X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem i nie mam pretensji,tylko dla naszego dobra lepiej oszczedzic takich wiadomosci,im mniej wiesz tym lepiej spisz.

małaMyszka, Andzia 34, niecierpliwa, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam czy wiem, czy nie wiem - tak samo się stresuję, niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:26

małaMyszka, Andzia 34, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja tam czy wiem, czy nie wiem - tak samo się stresuję, niestety.
    ja też, ale lepiej odpuścić już ten temat...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    ja też, ale lepiej odpuścić już ten temat...

Ja tak ogólnie napisałam., bardziej żeby wyrazić, że w sumie to jestem cały czas zestresowana. Inaczej sobie wyobrażałam ciążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:35

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to zmieniajac temat .

Czy ktoras z was zauwazyla ze znacznie szybciej sie meczy ?
    Ja np mieszkam na 1 pietrze , i obecnie nie jestem w stanie po spacerze wybiec z psem po schodach , czy nawet isc po nich szybkim marszem bo odrazu dostaje zadyche i to dosc mocna :/

Lys - ja tez mialam inne wyobrazenie o ciazy bardziej tak jakby hmmm "filmowe" :) ze bede siedziec glaskac sie po brzuchu itp. oczywiscie wyobrazalam ja sobie w samych super latywach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:39

małaMyszka, Cassie, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja się dużo szybciej męczę. No i jestem jakaś taka ociężała, mało ruchliwa, niezgrabna nawet.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pozytywów to Wam powiem, że podoba mi się mój biust. Takie pełne, jędrne piersi to mogłabym mieć zawsze ;)

0na88, Paula_071, Andzia 34, małaMyszka, mamasia, Cassie, gosia.b lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja tak ogólnie napisałam., bardziej żeby wyrazić, że w sumie to jestem cały czas zestresowana. Inaczej sobie wyobrażałam ciążę.
    Ja jestem zestresowana codziennie. Z wyjątkiem czasu kiedy śpię, dlatego w ciągu dnia lubię pospać, żeby nie myśleć...

0na88 wrote:
    Ok to zmieniajac temat .

Czy ktoras z was zauwazyla ze znacznie szybciej sie meczy ?
    Ja np mieszkam na 1 pietrze , i obecnie nie jestem w stanie po spacerze wybiec z psem po schodach , czy nawet isc po nich szybkim marszem bo odrazu dostaje zadyche i to dosc mocna :/

Lys - ja tez mialam inne wyobrazenie o ciazy bardziej tak jakby hmmm "filmowe" :) ze bede siedziec glaskac sie po brzuchu itp. oczywiscie wyobrazalam ja sobie w samych super latywach.

Ja jak wkładam buty i muszę je zawiązać, to dyszę jakbym przebiegła co najmniej kilometr... a będzie podobno jeszcze gorzej...

lys, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogolnie duzy biust,narazie mi sie nie powiekszyl (dzieki Bogu) ale wlasnie wygladaja jak sylikonowe :p

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Z pozytywów to Wam powiem, że podoba mi się mój biust. Takie pełne, jędrne piersi to mogłabym mieć zawsze ;)
    A ja zawsze rano jak idę siusiu i próbuję wstać to cycuchy są tak ciężkie, że mam wrażenie jakby mi je ktoś na żywca wyrywał...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kontakt z dziewczynami z forum Aniołkowe mamy. Tam są te które przede mną zaszyfrowane w ciążę i te które wróciły. Każda która zaszła w ciążę nie odcięla się od tamtego forum tylko dlatego ze mnie już to nie dotyczy.
    wspieramy je doradzamy i dajemy nadzieje.
    ciaza to nie dla każdej piękny czas cudownych 9 miesięcy. Kiedy rośniemy i chodzimy z uśmiechem od ucha do ucha.
    wiele z nas - ja sama- jestem w 6 ciąży. Poprzednie zakończyły się poronienia mi.
    Mój nie mowie każdy dzień ale wiele to strach przeplatajacy się z wiarą.
    Ciaza dla wielu kobiet to czas wzdęc, wymiotów, mdłości , pryszczy, boli brzucha, plamienia, hemoroidy, nadwaga i puszczanie bakow niekontrolowanych. Leżenia kilka razy w szpitalu na podtrzymaniu, krazki, szwy i wczesne porody.
    Gdyby nikt o tym nie pisał i nie mówił nie wiedzialybysmy ze ciaza tez ma ta brzudsza stronę niż te w filmach. Kiedy kobieta w 8 miesiącu przytyla 5 kg ma piękną opalenizne makijaż i 15 cm szpilki.
    ja o swoich watpliwosciach przezyciach i zamartwianiu się o innych pisze w pamiętniku bo tu każda reaguje nerwowo.

Wspolczujemy złym przypadkom ale po co od razu kasować wpis bo ktoś coś powiedział.
    Skoro wpisy mają być wesoło po co pisać o swoich chorobach pobytach w szpitalu płomieniach mdłości ach i bólach?

Jeżeli wpisy mają dotyczyć tylko nas po co piszecie o swoich rodzinach, kobietach w ciąży z rodziny , przyjaciół kach i o narodzinach innych? Przecież to tez nie dotyczy nas.
    A aaa bo to są dobre wieści. A jak będzie sierpień i ktoś napisze ze rodzi i ze dupa mu narywalo to tez będzie ze po co straszy inne.

dziwna tu atmosfera panuje. Pewnie będzie teraz nagonka na mnie za ten wpis. Ale na Boga źle wiadomości są na codzień.
    Choćby kolejna informacja o 3 płód ach w słoiku, która wyrzucił tv przez okno?
    Albo przyłączyła kanał?

Niektóre mają potrzebę podzielenia się z kimś o czymś złym. Trochę empatii.

0na88, małaMyszka, lys, niecierpliwa, magda sz, sylwucha89, Sana, zabka11, gianna88, 5ylwia, latte, Aga89, gosia.b lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://media.abczdrowie.pl/uploads/images/gl/glupie-i-smieszne-fotki-z-sieci_596.jpg

:)

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega zadyszkę,zero kondycji ,oby do wiosny to troche na powietrzu sie rozruszam;-)ja przy pierwszej ciazy tez cieszylam sie ze mam wieksze piersi ale tylko po zakonczonym karmieniu wrocily do mniejszego rozmiaru:-\

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A ja zawsze rano jak idę siusiu i próbuję wstać to cycuchy są tak ciężkie, że mam wrażenie jakby mi je ktoś na żywca wyrywał...

Ja na szczęście nie mogę narzekać. Piersi nie bolą, są troszkę wrażliwsze, ale wyglądają cool :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Ja mam mega zadyszkę,zero kondycji ,oby do wiosny to troche na powietrzu sie rozruszam;-)ja przy pierwszej ciazy tez cieszylam sie ze mam wieksze piersi ale tylko po zakonczonym karmieniu wrocily do mniejszego rozmiaru:-\

No właśnie, szkoda że nie zostają takie ładne :P

marzen2210, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaaha, nie no to mnie rozwaliło na łopatki:

http://www.czadersi.pl/upload/images/0_0_1894919751_middle.jpg

małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Ja mam kontakt z dziewczynami z forum Aniołkowe mamy. Tam są te które przede mną zaszyfrowane w ciążę i te które wróciły. Każda która zaszła w ciążę nie odcięla się od tamtego forum tylko dlatego ze mnie już to nie dotyczy.
    wspieramy je doradzamy i dajemy nadzieje.
    ciaza to nie dla każdej piękny czas cudownych 9 miesięcy. Kiedy rośniemy i chodzimy z uśmiechem od ucha do ucha.
    wiele z nas - ja sama- jestem w 6 ciąży. Poprzednie zakończyły się poronienia mi.
    Mój nie mowie każdy dzień ale wiele to strach przeplatajacy się z wiarą.
    Ciaza dla wielu kobiet to czas wzdęc, wymiotów, mdłości , pryszczy, boli brzucha, plamienia, hemoroidy, nadwaga i puszczanie bakow niekontrolowanych. Leżenia kilka razy w szpitalu na podtrzymaniu, krazki, szwy i wczesne porody.
    Gdyby nikt o tym nie pisał i nie mówił nie wiedzialybysmy ze ciaza tez ma ta brzudsza stronę niż te w filmach. Kiedy kobieta w 8 miesiącu przytyla 5 kg ma piękną opalenizne makijaż i 15 cm szpilki.
    ja o swoich watpliwosciach przezyciach i zamartwianiu się o innych pisze w pamiętniku bo tu każda reaguje nerwowo.

Wspolczujemy złym przypadkom ale po co od razu kasować wpis bo ktoś coś powiedział.
    Skoro wpisy mają być wesoło po co pisać o swoich chorobach pobytach w szpitalu płomieniach mdłości ach i bólach?

Jeżeli wpisy mają dotyczyć tylko nas po co piszecie o swoich rodzinach, kobietach w ciąży z rodziny , przyjaciół kach i o narodzinach innych? Przecież to tez nie dotyczy nas.
    A aaa bo to są dobre wieści. A jak będzie sierpień i ktoś napisze ze rodzi i ze dupa mu narywalo to tez będzie ze po co straszy inne.

dziwna tu atmosfera panuje. Pewnie będzie teraz nagonka na mnie za ten wpis. Ale na Boga źle wiadomości są na codzień.
    Choćby kolejna informacja o 3 płód ach w słoiku, która wyrzucił tv przez okno?
    Albo przyłączyła kanał?

Niektóre mają potrzebę podzielenia się z kimś o czymś złym. Trochę empatii.

Dziękuję :-)
    Tego potrzebowałam :D
    Masz całkowitą rację jestem w 100% z Tobą.
    Fakt jest taki, że ja od razu sprawdziłam lipcówki, ze strachu? Nie wiem, z litości? Nie mam pojęcia, z żalu? ??? , źle mi z tym, że dzieją się takie rzeczy... ale niestety nie można nic na to poradzić. Czy się boję? Codziennie jak wstanę myślę, czy jest ok. Czy chciałbym między wizytami pojechać na SOR i sprawdzić czy jest ok? Tak. Chciałabym, ale obiecałam dziewczynom, że nie będę panikować i że zobaczą mnie dopiero w dniu porodu. Pięć lat temu przeżywały ze mną stratę, mimo że jeszcze się nie znałyśmy, bo prawie rok później zaczęłam pracę. Czy lekarka, która mnie wtedy przyjmowała, uśmiechała się z tamtego powodu, żeby dać mi do zrozumienia, że będzie ok? Nie wiem, ale ją szanuję i podziwiam za ciężką pracę.

niecierpliwa, Aga89 lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ktoras z was zmaga sie z hemoroidami?

• bosa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Myszko GRATULEJSZYN kochana, Ty kujonko jedna hehe :)

Dopiero wróciłam do domu. Byliśmy u teściowej na pysznym obiedzie. Niestety na koniec zjadłam faworki więcej niż bym chciała-łakomstwo ehh i było mi źle:( Teraz-21:10-zjadłam schabowego z gotowaną marchewką i to jest to co tygryski lubią najbardziej Ohh ten kotlet był przewspaniały :) I dowiedziałam się,że siostra brata jest w upragnionej ciąży :) yuppi będziemy razem chodziły na spacery i robiły kinderbale :) Ona jest w 5 tyg, ja w 10 tyg a moja bratowa w 15 tyg hehehe ;) Normalnie baby boom :D

Mój wklęsły biust wreszcie wygląda apetycznie. Jak ja bym chciała,żeby tak było zawsze...

małaMyszka, lys, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Dziewczyny a czy ktoras z was zmaga sie z hemoroidami?
    ja mam jednego od lat. Nie krwawi, jest zewnętrzny i nie mam dolegliwości bólowych póki co. Konsultowałam to z chirurgiem i na razie jest ok.
    Mam nadzieję, że później nie będzie ich więcej...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ