X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to szalone ale mam nadzieje ze za 18 lat bedziemy razem swietowac pelnoletnosc naszych dzieci ;) bardzo bym chciala ;)

Weridiana, Laura, 0na88, Katarka, Maniuś, mamasia, Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tez robi malemu kapsule czasu.

jesslin87, Weridiana, magda sz, Maniuś, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Niecierpliwa oby tak dalej z tymi karmieniami - super wieści!! :)

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka Pulpecja, z doswiadczenia wiem ze farmaceuci sie boja doradzac kobietom karmiacym bo w razie czego nie chca ponosic ofpowiedzialnosci. Jest wiele leków które mozna zazywac . Nie wspomne o ketonalu ktory dostalam w szpitalu po porodzie Laury , a karmilam piersią. Wiem ze furaginum tez bralam , chyba antybiotyk duomox jest dozwolony , nie jestem pewna. Fakt jest taki ze brakuje bada;-)
    n i wola nie przepisywac ..

Paula a co powiesz na fundusze ?

Z zabawek nie mam zyrafy ani szumisia, nie dalam sie ;-)
    Kupilam matetialowa ksiazeczke i taka do kapieli. Do tego taka kolorowa miekka pilke jakby z siateczki , ma taka konstrukcje jak skladana aby ulatwic chwytanie.

Na razie to my decydujemy , jednak z czasem zycie weryfikuje i kazdy rodzic zmaga sie czy ulec modzie, zachciankom itd a jak to już wczesniej wspominalyscie ze mniejszy jest zal wydac na droga zabawke niz na drogie buty. I jak juz tak sobie myslicie ze dziecko wyroslo z zabawek to przychodzi wam kupic xbox , telefon, laptop itd odpowiednie ubrania i już wiecie ze male dzieci maly klopot

jesslin87, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy pudelko z drobiazgami opaska ze szpitala wycinek gazety doloze tam jeszcze mnostwo rzeczy

jesslin87, Weridiana, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja mam pudełko a w nim, opaska ze szpitala, pierwszy smoczek, wycinek z gazety, pępuszek i będzie też pierwszy ząbek i pewnie wiele innych :)

Do tego mamy fajny filmik który stworzyliśmy razem z mężem począwszy od testu do narodzin :). Gdy go oglądam to strasznie się wzruszam ;)

Ja tez mam album maluszka, tam opaska , pierwszy kosmyk wloskow, wydarzenia , odcisk stopy i powiem wam ze teraz moja córka lubi to ogladac , ha nawet test ciazowy sie uchowal. Moze Emme dopisze do albumu , nie wiem moja Laura chce abym obok dopisala Emme :-)

jesslin87, Laura lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam szumisia, ale suszarka od tygodnia jest przy kolysce. Młoda chyba ma jakiś skok rozwojowy bo daje popis jak nigdy... Szczepionka tez nie pomogła.. 3 dni wrzasku... Bidulka przeżyła mocno tym razem :(Ja tez robie pudełko z pamiątkami :) sentymentalna jestem :P mam opaskę ze szpitala, kartkę z imieniem, waga itp, kartę ciąży, zdjęcia 3d usg, pierwsza czapeczka. Żałuję, że nie wysłałam męża tego dnia po gazetę, bo chętnie bym wpakowała :)

0na88, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
    Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest :-/
    Moze poprosze mame aby spojrzala

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez bez szumisia ale suszarka wisi kolo lozeczka , jak mala zaczyna ziewac , przecierac oko to ukladam ja i odpalam suszarke - polecam :)

Pulpecja - uroczy filmik , ciekawe ile ten maluch moze miec miesiecy

Ja odkad zamieszkalam z mezem to mielismy tylko mala plastikowa od razu ubrana choinke ktora po sezonie wsadzalismy do szafki bo i tak na swieta wyjezdzalismy do rodziny ale w tym roku zamierzam kupic drzewko , lampki i niech stoi jak najdluzej :)

Edit: w ogole to wzielam sie za diete od tygodnia , moj kregoslup ledwo zipie , musze go odciazyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:28

Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrafke zamówiłam. Podoba mi się tez ta czerwona piłka z tymi mniejszymi.

Magda kurcze a mi gin powiedział ze te globulki bezpieczne przy kp.

Dziewczyny, czy jak dzieciaki robią z cycka smoczek to Was boli? Bo ja już kur**cy dostaje a mój nie śpi nic bez cycka w buzi. Przed chwila go odłożyłam żeby głowę umyć to nawet szamponu nie zdążyłam zmyć. Skutek mi bardzo spawacza jak szminke i to boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:33

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ale piersi Cię bolą po karmieniu, pieką, swędzą?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
    Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest :-/
    Moze poprosze mame aby spojrzala
    Ooo 20 zl to malutko na necie chyba po 5 dych.

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas, moje włosy są wszędzie... Teraz to już mi wypadają jak szalone...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, ale piersi Cię bolą po karmieniu, pieką, swędzą?

Nie. Jak Mały je, to mnie nie boli nic. Ale śpi z cyckiem w buzi i wtedy ciałka jak smoka, nie jedząc wtedy. I wtedy właśnie to ssanie bez jedzenia boli. On smoka nie toleruje. Nie jestem w stanie nic zrobić bo on śpi z moim cyckiem tylko w ciągu dnia ewentualnie na brzuchu męża po południu.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?

U nas fenistil i Wit c.

mamasia lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dżizas, moje włosy są wszędzie... Teraz to już mi wypadają jak szalone...

Mam to samo. Garściami.
    Ale to przejdzie. Po pierwszej ciąży tez tak miałam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a kiedy to przechodzi?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata nawet mi nie mow , mi leca jak szalone - sa wszedzie na dziecku , podlodze , umywalce... garsciami je wyciagam.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka a kiedy to przechodzi?

Kurcze, nie pamiętam :) ale kilka miesięcy na pewno. W każdym razie nie wyłysiałam :)

Katarka, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2478 2479 2480 2481 2482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ