X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na dietach z powodu śluzowatych kupek do Was kieruje pytanie. Dajecie swoim maluchom jakieś priobiotyki/ osłonki? Bo mi kazała dawać, jedna flaszka już poszla, a kupując nie zwróciłam uwagi że to gowno kosztuje ponad 30 zł!!i teraz nie wiem czy brać kupować drugą? Jak ja nawet specjalnie po tym poprawy nie widziałam. Prawdę mówiąc nawet nie wiem czy dalej ma śluz, bo już dwa dni nie robila kupy:P i nie wiem czy to dawać jej czy nie.
    Ps muszę się Wam pozalic że nocki mamy do dupy. Z lenistwa w nocy już po pierwszym karmieniu zostawiam ją w naszym łóżku, bo nie chce mi się sto razy podnosić i podawać jej smoka. I zawsze tylko ją polozylam, to sobie grzeczniutko zasypiala. A teraz cyrki w nocy..... Steka, sapie, wypluwa smoka, dzisiaj gadulec jej się włączył, albo kręci się i nie wiadomo o co jej chodzi. Na jedzenie budzi się nawet 4 razy...

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz podaje latopic to jest 30 saszetek i jest to probioty, glownie skierowany dla alergikow, cena niecale 30zl, ale na miesiac

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam pol dnia nie wchodzisz na forum a Wy tu tworzycie chyba kolejna ksiege P Tadeusza hehe
    Niecierpliwa usmialam sie z tekstu wersja demo dziecka - moze ten kryzys juz minął życzę Cu tego z calego serducha
    Luska kakaowca w necie mozna kupic? Wstaje w nocy siedze z laktatorem cala sesje okolo 35 min a w butelce z obu piersi zaledwie 90 a nawet mniej zadziwia mnie moja laktacja
    Mlody obudzil się dzisiaj z takim przerazliwym placzem ze oboje z mezem stanelismy na rowne nogi w selunde teraz dosypia na mnie maz spi a ja na forum
    Dzisiaj imprezka rodzinna mam nadzieje ze mlody nie bedzie potem odreagowywal nowego wydarzenia
    Musze isc na morfologie i do lekarza z wynikami podpytalam na szczepieniu p doktor o moje wypadanie ( mega calymi pasemkami ) wlosow i mowila ze moze to byc niedoboe zelaza lub anemia i moze mieć rację bo po porodzie mialam krew przetaczana i brac zelazo a bralam jak mi się przypomniało no zobaczymy

niecierpliwa, Weridiana, zabka11, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Tez słyszałam o tym. A tylko żółty, czy takie serki białe i twarożki tez?
    Tylko zolty :) jem serki typu almette itp i jest ok,tylko po zoltym wysypuje.

Dzien dobry! Dzisiaj Pola konczy 3 miesiace !

Wlasnie przygotowywali mnie do cc ..

Paula_071, Weridiana, Migotkaa, Maniuś, mamasia, jesslin87, kasiuleek, Martucha86, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma wyjścia trzeba wstawać, prezesowa ani mysli isc spać.
    poszła kupa, ale ciężko to nazwać kupą, ciągnęło się na 15 cm. Mi to wygląda jak ślina....oooo albo jak siemie lniane ugotowane.
    Dziewczyny trzymajcie dzisiaj za nas kciuki, bo na 11:00 mamy BARDZOOOO ważna rozmowę, ale nie będę teraz gadała na jaki temat,żeby nie zapeszyć, ale spełniłoby się moje marzenie.
    Jeszcze parę dni, a będzie równo rok jak zrobiłam test ciążowy :)

aaaaga, Paula_071, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, Maniuś, mamasia, jesslin87, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer powodzenia !!!

ainer85 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0nbn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:31

Kkarolinaaaa, Paula_071, małaMyszka, Pulpecja, lys, niecierpliwa, Weridiana, Migotkaa, zabka11, magda sz, Neyla, Katarka, Maniuś, mamasia, 5ylwia, jesslin87, kasiuleek, Martucha86, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer jaka fajna kurteczke ma Twoja laleczka :)!

ainer85 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula, nie wiem czy termofor to w przypadku zapalenia dobry pomysł. Z tego co wiem zapaleń się nie ogrzewa bo stan zapalny się przez to zwiększa.

Chyba nie do konca, bo przeciez sa w sprzedazy masci rozgrzewajace czy plastry. Owszem, zbite kolano sie ochladza, ale na bolace korzonki przyklada sie cieplym. Na pecherz tez pomaga mi ciepło.

Tomek obudzil sie na karmienie o 1:30 i o 6:30. Ale co z tego, jak po 1:30 nie mogl zasnac, teraz tez nie spi. Chyba nie posmakowala mu duza ilosc witaminy C, bo w nocy to zoladek mu przeszkadzal i zasnieciu, a rano bardzo duzo ulal.

Dobrze, ze mam duza lazienke. Chyba wstawie tam mate;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 07:44

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisi nad nami czarna chmura! Jak nie będzie burzy, to się bardzo zdzwiwie. Jestem tak wściekła, że rozszarpie dzisiaj każdego na swojej drodze!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Zapalenie pecherza sie rozkrecilo... leze w lozku z termoforem, pije witamine C i lykaz Zuravit. Jutro jeszcze maz caly dzien na tej konferencji, mama w Zakopanem. Akurat teraz musialo mnie dopasc Katastrofa... :(

Współczuję... Ja miałam o połogu. Jadłam dodatkowo żurawine suszona. Jednak dopiero duomox pomógł...
    Trzymaj się

Paula_071 lubi tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończymy dziś 4miesiące! Dzień Dobry Ciocie!Miłego weekendu!

Pulpecja, lys, ainer85, niecierpliwa, Migotkaa, zabka11, 0na88, apaczka, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Neyla, Katarka, agatka196, mamasia, Maniuś, 5ylwia, jesslin87, kasiuleek, Martucha86, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do was pytanie..

Otóż, skończyłam kosmetologie, rok pracowałam u teściów w sklepie bo w planach byl dzidziuś wiec nie chcialam nic rozkręcać skoro zaraz bym musiala robić przerwe. Cały czas planowałam otwarcie swojego salonu, ale teraz nie chce :/ Po prostu doszłam do wniosku że w naszym miasteczku jest tego za duzo juz :/ (8 salonów, miasteczko 10 000) tak bardzo żałuje wyboru szkoły ze to się w głowie nie miesci :/ i nie mam pojęcia co robic, u nas nie ma zadnych spa,hoteli itp. zeby tam sie załapać do pracy, salony kosmetyczne które są nie przyjmują nikogo do pracy bo te co otworzyły same to robią.

W wiekszych miastach wieksze pole do popisu..chociazby zajebisty jest salon woskowania, że zamują się tyllko depilacją (bardzo lubie to robic) ale w tak małej miejscowosci to by nie miało racji bytu.

Kuźwa taka jestem na siebie zła za wybor szkoly..az sie plakać chce.

Moze macie w soich miasteczkach jakies nietypowe salony ktore miały by szanse w małym miasteczku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 09:11

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Niecierpliwa, czy u Ciebie jak zjadłas ta czekoladę to Julka kupy nie miała, czy mi się przywidzialo? Bo ja właśnie wczoraj zjadłam po długim czasie cukierki czekoladowe i dziś pierwszy raz Misiek dzień bez kupy.
    Czekolada moxr uczulic ale nie spowoduje zaparcis u dziecka

Zetka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka- ja wpierdzielam czekolade\czekoladowe slodycze codziennie a moja Pola ładuje w pampersa ze 3 razy dziennie czasami i wiecej :P Wiec to nie ma raczej nic do zaparć :)

Zetka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to mozemy sobie podac reke bo ja konczyłam ten sam kierunek, pozniej magisterka z technologi produktów kosmetycznych i wszystko o dupe rozbic..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Czytam was, ale sily na pisanie brak. Od dwoch dni brzuch mnie baardzo boli, normalnie wszystkie flaki w srodku....nie bylam w toalecie od dwoch dni, pewnie to dlatego...
    Jestem wzdeta i obolala...wczoraj nawet przespalam sie w ciagu dnia z Klara 2godz.
    Jeszcze gardlo mnie boli i lada dzien dostane okres.
    W domu masakra...nie mam sily sprzatac...
    Dzis z mezem mamy robic pierogi.ja nie wiem jak ja to wytrzymam..
    Jutro julcia ma turniej, maz z nia jedzie, a ja z klara zostaje w domku.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Hej

Czytam was, ale sily na pisanie brak. Od dwoch dni brzuch mnie baardzo boli, normalnie wszystkie flaki w srodku....nie bylam w toalecie od dwoch dni, pewnie to dlatego...
    Jestem wzdeta i obolala...wczoraj nawet przespalam sie w ciagu dnia z Klara 2godz.
    Jeszcze gardlo mnie boli i lada dzien dostane okres.
    W domu masakra...nie mam sily sprzatac...
    Dzis z mezem mamy robic pierogi.ja nie wiem jak ja to wytrzymam..
    Jutro julcia ma turniej, maz z nia jedzie, a ja z klara zostaje w domku.
    Zabka kup olej lniany lub babke plesznik i pij duuuuzo wody. Wypij kefir na czczo.

Dziewczyny trzy i pol kg mniej!!! Maz mowi ze widac juz i to ze troche cwicze inna sylwetka jest. Mega sie ciesze, bardzo mi juz zle z ta nadwaga..

A ja dzisiaj nie mam zajec. Jestesmy z malym w domu, maz wezmie Iwa na spacer a ja sie poucze. Jupiiii

Co do kosmetologii. Salony rzeczywiscie nie utrzymuja sie. Ale pazury...ja jestem z malego miasta mam kolezanke ktora ma salon i 95 procent klientek to paxury. Druga otworzyla tez i robi do 20 wieczorem. Na dobre pazury czad.

No i permanentny. U nas przyjezdza laska, u niej kurs trzy tysiace kosztujr, inwestycja w sprzet to tez spory wydatek ale zyski...laska jezdzi po calej polsce, za granice, kase trzepie taka ze szok. Ja zaplacilam za kreski 650 zl jestem mega zadowolona. No to tyle wiem o tym biznesie.

małaMyszka, magda sz, Paula_071, lys, Maniuś, zabka11, 0na88, kasiuleek, Weridiana, witaminkab, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka zjedz kilka mandarynek, u mnie mega podziałało !

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Karolina to mozemy sobie podac reke bo ja konczyłam ten sam kierunek, pozniej magisterka z technologi produktów kosmetycznych i wszystko o dupe rozbic..

Teraz tego nasrane tyle ze hej :/ jest pełno dziewczyn po kursach, po studium, robią to w domu ze małą kase...

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2484 2485 2486 2487 2488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ