X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a jak Julka, zjadła w nocy ładnie?
    Mi wyszło, że Hubert spał dzisiaj 10 godzin ciągiem, to już chyba trochę jednak za dużo, bo mi laktacja siądzie...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, dzieci mają już prawie 4 miesiące, a ja czasami dalej nie dowierzam ze je mam...

Kochane dzieci! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:42

niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/fisher-price-kuleczka-soweczka,p1105362390,zabawki-gry-dla-dzieci-p#e
    Zamowione u jednych dziadkow
    A u drugich tohttp://www.smyk.com/fisher-price-muzyczny-slimaczek-zabawka-interaktywna,p1044877353,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do ząbkowania, to może są jakieś początki początków, zwykle od pierwszych objawów do wyjścia zęba to mija sporo czasu, czasem kilka miesięcy.

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, a jak Julka, zjadła w nocy ładnie?
    Mi wyszło, że Hubert spał dzisiaj 10 godzin ciągiem, to już chyba trochę jednak za dużo, bo mi laktacja siądzie...

Zjadla o 3, 5.40, 7.20 i teraz. 10H troche dlugo, ja sie staram max 8h, ale teraz jak ja biore do karmienia w nocy to od 22 do 1, ale dzis o 1 zadzwonil budzik bylam nietomna i powiedzialam sobie jeszcze 5 minut, bo tak slodko spala i z tych 5 minut zrobila sie 3. Potem juz spala w lozku i strasznie sie wiercila, bo ja gazy meczyly. Chcialabym przed usg odwiedzic kolezanki w pracy, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Agaata lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, no to pięknie jadła w nocy. Ja dzisiaj w nocy chyba też nastawię budzik jakiś, bo nie mam ochoty, żeby mi się jakieś zapalenie w piersi zrobiło albo coś...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie ,

u nas dzis nocka piekna , tez 10 godzin przespane plus kolejne 2 po przebraniu i butli.
    Maz mnie wku** wiec zaraz pakuje dziecko i jade do mamy ;-) co prawda mialam do niej przyjechac w sobote ale najwyzej bede i dzis i jutro - za dlugo ten moj stary siedzi w domu i juz patrzec nie moge na niego . :)

niecierpliwa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja rozumiem, ze butelki roznych firm moga miec troche rozniaca sie podzialke, ale wczoraj wieczorem odciagnelam 120ml, mloda miala czkawke dalam jej wody, zaczela chetnie pic to dalam jej mleko, myslalam ze tylko zalyczy nalalam 40ml do drugiego aventa wypila i tak dolewalam a ta dalej pila i potem dolalam 20ml, 30ml, 30ml i 20ml i jak ze 120ml zrobilo sie 140???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:55

Katarka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama to wszystko co opisujesz to skok 3 miesiaca. Ja tez myslalam ze zęby ale pediatra mówiła ze akcja zęby jeszcze potrwa..

Obudziłam się o 2 i myślę biorę małą do łóżka przytulić się, no i mam za swoje, budziła sie co 45 min na cyca o 5 chciała sie bawic... Jestem zombie. Dziś spi w lozeczku do rana... jak czuje mnie to wlacza jej sie faza ssanie.

chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad takim zawieszanym panelem do łożeczka, są też takie zamieniane potem w stolik. Albo nad tą poduchą - gniazdkiem, w którym później dziecko może bezpiecznie siedzieć. Ale to chyba w grudniu, bo w tym miesiącu kupiłam starszej 4 pary butów, starszemu dwie pary dżinsów, malej kilka piżamek i ząbki w ścianę ;-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiłam, kupuje dla Poli MR B a nie sophie :P Boze dziecko i tak nic nie rozumie a my mamy mega problemy z prezentem :D

Pulpecja, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heej :)

Pulpecja to mnie pocieszyłas.. meczy sie bidulek strasznie no ale musi przezyc zeby zabki miec

Niecierpliwa to pieknie je (tfu tfu)

Co do prezentów to fajne takie dal ciut większych dzieciaczków bo ani sie obejrzymy a beda potrzebne, sama kupaowałam dla chrzesnicy taka kostke http://www.toysplanet.pl/product-pol-1800216304-Smily-DUZA-KOSTKA-CENTRUM-ZABAWY-Sorter-Pianinko-.html, podoba mi sie tez stoliczek edukacyjny z tego:)

My dostaliśmy taka na chrzciny http://www.smyk.com/smily-play-lokomotywa-jezdzik,p1061866983,zabawki-gry-dla-dzieci-p, czeka na Szymonka :)

Psioszka jaki duży synek!
    Niecierpliwa jaka śmiejucha kochana:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:31

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostrę w sklepie zabawkowym to jestem na bieżaco haha :) jesli moge doradzić to zabawki ze smily i fishera nie mają sobie równych:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina MR B fajny, ale moim zdaniem trudno porownac co lepsze, bo to 2 zupelnie inne zabawki, zupelnie inne zastosowania. No i mr b raczej nadalby sie nawet dla mniejszych dzieciaczkow

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie zgodzę się z Tobą, że dziecko nic nie rozumie. Rozumie więcej niż może nam się wydawać.

niecierpliwa, aaaaga, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Karolina, nie zgodzę się z Tobą, że dziecko nic nie rozumie. Rozumie więcej niż może nam się wydawać.

No raczej 4 miesieczne dziecko nie rozumie ze to są swieta i te prezenty są z tej okazji :P dla takiego dziecka nawet pieluszka tetrowa jest super zabawką,albo torebka foliowa..

Jednak kupuje zyrafke, rozmawiam wlasnie z koleżanką, ma mr b i zyrafke to powiedziala ze jak córka wyrosla z kolek to mr b lezy w kącie, a Pola od dawna niema problemów z brzuszkiem..wiec chyba nie ma sensu, zyrafke chwali bardzo :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No raczej 4 miesieczne dziecko nie rozumie ze to są swieta i te prezenty są z tej okazji :P dla takiego dziecka nawet pieluszka tetrowa jest super zabawką,albo torebka foliowa..

Nie rozumie, bo tego nie zna, ale własnie będzie miało okazję poznać i to my jako dorośli mamy mu to pokazać. A jeśli podchodzimy do tematu w ten sposób, że i tak nic nie rozumie, to niekoniecznie pokażemy mu to tak jak powinniśmy.

Co do torebek foliowych, to uważam, że absolutnie nie są dobrą zabawką dla dzieci.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla małej będziemy chcieli pieniądze. Może to i złe ale Nam bardzo ułatwi sprawę. Następny fotelik chcemy kupić tyłem do kierunku jazdy i jak sprawdzałam to one są cholernie drogie. Wiec będzie zrzutka rodzinna. A i tak sądzę że jakieś drobne zabaweczki pomimo tego dostanie. Za rok na święta będzie juz bardziej świadoma :-)

niecierpliwa, 0na88 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nie rozumie, bo tego nie zna, ale własnie będzie miało okazję poznać i to my jako dorośli mamy mu to pokazać. A jeśli podchodzimy do tematu w ten sposób, że i tak nic nie rozumie, to niekoniecznie pokażemy mu to tak jak powinniśmy.

Co do torebek foliowych, to uważam, że absolutnie nie są dobrą zabawką dla dzieci.

Za rok beda sie cieszyc jak cos dostana,beda rozumiec ze to nowa zabawka,ze to prezent,ale teraz ?
    Nie mowie ze to jest odpowoednia zabawka,ale mysle ze jakby dziecko dostalo taka torebke to by sie bardziej cieszylo z tej torebki niz z grzechotki,nie bez powodu sa szeleszczace elementy na zabawkach. Nie chodzi tu o robienie z dziecka ulomnego ale to sa dopiero 3-4 miesieczne dzieci. Zeby bylu naprawde takie rozumne to po powoedzeniu "poczekaj chwile,zaraz dostaniesz cyca" grzecznie by czekaly;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89, tez super pomysł!

Aga89 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ