X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma dzisiaj tatusia w domu, nie ma kto śpiewać Tomkowi. Mama odpaliła smart tv i lecimy już drugą płytę Ostrego. Lezka w oku się kręci jak przypominają mi się czas liceum i studiów, koncerty.

Nie jest tak źle z pęcherzem, boli, ale nie ma katastrofy. Pada cały czas więc nie mam wyrzutów, że nie wyszliśmy na dwór.

Mama wysłała mi mmsa z zaśnieżonych Krupówek. Ciekawe kiedy śnieg przyjdzie do Wrocławia. Jakoś mi się do niego nie śpieszy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahaha lipcówkom chyba mózgi zlasowało :D Boze kochany ...

Dziewczyny Wasze pomysły są super,ale nie na takie małe miasteczko naprawde..moja koleżanka niedawno miałą salon, dziewczyna pieknie maluje,robi paznokcie, naprawde umie to robic,ale nie bylo to opłacalne,zamkneła i pracuje w sklepie odzieżowym ...

Permanentny to całkiem tutaj nie ma racji bytu, jedna dziewczyna która ma salon (jest najlepsza i ma najwiecej klientek) ma kurs,ma sprzet a sie smiała ze w tym roku moze z 5 razy robiła :/ No masakra no..

Co do ciucholandu, sąsiadka moich rodziców jest guru jezeli chodzi o szmateksy :P ma ich 5!

Komore solną też mamy, wiecej nie ma potrzeby bo jak mówilam- 10 000 mieszkańców jest tylko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:24

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam dzis wychodne z mezem - nie banujcie mnie , jutro sie odezwe ! milego dnia ;-)

apaczka, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, ainer85, zabka11, Maniuś, aaaaga, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah ona88 uważaj bo Cię Magda z pierwszej strony z listy usunie i co będzie?? o.O :P

0na88, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, apaczka, zabka11, Maniuś, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- tylko patrz zebyś jutro sie odezwała !

My dzisiaj tez wychodzimy do znajomych, ale z Polą, nie mamy jej komu dzisiaj zostawic, Oni mają 2 letniego synka i się smiejemy ze to nasz zieć a Pola to ich synowa :D

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dlatego zglaszam usprawiedliwienie :) napisze za to o dwa posty wiecej - obiecuje :)

lys, Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc jak zwykle tragiczna, i dzień też do bani, nic nie mogę zrobić, nawet pójście do łazienki siku trwa za długo według mojego szkraba, wisi tylko na cycach i marudzi, płacze, wierci się grrrrrrrrr
    Swoją drogą czy lakatacja nie powinna się już rozkręcić??? Mam wrażenie, że w cycach posucha i rzadko słyszę dźwięk połykania u Lily. Mam wrażenie, że ona jest głodna.
    W nocy jest fajnie wystarczająco dużo pokarmu, a po godzinie 11 jakaś lipa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No tak, ale właśnie dlatego my wybieramy zabawki, żeby zapewnić dziecku bezpieczeństwo podczas zabawy a przy okazji jak najwięcej radości i atrakcji. I dlatego się tutaj zastanawiamy co wybrać, żeby nie dostało owej torebki foliowej.

3-4 miesięczne dzieci to poważni ludzie z wszystkimi potrzebami i uczuciami, nie wolno tego lekceważyć. Napisałaś, że takie dziecko nic nie rozumie, dlatego się odniosłam. I nawet jeśli czegoś jeszcze nie rozumie, to trzeba je wprowadzić w ten świat, żeby zrozumiało jak najlepiej.
    Buhaha, zobaczysz Agata jak wszystkie zabawki idą w kąt gdy dziecko ma zwykły patyk który notabene wygrał - był w rankingu najlepszych zabawek czy zabawek które dzieci najbardziej lubią :) ja pamiętam jak wszystkie zabawki szły w kąt gdy miała kawałek papieru, Woreczek foliowy( jak dorwala potrafiła pół dnia siedzieć i się nim bawić a miała 7#8 msc) siatka( można wkładać i wyciągać) pudełko np. Na buty i wspomniany patyk ;)
    Nie znaczy ze nie kupuje zabawek bo kupuje - wszelkie i edukacyjne i kolorowe :) Co do świąt - pierwsze święta córki to było jedno wycie przez ból brzuszka - miała 4 msc. Nic nie zapamiętała. Jedynie my mamy ładne zdjęcie :) ale kolejne lata to już człowiek rozumny i pamięta. W zeszłym roku wszystko było fajne i interesowało :) i prezenty pod choinka i choinka i jedzenie :) a w tym roku też prawdziwy Mikołaj Będzie rozdawał prezenty ( dziadek się przebiera) a Paula z babcią będzie piekła pierniczki bo Paula dostanie na Mikołaja swój waleczek i foremki :) To jest frajda!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:00

Kkarolinaaaa, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam was nadrabiać bo u nas wszyscy chorzy. P rozlozylo wczoraj a mnie i Laure nocy. I z naszego pierwszego wyjścia nici :(

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a coś z gotowaniem? Z tego co pamiętam lubisz to i całkiem nieźle Ci wychodzi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wro w koncu otworzyli prywatna porodowkę. Ładnie to wygląda

http://www.medfemina.pl/a1446499770pol-Komfort-i-bezpieczenstwo.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Karolina - a coś z gotowaniem? Z tego co pamiętam lubisz to i całkiem nieźle Ci wychodzi.
    Tak Paula, bardzo lubie gotować i zawsze wszyscy chwala ze moja kuchnia jest pyszna, dlatego ze bardzo się do tego przykładam.
    ale..
    2 restauracje, 2 pizzerie, 2 kebaby, 2 bary i taki ogólnie fast food.

Hm..mam dumke nad Pubem. Kiedys były 4, z tych 4 został jeden bar/pub. Młodzi ludzie ciągle narzekaja ze nie ma gdzie wyjść. W tych co pozamykane to po prostu 1 lokal sprzedany bo mąż tej kobiety chorowa,ł i potrzebowali kasy, drugi to mój brat cioteczny dostał dobra oferte pod wynajem dla neonetu, trzeci to samo tyle ze wynajem pod przedszkole. Tylko ze wlasnie to praca wieczorowa/nocna..

Ogólnie to jest tak ze lokal mam w dobrym miejscu, narazie tam jest pusto, moge zrobic tam co mi się podoba, tylko co..tez tak sie zastanawialam nad jakimś fitnesem, brat Piotrka ma narzeczoną która jest po awfie, ja z nią abrdzo dobrze zyje,wiec mozna bybylo wspólnie coś, tylko ze z tymi spółkami to też różnie,ale tego u nas nie ma..miec jakies fajne sprzęty itp. i dodatkowo np. jakieś zabiegi wyszczuplające/ujędrniające ? jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:23

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a kręgielnia? U nas jest. do tego mają oczywiście bar, mona posiedzieć , wypić piwo, ogródek z placem zabaw, można posiedzieć z dzieciakami. Ja np. robiłam tam urodziny mojej ośmiolatce. Albo może sala zabaw?

Amberla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda musisz wprowadzic nowe zarzadzenie. Codziennie kazda sie wita slowem obecna + nr na liscie bys nie musiala zadlugo szukac :P :D

magda sz, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina fitness fajna sprawa, kilka lat temu chodziłam na fitness, zumbę, bieżnię i orbitrek. Jestem typem bardzo nie sportowym, a byłam zadowolona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - albo jakiś rollmasaż, platforma wibracyjna i inne cuda odchudzająco-antycellulitowe.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam niejadkow Apaczka, Agata co ile Wasze dzieci jedza cyca i 1 czy 2?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    we wro w koncu otworzyli prywatna porodowkę. Ładnie to wygląda

http://www.medfemina.pl/a1446499770pol-Komfort-i-bezpieczenstwo.html

haha jak porównuję do warunków na Chałubińskiego to chce mi się płakać ze śmiechu. Mamasia, podobnie, prawda?;)

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah widze ze ladna polewka z lipcowek.
    Odzywac sie odzywac bo Was zbanuje haha :)
    Zartuje oczywiscie, ale miloby bylo gdyby odezwala sie czesc z nas, szczegolnie Euforia... :)

Karolina faktycznie tersz fit jest w modzie, a jak nie to to moze jakies sklep internetowy? Moze bys ogarnela dzialalnosc tesciowej z tymi zabawkami?

5ylwia, jesslin87, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo rok temu zobaczyłam cień cienia na teście ;)

lys, jesslin87, apaczka, Paula_071, 5ylwia, magda sz, aaaaga, mamasia, Laura, Maniuś, Zetka, witaminkab, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ