X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma dzisiaj tatusia w domu, nie ma kto śpiewać Tomkowi. Mama odpaliła smart tv i lecimy już drugą płytę Ostrego. Lezka w oku się kręci jak przypominają mi się czas liceum i studiów, koncerty.

Nie jest tak źle z pęcherzem, boli, ale nie ma katastrofy. Pada cały czas więc nie mam wyrzutów, że nie wyszliśmy na dwór.

Mama wysłała mi mmsa z zaśnieżonych Krupówek. Ciekawe kiedy śnieg przyjdzie do Wrocławia. Jakoś mi się do niego nie śpieszy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahahaha lipcówkom chyba mózgi zlasowało :D Boze kochany ...

Dziewczyny Wasze pomysły są super,ale nie na takie małe miasteczko naprawde..moja koleżanka niedawno miałą salon, dziewczyna pieknie maluje,robi paznokcie, naprawde umie to robic,ale nie bylo to opłacalne,zamkneła i pracuje w sklepie odzieżowym ...

Permanentny to całkiem tutaj nie ma racji bytu, jedna dziewczyna która ma salon (jest najlepsza i ma najwiecej klientek) ma kurs,ma sprzet a sie smiała ze w tym roku moze z 5 razy robiła :/ No masakra no..

Co do ciucholandu, sąsiadka moich rodziców jest guru jezeli chodzi o szmateksy :P ma ich 5!

Komore solną też mamy, wiecej nie ma potrzeby bo jak mówilam- 10 000 mieszkańców jest tylko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:24

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam dzis wychodne z mezem - nie banujcie mnie , jutro sie odezwe ! milego dnia ;-)

apaczka, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, ainer85, zabka11, Maniuś, aaaaga, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahah ona88 uważaj bo Cię Magda z pierwszej strony z listy usunie i co będzie?? o.O :P

0na88, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, magda sz, apaczka, zabka11, Maniuś, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- tylko patrz zebyś jutro sie odezwała !

My dzisiaj tez wychodzimy do znajomych, ale z Polą, nie mamy jej komu dzisiaj zostawic, Oni mają 2 letniego synka i się smiejemy ze to nasz zieć a Pola to ich synowa :D

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dlatego zglaszam usprawiedliwienie :) napisze za to o dwa posty wiecej - obiecuje :)

lys, Paula_071, niecierpliwa, zabka11, Maniuś, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc jak zwykle tragiczna, i dzień też do bani, nic nie mogę zrobić, nawet pójście do łazienki siku trwa za długo według mojego szkraba, wisi tylko na cycach i marudzi, płacze, wierci się grrrrrrrrr
    Swoją drogą czy lakatacja nie powinna się już rozkręcić??? Mam wrażenie, że w cycach posucha i rzadko słyszę dźwięk połykania u Lily. Mam wrażenie, że ona jest głodna.
    W nocy jest fajnie wystarczająco dużo pokarmu, a po godzinie 11 jakaś lipa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No tak, ale właśnie dlatego my wybieramy zabawki, żeby zapewnić dziecku bezpieczeństwo podczas zabawy a przy okazji jak najwięcej radości i atrakcji. I dlatego się tutaj zastanawiamy co wybrać, żeby nie dostało owej torebki foliowej.

3-4 miesięczne dzieci to poważni ludzie z wszystkimi potrzebami i uczuciami, nie wolno tego lekceważyć. Napisałaś, że takie dziecko nic nie rozumie, dlatego się odniosłam. I nawet jeśli czegoś jeszcze nie rozumie, to trzeba je wprowadzić w ten świat, żeby zrozumiało jak najlepiej.
    Buhaha, zobaczysz Agata jak wszystkie zabawki idą w kąt gdy dziecko ma zwykły patyk który notabene wygrał - był w rankingu najlepszych zabawek czy zabawek które dzieci najbardziej lubią :) ja pamiętam jak wszystkie zabawki szły w kąt gdy miała kawałek papieru, Woreczek foliowy( jak dorwala potrafiła pół dnia siedzieć i się nim bawić a miała 7#8 msc) siatka( można wkładać i wyciągać) pudełko np. Na buty i wspomniany patyk ;)
    Nie znaczy ze nie kupuje zabawek bo kupuje - wszelkie i edukacyjne i kolorowe :) Co do świąt - pierwsze święta córki to było jedno wycie przez ból brzuszka - miała 4 msc. Nic nie zapamiętała. Jedynie my mamy ładne zdjęcie :) ale kolejne lata to już człowiek rozumny i pamięta. W zeszłym roku wszystko było fajne i interesowało :) i prezenty pod choinka i choinka i jedzenie :) a w tym roku też prawdziwy Mikołaj Będzie rozdawał prezenty ( dziadek się przebiera) a Paula z babcią będzie piekła pierniczki bo Paula dostanie na Mikołaja swój waleczek i foremki :) To jest frajda!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:00

Kkarolinaaaa, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam was nadrabiać bo u nas wszyscy chorzy. P rozlozylo wczoraj a mnie i Laure nocy. I z naszego pierwszego wyjścia nici :(

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a coś z gotowaniem? Z tego co pamiętam lubisz to i całkiem nieźle Ci wychodzi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wro w koncu otworzyli prywatna porodowkę. Ładnie to wygląda

http://www.medfemina.pl/a1446499770pol-Komfort-i-bezpieczenstwo.html

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Karolina - a coś z gotowaniem? Z tego co pamiętam lubisz to i całkiem nieźle Ci wychodzi.
    Tak Paula, bardzo lubie gotować i zawsze wszyscy chwala ze moja kuchnia jest pyszna, dlatego ze bardzo się do tego przykładam.
    ale..
    2 restauracje, 2 pizzerie, 2 kebaby, 2 bary i taki ogólnie fast food.

Hm..mam dumke nad Pubem. Kiedys były 4, z tych 4 został jeden bar/pub. Młodzi ludzie ciągle narzekaja ze nie ma gdzie wyjść. W tych co pozamykane to po prostu 1 lokal sprzedany bo mąż tej kobiety chorowa,ł i potrzebowali kasy, drugi to mój brat cioteczny dostał dobra oferte pod wynajem dla neonetu, trzeci to samo tyle ze wynajem pod przedszkole. Tylko ze wlasnie to praca wieczorowa/nocna..

Ogólnie to jest tak ze lokal mam w dobrym miejscu, narazie tam jest pusto, moge zrobic tam co mi się podoba, tylko co..tez tak sie zastanawialam nad jakimś fitnesem, brat Piotrka ma narzeczoną która jest po awfie, ja z nią abrdzo dobrze zyje,wiec mozna bybylo wspólnie coś, tylko ze z tymi spółkami to też różnie,ale tego u nas nie ma..miec jakies fajne sprzęty itp. i dodatkowo np. jakieś zabiegi wyszczuplające/ujędrniające ? jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:23

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a kręgielnia? U nas jest. do tego mają oczywiście bar, mona posiedzieć , wypić piwo, ogródek z placem zabaw, można posiedzieć z dzieciakami. Ja np. robiłam tam urodziny mojej ośmiolatce. Albo może sala zabaw?

Amberla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda musisz wprowadzic nowe zarzadzenie. Codziennie kazda sie wita slowem obecna + nr na liscie bys nie musiala zadlugo szukac :P :D

magda sz, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina fitness fajna sprawa, kilka lat temu chodziłam na fitness, zumbę, bieżnię i orbitrek. Jestem typem bardzo nie sportowym, a byłam zadowolona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - albo jakiś rollmasaż, platforma wibracyjna i inne cuda odchudzająco-antycellulitowe.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam niejadkow Apaczka, Agata co ile Wasze dzieci jedza cyca i 1 czy 2?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    we wro w koncu otworzyli prywatna porodowkę. Ładnie to wygląda

http://www.medfemina.pl/a1446499770pol-Komfort-i-bezpieczenstwo.html

haha jak porównuję do warunków na Chałubińskiego to chce mi się płakać ze śmiechu. Mamasia, podobnie, prawda?;)

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah widze ze ladna polewka z lipcowek.
    Odzywac sie odzywac bo Was zbanuje haha :)
    Zartuje oczywiscie, ale miloby bylo gdyby odezwala sie czesc z nas, szczegolnie Euforia... :)

Karolina faktycznie tersz fit jest w modzie, a jak nie to to moze jakies sklep internetowy? Moze bys ogarnela dzialalnosc tesciowej z tymi zabawkami?

5ylwia, jesslin87, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Równo rok temu zobaczyłam cień cienia na teście ;)

lys, jesslin87, apaczka, Paula_071, 5ylwia, magda sz, aaaaga, mamasia, Laura, Maniuś, Zetka, witaminkab, małaMyszka, kasiuleek lubią tę wiadomość

‹‹ 2486 2487 2488 2489 2490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ