X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka mnie boli od cc w mostku. Jak sie poloze na prawym boku to tak mnie cos tam uciska...mam wrazenie ze mi organy wewnetrzne po klacie lataja.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez sie pozmienialo , w nocy dziecko spi krocej mimo ze pozniej zasypia - moi tesciowie tym razem do nas przyjechali , bez zapowiedzi nic.. bo doszli do wniosku ze beda codziennie zeby sie dzieko przyzwyczailo- no myslalam ze ochujam, jeszcze ich na sesje zdjeciowa wzielo i cykali jak poje** te swoje zdjecia plus pol lodowki mi zezarli :(
    A Zoska ryk i wrzask i ryk... dziecko mi tylko stresuja .

WYpilam kawe , przelecialam z psem i zmarzlam jak jasna cholera .

Agaata dobrze ze kupilas inny kombinezon - ten co zamowilam, to moj kolejny niewypal , bede chyba zoske opatulac w moja kurtke zimowa bo cos pecha mam ewentualnie w tym pierwszym skleje te napki kropelka to sie nie bede dranie odpinac.

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, kurcze, szkoda, że ten kombinezon też niewypał... Póki co ten z HM-u wydaje mi się zajebisty, w porównaniu z tym ze Smyka, to w ogóle przepaść, z tym, że z Hubertem jest problem, bo rozmiar 50/56 z HM-u już na niego lekko za mały a 62/68 zdecydowanie za duży (oni mają duże te ciuszki). I muszę się pogodzić z myślą, że będzie jeździł w wielkim worku ;-)

W ogóle to patrząc w perspektywie tygodnia, to Hubert przybrał 80g, także kiepsko.Chyba umówię tą wizytę w Enelmedzie i poproszę o skierowanie na ten panel pediatryczny i może jakieś inne badania, bo już mnie szlag trafia powoli. W ogóle nie wyrastamy z ubranek, widzę, że już są sprane niektóre, a większe rozmiary leżą i czekają - no czas już może żeby zaczął rosnąć ;-)

0na88, apaczka, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie.

Po godzinie aktywnosci mala zasypia w foteliku.
    Czekam az zasnie i w koncu zjem sniadanie.
    Musze umyc wlosy i ogarnac manicure, moze sie uda ;)
    Nic mi sie nie chce, chyba wrzuce na tapete jakis serial ;P

Lys - wspolczuje katastrofalnej nocki, oby dzien byl lepszy.

lys lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzien doberek :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf96678d4719.jpg

Tak na poprawe humoru z ranca :D :D :D

Milego dnia <3
    Posikałam się

Maniuś lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was.
    Już odkurzyłam, poprasowałam część prania, teraz jedno się skończyło, a mały śpi na mnie.
    Czekam na kuriera - zamówiłam muffke z wełny owczej, bo też łapy marzną.
    Boję się, że mały mi marznie na spacerze. Jakaś paranoja w mojej głowie.

Wasze maluchy jak się budzą też robią minę w stylu: K* gdzie ja jestem???!!!

Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym wyczesac resztę ciemieniuchy? Ani grzebyk ani szczotka nie daje rady!

Dobra idę wywieść pranie i ubieram majty, bo kurier ma być 9:30-12:30 o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:45

jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja w kąpieli paznokciami masuje główkę jak szamponem myję, nie wyczesywałam nigdy ciemieniuchy bo przy fryzie mojej małej to ciężkie. Zamów sobie ten szampon Oilian jest naprawdę super.

Jak szczepiłam Maję to była dziewczyna z synkiem 5 miesięcy i mówiła że po 3 miesiącu coś mu się porąbało i jak spał ładnie tak przestał, o 3 w nocy zabawy do 5 rano. Ja się póki co nie chwalę bo jedna noc a druga tak.

Żabka kurcze współczuję z tą butlą, ja już mojej odpuściłam, za wielka histeria była. Próbuj może kieliszeczkiem podawać żeby zachęcić do jedzenia, zobacz też czy nie ma pleśniawek czy jakiejś ranki, może dlatego smoka nie chce?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie ubieraj, urozmaić życie kuriera :) tylko jezdzi i jezdzi taki kurier :D

Ja wczoraj jak karmiłam zapukała policja - szukają od 5 lat typa od którego kupiłam mieszkanie i sprawdzają co kilka miesięcy...a moze znów się wprowadził. Wkurzają mnie niezmiernie, wczoraj odtworzyłam drzwi i bez dzien dobry mówię- pan sławek się tu nie wprowadził i nie wprowadzi... Dzielnicowy zbladł jak mnie zoabczył bo trzymałam Maję która ssała cyca, zaczął się jąkać i przepraszać. Mega mnie to wkurwia bo od 5 lat przychodzą co 2-3 miesiące i dupe zawracają, zgłaszałam a komendzie że ten żul sprzedał mi mieszkanie a oni ciągle sprawdzają :/

aaaaga, Pulpecja, małaMyszka, jesslin87, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka - jak czytam Twoje posty o sprzataniu to zazdroszcze Ci tych 34 metrow:-)

Agata - podasz linka do tego kombinezonu? Tomek ma 66cm, wiec chyba ten 62-68 bedzie za maly?

Agaata, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.agamasmaka.pl/2015/09/murzynek-bez-cukru-i-bez-kakao.html

To apropo cukru, ja tez jak dzikus jem slodycze ale moze upieke cos w ten desen.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podłączam sie do pytania czym to cholerstwo wyczesaxmc
    Magda tylko ten szampon stosujesz po ilu uzyciach zadzialal?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    MalaMyszka - jak czytam Twoje posty o sprzataniu to zazdroszcze Ci tych 34 metrow:-)

Agata - podasz linka do tego kombinezonu? Tomek ma 66cm, wiec chyba ten 62-68 bedzie za maly?

Mojej koleżanki synek waży 8 kg (tydzień starszy od Huberta) i używają 62/68 i jest jak najbardziej ok.

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0280149001.html

To jest ten , z tym, że nie ten beżowy ale ten biały i w sklepie stacjonarnym były jeszcze granatowe, więc wzięłam granatowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:15

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ale teściowie mieli przemyślenia, ja bym chyba nie wytrzymała codziennych wizyt.. ja bardzo szanuję swoich właśnie za to że nie zawracają nam głowy często, tzn raz w tygodniu obowiązkowo albo oni do nas albo my do nich, na początku wpadali częściej ale teraz trochę odpuścili.. a z drugiej strony jak planuję po roku zostawiać małego teściowej to kiepsko to widzę bo jednak za rzadko ma z nią kontakt..
    powiem Wam że myśl o powrocie do pracy przyprawia mnie o dreszcze.. wprawdzie mam swoją działalność i nie muszę od razu po macierzyńskim ale jak będę chciała ciągnąc dalej to od razu mam "kredyt" 1200 zł w postaci Zusu.. zawiesić też średnio bo prowadzimy razem z mężem.. najlepiej by było od razu zajść w ciążę i jeszcze trochę posiedzieć ale teraz tak pozmieniały się te ustawy że nie ogarniam czy wogóle miałabym jakieś pieniądze skoro w trakcie macierzyńskiego wogóle nie płacę składek (oprócz zdrowotnego). Pewnie w czerwcu zacznę panikować,, póki co nie będę psuła sobie humoru..

Mały śpi, matka pije kawę, bosko!!:)

małaMyszka, 0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja!

Migotka juz chcesz sadzac malego w grudniu do krzesełka?

Mysza na ciemieniuche posmarowalam dwa razy olejem kokosowym przed kapiela godzine, po kapieli zdrapalam pazurem, do dzis nie wrocila.

Kochane co do cukru to kupcie erytrol. brzmi jak chemia ale to bardzo zdrowy zamiennik cukru jak ksylitol, ma duzo wiecej błonnika i uwaga !!! 20 kal w 100 gramach, tylko drozdzowe na nim nie wychodzi a tak hujal dusza.

co do diety to 4 kg mniej. i nie wiem czy to od diety czy co ale odrzucilo mnie od słodkiego i mimo ze porcje wielkie to chce mi sie coraz mniej jesc. a nie zdarza mi sie to. wczesniej zdjadałam worek!!! wafli na raz.

co do rozszerzania diety to moj nie dostanie nic do konca 6 miesiaca. uwazam ze on ledwo nauczyl sie srac normalnie i trawic moje mleko, nie bede mu zoladka obciazac. ja sama czasami zjem cos normalnego i mnie pogoni a co dopiero dzieciak który niedawno ciamkał wody płodowe.

czy Waze dzieci tez tak stekaja w nocy? po drugiej drzemce Iwko steka i rzuca sie ze dwie h poczym sie budzi. Wkurzajace.

Swięta ida!!!!w niedziele lepimy pierniki mamy taki rodzinny zwyczaj ze sie zbieramy i lepimy zbiorowo i dekorujemy z ciasta ktore moja siora robi miesiac wczesniej. nie moege sie doczekac, co roku wracalam z pieczenia do pustego mieszkania i to byl jedyny moment ze czulam nostalgie ze nie mam dzieci. w tym roku bede piekla pierniki z synem. Czad.

AgaSad, aaaaga, Griszanka, Pulpecja, małaMyszka, Paula_071, magda sz, niecierpliwa, lys, mamasia, Laura, 0na88, Martucha86, jesslin87, Weridiana, Neyla, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad jakby co podaje nr na Dobrzynska 717747707, a ten fajny dr to Marek Stepniewski :)
    Dziewczyny co kupic dwulatkowi w prezencie? Nie mam pomyslu. Poratujcie plizzzz. Czas juz cos rozkminic w tym temacie. Potrzebuje jeszcze wymyslic cos dla 5-cio latki oraz dla chlopakow 7-9 lat. Ja zwariuje.

AgaSad lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, super. ja kiedyś też piekłam, w ostatnich latach mi się nie chciało. Ozdabialiśmy razem z dziećmi i wieszaliśmy na choince. A teraz na starość mi się nie chce...

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    AgaSad jakby co podaje nr na Dobrzynska 717747707, a ten fajny dr to Marek Stepniewski :)
    Dziewczyny co kupic dwulatkowi w prezencie? Nie mam pomyslu. Poratujcie plizzzz. Czas juz cos rozkminic w tym temacie. Potrzebuje jeszcze wymyslic cos dla 5-cio latki oraz dla chlopakow 7-9 lat. Ja zwariuje.
    Dla starszych mogą się sprawdzić gry planszowe, zwłaszcza jak ktoś poświęci czas i z nimi pogra.

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka ja w kąpieli paznokciami masuje główkę jak szamponem myję, nie wyczesywałam nigdy ciemieniuchy bo przy fryzie mojej małej to ciężkie. Zamów sobie ten szampon Oilian jest naprawdę super.

Jak szczepiłam Maję to była dziewczyna z synkiem 5 miesięcy i mówiła że po 3 miesiącu coś mu się porąbało i jak spał ładnie tak przestał, o 3 w nocy zabawy do 5 rano. Ja się póki co nie chwalę bo jedna noc a druga tak.

Żabka kurcze współczuję z tą butlą, ja już mojej odpuściłam, za wielka histeria była. Próbuj może kieliszeczkiem podawać żeby zachęcić do jedzenia, zobacz też czy nie ma pleśniawek czy jakiejś ranki, może dlatego smoka nie chce?
    Mam właśnie oilian i używam od soboty dopiero. Krem też mam i smaruje mu suche zmiany

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ale mi szybko zleciał dzień.. mały odstawił cyrk rano ale później było ok, na spacerze byłam 2 godz i ładnie spał, potem kolejną godzinę dosypiał w gondoli więc zdążyłam poprasować, wieczorem znowu był wrzask przy zasypianiu, nie wiem co mu się dzieje, wczoraj zwaliłam na szczepienie a dziś już nie ma na co.. chyba ze zmęczenia ale kuźwa czy nie można po prostu sobie smacznie zasnąć przy cycusiu tylko trzeba tak się drzeć, synku nie rozumiem Cię.. :)
    W łapy też dziś zmarzłam jak cholera - muszę kupić tą mufkę, muszę kupić sophie, trochę rzeczy w aptece.. a wieczorem kiedy jest na to czas to padam na ryj i tyle..
    A i zrobił mi się dziś jakiś nawał w jednym cycku, bolało jak cholera a mały sobie spał to musiałam ściągnąć.. w 5 minut było 150 ml, nie wiem co to było, chyba zapomniałam przystawiać go do tego cycka..

Psioszka - gdzie byłaś na usg bioderek? ja mam kontrolę w 16 tyg - brałaś jakieś skierowanie od pediatry? a i też mam skierowanie do chirurga dziecięcego bo to jąderko mu dalej nie zeszło, pewnie wszędzie terminy za sto lat i znowu będzie trzeba prywatnie iść..
    Dobrej nocki!!
    Aga do chirurga są dobre terminy w szpitalu Marciniaka na Fieldorfa na NFZ,byliśmy w listopadzie i ustalalismy konsultacje za trzy miesiące,a terminy były nawet bodajże za trzy tygodnie.

bzkxskf.png
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ