SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Dzwoniłam, ale mojego lekarza nie ma dzisiaj w przychodni, a nie mam jego prywatnego numeru. Także jestem w ciemnej du*ie.
Ja brałam w ciąży, więc myślę,że przy kp też można. Osobiście stosowałam przy kp.Katarka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła
My założyliśmy małej lokatę i wpłaciliśmy to co dostała na chrzciny plus to co na narodziny dostała, dołożyliśmy trochę od siebie i całkiem pokazna sumka się uzbierała. Teraz miesięcznie będziemy odkładać 100-200 do koperty i co roku dopłacać do lokatki plus to co dostanie nie urodziny, święta itp...
Za 20 lat na start będzie miała fajną sumkę. Kutwa właśnie się zastanawiam co z moimi pieniędzmi z komunii...hmm szkoda że moi rodzice mi tak nie odkładali, ale i tak nie mogę narzekać bo dużo dołożyli do mieszkania.
Kurdę przypomniałam sobie o moim starym koncie w ING.. w dupe jeża zalogowałam się a tam minus 120 zł debet... nie korzystałam z tego konta z 2 lata.. w między czasie zmienił się regulamin i doszły opłaty za kartę, ubezpieczenie itp... wrrrr dawno to miałam zamknąć ale zapomniałam na zabój. No nic idę z małą za godzinę na spacer to zapłacę i zamknę to konto.
Magda, takie odkładanie pieniędzy jest jak najbardziej ok, tylko, tak sobie myślę, że przez 20 lat to prawdopodobnie inflacja je zeżre i mogą mieć niewielką siłę nabywczą...
Ja myślę, żeby zrobić tak: kupić większe mieszkanie dla nas, a to w którym mieszkamy zostawić na wynajem póki co, a jak dziecko / dzieci dorosną to będzie dla nich.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:O matko Agata
straszna tragedia, współczuję. Życie jest niesprawiedliwe
Magda, to prawda, życie jest niesprawiedliwe. Boję się pomyśleć, co teraz czuje jego żona i córka... Zwłaszcza, że czekały na niego na mecie, a on nie dobiegł... -
Agata właśnie czytałam o tym... masakra, nie chcę sobie wyobrazić nawet tego. Człowiek nigdy nie zna własnych możliwości nawet jak myśli że jest przygotowany w 100%
Też boimy się z tą inflacją ale jak nie wsadzilibyśmy tej kasy na lokatę, to ja bym zaraz ją rozporządziłaTeż chce wynająć te mieszkanie a kupić nowe. Mąż się śmieje że pewnie zapożyczymy się z lokaty córki jak będziemy kupować dom. Ale zawsze będzie miała z lokaty na remont tego mieszkania, za 20 lat pewnie będzie chciała inne wnętrze.
Zetka - Macmiror, to jest super skuteczne ale trzeba ulotke przeczytać.
-
Magda, był artykuł dość obszerny na Metro Warszawa... No kompletna kicha. Słów mi brakuje.
Niecierpliwa, też beznadziejna sytuacja, dużo ludzi młodo odchodzi niestety.
Mój tato zmarł nagle w wieku 50 lat. To było 7 lat temu, ale to jest coś z czym się nie da pogodzić. -
Zetka wrote:Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.
Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.
Ale receptę najszybciej dostałabym w przyszłym tygodniuJakoś muszę sobie poradzić.
-
Ja wczoraj poszłam do apteki żeby kupić coś do posmarowania / rozgrzania pleców, bo mnie napieprzają, ze chodzić nie mogę. Pan w aptece stwierdził, że przy kp to właściwie nic oprócz doustnego paracetamolu doradzić nie może. Wszystkie te maści, spirytusy itd. są niewskazane. Przerąbane z doborem leków przy karmieniu.
-
Zetka wrote:Mój starszy tez miał mnóstwo zabawek a bawił się tylko wybranymi. Teraz juz tyle kupować nie będę.
Katarka mi gin dał ba infekcje globus i na recepte. Micromar czy jakoś tak. Później zobaczę. Bezpieczne przy kp.
Macmiror się nazywają.Katarka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Laura cóż to za dzieło sztuki? Moja by oszalała jakby zobaczyła
Magda to tylko taka ładna zwykła lampama kwiatki i pośrodku kwiatków maleńkie jakby brylańciki
Hmm czyżby Dominiś uwielbiał kwiatki tak jak mama??
Edit. I wcale droga nie była....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:30
magda sz lubi tę wiadomość
-
Witam ahh Laura my tez spalismy do 10.
moje dziecko lubi pospac ze mna no i jak zglodnieje od razu dostanie cyca ale co z tego jak ja wstaje to on od razu tez. Wyczuwa ze zostaje sam. Zawsze ok. 5-7 zabieram Maksa do lozka i dosypiamy.
Wiem ze male dziecko nie duzo rozumie ale jak przykladam mu tetre to wie ze bedzie jadl i zaleznie z ktorej strony ja daje tam odwraca glowe... wiec wydaje mi sie ze takie dzieci rozumieja wiecej niz nam sie wydaje.Laura lubi tę wiadomość
-
No wątpię że dziecko rozumie ze żyrafa Sophie jest bardziej wypasiona od zwykłego gryzaka. Zgadzam się ze trzeba dziecku świat objasniac ale chyba nie i to w świętach chodzi żeby dostać drogi prezent. I tak jak Karolina napisała dziecko się wszystkim może bawić. Jest to mały człowiek którego należy traktować z miłością i szacunkiem ale bez przesady ze półroczne dziecko czeka na prezenty i jara się świętami
Amberla lubi tę wiadomość
Ewa123 -
Polecam na fb Moje dzieci kreatywnie
Ojjj dzieci wola zabawki robione z niczego i przez nie same lub np zabawy bez zabawek( http://dziecisawazne.pl/23-pomysly-na-zabawy-bez-zabawek/tez polecam ) jak dorabialam jako niania 2 letniego dziecka i czasami jej brata6 letniego to uwielbialy się dzieciaki bawić w zawody tunele labirynty bazy orkiestrę itd a drogie zabawki stały w kacie wiem ze będę chciała z synem wymyslac rozne rzeczy i zajecia no jak juz Bedzie większy teraz najlepsza zabawa sa moje rece udajace ze leci pszczoła bzzzyyyyyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:54
Ewa123, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już nie moę się doczekać Świąt
nasze kochane maleństwa na pewno polubią ozdoby choinkowe
i te lampkiiii, tyle świecidełek będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 13:00
apaczka, Agaata, Maniuś lubią tę wiadomość