SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam bardzo głupie pytanie: czy przezierność karkową robi się też na normalnej wizycie USG, czy tylko i wyłącznie na prenatalnych?
Pytam, ponieważ my nie zdecydowaliśmy się na prenatalne i test pappa.bosa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Cały dzień mnie nie było, ledwo nadrobiłam. Trochę dziwnie się czytało wpisy, nie widziałam tego od którego się wszystko zaczęło, mogę się tylko domyśleć o co chodziło... Nie uchronimy się od takich informacjia ostatnia wiadomość o tym Zabrzu??? Codziennie słyszy się o tragediach ciążowych jak ktoś jest taki wrażliwy to powinien odciąć internet, kablówkę i wyłączyć radio aaa i przepraszam omijać kioski żeby broń Boże nie zobaczyć nagłówków gazet...
Forum jest po to żeby się dzielić wszystkimi informacjami i tymi dobrymi ale też złymi- ja rozumiem forum jako grupę wsparcia tak jak w klubie AA.
Może załóżmy nowe topiki:
1. Sierpnióweczki 2015 -tylko dobre wiadomości
2. Sierpnióweczki 2015- na dobre i na złe.
(żart)
No ale koniec tematu
Czuje się jak pingwin i tak też chodzę, spacer do supermarketu 0.5km i powrót na piechotę wywołuję taką zadyszkę jak po triatlonie
Nie wiem czy to możliwe ale dziś pierwszy raz poczułam centralnie tam gdzie dzidzi łaskotanie/bąbelki coś takiegowcześniej czułam jelita ale w zupełnie innych miejscach. Trwało to może z kilka sekund.
lys, małaMyszka, Miru, sylwucha89, zabka11, Sana, niecierpliwa, 0na88, ainer85, latte, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:MalaMyszka tak u mnie sprawdza na normalnym usg przeziernosc karkowa:-)co usg to robi wszystkie pomiary.
Witam sie
bosa lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:Ok to zmieniajac temat .
Czy ktoras z was zauwazyla ze znacznie szybciej sie meczy ?
Ja np mieszkam na 1 pietrze , i obecnie nie jestem w stanie po spacerze wybiec z psem po schodach , czy nawet isc po nich szybkim marszem bo odrazu dostaje zadyche i to dosc mocna
Lys - ja tez mialam inne wyobrazenie o ciazy bardziej tak jakby hmmm "filmowe"ze bede siedziec glaskac sie po brzuchu itp. oczywiscie wyobrazalam ja sobie w samych super latywach.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co do całego nieporozumienia.
Wiadomo że nikt nikomu nie zyczy źle. Na pewno każda z nas donosi pięknego bobaska i tego sie trzymajmy.
A to ze czasem ktoras podzieli się smutna nowina-coz... Takie jest życie, kazda z nas potrzebuje się wygadac... Nie da się pisać tylko o miłych sprawach, zamknąć się pod kloszem.
Wiecej empatii, dystansu i pozytywnego myślenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 00:18
magda sz, Miru, Sana, małaMyszka, bosa, latte, sylwucha89, lys, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem czy powinnam to pisac czy nie ale weszlam tu na forum aby wam sie wygadac. Dziewczyny jestem juz strasznie zmeczona nic nie moge jesc mam straszne mdlosci i wymioty. Jak juz sie do czegos zmusze to aż lzy mi lecą ze mam to jesc. Do tego w domu wyglada jak by ktos bombe wrzucil nie mam sily tego ogarniac o tak wszystko robo maz
Czuje sie beznadziejnie...
małaMyszka, bosa, magda sz, Aska87 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry! Nawiazujac do wczorajszej sytuacji uwazam, ze osoby, ktore wchodza na forum po to by odpoczac psychicznie lub unikaja jak ognia zlych wiesci powinny wlasnie takie miejsca omijac szerokim lukiem, mi tez na mysl przyszla sytuacja z zeszlego tygodnia, gdzie ktoras z nas pisala o stracie ciazy kolezanki i te same osoby, ktore wczoraj wylaly zimny kubel na Ona88, mamsi wspolczoly...troche to dziwne. Mnie tez takie wiadomosci przytlaczaja, ale wiem, ze nie jestem ich w stanie uniknac. Mialam taki okres, ze strasznie sie balam i po prostu dla swojego swietego spokoju tu nie'wchodzilam wiec uwazam, ze Ona zasluzyla wczoraj na troszke wiecej zrozumienia
Milego dnia wszystkim!małaMyszka, ainer85, latte, Griszanka, sylwucha89, lys, magda sz, Aga89, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Właśnie wstałam do pracy.
ciekawe jaka wyplate dostane (pomniejszona o zus czy normalna).
Ps.od stycznia zrobilam aneks do swojej umowy o pracę na wyzsze wynagrodzenie zmieniony etat i stanowisko. Dzięki temu zus będzie mi liczyl do chorobowego i macierzyńskiego tą, a nie wcześniejszą podstawę. Szef oczywiście kręcił nosem.niby sie zgodził ale nadal nie wiem czy zapłaci ten wyższy zus z własnej puli czy będę musiała mu oddawac...
dodam ze do tej pory, przez cztery lata na umowie miałam tylko mniej niz 2/3wynagrodzenia, reszta byla placona"pod stolem".także przez 4 lata duuuzo kasy sobie mój szef zaoszczędzil płacąc duuzo niższy zus niż powinien. Dlatego poprosiłam go o zmiane warunków umowy aby nie glodowac na l4 i macierzynskim.
i oczywiście juz sa schody a ja jestem "bee" bo mam jakies roszczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 06:38
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jakie plany na poniedziałek? Oczywiście prócz tych biednych dziewczyn, co jeszcze muszą pracować?!
Pomysł na obiad- placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
No i mamy 14tcniecierpliwa, małaMyszka, magda sz, gosia.b lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja jestem jedna z tych ktore w domu siedza w tamtym roku skonczylam studia obronilam mgr z biotechnologi i brak pracy. Z mezem prowadzimy gospodarswto rolne ale teraz zima wiec nie mamy nic do roboty. Obecnie robimy remont pokoju dla dziecka
Co do obiadu to u mnie schabowy dzis w planachmałaMyszka, lys, mamasia lubią tę wiadomość
-
U mnie wg obietnicy.
Po zdaniu egzaminu biorę się za porządki w szafie. Muszę przygotować 1/3 szafy dla malucha. Czeka mnie wyrzucanie śmieci, bo buty, których nie noszę od 6 lat muszą pójść do śmieci. Po co ja je w ogóle chowałam. W szafie mam płaszcze, kurtki i jakieś pierdoły, których nie nosimy. Po co mi to! Wezmę wyrzucę i będzie spokój!
Poza tym zrobię porządek w mojej szafie i też wypierniczę to czego nie noszę, albo to czego już nie ubiorę! A jutro na zakupy!!! Będzie pretekst hahahahahahahahniecierpliwa, ainer85, bosa, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Ja po wyszykowaniu mojego szesciolatka do szkoly polozylam sie jeszcze do łóźia a pozniej z moich planow to odebrac go ze szkoly i pedzic do gin na 15
Dam znac jak po wizyrcie;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:48
małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość