SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata i to jest rozwiazanie wanienkowe
Apaczka mysle ze coreczka coraz starsza , przywiazuje sie do ciebie i nie chce innych osob. Niektore dzieci tak maja. W wiekszosci to przejsciowe, u mnie tez nie chciala isc do taty przez kilka dni ale nie poddawajcie sie niech do niej mowi usmiecha sie i powolutku na chwilę ja bierze na rece albo ty mu ja posadz na kolanach jak jest w humorze
Iys jak chusta?apaczka, Agaata, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hej, u nas cyrk na wieczór
Pojechalismy o 18.30 chwilke do tesciow bo chcieli pobawic sie zmałym to o 19.15 zwijaliśmy manatki bo była syrena, w aucie się mu usnęlo, w domu ok, wykapaliśmy prze 20 i ja zawsze daje mu butle o 20.30, i wtedy się zaczeło, nie wziął do buzi, zagryzał ręce, nie dał sie uspokoic, podałam mu dawke nurofenu i uśpiłam dopiero na śpiąco zjadł.. eh ile sie te bidulki musza namęczyć
Udało sie iśc na godzinę na spacer w ciągu dnia:)
Ide Was nadrobicWeridiana, jesslin87, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Dzisiaj dokarmiałam 3 razy butla, o 19.30 mały wypił trochę z cyca który był chory a ze zdrowego juz nie chciał, rzucał sie i płakał więc daliśmy butle.
Najlepsza laktacja u mnie jest z rana tak do 12-tej chociaż o 15 też karmiłam go cycem i było ok.
Czasami on tak ma że rzuca się przy cycu i nie chce i nie wiem dlaczego??
Mój też tak ma. Wtedy go odstawiam i noszę i często mu się odbije, to za parę min znów przystawiam i je. Albo czasami dalej się rzuca wiec odpuszczam, widocznie głodny nie jest.
Chcebycmama to dobrze ze działa. Zakupie chyba w razie jakiegoś kryzysu, choć ja ciepłego mleka nie lubię. A dobre to?::
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 22:25
Laura lubi tę wiadomość
-
Iys ja z chusty zrezygnowalam ale robie drugie podejscie
kupilam Moby sling dlatego bo zdarzylo już mi się na spacerze placzaca Emme wyciagnac z wozka i wlozyc pod kamizelke (meza , obszerna
i jak reka odjal przestala plakac i rozgladala sie ciekawie. Tylko ciezko mi bylo tak caly czas ja trzymac. Pomyslalam ze jakbym miala chuste to wlozylabym ja do tej kieszonki ...popatrzylam na YouTube jak dziewczyny wiaza , dzieci w roznym wieku i zaryzykuje , will see
Mam nosidelko mother care ale ona jest jeszcze na nie za malalys lubi tę wiadomość
-
ok dziewczyny ,sprobuje sie polozyc, nie wiem czy tylko ja tak mam ,ale od porodu mam okropne problemy z zasnieciem w nocy - mimo zmeczenia padam dopiero po 2-3 godzinach po setnej zmianie pozycji. Spokojnej nocy
Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Zetka, mamy też wanienkę, generalnie używaliśmy głównie wanienki, a to wiaderko dostaliśmy od znajomej w spadku po jej dziecku i teraz używamy zamiennie. Jednak w tym wiaderku aż tak dobrze się chyba dziecka nie domyje
A macie Tummy Tub czy inne?
-
0na88 wrote:ok dziewczyny ,sprobuje sie polozyc, nie wiem czy tylko ja tak mam ,ale od porodu mam okropne problemy z zasnieciem w nocy - mimo zmeczenia padam dopiero po 2-3 godzinach po setnej zmianie pozycji. Spokojnej nocy
powodzenia
Co do diet... może i tak jest ale jak dziecko mi nie przybiera,ma zmiany na skórze to zaczynam wątpić. Dlatego chcę jeszcze żeby obejrzał ją dobry alergolog, niech coś zaproponuje. Nasza pediatra ostatnio powiedziała, że jak jadłam jajko w naleśniku to nic nie powinno być małej bo alergia jest jak bym zjadła suroweno comment! No ale w sumie wybrałam tą przychodnie tylko ze względu na to, że jest blisko
lys lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa- bo ser zolty jest naciezejszy i najczesciej to on jest przyczyną alergii. 2 lekarzy mi tak powiedzialo zeser jest najgorszy jezeli chodzi o skaze. Jem nabial,sera nie,pare dni temu przez 2 dni jadlam ser (na sniadania) i mala wysypalo,po odstawieniu po paru dniach zeszlo,woec cos w tym musi byc.
-
Kkarolinaaaa wrote:Niecierpliwa- bo ser zolty jest naciezejszy i najczesciej to on jest przyczyną alergii. 2 lekarzy mi tak powiedzialo zeser jest najgorszy jezeli chodzi o skaze. Jem nabial,sera nie,pare dni temu przez 2 dni jadlam ser (na sniadania) i mala wysypalo,po odstawieniu po paru dniach zeszlo,woec cos w tym musi byc.
Tez słyszałam o tym. A tylko żółty, czy takie serki białe i twarożki tez?
-
Agata ale fajnie wygląda, mam tylko wątpliwości czy można się dostać do wszystkich zakamarków na skórze w tym wiaderku
Paula współczuje, ja mialam kilka razy zapalenie, raz takie poważne z drgawkami i normalnie sikałam krwią, nie życze nikomu bo to jest masakryczny ból, spałam wtedy na klopie z kocem bo nie opłacało sie schodzić, a co do okładów to mi bardzo pomagała gorąca kapiel wtedy, nie pamietam czy kp? Bo mi pomagało urofuraginium
Apaczka u nas tez od kilku dni cięzko, ale mam chociaz ten plus ze zasypia mi po poludniu na bite 2 godziny wiec duzo rzeczy w domu moge nadrobićAgaata, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Moja od jakiegoś czasu ma okresy 1,5h aktywności a następnie min 30 min drzemki. Na spacerze śpi ok 1-1.5h i po południu też godzina więc nie jest najgorzej
Idę spać. Może jutro będzie lepiej (powiedziała jak co wieczór od 3 miesięcy)
Zetka, Weridiana, zabka11, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Niecierpliwa, czy u Ciebie jak zjadłas ta czekoladę to Julka kupy nie miała, czy mi się przywidzialo? Bo ja właśnie wczoraj zjadłam po długim czasie cukierki czekoladowe i dziś pierwszy raz Misiek dzień bez kupy.
Miala ta kupe twardaZetka lubi tę wiadomość