WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ma kilkudniowy zarost. Już mu kazałam zgolić :-D kuźwa zwariuje z tym moim dzieckiem :-D już ją widzę jak za rok zostaje w żłobku eheeee

moze Natalka ma focha , ewentualnie przed okresem jest i ja chlopy draznia ;-) z nami kobietami to nigdy nie wiadomo :)

Zetka, apaczka, Agaata, niecierpliwa, Paula_071, jesslin87, zabka11, Maniuś, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też daje się uspokoić tylko mnie. I to juz od około miesiąca. Ale nie jest tak ze na tatę od razu płacze, tylko tak ze jak płacze i tata go nosi to w momencie kiedy ja go biorę to już przestaje. A u taty czy kogoś innego się nie uspokoi. Starszy tez tak miał przez jakiś etap.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 20:22

apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że naprawdę bardzo bym chciała mieć kolejne dzieci ale szczerze mówiąc jeśli miałoby być tak jak teraz to chyba podziękuję :-( może to po szczepieniu, może skok rozwojowy, może źle się czuje i stąd te cyrki... może może może. Jestem wykończona, obiad jadłam po 18 jak był mąż ale co z tego skoro panna nie chciała ani w bujaczku ani u niego na rękach i w obydwu sytuacjach darła się jak opętana. Ostatnie 2 dni to jakiś koszmar :-(

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, tfu tfu tfu ale chyba u Julci to chwilowe było :)

Lys, a jak u Was dzisiaj? Gratulacje samego cycka.

Laura, jak u Ciebie z rozkręcenie laktacji? Któraś z dziewczyn pisała o tabl lactinal i o luskach kakaowca. Ciekawe czy skuteczne.

Agata, jak się czujesz?

Madzia, a Ty juz całkiem zdrowa ze śmigasz po mieście?

Agaata, lys, Laura lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, współczuję ciężkich dni. Cholera wie o co chodzi. Czy wygląda jakby bolał ją brzuszek? U nas dzisiaj było troszkę płaczu bo wyciskał kupę i chyba za łatwo mu nie szło...

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, przejdzie. Sobie też tak tlumacze. Ja od 6:30 to 17:30 jestem codziennie uziemienia bo Mały sam nie śpi tylko z cyckiem. A jak nie śpi to sam się chwilę zabawi ale to na cały dzień max godzinę. Tez juz mi.kregoslup wysiada. Czekam zawsze tylko powrotu męża z synem. Na pewno ta niechęć do taty jest przejściowa zobaczysz.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za literówki ale tylko z tel pisze.

Co do kupy to mój jak dotąd miał kilka dziennie. A wczoraj tylko 2 mega aa na cały dzień. A dziś jeszcze nic. Oby się nie męczył.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie czuję się najgorzej, dzięki. Brałam paracetamol w ciągu dnia i póki co gorączka nie wróciła. I mam nadzieję, że już tak zostanie.

U mnie chyba jest dużo lepiej jeśli chodzi o Huberta. Sporo sam się zabawia na macie, w leżaczku też umie dłużej poleżeć. Bardzo dużo się śmieje - wystarczy, że ja się uśmiechnę i on już się cieszy, śmieje się w głos. No jakoś lżej. Ale wiecie co, mam wrażenie, że to jest od kilku dni dosłownie i że to tak nagle przyszło. Wcześniej był bardziej absorbujący i więcej płakał. Może u Was też tak z dnia na dzień zaskoczy i wszystko się zmieni.

niecierpliwa, Zetka, apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka u nas jest hmm inaczej, ale jakoś dziwnie.
    Mianowicie mała jest bardzo senna, jakby troszkę osowiała, nie ma już takich okropnych histerii kilka razy dziennie, ale nadal jest płacz. Nie wiem czy to szczepionka, czy debridat tak na nią działa.
    Do tego cały czas wisi na cycku, przysypia jak się budzi szuka cyca jak nie dostanie to płacz. Wcześniej jak płakała to moja mama mogła ją wziąć ponosić, a teraz nie ma takiej opcji bo płacze i tylko cyc ją uspokaja. Zastanawiam się czy jest taka głodna czy o co chodzi.
    Generalnie to nie mogę nic zrobić, totalnie nic.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się bardzo dużo śmieje i gada, jak tylko na niego spojrzymy. No i zaczął chwytać świadomie. Póki co jeszcze niezręcznie. Ale sam siedzieć za bardzo nie lubi. Ale to spanie najgorsze i to ze smoka nie chce. Smok by rozwiązał to trochę tak myślę.

Jutro wyprawiamy u nas urodziny starszego. Ale jakoś mi się nie chce.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a próbowałas czopki viburcol?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, a próbowałas czopki viburcol?

ostatnio nie, no ale sama nie wiem czy powinnam jej jeszcze cos dawać

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, współczuję ciężkich dni. Cholera wie o co chodzi. Czy wygląda jakby bolał ją brzuszek? U nas dzisiaj było troszkę płaczu bo wyciskał kupę i chyba za łatwo mu nie szło...
    To raczej nie brzuszek, nie wygląda na to. W środę wieczorem jadłam ciasto bez mleka i jaj ale z kakao... ja już nie wiem o co biega, może to to? Kupki gorsze, ulewa, na twarzy ma trochę grudek i mniej je :-( u nas tak zawsze jak coś zjem... poważnie zastanawiam się nad przejściem na B Pepti :-( chcę jeszcze pogadać z alergologiem nt badań może jednak coś by zrobili. U nas jest dobrze tylko wtedy gdy jestem na ścisłej diecie ale długo nie wyrobię jedząc 5 rzeczy na krzyż :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, mój jeszcze tydzień temu chwytał tak niezręcznie, a od dwóch dni mam wrażenie, że mu bardzo dobrze to wychodzi i pcha do buzi zabawki. Hubert właśnie teraz trochę dłużej zajmuje się sobą, bo wcześniej musiałam cały czas zabawiać i generalnie na razie mniej płacze. Oby to była trwała zmiana. Jeśli chodzi o wiszenie na cycu, to od dawna już tego nie robi, nudzi się przy cycku, denerwuje jak za długo leży, wygina itp. Smoczek pomaga w zasypianiu, jak jest bunt to nie działa, bo jest automatycznie wypluty.

apaczka, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a Woombie masz ten model co można otworki na rękawki odpiac? Bo ja właśnie kupiłam na allegro ten bez odpinania bo dopiero zajarzylam ze są też z odpinanymi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Zetka u nas jest hmm inaczej, ale jakoś dziwnie.
    Mianowicie mała jest bardzo senna, jakby troszkę osowiała, nie ma już takich okropnych histerii kilka razy dziennie, ale nadal jest płacz. Nie wiem czy to szczepionka, czy debridat tak na nią działa.
    Do tego cały czas wisi na cycku, przysypia jak się budzi szuka cyca jak nie dostanie to płacz. Wcześniej jak płakała to moja mama mogła ją wziąć ponosić, a teraz nie ma takiej opcji bo płacze i tylko cyc ją uspokaja. Zastanawiam się czy jest taka głodna czy o co chodzi.
    Generalnie to nie mogę nic zrobić, totalnie nic.
    Moim zdaniem to efekt Debridatu. On ma działanie ośrodkowe.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja mam woombie takie całe, nic tam nie można odpiąć poza suwakiem, który jest wzdłuż.
    A właśnie, ostatnio nie używam woombie, bo nie ma histerii, zapomniałam o tym nawet :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 21:04

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Moim zdaniem to efekt Debridatu. On ma działanie ośrodkowe.

a to jest przejściowe czy się utrzymuje?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, mój jeszcze tydzień temu chwytał tak niezręcznie, a od dwóch dni mam wrażenie, że mu bardzo dobrze to wychodzi i pcha do buzi zabawki. Hubert właśnie teraz trochę dłużej zajmuje się sobą, bo wcześniej musiałam cały czas zabawiać i generalnie na razie mniej płacze. Oby to była trwała zmiana. Jeśli chodzi o wiszenie na cycu, to od dawna już tego nie robi, nudzi się przy cycku, denerwuje jak za długo leży, wygina itp. Smoczek pomaga w zasypianiu, jak jest bunt to nie działa, bo jest automatycznie wypluty.
    Jeżeli chodzi o chwytania u dzieci to powiedzcie czy wkładacie coś dzieciom do rąk? Czy jak to ma dobrze wyglądać?

Ktoś pytał o laktacje, moja się rozchulala przez tabletki lactinatal i łuske kakaowca, zaś femaltiker tylko zadziałał po pierwszej saszetek, potem dalej puste Cyce.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a ja dzis koncze diete. W dupe z tym katowaniem, a sluz jak byl tak jest. Zastanawiam sie tez nad tym co Ofka pisala, ze eliminacyjna dieta alergie utrwala

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ