SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka Pulpecja, z doswiadczenia wiem ze farmaceuci sie boja doradzac kobietom karmiacym bo w razie czego nie chca ponosic ofpowiedzialnosci. Jest wiele leków które mozna zazywac . Nie wspomne o ketonalu ktory dostalam w szpitalu po porodzie Laury , a karmilam piersią. Wiem ze furaginum tez bralam , chyba antybiotyk duomox jest dozwolony , nie jestem pewna. Fakt jest taki ze brakuje bada;-)
n i wola nie przepisywac ..
Paula a co powiesz na fundusze ?
Z zabawek nie mam zyrafy ani szumisia, nie dalam sie
Kupilam matetialowa ksiazeczke i taka do kapieli. Do tego taka kolorowa miekka pilke jakby z siateczki , ma taka konstrukcje jak skladana aby ulatwic chwytanie.
Na razie to my decydujemy , jednak z czasem zycie weryfikuje i kazdy rodzic zmaga sie czy ulec modzie, zachciankom itd a jak to już wczesniej wspominalyscie ze mniejszy jest zal wydac na droga zabawke niz na drogie buty. I jak juz tak sobie myslicie ze dziecko wyroslo z zabawek to przychodzi wam kupic xbox , telefon, laptop itd odpowiednie ubrania i już wiecie ze male dzieci maly klopotjesslin87, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Ja mam pudełko a w nim, opaska ze szpitala, pierwszy smoczek, wycinek z gazety, pępuszek i będzie też pierwszy ząbek i pewnie wiele innych
Do tego mamy fajny filmik który stworzyliśmy razem z mężem począwszy od testu do narodzin. Gdy go oglądam to strasznie się wzruszam
Ja tez mam album maluszka, tam opaska , pierwszy kosmyk wloskow, wydarzenia , odcisk stopy i powiem wam ze teraz moja córka lubi to ogladac , ha nawet test ciazowy sie uchowal. Moze Emme dopisze do albumu , nie wiem moja Laura chce abym obok dopisala Emme
jesslin87, Laura lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie mam szumisia, ale suszarka od tygodnia jest przy kolysce. Młoda chyba ma jakiś skok rozwojowy bo daje popis jak nigdy... Szczepionka tez nie pomogła.. 3 dni wrzasku... Bidulka przeżyła mocno tym razem :(Ja tez robie pudełko z pamiątkami
sentymentalna jestem
mam opaskę ze szpitala, kartkę z imieniem, waga itp, kartę ciąży, zdjęcia 3d usg, pierwsza czapeczka. Żałuję, że nie wysłałam męża tego dnia po gazetę, bo chętnie bym wpakowała
0na88, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość
Ewa123 -
Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest
Moze poprosze mame aby spojrzala -
my tez bez szumisia ale suszarka wisi kolo lozeczka , jak mala zaczyna ziewac , przecierac oko to ukladam ja i odpalam suszarke - polecam
Pulpecja - uroczy filmik , ciekawe ile ten maluch moze miec miesiecy
Ja odkad zamieszkalam z mezem to mielismy tylko mala plastikowa od razu ubrana choinke ktora po sezonie wsadzalismy do szafki bo i tak na swieta wyjezdzalismy do rodziny ale w tym roku zamierzam kupic drzewko , lampki i niech stoi jak najdluzej
Edit: w ogole to wzielam sie za diete od tygodnia , moj kregoslup ledwo zipie , musze go odciazyc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:28
Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Zyrafke zamówiłam. Podoba mi się tez ta czerwona piłka z tymi mniejszymi.
Magda kurcze a mi gin powiedział ze te globulki bezpieczne przy kp.
Dziewczyny, czy jak dzieciaki robią z cycka smoczek to Was boli? Bo ja już kur**cy dostaje a mój nie śpi nic bez cycka w buzi. Przed chwila go odłożyłam żeby głowę umyć to nawet szamponu nie zdążyłam zmyć. Skutek mi bardzo spawacza jak szminke i to boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:33
-
Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?
-
Weridiana wrote:Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest
Moze poprosze mame aby spojrzalaWeridiana lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Zetka, ale piersi Cię bolą po karmieniu, pieką, swędzą?
Nie. Jak Mały je, to mnie nie boli nic. Ale śpi z cyckiem w buzi i wtedy ciałka jak smoka, nie jedząc wtedy. I wtedy właśnie to ssanie bez jedzenia boli. On smoka nie toleruje. Nie jestem w stanie nic zrobić bo on śpi z moim cyckiem tylko w ciągu dnia ewentualnie na brzuchu męża po południu.
-
mamasia wrote:Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?
U nas fenistil i Wit c.mamasia lubi tę wiadomość