X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh czytając o tych lipcówkach to normalnie aż się odezwę, żeby z z forum nie wylecieć;)

My z mężem dzisiaj też wychodzimy wieczorem do kina na Listy do M. Aż nie mogę się doczekać, prawie jak randka na początku znajomości:)

5ylwia, jesslin87, magda sz, Martucha86, mamasia, Laura lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Pytanie do mam niejadkow Apaczka, Agata co ile Wasze dzieci jedza cyca i 1 czy 2?
    To i ja się odezwę bo jeszcze dostanę bana ;-) u nas z jedzeniem różnie. Z reguły co 1.5-2h a czasem co 3. Nie ma reguły. A jak tam Twoja dieta a raczej jej brak?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie szaleje, stopniowo chce zwiekszac. Dzis diete ma Julka, 3 dni bylo rewelacyjnie, a dzis szkoda gadac

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja melduję że was podczytuje jednak synuś mi wciąż wyje a przy trójce cięzko znależć czas by napisać

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, kasiuleek, Amberla lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, porodówka bardzo ładna, ale muszę przyznać, że państwowy szpital w którym rodziłam nie wyglądał wcale gorzej, bardzo porównywalne warunki

www.szpitalmadalinskiego.pl

https://szpitalmadalinskiego.pl/sites/default/files/Oddzia%C5%82%20Po%C5%82o%C5%BCnictwa-%20galeria_0.pdf

Niecierpliwa, jeśli chodzi o Huberta to on najczęściej je co około 2 - 2,5 godziny, w większości z dwóch piersi, ale niezbyt długo - do 5 minut z każdej.

U nas jest kompletny bunt na butelkę, poszłam dzisiaj na pogrzeb, a mąż został z Hubertem w samochodzie, pod koniec się obudził, więc mąż chciał dać mu moje mleko z butelki - wypił 10 ml i tak się rozwścieczył, że mąż do mnie dzwonił, żebym natychmiast przyszła, bo Hubert jest aż siny z płaczu. Przyszłam, dałam cyca, ssał 10 minut i zasnął... Już z butelką jest taki pokłócony dłuższy czas, więc nie mogę się nigdzie ruszyć.

lys, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik1207 - obecna 21.11 :D hahaha
    Madzia dużo siły, ja ledwo daje rade z córką i mężem a jeszcze jakby mi doszła dwójka to musiałabym suple wcinać.

Głupawka mnie złapała na wieczór, zbieram się powoli na imprezkę. Teściowa ma zaraz być. W lodówce krem z braków z kulkami mozarella- ciekawe czy się skusi hahahaha

lys, apaczka, Paula_071, 5ylwia, jesslin87, mamasia, zabka11, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie mam wychodne! Zostawiamy dziecia pod opieka mojej mamy i idziemy na urodziny mojej siostry. Tort wyszedl super...mam nadzieje ze jest tez pyszny,ale o tym sie przekonam potem - zupelnie improwizowalam przy robieniu. 110ml mojego mleczka przygotowane dla Juleczki...ciekawe czy zechce wypic? Jak nie to przyjade na karmienie. Milego wieczoru - ja na taki licze :D

magda sz, lys, niecierpliwa, jesslin87, mamasia, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata rzeczywiscie jak na panstwowy szpital to wyglada rewelacyjnie

Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=z-wnc8uDqMw

dobrze się trochę pośmiać ;)

Martucha86 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata udało się ustalić przyczynę śmierci znajomego? Straszna sprawa :-(
    Widzę, że wszystkie mają wychodne, super. My w ramach relaksu może obejrzymy jakiś film :-)

Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, nie znam więcej szczegółów, wiem, że w karcie zgonu wpisane jest: "niewydolność serca a powód pierwotny: rozpad mięśni z powodu dużego wysiłku fizycznego". Masakra, młody człowiek! W wieku mojego męża.

Hubert zrobił kupkę z jakimiś różowymi plamami w środku, oglądaliśmy to z mężem dość dokładnie i nie wiemy co to jest, nie wygląda jak krew, tylko jak resztki czegoś różowego... Ja pierdzielę, już nie mam siły na te kupy!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro ide do kina na igrzysks. Mleko odciagniete, nie moge sie doczekac :D

apaczka, mamasia lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a moze Hubert polknal jakies paproszki??

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych imprez :) my mieliśmy wyjść tydzień temu ale teściowa się na mnie obraziła i dupa ;-) marzy mi się chociażby zwykłe wyjście ze znajomymi na piwko oczywiście bezalkoholowe :) dziś jedyne co mi zostaję to wypicie karmi i obejrzenie Drakuli z mężem ;-)
    Miłego wieczoru!

apaczka, niecierpliwa, jesslin87, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieciekawie :-/ nie wiem jak to było w przypadku Twojego znajomego, pewnie skoro biegał w maratonach to nie był przypadkowym, niedzielnym biegaczem. Teraz biegnie zrobiło się modne i dużo osób bez przygotowania fizycznego się za to zabiera. W efekcie przynosi to więcej szkody niż pożytku. Ludzie nie biegają przez całą zimę bo im się nie chce a później wyrywaja się na wiosnę. I tylko rehabilitanci i fizjoterapeuci zacierają ręce ;-)
    Nie mam pomysłu na tą kupę z różowymi plamami :-/ może to jednorazowy wybryk. U nas kupy nawet nawet, śluz jest choć mniej. A i humor dzisiaj był lepszy więc to ostatnie marudzenie było chyba po szczepieniu. Niestety nadal po południu i wieczorem mamy ręce są najlepsze i tylko u mnie się uspokaja. Jak tylko zniknę z pola widzenia jest płacz. Za dnia gdy jest jasno tak się nie zachowuje więc mam teorię, że to kwestia ciemności. No nic trzeba przetrwać ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, a coz to zrobilas biednej tesciowej??

Apaczka, a dalej boi sie meza Natalka??

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja bym uderzyła w ten fitness :) skoro nie ma w mieście to jest duża szansa, że biznes będzie się kręcił ;-) teraz jest szał na taką aktywność.. Sama przed ciążą chodziłam na zumbe. Najlepsze jest to, że mam koleżanki, które kiedyś nawet nie ćwiczyły na wfie, a zrobiły sobie przyspieszone kursy przez weekend i teraz wielkie z nich instruktorki fitness.. Jak widziałam, że w danym ośrodku jest taka kadra to od razu miejsce spalone..

• apaczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    5ylwia, a coz to zrobilas biednej tesciowej??

Apaczka, a dalej boi sie meza Natalka??
    Wydaje mi się, że nie tyle się go boi co po prostu chce być u mnie na rękach bo jak się ściemni to nie ma opcji na bujaczek, matę czy męża. Na bujaczku nie wysiedzi nawet jak jestem tuż przed nią, mówię do niej czy głaszcze. Z matą i mężem tak samo. Naeet jak jej zmienia pieluchę to drze się. Dopiero na moich rękach się uspokaja. No taka wymagająca ta moja Dzidziula ;-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, to nasze dzieci są kompletnie inne. Mój nie zaśnie jak światło zapalone i jak ktoś się kręci w pokoju. Jedyny sposób na wieczorne zasypianie - położenie w łóżeczku, zgaszenie światła i wyjście. Za 5 minut zawsze juz śpi. Ostatnio się nawet zastanawialiśmy, czy jak kiedyś w domu będzie ktoś u nas i będzie głośniej, to czy nie będzie problemu ze spaniem wtedy...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się:)!

U nas dobre wieści:)!
    Zgrubienie na karku to lekki obrzęk limfatyczny (nic groźnego) ma to związek z asymetrią główki a dokładniej z tym ze Staś z uporem układa główkę w swoją ulubioną stronę. Walczymy dalej!
    Po wizycie u kardiologa jestem spokojniejsza. Ubytek jeszcze jest ale mniejszy. Serce rośnie razem z Małym wiec niedługo po szczelince nie będzie śladu! Nie mam się martwić. Kontrola w lutym!

Powiem Wam, ze widzę u Staśka to jego lekkie wcześniactwo. Korygujemy mu wiek o 3-4 tygodnie. Wiem, ze z czasem się to wyrówna ale na tym etapie jest widoczne.

Tez mamy karton do którego zbieramy wszystkie pamiątki od urodzenia Młodego:)!!

Krzysiek chory...liczę ze z naszej 3 on pierwszy i ostatni!

Staszek to super dzieciak:)!! Rośnie, rozwija się daje nam mega radość:)!! Jeszcze Wam go nie przedstawiłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:02

lys, niecierpliwa, apaczka, Paula_071, jesslin87, mamasia, zabka11, Weridiana, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
‹‹ 2487 2488 2489 2490 2491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ