X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na antybiotyku :( okazuje się ze dookoła tych paznokci namnazaja się gronkowiec. Oczywiście poszłam jeszcze skonsultować sprawę do mojego rodzinnego bo mam do niego zaufanie i dopiero on mi powiedział ze powinnam dawać Łucji probiotyk. Burak chirurg nic a oczywiście Pytalam o karmienie.
    Mała dziś strasznie mało spala i niespokojna bardzo. Dopiero teraz zasypia na dobre przy piersi.przedtem się wybudzala ci chwile przez problemy z kupa i skończyło się czopkiem. No i znowu śpi z nami dziś.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas'sophie poszla w odstawke, jakos jej nie kreci juz, no nic powinnam juz sie przyzwyczais do wywalania kasy w bloto :P

21.30-22 ryk niesamowity, spac nie chciala, pielucha czysta, smoczka nie, cycka chwile pociagnela i dalej ryk. Poszlam odciagac, a ona mezowi zaczela wyc tak, ze musialam przerwac, dalam jej butelke, choc bylam pewna, ze nie tknie, a tu wypila 115ml, od razu cisza i po 5'minutach zasnela. Nie nadaze za tym moim dzieciem, jak slowo daje. I wez tu nie miej zapasu mleka.

Agaata, Pulpecja, magda sz, jesslin87, zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej dziewczynki:)

U nas popołudnie jako takie, nie powtarzaja sie te akcje przy wieczornym jedzeniu(tfu tfu) może to był jakiś skok?

Tak sie najadłam tych oponek ze mnie jelita bolą... ale objem sie slodkim bo postanowienie w adwencie bez słodyczy, nie wiem czy wytrwam

Jutro rano idziemy pobrac krew, mąż wyskoczy na godzinkę z pracy, mam nadzieję ze trafimy na ta samą pielegniarkę co 2 razy u niej byliśmy , super babka ma podejscie, mały nawet nie kwiknął przy pobieraniu

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, nie wiem jak Julka, ale Hubert nauczył się dzisiaj piszczeć i to dość przeraźliwie, więc jak się wieczorem wkurzył to do ryku dołączył pisk - no mieszanka ciekawa dla ucha, nie ma co ;-)
    Leżał też sobie na przewijaku i nagle włączył pierwszy raz ten pisk, myślałam, że coś mu się stało, szybko go podniosłam a on się śmiać zaczął. No ja też nie nadążam.

Weridiana, niecierpliwa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od wczoraj zaobserwowałam motyw złoszczenia, raczki w bok zgięte w łokciach i sie złości, ąz purpura na twarzy, cfaniak mały

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi szybko zleciał dzień.. mały odstawił cyrk rano ale później było ok, na spacerze byłam 2 godz i ładnie spał, potem kolejną godzinę dosypiał w gondoli więc zdążyłam poprasować, wieczorem znowu był wrzask przy zasypianiu, nie wiem co mu się dzieje, wczoraj zwaliłam na szczepienie a dziś już nie ma na co.. chyba ze zmęczenia ale kuźwa czy nie można po prostu sobie smacznie zasnąć przy cycusiu tylko trzeba tak się drzeć, synku nie rozumiem Cię.. :)
    W łapy też dziś zmarzłam jak cholera - muszę kupić tą mufkę, muszę kupić sophie, trochę rzeczy w aptece.. a wieczorem kiedy jest na to czas to padam na ryj i tyle..
    A i zrobił mi się dziś jakiś nawał w jednym cycku, bolało jak cholera a mały sobie spał to musiałam ściągnąć.. w 5 minut było 150 ml, nie wiem co to było, chyba zapomniałam przystawiać go do tego cycka..

Psioszka - gdzie byłaś na usg bioderek? ja mam kontrolę w 16 tyg - brałaś jakieś skierowanie od pediatry? a i też mam skierowanie do chirurga dziecięcego bo to jąderko mu dalej nie zeszło, pewnie wszędzie terminy za sto lat i znowu będzie trzeba prywatnie iść..
    Dobrej nocki!!

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kurde po tym zastoju chyba mam mniej mleka wlasnie odciagalam i polowac mniej nawet czas odciagania przedluzylam
    Padam na twarz dobranoc spokojnej nocy
    aga masuj piersi, przykładaj ciepłe tetry prze podaniem mleka a po podaniu kapuche z lodówki

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    A u nas od wczoraj zaobserwowałam motyw złoszczenia, raczki w bok zgięte w łokciach i sie złości, ąz purpura na twarzy, cfaniak mały

o ten motyw to my mamy od dłuższego czasu, najczęściej się włącza jak jest odkładany z raczek na powierzchnię płaską lub bujaczek, wtedy jest wrzask, pisk, purpura na twarzy, rączki się trzęsą, bródka się trzęsie.. no normalnie biedne dziecko, czasem uspakaja się jak trochę do niego pogadam a czasem nie ma opcji- trzeba brać znowu na ręce ale zazwyczaj jest już tak nakręcony że wyje też na rękach.. najśmieszniej jest wtedy jak mam go na rękach i tylko robię mały przechył do tyłu a on już piszczy:)

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    A ja jestem na antybiotyku :( okazuje się ze dookoła tych paznokci namnazaja się gronkowiec. Oczywiście poszłam jeszcze skonsultować sprawę do mojego rodzinnego bo mam do niego zaufanie i dopiero on mi powiedział ze powinnam dawać Łucji probiotyk. Burak chirurg nic a oczywiście Pytalam o karmienie.
    Mała dziś strasznie mało spala i niespokojna bardzo. Dopiero teraz zasypia na dobre przy piersi.przedtem się wybudzala ci chwile przez problemy z kupa i skończyło się czopkiem. No i znowu śpi z nami dziś.
    witaminko jaki antybiotyk masz? tak dokładnie dawaj probiotyk malej a i sama tez bierz

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    o ten motyw to my mamy od dłuższego czasu, najczęściej się włącza jak jest odkładany z raczek na powierzchnię płaską lub bujaczek, wtedy jest wrzask, pisk, purpura na twarzy, rączki się trzęsą, bródka się trzęsie.. no normalnie biedne dziecko, czasem uspakaja się jak trochę do niego pogadam a czasem nie ma opcji- trzeba brać znowu na ręce ale zazwyczaj jest już tak nakręcony że wyje też na rękach.. najśmieszniej jest wtedy jak mam go na rękach i tylko robię mały przechył do tyłu a on już piszczy:)

U nas od czasu do czasu jak lezy albo jest w bujaku, i robi ta swoja minkę i jest yyy złoszcze się, haha kochane są te nasze dzieci:) spadam pod prysznic bo jutro nie ma spania do 9 razme z synem, mamuśka musi wczesniejw stac ogarnąc sie i wypić kawe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazdeczka uważa, że teraz jest świetna pora na zabawę. Leży, śmieje się i gada do zabawek. Humor ma super, ale nie do spania :-)
    a, odkryla w ostatnich dniach swoje nóżki, uparcie mierzy paluszkami obwód swoich ud :-)

zabka11, Weridiana, niecierpliwa, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jaki ładny awatarek.
    Ja czasem też nie ogarniam dlaczego mała wyje.

Migotkaa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamówiłam dziś Sophie...miałam mega wkurwa jak robiłam przelew 70 zł za 18cm gumy. Mam nadzieje że Maja ją polubi. Musiałam coś zamówić po tym jak zepsułam jej wszystkie gryzaki, stopiłam je dosłownie tak super je chciałam wyparzyć więc no chyba zrządzenie losu żeby tą żyrafę zamówić.

Powiem babci żeby kupiła w prezencie Siostrę szczeniaczka na święta, widzałam że są na alegro po 99 zl, w sklepie z zabawkami widziałam po 179...

Agata zazdroszczę fryzjera, ja mam możliwość pójść do kolegi fryzjera za free ale nie mam kiedy, zastanawiałam się już nawet czy da radę pójść z Mają, może posiedzi w wózku bo w końcu w salonie fryzjerskim jest kupa suszarek więc powinno się jej podobać, ale obawiam się że mogę narobić kichy koledze heheh.
    Wieczorem jej nie zostawię bo kolega ma salon na Saskiej Kępie więc 1-1,5h drogi w jedną stronę, a Ta nie chce jeść z butli... ściągam po nocy 50ml z jednej piersi żeby mi nie wybuchła bo szkoda mi mleka, z cycka zje a tak to w większości wylewam.

0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia nie przypominam sobie kurczka z czosnkiem albo to nie mój przepis (podejrzewam że albo Ofki albo Małej Myszki) albo chodzi Ci o coś podobnego co robiłam - kurczak tikka masala? to indyjska potrawa pikantna :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko płacze gdy: jest głodne, mokro jej, nudzi się, niewygodnie jej, chce spać a nie może spać, coś ją boli. W większości chce spać a nie może spać bo lulam ją i śpiewam i śpi w 5 min... tylko że nie mogę jej odłożyć bo się zbudzi i od nowa..

zabka11, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Żabka zajęta, coś sie nie odzywaaa

Dzieki za pamiec, czytam Was noca zamiast spac ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tylko nie wyparzaj Sophie :p bo nie wolno.

magda sz, 0na88, zabka11, niecierpliwa, Paula_071, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż musiałam wejść w internet zobaczyć o jaką siostrę szczeniaczka chodzi :) wygląda interesująco. Z tymi zabawkami to można pójść z torbami tyle tego jest i takie fajne. A nie tylko lalki Barbie tak jak za moich czasów.

zabka11, Weridiana, Paula_071, magda sz, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja uwielbia metki przy kocyku minky i na mikolaja zamowie jej metkowca :)

U nas tez od kilku dni histerie przy butli...nad ranem je ladnie, od popoludnia zaczyna sie marudzenie, prezenie, pije chwile i nagle placz...musze wyciaganc butle i zaraz podac z powrotem , znow zje chwile i placz....
    Myslalam ze to wina smoczka, ale zmienilam na ten o wiekszym przeplywie i wciaz to samo...
    Myslalam ze ma zbyt plasko, wiec podkladam jej plaska poduche jeszcze pod rogala, zeby byla w polsiedzacej pozycji...tez nie to.
    Wieczorem po kapieli to tylko jedzenie niemalze w pionie na moich rekach i musze jeszcze spiewac kotki dwa...
    Kurde o co chodzi????????

Lece spac,spokojnej nocki kochane!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 23:40

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Migotka jaki ładny awatarek.
    Ja czasem też nie ogarniam dlaczego mała wyje.
    A dziekuje tylko cos mi glowe obcielo, musze jutro poprawic na komputerze bo z tel nie umiem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2512 2513 2514 2515 2516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ