X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka Ty to masz pomysły :P

Dobranoc Wam, ja zmykam :)

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam bardzo głupie pytanie: czy przezierność karkową robi się też na normalnej wizycie USG, czy tylko i wyłącznie na prenatalnych?
    Pytam, ponieważ my nie zdecydowaliśmy się na prenatalne i test pappa.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Cały dzień mnie nie było, ledwo nadrobiłam. Trochę dziwnie się czytało wpisy, nie widziałam tego od którego się wszystko zaczęło, mogę się tylko domyśleć o co chodziło... Nie uchronimy się od takich informacji :( a ostatnia wiadomość o tym Zabrzu??? Codziennie słyszy się o tragediach ciążowych jak ktoś jest taki wrażliwy to powinien odciąć internet, kablówkę i wyłączyć radio aaa i przepraszam omijać kioski żeby broń Boże nie zobaczyć nagłówków gazet...
    Forum jest po to żeby się dzielić wszystkimi informacjami i tymi dobrymi ale też złymi- ja rozumiem forum jako grupę wsparcia tak jak w klubie AA.
    Może załóżmy nowe topiki:
    1. Sierpnióweczki 2015 -tylko dobre wiadomości
    2. Sierpnióweczki 2015- na dobre i na złe.
    (żart)

No ale koniec tematu :)
    Czuje się jak pingwin i tak też chodzę, spacer do supermarketu 0.5km i powrót na piechotę wywołuję taką zadyszkę jak po triatlonie :D

Nie wiem czy to możliwe ale dziś pierwszy raz poczułam centralnie tam gdzie dzidzi łaskotanie/bąbelki coś takiego :) wcześniej czułam jelita ale w zupełnie innych miejscach. Trwało to może z kilka sekund.

lys, małaMyszka, Miru, sylwucha89, zabka11, Sana, niecierpliwa, 0na88, ainer85, latte, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka tak u mnie sprawdza na normalnym usg przeziernosc karkowa:-)co usg to robi wszystkie pomiary.

Witam sie :-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    MalaMyszka tak u mnie sprawdza na normalnym usg przeziernosc karkowa:-)co usg to robi wszystkie pomiary.

Witam sie :-)
    Na wizycie u swojego gin?

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moj gin zawsze mi robi wszystkie pomiary a jezeli sie boisz ze Ci nie zmierzy to go popros a powinien to zrobic.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Co to jest pasta ze szpinakiem? W sensie, że makaron czy że pasta szpinakowa? Zaciekawiło mnie :)
    Miałam na myśli makaron ze szpinakiem
    :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Ok to zmieniajac temat .

Czy ktoras z was zauwazyla ze znacznie szybciej sie meczy ?
    Ja np mieszkam na 1 pietrze , i obecnie nie jestem w stanie po spacerze wybiec z psem po schodach , czy nawet isc po nich szybkim marszem bo odrazu dostaje zadyche i to dosc mocna :/

Lys - ja tez mialam inne wyobrazenie o ciazy bardziej tak jakby hmmm "filmowe" :) ze bede siedziec glaskac sie po brzuchu itp. oczywiscie wyobrazalam ja sobie w samych super latywach.
    Oj tak. Ja sie tez mecze a jak się wtocze na trzecie piętro to przez długi czas nie mogę unormowac oddechu

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do całego nieporozumienia.
    Wiadomo że nikt nikomu nie zyczy źle. Na pewno każda z nas donosi pięknego bobaska i tego sie trzymajmy.
    A to ze czasem ktoras podzieli się smutna nowina-coz... Takie jest życie, kazda z nas potrzebuje się wygadac... Nie da się pisać tylko o miłych sprawach, zamknąć się pod kloszem.
    Wiecej empatii, dystansu i pozytywnego myślenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 00:18

magda sz, Miru, Sana, małaMyszka, bosa, latte, sylwucha89, lys, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam to pisac czy nie ale weszlam tu na forum aby wam sie wygadac. Dziewczyny jestem juz strasznie zmeczona nic nie moge jesc mam straszne mdlosci i wymioty. Jak juz sie do czegos zmusze to aż lzy mi lecą ze mam to jesc. Do tego w domu wyglada jak by ktos bombe wrzucil nie mam sily tego ogarniac o tak wszystko robo maz
    Czuje sie beznadziejnie...

małaMyszka, bosa, magda sz, Aska87 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Sana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, a woda z cytryną nie pomaga Ci na mdłości? Może poproś ginekologa aby przepisał Ci te czopki przeciw mdłościom? Podobno są bardzo skuteczne.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Nawiazujac do wczorajszej sytuacji uwazam, ze osoby, ktore wchodza na forum po to by odpoczac psychicznie lub unikaja jak ognia zlych wiesci powinny wlasnie takie miejsca omijac szerokim lukiem, mi tez na mysl przyszla sytuacja z zeszlego tygodnia, gdzie ktoras z nas pisala o stracie ciazy kolezanki i te same osoby, ktore wczoraj wylaly zimny kubel na Ona88, mamsi wspolczoly...troche to dziwne. Mnie tez takie wiadomosci przytlaczaja, ale wiem, ze nie jestem ich w stanie uniknac. Mialam taki okres, ze strasznie sie balam i po prostu dla swojego swietego spokoju tu nie'wchodzilam wiec uwazam, ze Ona zasluzyla wczoraj na troszke wiecej zrozumienia :)
    Milego dnia wszystkim!

małaMyszka, ainer85, latte, Griszanka, sylwucha89, lys, magda sz, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Właśnie wstałam do pracy.
    ciekawe jaka wyplate dostane (pomniejszona o zus czy normalna).
    Ps.od stycznia zrobilam aneks do swojej umowy o pracę na wyzsze wynagrodzenie zmieniony etat i stanowisko. Dzięki temu zus będzie mi liczyl do chorobowego i macierzyńskiego tą, a nie wcześniejszą podstawę. Szef oczywiście kręcił nosem.niby sie zgodził ale nadal nie wiem czy zapłaci ten wyższy zus z własnej puli czy będę musiała mu oddawac...:/
    dodam ze do tej pory, przez cztery lata na umowie miałam tylko mniej niz 2/3wynagrodzenia, reszta byla placona"pod stolem".także przez 4 lata duuuzo kasy sobie mój szef zaoszczędzil płacąc duuzo niższy zus niż powinien. Dlatego poprosiłam go o zmiane warunków umowy aby nie glodowac na l4 i macierzynskim.
    i oczywiście juz sa schody a ja jestem "bee" bo mam jakies roszczenia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 06:38

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jakie plany na poniedziałek? Oczywiście prócz tych biednych dziewczyn, co jeszcze muszą pracować?!
    Pomysł na obiad- placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym :)
    No i mamy 14tc :)

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedna z tych ktore w domu siedza w tamtym roku skonczylam studia obronilam mgr z biotechnologi i brak pracy. Z mezem prowadzimy gospodarswto rolne ale teraz zima wiec nie mamy nic do roboty. Obecnie robimy remont pokoju dla dziecka :-)
    Co do obiadu to u mnie schabowy dzis w planach

małaMyszka, lys, mamasia lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moj maz'mial urodziny i byli znajomi, wieczorem jak poszli juz nie mialam sily na sprzatanie wiec dzis czeka na mnie caly zlew naczyn, a samopoczucie niestety nie sprzyja sprzataniu

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg obietnicy.
    Po zdaniu egzaminu biorę się za porządki w szafie. Muszę przygotować 1/3 szafy dla malucha. Czeka mnie wyrzucanie śmieci, bo buty, których nie noszę od 6 lat muszą pójść do śmieci. Po co ja je w ogóle chowałam. W szafie mam płaszcze, kurtki i jakieś pierdoły, których nie nosimy. Po co mi to! Wezmę wyrzucę i będzie spokój!
    Poza tym zrobię porządek w mojej szafie i też wypierniczę to czego nie noszę, albo to czego już nie ubiorę! A jutro na zakupy!!! Będzie pretekst hahahahahahahah

niecierpliwa, ainer85, bosa, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ja po wyszykowaniu mojego szesciolatka do szkoly polozylam sie jeszcze do łóźia a pozniej z moich planow to odebrac go ze szkoly i pedzic do gin na 15
    Dam znac jak po wizyrcie;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:48

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytemam w czwartek i nie moge sie doczekac

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Wam zazdroszcze! Ja wizyte mialam w piatek, nastepna dopiero 20 lutego, a ja juz nie moge sie doczekac :)

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ