X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy gotowosc do zimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:51

Meggi31, apaczka, Kkarolinaaaa, Pulpecja, Agaata, mamasia, Migotkaa, Katarka, Katarka, Katarka, Martucha86, Paula_071, Amberla, jesslin87, aaaaga, Maniuś, magda sz, zabka11, lys, agatka196, małaMyszka, Aga89, Zetka, witaminkab, 5ylwia, Weridiana lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak u Julki wygląda gotowość do jedzenia?

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa a jak u Julki wygląda gotowość do jedzenia?

Wiesz co do idealu temu daleko, ciesze sie, ze w ogole je. Chociaz butelka juz nawet na spiocha ciezko, a cycek tez jak juz jest padnieta i gotowa do spania. Boje sie srody i wazenia.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa,moja Pola tez miala pare dni gdzie wiszczala przy cycku..myslalam ze mleko nie leci,ale lecialo,przeszlo jej po paru dniach,chwilowy bunt to byl.

Kwiauszek lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj zanosi sie smiechem jak mu czytam to:
    Żuru gar

Żaba warzy żuru gar,
    a pod garem drżący żar.
    Żur wrze w garze,
    gar na żarze,
    to się skończy na pożarze!
    Aż żółw zrzęda rzecze szczerze:
    -Niech się żaba żaru strzeże!
    Smaży żaba smardzów wór,
    w garze wrze gorący żur.
    Żółwik żabę żerdzią żga:
    -Niechże żaba żuru da!
    Żółw zażera wrzący żur,
    żaba żuje smardzów wór.
    Pusto w garze,
    żółw się maże,
    już nie zrzędzi o pożarze:
    -Postaw, żabo, gar na żar.
    Zróbże jeszcze żuru gar!
    Żaba warzy żuru gar,
    a pod garem drżący żar.
    Żur wrze w garze,
    gar na żarze,
    to się skończy na pożarze...

No i ja przy okazji cwicze wymowe ;)

apaczka, Pulpecja, Martucha86, jesslin87, Maniuś, zabka11, agatka196, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Meldujemy gotowosc do zimy ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cf8c24bba9.jpg

O w mordkę jeża, ile razy mi się to polubiło :D

niecierpliwa, Maniuś, Migotkaa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Az tak Ci sie podoba :D

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Nawet nie wiedzialam ze tak sie da:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Krwawię z hemoroida... I co teraz?
    Wyciąć się nie da...nasiadowka z kory dębu i coś jeszcze? Ofka!!! Ratuj!!!!
    No wiec kochana:
    Olej lniany okolo trzech lyzek dziennie miksuj z serem bialym lub jogurtem. Oprocz tego lyczeczka oleju z czarnuszki na czczo. Smaruj: olejem z czarnuszki, kostkami lodu. Kup cykro 3forte a wptece i jedz trzy razy dziennie po dwie tabletki. Masc lidoposterimn i czopki proktohemolan. Ale one sa na recepte.
    Mi po,ogl wlasciwie ten olej z czarnuszki ale jamialam prawdopodobnie skrzep. Szybko go obkurcz bo nawroci.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa fajna czapa, ja musze rozejrzec sie za czyms podobnym dla mojego brzdaca. Ja go ubieram jeszcze dosc lekko poownujac do Was. U mnie najczesciej jest tak - body dl. rekaw, rajtuzki, ewentualnie cienkie spodenki i do tego taki ocieplany welurowy pajacyk j cienka czapeczka, no i do wozka kolderka minky. Drugi zestaw, to body kr. rekaw, koszulka dl.rekaw, rajtuzki,lekko ocieplane dzinsy, butki, do tego ciepla czapka i lekko ocieplana kurteczka welurowa, do wozka kolderka minky.
    Teraz na mrozy trzeba bedzie juz odgrzebac jakis kombinezonik, ale to takie niewygodne. No i trzeba zainwestowac w ciepla czapeczke.

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur lubi wierszyk Czarna krowa w kropki bordo
    Tyko trzeba mocno rrrrr akcentowac a wręcz warrrrrrrrrczec hehe

apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Niecierpliwa fajna czapa, ja musze rozejrzec sie za czyms podobnym dla mojego brzdaca. Ja go ubieram jeszcze dosc lekko poownujac do Was. U mnie najczesciej jest tak - body dl. rekaw, rajtuzki, ewentualnie cienkie spodenki i do tego taki ocieplany welurowy pajacyk j cienka czapeczka, no i do wozka kolderka minky. Drugi zestaw, to body kr. rekaw, koszulka dl.rekaw, rajtuzki,lekko ocieplane dzinsy, butki, do tego ciepla czapka i lekko ocieplana kurteczka welurowa, do wozka kolderka minky.
    Teraz na mrozy trzeba bedzie juz odgrzebac jakis kombinezonik, ale to takie niewygodne. No i trzeba zainwestowac w ciepla czapeczke.

Ja dokladnie tak samo ubieralam do tej pory, ale jak juz temp nizsza to czas pomyslec o czyms cieplejszym. Fajne czapki sa w pepco.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka teraz Ci moge napisac jak wygladala dzisiejsza gotowosc do jedzenia, a wiec jestem glodna, ale jesc z prawego cyca nie bede, dawaj lewego, ale tez sobie nie mysl, ze bede z niego jesc, po prostu przy nim kimne i ani waz sie ruszyct;)
    A jak Natalka?

apaczka, Pulpecja, zabka11, Katarka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) jestem juz na bierzaco :D

U nas wczoraj po kapieli pierwszy raz byl wrzask i rzucanie sie przy piersi...walczylismy z nim prawie 1,5 godz :/ nie zjadl,zasnal...obudzil sie po godz i zjadl normalnie...noc niespokojna,machanie raczkami...nie wiem co to,czy go cos boli czy co...

Pada snieg <3

Pozdrawiam :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ja ostatnio właśnie mówię przy mężu, ze muszę do Mikołaja list napisać, bo Musierowicz wydała nową książkę. A ten mi na to, że najpierw trzeba się zastanowić gdzie ją postawię (brak już miejsca na pólkach). Wyśmiałam go oczywiście. Jak nie ma miejsca na półkach, to trzeba się postarać o więcej półek :-)

Pupla dzieci za podpowiedz maz juz przyjał zamowienie i Feblik bede miala na mikolaja. Musierowicz to klimat dziecinstwa.
    W ogóle ksiazki kocham. Uwielbialam bassnie z tysiaca i jednej nocy ale to moj Iwo to chyba nie zagustuje.

Moj piekielny małżonek zapisał sie na rajd. noga ledwo powóczy ale kurwa jedzie. Zrobił ozy jak Bambi jak mu matke zabili i obiecuje ze bedzie wolno jezdził cytuje: tak "pyr pyr" cokolwiek to kurwa znaczy. (jesli oznacza to ze wolno to chyba go źrebi ze uwierze ze bedzie wolno jezdził na rajdzie)
    Ja mu niczego nie zabronie, nie jestem jego matką, jest ojcem rodziny i ma byc odpowiedzialny, ale moja matka i jego matka to mi życ nie dadza kurwa kłapać będą dziobami a jego matka to na ank jeszcze się rozpłacze...

Z dobrych wiadomości: rozmawialam z mezem o nauce i bardzo sie przejal wiec umowieni jestesmy ze jak skonczy mi sie szkola to w soboty jego mama bedzie z malym a teraz jak przychodzi do domu co ja jeszcze siadam na conajmniej godzine. no i w niedziele on z malym na spacery, i uwaga...maz chce mi sprezentowa tygodniowa wycieczke za granice zeby on mogl z malym na basenie calymi dniami a ja nauka. wyralam Turcje ale tam w luty zimno, Egiptu sie z malym boje. No a jakies inne kraje gdzie bedzie cieplo sa duzo drozsze. Myslicie ze to dobry pomysl? na sloncu to sie nie wygrzeje.

No i ostatnia rzecz: obejrzyjcie sobie An inspector call swietny film ogladalismy wczoraj

Pulpecja, mamasia, małaMyszka, Paula_071, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius Julka tez dzis cala noc sie rzucala, a ze spala ze mna to sie nie wyspalam w ogole. Meczyly ja gazy, a rano na spiocha walnela taka kupe, ze ona brudna po szyje i poduszka cala mokra. Umylam, przebralam i druga taka wielka poszla. Mysle, ze to dlatego, ze odstawilam espumisan tydzien temu i tak w nocy ja meczy, no ale chyba najwyzsza pora, zeby odstawic.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka hahah jak czytalam o tej zabie to malo jezyka nie polamalam. O w dupe chyba do logopedy sie wybiore. Az dziecko sie ze mnie smialo.

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ja małemu czytam procedure cywilna... moze rzeczywiscie powinnam co innego. ale ja wolalabym nauczyc go audiobukow słuchania np do snu moge z nim bo nie znosze czytac na głos.

i jeszcze jedna rzecz (odwlekam moment ze musze sie uczyc)
    Mam jeszcze jeden pomysl na biznes. Karolina załóż sekte. w sensie koscioł. Popatrz na scjentologow albo sekte moon. ja bym była guru w powłozystej szacie (jestem gruba wiec bedzie mi do twarzy w luznej kiecy) MAgda bedzie zbierała na tace. Potrzebowalibysmy tylko kogos kto bedzie spowiadał, organiste i koscielnego czyli ktos kto bedzie okadzał, obcinał knoty w swiecach i takie tam prace. Ludzie lubia jak im sie nakazuje i lubią nakazywac wprowadzac normy. popatrzcie chociazby na lipcowe mamusie.

Pulpecja, psioszka11, aaaaga, apaczka, Kkarolinaaaa, zabka11, agatka196, małaMyszka, Paula_071, mamasia, Martucha86, jesslin87, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa z mężem lepiej choć do ideału nam daleko.On musi zmienić mentalność myślenie w głowie o pewnych sprawach A to nie jest proste.Wszystko wynosi się z domu A U niego jest jak jest i na to wpływu nie mam.
    Stara się to widać choć każdego dnia doprowadza mnie do szału.
    Ja odliczam dni do przeprowadzki i mam nadzieję że jak już będziemy u siebie to i on się zmieni i ja.
    Leon zalicza drzemkę pewnie 30min później aktywność obiadek i idziemy na spacer.Pada śnieg-uwielbiam Jerzemu się ciepło i smigamy.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, jestem chętna do tej sekty :-)
    a co do Musierowicz, przeczytałam w ciąży od nowa całą Jeżycjadę, a co.
    Nie doradzę ci dokąd pojechać, bo teraz wszędzie niebezpiecznie właściwie, strach się bać. Do tego ja się zaparłam że mnie nikt nigdy nie zobaczy w krajach muzułmańskich, nie lubię więc nie polecam, a tam jednak ciepło mają w większości ;-/

201508091565.png
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ