X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zbieram i jadę z Hubciem do kina na Listy do M 2 w ramach Multibabykino. Trochę mam stres jak to będzie, ale zobaczymy :-) Trzymajcie kciuki, żeby nie było histerii.

AgaSad, magda sz, niecierpliwa, apaczka, mamasia, 0na88, Paula_071, jesslin87, Weridiana, Zetka, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, Griszanka - dzięki!! zaraz dzwonię.
    Mój mały jest dziś wyjątkowo grzeczny, poranna drzemka odbyła się bez płaczu, spał 45 min a teraz siedzi w bujaczku (włożony bez ryku!!) i gada do żyrandola..

mamasia, jesslin87, Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po pobraniu krwi, SZYmono był dzielny, zakwiczał tylko przy wkłuciu

Zasnał mi teraz na raczkach, zaraz spróbuje go przełozyc do wózka i ide lepic sznycle a dla siebie klopsiki w sosie pieczarkowym bo uwielbiam wszystko co w sosie

odwołali mi szczepienie jutrzejsze, przełozone na za tydzien

Ofka, mamy takie krzesełko z regulacja oparcia nachylenia, wiec bedzie miał pozycje jak w bujaku:)

mamasia, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja dzis bylam na badaniach z mloda i za jednym kluciem zrobilam ten panel pediatryczny i ige calkowite i 166 zl jestem lzejsza, ale nie chcialam jej stresowac dodatkowym kluciem, a skierowania i tak mi nie dadza. Mam nadzieje, ze cos to wniesie do sprawy. Tym razem pobierali z zyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:20

apaczka, mamasia, Paula_071, jesslin87, Agaata, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka po 3-4 razach było ok, kąpie małą zwykle co drugi dzień, czasem codziennie- zależy jak nam się dzień ułoży. W trakcie mycia pazurkami delikatnie i następnego dnia rano, jak Maja ma najlepszy humor oglądamy DDTVN i zwykle wtedy jej pazurami ściągałam największe płaty. Raz czy dwa przed kąpielą posmarowałam łeb oliwą z oliwek, nie wiem czy to pomogło.

Ofka ja mam do słodzenia stewię, to podobno w ogóle nie ma kalori bo się nie trawi i wydala się to. Tak przynajmniej mówiła Bosacka w Wiem co jem. To jest mega słodkie, do herbaty 1/4 łyżeczki wystarczy.

Agata daj znać ja te kino, ja też się wybieram na dniach.

Griszanka dla młodszej może jakiś zestaw do robienia koralików, biżterii? Są teraz takie książeczki do projektowania ubrań, szablony i kartki-materiały. Moja chrześnica jak jej kupiłam 2 lata temu jak miła 5 lat to była zadowolona, i jej mama też bo sama się tym zajęła. A chłopakom może te pistolety Nerfy? Ja się głowie co kupić teraz 4latkwi, 7latce i 10latkowi

jesslin87, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura dostałam augumentin. Kurcze ja w ogóle nie jestem zwolennikiem antybiotyków za często i za każdym razem zastanawiam się czy to konieczne.
    Ofka moja okropnie steka i się wierci w nocy. Mąż mówi ze zachowuje się jak stary chłop ☺

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka ja co roku sama pieklam pierniki, tulko w moim przypadku trwalo to kilka dni i angazowalam w wycinanie ciastek maluchy z rodziny. Niestety pozniej przez caly tydzien sama je dekorowalam, bo maluchom szybko sie nudzilo. W tym roku chcialabym zrobic chatke z piernika. Jak starczy ciasta, to zrobie kilka ciasteczek ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka po 3-4 razach było ok, kąpie małą zwykle co drugi dzień, czasem codziennie- zależy jak nam się dzień ułoży. W trakcie mycia pazurkami delikatnie i następnego dnia rano, jak Maja ma najlepszy humor oglądamy DDTVN i zwykle wtedy jej pazurami ściągałam największe płaty. Raz czy dwa przed kąpielą posmarowałam łeb oliwą z oliwek, nie wiem czy to pomogło.

Ofka ja mam do słodzenia stewię, to podobno w ogóle nie ma kalori bo się nie trawi i wydala się to. Tak przynajmniej mówiła Bosacka w Wiem co jem. To jest mega słodkie, do herbaty 1/4 łyżeczki wystarczy.

Agata daj znać ja te kino, ja też się wybieram na dniach.

Griszanka dla młodszej może jakiś zestaw do robienia koralików, biżterii? Są teraz takie książeczki do projektowania ubrań, szablony i kartki-materiały. Moja chrześnica jak jej kupiłam 2 lata temu jak miła 5 lat to była zadowolona, i jej mama też bo sama się tym zajęła. A chłopakom może te pistolety Nerfy? Ja się głowie co kupić teraz 4latkwi, 7latce i 10latkowi

Madzia kalorii ma stewia tyle samo co cukier czyli prawie 400 kal w 100 gramach. tyle ze słodkie to uzywasz mniej, erytrol ma 20 w 100 gramach i jest zdrowy . Stewia to słodzik.

link do ilewazy:

http://www.ilewazy.pl/lyzka-slodziku-stewia-gold

magda sz lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd mam dziecko to stwierdzam że mój blok projektował jakiś kretyn... chyba kompletnie nie zakładał że będą tu mieszkały rodziny z dziećmi bo wejście jest tak idiotyczne że szlag mnie trafia przy każdym wyjściu na spacer.. najpierw 4 schodki do klatki - drzwi - następnie z 6 schodów i kolejne drzwi - nie wiem po jaką cholerę - a jeszcze otwierają się do środka więc jak idzie się z wózkiem to nawet nie ma gdzie go postawić żeby otworzyć drzwi. Przy drzwiach klatkowych mamy zamontowaną nóżkę (babka z parteru montowała rok temu bo też się męczyła z wózkiem) a w tych drugich drzwiach nic nie ma i chyba moja kolej na montaż czegokolwiek.. pomijam fakt że nie ma windy...
    Marzy mi się dom.. wychowałam się w dużym domu i brakuje mi tej przestrzeni, ogródka.. na dom we Wro chyba nigdy nas nie będzie stać :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to kłamią w tych programach :(

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wiem cos o tym, bo u mnie z drzwiami tez cyrk, pomijajac juz fakt, ze wozek ledwo tam sie miesci. No i 4tpietro bez windy, juz ledwo jestem w stanie gondole z dzieckiem dzwignac

Agata, udanego wypadu do kina. Czekam na recenzje filmu i relacje z wypadu ;)

AgaSad, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    AgaSad jakby co podaje nr na Dobrzynska 717747707, a ten fajny dr to Marek Stepniewski :)
    Potwierdzam,super lekarz :-) my u niego byliśmy na Lowieckiej i w połowie grudnia mamy umowiona kontrolę

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Właśnie się zbieram i jadę z Hubciem do kina na Listy do M 2 w ramach Multibabykino. Trochę mam stres jak to będzie, ale zobaczymy :-) Trzymajcie kciuki, żeby nie było histerii.
    Daj znać potem jak było :-)

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weridiana heheheh nie odsypiamy bo u mojego dziecka nie ma takiego pojęcia w słowniku :D Królewna budziła się tak często, że jak tylko zasnęłam to musiałam wstać i dać cyca i tak w kółko. Ona się wyspała, a ja jestem jak zwłoki.

apaczka jak na razie efekty zaprzestania diety były takie, że wczoraj cały wieczór było mi niedobrze, bolał mnie brzuch i przelewało mi się w jelitach. Dziś nawet się nie tykam nabiału. Jak na razie u Lily nie widzę żadnych reakcji. Coś ją tam męczy w brzuszku, ale chyba tak jak zwykle.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam u swojego takie rumieńce na policzkach i nie wiem czy to nie czasem jednak reakcja na nabiał, ma troszkę przesuszoną skórę i być może od powietrza na spacerach, może też być od pieluszki bo lubi się nią bawić i ciągle szoruje sobie po twarzy.. muszę poobserwować bo chyba za szybko się ucieszyłam z tym nabialem..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moja ma własnie takie mega rumieńce i do tego wysypka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysypki nie zaobserwowałam ale te rumieńce takie dziwne trochę, raz są raz ich nie ma.. ech i znowu obserwacja co jem, ale mnie to męczy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaata zdaj relacje po multibabykino - sama jestem ciekawa czy faktycznie da sie ogladnac film przy takiej ilosci dzieci :)

Ja juz wozek zostawiam kolo skrzynki na listy na parterze , na poczatku targalam gondole po schodach ale juz nie bata - za ciezko , ledwo fotelik z dzieckiem dzwigam. Jak ukradna to trudno , zreszta wkurza mnie ten wozek - ciezki okropnie , jako spacerowke to i tak chyba kupie cos leciutkiego a ten 3w1 upcham komus jak sie uda.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja też mam wózek na dole ale wyjście z bloku to jakiś horror przez te popieprzone drzwi.. i też mam beznadziejnie ciężki wózek, dostałam od kuzynki więc nie narzekam ale spacerówkę na bank kupuję jakąś lekką parasolkę.

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajny kurier był... A ja gacie miałam :-(

lys, aaaaga, apaczka, jesslin87, Maniuś, magda sz, Weridiana, 0na88, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2515 2516 2517 2518 2519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ