X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Jeżeli chodzi o chwytania u dzieci to powiedzcie czy wkładacie coś dzieciom do rąk? Czy jak to ma dobrze wyglądać?

Ktoś pytał o laktacje, moja się rozchulala przez tabletki lactinatal i łuske kakaowca, zaś femaltiker tylko zadziałał po pierwszej saszetek, potem dalej puste Cyce.

A jak ta luska robiłaś? Trzeba gotować?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, koleżanka powiedziała że gryzak lullalove jest mega (ona ma 6 miesieczną córke) :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie pecherza sie rozkrecilo... leze w lozku z termoforem, pije witamine C i lykaz Zuravit. Jutro jeszcze maz caly dzien na tej konferencji, mama w Zakopanem. Akurat teraz musialo mnie dopasc Katastrofa... :(

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a to jest przejściowe czy się utrzymuje?
    Nie wiem. Wydaje mi się, że może być przez cały okres stosowania. Ile dajesz?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mlecznym wsparciu twierdzą, że diety eliminacyjne sprzyjają rozwojowi alergii, już dość dawno to czytałam.
    Ja tą dietę rzuciłam w cholerę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie dałabym rady. Właśnie zjadłam dwa paski czekolady z orzechami... aż się boję co to będzie.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A jak ta luska robiłaś? Trzeba gotować?
    Niestety trzeba gotować 15 min, potem przecedzam dodaje mleko i cukier i gotuje jeszcze 5 min... no ale u mnie skuteczne, po 2 dniach picia rano i wieczorem dużego kubka dziś efekty.

Zetka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zapalenie pecherza sie rozkrecilo... leze w lozku z termoforem, pije witamine C i lykaz Zuravit. Jutro jeszcze maz caly dzien na tej konferencji, mama w Zakopanem. Akurat teraz musialo mnie dopasc Katastrofa... :(

Paula, nie wiem czy termofor to w przypadku zapalenia dobry pomysł. Z tego co wiem zapaleń się nie ogrzewa bo stan zapalny się przez to zwiększa.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Na mlecznym wsparciu twierdzą, że diety eliminacyjne sprzyjają rozwojowi alergii, już dość dawno to czytałam.
    Ja tą dietę rzuciłam w cholerę, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale nie dałabym rady. Właśnie zjadłam dwa paski czekolady z orzechami... aż się boję co to będzie.

Dla mnie to samo powiedziala pediatra bo bylo podejrzenie skazy u Poli, jem nabiał (odstawilam tylko ser żółty, czasami troszke tylko łapne) i wszystko jest ok :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa, tfu tfu tfu ale chyba u Julci to chwilowe było :)

Lys, a jak u Was dzisiaj? Gratulacje samego cycka.

Laura, jak u Ciebie z rozkręcenie laktacji? Któraś z dziewczyn pisała o tabl lactinal i o luskach kakaowca. Ciekawe czy skuteczne.

Agata, jak się czujesz?

Madzia, a Ty juz całkiem zdrowa ze śmigasz po mieście?
    Dzisiaj dokarmiałam 3 razy butla, o 19.30 mały wypił trochę z cyca który był chory a ze zdrowego juz nie chciał, rzucał sie i płakał więc daliśmy butle.
    Najlepsza laktacja u mnie jest z rana tak do 12-tej chociaż o 15 też karmiłam go cycem i było ok.
    Czasami on tak ma że rzuca się przy cycu i nie chce i nie wiem dlaczego??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jaki sens ma odstawienie sera zoltego skoro nabial jesz?

• Ofka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Tez to czytalam podobno najnowsze badania mowia ze sie nie eliminuje...

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Nie wiem. Wydaje mi się, że może być przez cały okres stosowania. Ile dajesz?

2 razy dziennie po 2,5 ml

apaczka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

pij dużo wody z cytryną, im wiecej tym lepiej

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje zapalenia pecherza ... przed ciaza non stop to cholerstwo mialam czy to lato czy to zima , ciagle... na sama mysl az mnie boli .

ciekawy jest temat tych alergii u niemowlat i tak zaczelam sie zastanawiac ze jak kobieta zglasza problem z kupa niemowlecia ( kolor , konsystencja itd.) to zazwyczaj lekarz dopatruje sie alergii albo nietolerancji u niemowlaka ( mowie o mamach KP)i proponuja diete eliminacyjna ale co np z mamami MM , Zoska je takie same ilosci o stalych porach , z tej samej puszki , tej samej firmy a roznica w kupach jest ogromna od koloru ( zdarzaja sie zielone) po konsystencje - tzn ze raz toleruje a raz cos nie teges ? jakies na dziwne rozwazania mnie wzielo ;-)

niecierpliwa, Weridiana, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam Hubcia w wiaderkowej kąpieli

:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:01

0na88, apaczka, niecierpliwa, Laura, agatka196, Weridiana, lys, Neyla, Katarka, Migotkaa, Zetka, magda sz, nick nieaktualny, zabka11, jesslin87, Paula_071, aaaaga, małaMyszka, kasiuleek, Maniuś, mamasia, 5ylwia, Martucha86, Aga89, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak on w niej siedzi?? Czad ;)

Weridiana, Agaata, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa to się normalnie dziecko sadza, jak w macicy ma siedzieć, nóżki sobie sam do góry podciąga i najczęściej się trzyma rączką za stopę. :-)

apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Magda, to prawda, życie jest niesprawiedliwe. Boję się pomyśleć, co teraz czuje jego żona i córka... Zwłaszcza, że czekały na niego na mecie, a on nie dobiegł...

To straszne...:( bardzo mi przykro :(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaata super

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zapalenie pecherza furagin czy furaginum i powiem wam ze na początku stosowalam sie do ulotki 6dni cala seria a i tak zapalenie wracalo (bo bakterie wracaly ;-)

Stwierdzilam ze skoro i tak wraca to po co się truc tak dlugo i wzielam dawke wieczorem i rano i...po klopocie. Do tego sok z zurawiny codziennie szklanka przez kilkanascie dni.

0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ