X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oprocz furaginy to na noc nalewalam goracej wody do szklanej butelki ,zakrecalam i trzymalam miedzy udami , ulga byla duza.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata i to jest rozwiazanie wanienkowe ;-)

Apaczka mysle ze coreczka coraz starsza , przywiazuje sie do ciebie i nie chce innych osob. Niektore dzieci tak maja. W wiekszosci to przejsciowe, u mnie tez nie chciala isc do taty przez kilka dni ale nie poddawajcie sie niech do niej mowi usmiecha sie i powolutku na chwilę ja bierze na rece albo ty mu ja posadz na kolanach jak jest w humorze :-)

Iys jak chusta?

apaczka, Agaata, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weridiana chusta hmmm .... ładna

hehehe a tak na serio raz próbowałam i mi nie wyszło, jak mała będzie w lepszym humorze to znów spróbuję

Weridiana, Zetka, magda sz, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas cyrk na wieczór
    Pojechalismy o 18.30 chwilke do tesciow bo chcieli pobawic sie zmałym to o 19.15 zwijaliśmy manatki bo była syrena, w aucie się mu usnęlo, w domu ok, wykapaliśmy prze 20 i ja zawsze daje mu butle o 20.30, i wtedy się zaczeło, nie wziął do buzi, zagryzał ręce, nie dał sie uspokoic, podałam mu dawke nurofenu i uśpiłam dopiero na śpiąco zjadł.. eh ile sie te bidulki musza namęczyć

Udało sie iśc na godzinę na spacer w ciągu dnia:)

Ide Was nadrobic

Weridiana, jesslin87, kasiuleek lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dzisiaj dokarmiałam 3 razy butla, o 19.30 mały wypił trochę z cyca który był chory a ze zdrowego juz nie chciał, rzucał sie i płakał więc daliśmy butle.
    Najlepsza laktacja u mnie jest z rana tak do 12-tej chociaż o 15 też karmiłam go cycem i było ok.
    Czasami on tak ma że rzuca się przy cycu i nie chce i nie wiem dlaczego??

Mój też tak ma. Wtedy go odstawiam i noszę i często mu się odbije, to za parę min znów przystawiam i je. Albo czasami dalej się rzuca wiec odpuszczam, widocznie głodny nie jest.

Chcebycmama to dobrze ze działa. Zakupie chyba w razie jakiegoś kryzysu, choć ja ciepłego mleka nie lubię. A dobre to? :) ::

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 22:25

Laura lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pokażę Wam Hubcia w wiaderkowej kąpieli
    5f37a40119b97149med.jpg

Miałam pytać któregoś razu czy ktoś używa :) A wanienka tez macie czy tylko wiaderko?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, mamy też wanienkę, generalnie używaliśmy głównie wanienki, a to wiaderko dostaliśmy od znajomej w spadku po jej dziecku i teraz używamy zamiennie. Jednak w tym wiaderku aż tak dobrze się chyba dziecka nie domyje ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja z chusty zrezygnowalam ale robie drugie podejscie :-) kupilam Moby sling dlatego bo zdarzylo już mi się na spacerze placzaca Emme wyciagnac z wozka i wlozyc pod kamizelke (meza , obszerna :-) i jak reka odjal przestala plakac i rozgladala sie ciekawie. Tylko ciezko mi bylo tak caly czas ja trzymac. Pomyslalam ze jakbym miala chuste to wlozylabym ja do tej kieszonki ...popatrzylam na YouTube jak dziewczyny wiaza , dzieci w roznym wieku i zaryzykuje , will see ;-)
    Mam nosidelko mother care ale ona jest jeszcze na nie za mala

lys lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dziewczyny ,sprobuje sie polozyc, nie wiem czy tylko ja tak mam ,ale od porodu mam okropne problemy z zasnieciem w nocy - mimo zmeczenia padam dopiero po 2-3 godzinach po setnej zmianie pozycji. Spokojnej nocy

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaa fajne te gryzaki z drewna. Warto rozwazyc ale chyba jak już sie pierwsze zabki pokaza :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zetka, mamy też wanienkę, generalnie używaliśmy głównie wanienki, a to wiaderko dostaliśmy od znajomej w spadku po jej dziecku i teraz używamy zamiennie. Jednak w tym wiaderku aż tak dobrze się chyba dziecka nie domyje ;-)

A macie Tummy Tub czy inne?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, czy u Ciebie jak zjadłas ta czekoladę to Julka kupy nie miała, czy mi się przywidzialo? Bo ja właśnie wczoraj zjadłam po długim czasie cukierki czekoladowe i dziś pierwszy raz Misiek dzień bez kupy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ok dziewczyny ,sprobuje sie polozyc, nie wiem czy tylko ja tak mam ,ale od porodu mam okropne problemy z zasnieciem w nocy - mimo zmeczenia padam dopiero po 2-3 godzinach po setnej zmianie pozycji. Spokojnej nocy
    Ja mam na odwrót a przez pierwsze tygodnie po porodzie zasypiałam w połowie drogi do poduszki :-D powodzenia ;-)
    Co do diet... może i tak jest ale jak dziecko mi nie przybiera,ma zmiany na skórze to zaczynam wątpić. Dlatego chcę jeszcze żeby obejrzał ją dobry alergolog, niech coś zaproponuje. Nasza pediatra ostatnio powiedziała, że jak jadłam jajko w naleśniku to nic nie powinno być małej bo alergia jest jak bym zjadła surowe :-D no comment! No ale w sumie wybrałam tą przychodnie tylko ze względu na to, że jest blisko ;-)

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- bo ser zolty jest naciezejszy i najczesciej to on jest przyczyną alergii. 2 lekarzy mi tak powiedzialo zeser jest najgorszy jezeli chodzi o skaze. Jem nabial,sera nie,pare dni temu przez 2 dni jadlam ser (na sniadania) i mala wysypalo,po odstawieniu po paru dniach zeszlo,woec cos w tym musi byc.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Niecierpliwa- bo ser zolty jest naciezejszy i najczesciej to on jest przyczyną alergii. 2 lekarzy mi tak powiedzialo zeser jest najgorszy jezeli chodzi o skaze. Jem nabial,sera nie,pare dni temu przez 2 dni jadlam ser (na sniadania) i mala wysypalo,po odstawieniu po paru dniach zeszlo,woec cos w tym musi byc.

Tez słyszałam o tym. A tylko żółty, czy takie serki białe i twarożki tez?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale fajnie wygląda, mam tylko wątpliwości czy można się dostać do wszystkich zakamarków na skórze w tym wiaderku

Paula współczuje, ja mialam kilka razy zapalenie, raz takie poważne z drgawkami i normalnie sikałam krwią, nie życze nikomu bo to jest masakryczny ból, spałam wtedy na klopie z kocem bo nie opłacało sie schodzić, a co do okładów to mi bardzo pomagała gorąca kapiel wtedy, nie pamietam czy kp? Bo mi pomagało urofuraginium

Apaczka u nas tez od kilku dni cięzko, ale mam chociaz ten plus ze zasypia mi po poludniu na bite 2 godziny wiec duzo rzeczy w domu moge nadrobić

Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od jakiegoś czasu ma okresy 1,5h aktywności a następnie min 30 min drzemki. Na spacerze śpi ok 1-1.5h i po południu też godzina więc nie jest najgorzej :-)
    Idę spać. Może jutro będzie lepiej (powiedziała jak co wieczór od 3 miesięcy :-D)

Zetka, Weridiana, zabka11, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A macie Tummy Tub czy inne?

mamy tummy tub.

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Agata ale fajnie wygląda, mam tylko wątpliwości czy można się dostać do wszystkich zakamarków na skórze w tym wiaderku

Moim zdaniem nie da się, dlatego co 2 dzien kapiemy w wanience :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa, czy u Ciebie jak zjadłas ta czekoladę to Julka kupy nie miała, czy mi się przywidzialo? Bo ja właśnie wczoraj zjadłam po długim czasie cukierki czekoladowe i dziś pierwszy raz Misiek dzień bez kupy.

Miala ta kupe twarda

Zetka lubi tę wiadomość

‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ