X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podczas wieczornego usypiania światła są przygaszone i to jest ok. No ale wtedy jest mama i cyc to pewnie dlatego ;-) najjaśniejszym pomieszczeniem w naszym mieszkaniu jest łazienka i tam humor jest lepszy :-D Moje dziecko to maruda a po południu czy wieczorem szczególnie.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, obejrzałam jeszcze raz dokładnie tą pieluszkę i teraz już widzę, że to krew... Taka bardzo jasno różowa. Do tego dzisiaj pierwszy raz czułam, że te kupy trochę śmierdziały. Wcześniej były raczej bezzapachowe. No tak, do tej pory krwi nie było, teraz jeszcze to doszło. Chyba znowu czas na dietę :/

Acha, bylismy dzisiaj na rehabilitacji. Widzę, że te zajęcia się Hubertowi podobają, całe zajęcia śmiał się do tej pani, nawet głośno się cieszył, mówiła, że fajnie się z nim ćwiczy. Powiedziała, że już ma mocno zaktywizowane mięśnie brzucha, asymetria jest nieznaczna. Mamy dbać o dobre podnoszenie, odkładanie itp i często przyginać nóżki do brzuszka i robić z niego taką jakby kuleczkę. I na ten moment to tyle, zostaje nam jeszcze 8 spotkań z fizjo i zobaczymy jak będzie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, zaczęło się od tego, że wymyśliła sobie, że zaprosi na chrzciny swoją koleżankę!!! Powiedziałam co na ten temat sądzę.. Nawet brak mi słów żeby określić jak mnie baba denerwuje! To są chrzciny mojego dziecka, a nie imieniny u wujka Leszka! Dodatkowo byłam zdenerwowana bo już nie raz zwracałam im uwagę żeby nie przyjeżdżali wieczorami jak kąpiemy małego bo później usypianie to masakra.. Zwłaszcza, ze zachowują się jak dwa bardzo głośne klauny! Tego dnia 8 razy dałam do zrozumienia, że na nich już czas ale nie dotarło.. Poszłam podgrzać mleko dla małego, a mój mąż rozbierał go do kąpieli.. Teściowa do mnie podleciała i mało mi butelki nie wyrwala bo ona chce karmić! Powiedziałam, że sama nakarmię po kąpieli.. Poszłam do pokoju gdzie chłopaki już czekali na mycie i zamknęłam za sobą drzwi, żeby ciepło nie uciekło bo zawsze odkręcamy kaloryfer ale nie ukrywam, że też dlatego żeby ta czarownica za mną nie poszła.. Ale oczywiście wlazła i odstawiała ten swój cyrk ze śpiewaniem, klaskaniem itp. Pozniej zabrałam Oliwiera do sypialni, nakarmiłam, poszedł spać, a ja 40 min siedziałam na formum aż łaskawie poszli do domu! Na drugi dzień mąż mi oznajmił, że jego mama jest obrażona bo byłam niemiła i zamknęłam jej drzwi przed nosem, aż mało jej nosa nie złamałam! Hahahaha wiedziałam, że ma wielki kinol ale żeby był aż tak długi! Była daleko za mną jak wchodziłam do pokoju ;-)

niecierpliwa, Pulpecja, jesslin87, mamasia, Paula_071, zabka11, Maniuś, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia jak ktos wklada kichol miedzy drzwi to kiedys mu go utra :D Coz za jedza ;) Z ta kolezanka to kpina chyba jakas, ale przynajmniej do cyrku mlodego nie bedziesz musiala zabierac :P

Agata u nas kupy lekko smierdzace juz dluugi czas, czy dieta czy nie. Ta wieczorna to nawet znosna byla w ilosc sluzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 21:14

5ylwia, zabka11, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Tak Magda musisz wprowadzic nowe zarzadzenie. Codziennie kazda sie wita slowem obecna + nr na liscie bys nie musiala zadlugo szukac :P :D
    Hehehe,dziewczyny uwielbiam Was!!! szczerze nie czytałam innych wątków,bo czytam z tel i niewygodne to by było,ale się domyślam po wpisach o co cho i aż nie chce się wierzyć,a Wasze komentarze wymiataja!:-)

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    haha jak porównuję do warunków na Chałubińskiego to chce mi się płakać ze śmiechu. Mamasia, podobnie, prawda?;)
    Dokładnie!:-)

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tak odnośnie lipcówek, to ciekawe czy kliknięcie lubię to będzie uznane za obecność :-)

niecierpliwa, mamasia, aaaaga, jesslin87, zabka11, Paula_071, Maniuś, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak jak dziewczyny piszą zajęcia fitness to fajna sprawa. Natomiast jeżeli chodzi o prace w zawodzie to zamiast otwierać salon to mogłabyś zostać mobilna kosmstyczka (depilacja, pazury, makijaże, zabiegi kosmetyczne itp) ja ostatnio bardzo często korzystam z takich usług. Nie zawsze mogę się wyrwać z domu a zadbać o siebie chce i wtedy przychodzi do mnie do domu taka Pani i się mną zajmuje :-) odchodzi Ci wtedy koszt lokalu dzięki czemu możesz mieć konkurencyjne i atrakcyjne ceny.

niecierpliwa, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla masz foto tortu :-)? Pochwal się :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś "zalatwialismy" chrzestnych. Mały super się spisał mimo tego cholernego kataru,a reakcja chrzestnych super- bardzo się cieszyli-miód na me serce :-)

niecierpliwa, jesslin87, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po paro godzinnej nieobecnosci !!

:D

Bylismy u znajomych, Pola grzecznie siedziala w bujaczku :)

Powiedzialam dla meza o pomysle z tym fitnesem, stwierdził ze fajny pomysł bo juz pare razy slyszał ze ktoś mówił ze szkoda ze w monkach tego nie ma :)
    wtedy bym robiła to co lubie - zabiegi :) Pogadamy jeszcze z rodzicami co oni mysla na ten temat, moze jeszcze cos doradzą:)

Jeżeli chodzi o kręgielnie, tez nie przejdzie..pewnie chetni byliby tylko w weekend...kolega miał bilard i zamknął bo wlasnie przychodzili tylko w weekendy i sie nie opłacało. No i to ze to praca wieczorna/nocna, nie widzi mi się to..

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz pi imprezie mlody byl cudny przechodzil tylko z rak do rak i strzelal usmiechy na koniec nawet sie rozgadal do..... Lampy oczywiscie hehe dostal od ciotek troche prezentow
    O maj gad sprawdzilam te lipcowki co to za pomysl z lista obecnosci jak w szkole
    Maz zadowolony usiadl z kuzynami i sobie popil bo ja za szofera robilam
    Mlody juz spi ide na randke z laktatorem
    Spokojnej nocki kochane

jesslin87, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, mamasia, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem, jestem! Nie wyrzucajcie mnie, plizzzzzzz :D

5ylwia, jesslin87, Pulpecja, apaczka, zabka11, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    5ylwia jak ktos wklada kichol miedzy drzwi to kiedys mu go utra :D Coz za jedza ;) Z ta kolezanka to kpina chyba jakas, ale przynajmniej do cyrku mlodego nie bedziesz musiala zabierac :P

Agata u nas kupy lekko smierdzace juz dluugi czas, czy dieta czy nie. Ta wieczorna to nawet znosna byla w ilosc sluzu

A to kupy nie mogą śmierdzieć?? U Nas śmierdzą nie raz...

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rannyyy dziewczyny ja też jestem.Nie hejtujcie mnie za nieobecność :)

Katarka, jesslin87, Pulpecja, Amberla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka, u mnie dotychczas nie śmierdziały w ogóle, leciutko tylko takim mlekiem strawionym. Dzisiaj pierwszy raz śmierdziały i jeszcze ta krew... Cholera wie o co chodzi znowu.

Katarka, ja właśnie poczytałam ten wątek lipcówek. Lista obecności jest czaderska po prostu, ale to małe piwo, bardziej mi się podoba dyskusja na temat zabobonów... Ja po prostu wymiękłam jak to przeczytałam. Mam wrażenie, że tam średnia wieku to może 16 lat.

Katarka, Kkarolinaaaa, jesslin87, magda sz, niecierpliwa, Paula_071, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie na prezenty w tym roku? Mam na myśli dla mężów, mam, braci, teściów itp? Bo ja jestem w tym roku kompletnie bez pomysłów.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzicom- pościel haftowaną z home&you
    Teściom- narzute na łóżko z home&you
    Szwagrowi i jego narzeczonej- 6 kubków i patera z home&you
    Dla brata i jego zony- komplet ręczników
    Szwagrom (15 i 16lat) - paski do spodni
    Babciom- koszule nocne
    Dziadkowi- flache i słodycze
    Mężowi - perfumy James Bond ;p
    Dla Poli- żyrafa Sophie
    Cioci- jeszcze nie wiem..ale pewnie cos w home&you wybiore :P kocham ten sklep!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 22:28

Agaata, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa czy Ty mieszkasz w Monkach w podlaskim? Za Bialymstokiem?

74diqps6a69lyc94.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ