X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze to szalone ale mam nadzieje ze za 18 lat bedziemy razem swietowac pelnoletnosc naszych dzieci ;) bardzo bym chciala ;)

Weridiana, Laura, 0na88, Katarka, Maniuś, mamasia, Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tez robi malemu kapsule czasu.

jesslin87, Weridiana, magda sz, Maniuś, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Niecierpliwa oby tak dalej z tymi karmieniami - super wieści!! :)

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka Pulpecja, z doswiadczenia wiem ze farmaceuci sie boja doradzac kobietom karmiacym bo w razie czego nie chca ponosic ofpowiedzialnosci. Jest wiele leków które mozna zazywac . Nie wspomne o ketonalu ktory dostalam w szpitalu po porodzie Laury , a karmilam piersią. Wiem ze furaginum tez bralam , chyba antybiotyk duomox jest dozwolony , nie jestem pewna. Fakt jest taki ze brakuje bada;-)
    n i wola nie przepisywac ..

Paula a co powiesz na fundusze ?

Z zabawek nie mam zyrafy ani szumisia, nie dalam sie ;-)
    Kupilam matetialowa ksiazeczke i taka do kapieli. Do tego taka kolorowa miekka pilke jakby z siateczki , ma taka konstrukcje jak skladana aby ulatwic chwytanie.

Na razie to my decydujemy , jednak z czasem zycie weryfikuje i kazdy rodzic zmaga sie czy ulec modzie, zachciankom itd a jak to już wczesniej wspominalyscie ze mniejszy jest zal wydac na droga zabawke niz na drogie buty. I jak juz tak sobie myslicie ze dziecko wyroslo z zabawek to przychodzi wam kupic xbox , telefon, laptop itd odpowiednie ubrania i już wiecie ze male dzieci maly klopot

jesslin87, Laura, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy pudelko z drobiazgami opaska ze szpitala wycinek gazety doloze tam jeszcze mnostwo rzeczy

jesslin87, Weridiana, Laura, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja mam pudełko a w nim, opaska ze szpitala, pierwszy smoczek, wycinek z gazety, pępuszek i będzie też pierwszy ząbek i pewnie wiele innych :)

Do tego mamy fajny filmik który stworzyliśmy razem z mężem począwszy od testu do narodzin :). Gdy go oglądam to strasznie się wzruszam ;)

Ja tez mam album maluszka, tam opaska , pierwszy kosmyk wloskow, wydarzenia , odcisk stopy i powiem wam ze teraz moja córka lubi to ogladac , ha nawet test ciazowy sie uchowal. Moze Emme dopisze do albumu , nie wiem moja Laura chce abym obok dopisala Emme :-)

jesslin87, Laura lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam szumisia, ale suszarka od tygodnia jest przy kolysce. Młoda chyba ma jakiś skok rozwojowy bo daje popis jak nigdy... Szczepionka tez nie pomogła.. 3 dni wrzasku... Bidulka przeżyła mocno tym razem :(Ja tez robie pudełko z pamiątkami :) sentymentalna jestem :P mam opaskę ze szpitala, kartkę z imieniem, waga itp, kartę ciąży, zdjęcia 3d usg, pierwsza czapeczka. Żałuję, że nie wysłałam męża tego dnia po gazetę, bo chętnie bym wpakowała :)

0na88, Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
    Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest :-/
    Moze poprosze mame aby spojrzala

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez bez szumisia ale suszarka wisi kolo lozeczka , jak mala zaczyna ziewac , przecierac oko to ukladam ja i odpalam suszarke - polecam :)

Pulpecja - uroczy filmik , ciekawe ile ten maluch moze miec miesiecy

Ja odkad zamieszkalam z mezem to mielismy tylko mala plastikowa od razu ubrana choinke ktora po sezonie wsadzalismy do szafki bo i tak na swieta wyjezdzalismy do rodziny ale w tym roku zamierzam kupic drzewko , lampki i niech stoi jak najdluzej :)

Edit: w ogole to wzielam sie za diete od tygodnia , moj kregoslup ledwo zipie , musze go odciazyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:28

Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrafke zamówiłam. Podoba mi się tez ta czerwona piłka z tymi mniejszymi.

Magda kurcze a mi gin powiedział ze te globulki bezpieczne przy kp.

Dziewczyny, czy jak dzieciaki robią z cycka smoczek to Was boli? Bo ja już kur**cy dostaje a mój nie śpi nic bez cycka w buzi. Przed chwila go odłożyłam żeby głowę umyć to nawet szamponu nie zdążyłam zmyć. Skutek mi bardzo spawacza jak szminke i to boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 14:33

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, ale piersi Cię bolą po karmieniu, pieką, swędzą?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?

bzkxskf.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Ofka ja caly czas mam bursztyny na nalewke plus bransoletka i naszyjnik.
    Moze sama zrobie, w Gdańsku mozna kupic takie bransoletki dla dzieci z ladnie oszlifowanymi bursztynami, nawet pamietam jak w tamtym roku (pod tunelem przy dworcu dla wtajemniczonych) kupilam za 20zl Laurze, tylko gdzie to teraz jest :-/
    Moze poprosze mame aby spojrzala
    Ooo 20 zl to malutko na necie chyba po 5 dych.

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas, moje włosy są wszędzie... Teraz to już mi wypadają jak szalone...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, ale piersi Cię bolą po karmieniu, pieką, swędzą?

Nie. Jak Mały je, to mnie nie boli nic. Ale śpi z cyckiem w buzi i wtedy ciałka jak smoka, nie jedząc wtedy. I wtedy właśnie to ssanie bez jedzenia boli. On smoka nie toleruje. Nie jestem w stanie nic zrobić bo on śpi z moim cyckiem tylko w ciągu dnia ewentualnie na brzuchu męża po południu.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Nakarmilam młodego,przewinelam,nosek wyczyscilam i poszliśmy jeszcze na dwór,bo tu mu się dobrze oddycha. Musi wypedzic to dziadostwo. Czy poza katarkiem,pedzlowaniem kroplami,solą morską,inhalacjami,maścia majerankowa,nawilzeniem powietrza,wietrzeni em i spacerami oraz smarowaniem moim mlekiem macie jakieś pomysły? Madzia Wy też z tego co pamiętam walczyliscie,co się sprawdziło?

U nas fenistil i Wit c.

mamasia lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dżizas, moje włosy są wszędzie... Teraz to już mi wypadają jak szalone...

Mam to samo. Garściami.
    Ale to przejdzie. Po pierwszej ciąży tez tak miałam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a kiedy to przechodzi?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata nawet mi nie mow , mi leca jak szalone - sa wszedzie na dziecku , podlodze , umywalce... garsciami je wyciagam.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka a kiedy to przechodzi?

Kurcze, nie pamiętam :) ale kilka miesięcy na pewno. W każdym razie nie wyłysiałam :)

Katarka, Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 2478 2479 2480 2481 2482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ