SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
chcebycmama wrote:Jeżeli chodzi o chwytania u dzieci to powiedzcie czy wkładacie coś dzieciom do rąk? Czy jak to ma dobrze wyglądać?
Ktoś pytał o laktacje, moja się rozchulala przez tabletki lactinatal i łuske kakaowca, zaś femaltiker tylko zadziałał po pierwszej saszetek, potem dalej puste Cyce.
A jak ta luska robiłaś? Trzeba gotować?
-
Na mlecznym wsparciu twierdzą, że diety eliminacyjne sprzyjają rozwojowi alergii, już dość dawno to czytałam.
Ja tą dietę rzuciłam w cholerę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie dałabym rady. Właśnie zjadłam dwa paski czekolady z orzechami... aż się boję co to będzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:A jak ta luska robiłaś? Trzeba gotować?
Zetka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:Zapalenie pecherza sie rozkrecilo... leze w lozku z termoforem, pije witamine C i lykaz Zuravit. Jutro jeszcze maz caly dzien na tej konferencji, mama w Zakopanem. Akurat teraz musialo mnie dopasc Katastrofa...
Paula, nie wiem czy termofor to w przypadku zapalenia dobry pomysł. Z tego co wiem zapaleń się nie ogrzewa bo stan zapalny się przez to zwiększa.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Na mlecznym wsparciu twierdzą, że diety eliminacyjne sprzyjają rozwojowi alergii, już dość dawno to czytałam.
Ja tą dietę rzuciłam w cholerę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie dałabym rady. Właśnie zjadłam dwa paski czekolady z orzechami... aż się boję co to będzie.
Dla mnie to samo powiedziala pediatra bo bylo podejrzenie skazy u Poli, jem nabiał (odstawilam tylko ser żółty, czasami troszke tylko łapne) i wszystko jest ok -
Zetka wrote:Niecierpliwa, tfu tfu tfu ale chyba u Julci to chwilowe było
Lys, a jak u Was dzisiaj? Gratulacje samego cycka.
Laura, jak u Ciebie z rozkręcenie laktacji? Któraś z dziewczyn pisała o tabl lactinal i o luskach kakaowca. Ciekawe czy skuteczne.
Agata, jak się czujesz?
Madzia, a Ty juz całkiem zdrowa ze śmigasz po mieście?
Najlepsza laktacja u mnie jest z rana tak do 12-tej chociaż o 15 też karmiłam go cycem i było ok.
Czasami on tak ma że rzuca się przy cycu i nie chce i nie wiem dlaczego??
-
Agaata wrote:Na mlecznym wsparciu twierdzą, że diety eliminacyjne sprzyjają rozwojowi alergii, już dość dawno to czytałam.
Ja tą dietę rzuciłam w cholerę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie dałabym rady. Właśnie zjadłam dwa paski czekolady z orzechami... aż się boję co to będzie.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Zapalenie pecherza sie rozkrecilo... leze w lozku z termoforem, pije witamine C i lykaz Zuravit. Jutro jeszcze maz caly dzien na tej konferencji, mama w Zakopanem. Akurat teraz musialo mnie dopasc Katastrofa...
pij dużo wody z cytryną, im wiecej tym lepiej -
Paula wspolczuje zapalenia pecherza ... przed ciaza non stop to cholerstwo mialam czy to lato czy to zima , ciagle... na sama mysl az mnie boli .
ciekawy jest temat tych alergii u niemowlat i tak zaczelam sie zastanawiac ze jak kobieta zglasza problem z kupa niemowlecia ( kolor , konsystencja itd.) to zazwyczaj lekarz dopatruje sie alergii albo nietolerancji u niemowlaka ( mowie o mamach KP)i proponuja diete eliminacyjna ale co np z mamami MM , Zoska je takie same ilosci o stalych porach , z tej samej puszki , tej samej firmy a roznica w kupach jest ogromna od koloru ( zdarzaja sie zielone) po konsystencje - tzn ze raz toleruje a raz cos nie teges ? jakies na dziwne rozwazania mnie wzieloniecierpliwa, Weridiana, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pokażę Wam Hubcia w wiaderkowej kąpieli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:01
0na88, apaczka, niecierpliwa, Laura, agatka196, Weridiana, lys, Neyla, Katarka, Migotkaa, Zetka, magda sz, lula.91, zabka11, jesslin87, Paula_071, aaaaga, małaMyszka, kasiuleek, Maniuś, mamasia, 5ylwia, Martucha86, Aga89, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość
-
Na zapalenie pecherza furagin czy furaginum i powiem wam ze na początku stosowalam sie do ulotki 6dni cala seria a i tak zapalenie wracalo (bo bakterie wracaly
Stwierdzilam ze skoro i tak wraca to po co się truc tak dlugo i wzielam dawke wieczorem i rano i...po klopocie. Do tego sok z zurawiny codziennie szklanka przez kilkanascie dni.0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość