożyliśmy trochę od siebie i całkiem pokazna sumka się uzbierała. Teraz miesięcznie będziemy odkładać 100-200 do koperty i co roku dopłacać do lokatki plus to co dostanie nie urodziny, święta itp...
    Za 20 lat na start będzie miała fajną sumkę. Kutwa właśnie się zastanawiam co z moimi pieniędzmi z komunii...hmm szkoda że moi rodzice mi tak nie odkładali, ale i tak nie mogę narzekać bo dużo dołożyli do mieszkania.

Kurdę przypomniałam sobie o moim starym koncie w ING.. w dupe jeża zalogowałam się a tam minus 120 zł debet... nie korzystałam z tego konta z 2 lata.. w między czasie zmienił się regulamin i doszły opłaty za kartę, ubezpieczenie itp... wrrrr dawno to miałam zamknąć ale zapomniałam na zabój. No nic idę z małą za godzinę na spacer to zapłacę i zamknę to konto.

Magda, takie odkładanie pieniędzy jest jak najbardziej ok, tylko, tak sobie myślę, że przez 20 lat to prawdopodobnie inflacja je zeżre i mogą mieć niewielką siłę nabywczą...

Ja myślę, żeby zrobić tak: kupić większe mieszkanie dla nas, a to w którym mieszkamy zostawić na wynajem póki co, a jak dziecko / dzieci dorosną to będzie dla nich.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.

Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    O matko Agata :( straszna tragedia, współczuję. Życie jest niesprawiedliwe :(

Magda, to prawda, życie jest niesprawiedliwe. Boję się pomyśleć, co teraz czuje jego żona i córka... Zwłaszcza, że czekały na niego na mecie, a on nie dobiegł...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jutro pogrzeb 40 letniej ksiegowej ode mnie z pracy, najmlodsze dziecko tez 3 lata.

Udalo mi sie pobrac mocz do pojemnika. Julka przyplacila to czkawka, ale posiew przynajmniej zrobie.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata właśnie czytałam o tym... masakra, nie chcę sobie wyobrazić nawet tego. Człowiek nigdy nie zna własnych możliwości nawet jak myśli że jest przygotowany w 100%

Też boimy się z tą inflacją ale jak nie wsadzilibyśmy tej kasy na lokatę, to ja bym zaraz ją rozporządziła :) Też chce wynająć te mieszkanie a kupić nowe. Mąż się śmieje że pewnie zapożyczymy się z lokaty córki jak będziemy kupować dom. Ale zawsze będzie miała z lokaty na remont tego mieszkania, za 20 lat pewnie będzie chciała inne wnętrze.

Zetka - Macmiror, to jest super skuteczne ale trzeba ulotke przeczytać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, był artykuł dość obszerny na Metro Warszawa... No kompletna kicha. Słów mi brakuje.

Niecierpliwa, też beznadziejna sytuacja, dużo ludzi młodo odchodzi niestety.
    Mój tato zmarł nagle w wieku 50 lat. To było 7 lat temu, ale to jest coś z czym się nie da pogodzić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.

Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.

Ale receptę najszybciej dostałabym w przyszłym tygodniu :/ Jakoś muszę sobie poradzić.

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do apteki żeby kupić coś do posmarowania / rozgrzania pleców, bo mnie napieprzają, ze chodzić nie mogę. Pan w aptece stwierdził, że przy kp to właściwie nic oprócz doustnego paracetamolu doradzić nie może. Wszystkie te maści, spirytusy itd. są niewskazane. Przerąbane z doborem leków przy karmieniu.

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Macmiror się nazywają.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła :)

Magda to tylko taka ładna zwykła lampa ;) ma kwiatki i pośrodku kwiatków maleńkie jakby brylańciki :)
    Hmm czyżby Dominiś uwielbiał kwiatki tak jak mama?? :D

Edit. I wcale droga nie była....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:30

magda sz lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka idz do apteki i moze farmaceuta cos doradzi bez recepty, po co masz caly wekend siedziec i zaciskac zeby, jeszcze Ci sie te bakterie namnoza.

Kurde wlasnie zobaczylam na podusi Mai ile ona włosów wytarła :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura myslalam ze to dzieło Twojego męża tak jak z tym słoneczkiem :)

Laura lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ahh Laura my tez spalismy do 10. :) moje dziecko lubi pospac ze mna no i jak zglodnieje od razu dostanie cyca ale co z tego jak ja wstaje to on od razu tez. Wyczuwa ze zostaje sam. Zawsze ok. 5-7 zabieram Maksa do lozka i dosypiamy.

Wiem ze male dziecko nie duzo rozumie ale jak przykladam mu tetre to wie ze bedzie jadl i zaleznie z ktorej strony ja daje tam odwraca glowe... wiec wydaje mi sie ze takie dzieci rozumieja wiecej niz nam sie wydaje. :)

Laura lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieci zasypiaja w lezaczku bujaczku to je zostawiacie czy przenosicie?

74diqps6a69lyc94.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wątpię że dziecko rozumie ze żyrafa Sophie jest bardziej wypasiona od zwykłego gryzaka. Zgadzam się ze trzeba dziecku świat objasniac ale chyba nie i to w świętach chodzi żeby dostać drogi prezent. I tak jak Karolina napisała dziecko się wszystkim może bawić. Jest to mały człowiek którego należy traktować z miłością i szacunkiem ale bez przesady ze półroczne dziecko czeka na prezenty i jara się świętami

Amberla lubi tę wiadomość

Ewa123
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam na fb Moje dzieci kreatywnie
    Ojjj dzieci wola zabawki robione z niczego i przez nie same lub np zabawy bez zabawek( http://dziecisawazne.pl/23-pomysly-na-zabawy-bez-zabawek/tez polecam ) jak dorabialam jako niania 2 letniego dziecka i czasami jej brata6 letniego to uwielbialy się dzieciaki bawić w zawody tunele labirynty bazy orkiestrę itd a drogie zabawki stały w kacie wiem ze będę chciała z synem wymyslac rozne rzeczy i zajecia no jak juz Bedzie większy teraz najlepsza zabawa sa moje rece udajace ze leci pszczoła bzzzyyyyy :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:54

Ewa123, kasiuleek lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Laura myslalam ze to dzieło Twojego męża tak jak z tym słoneczkiem :)
    eee nieeee ale ale ma w planie znowu coś dla Dominisia zrobić na Święta :D
    Ciekawa jestem co?? ;)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie moę się doczekać Świąt :) nasze kochane maleństwa na pewno polubią ozdoby choinkowe ;) i te lampkiiii, tyle świecidełek będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:00

apaczka, Agaata, Maniuś lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Światełka na choince to będzie to☺ mój mąż się śmieje ze żyrandol w kościele uratował 2/3 Mszy podczas chrzcin. ☺

Agaata, Laura, jesslin87, 0na88, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ