X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ac1774c2da2662afmed.jpg

Pulpecja, zabka11, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój dziś pobił rekord i budził się p 23.30, 1.30, 2.30 - nie spał do 4 zasnął po cycu i pobudka o 5.30, o 6.30 wzielam do łóżka i spał do 07.30 i juz nie śpi.. chyba brzuszek go boli bo rzuca się jak szalony i stęka.. miałam dziś jechać do okulisty i na jakieś małe zakupy ale już mi się odechciało..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, myślę, ze nie każde dziecko ma zalecane jakieś ćwiczenia :-)
    Jak wszystko jest w porządku to zalecają normalne zabawy z dzieckiem, leżenie na brzuszku itp. ewentualnie może Ci podpowiedzieć jak się z małym bawić, żeby wspomagać rozwój i go stymulować.

Myślałam, że to jak z niedokrwistością fizjologiczną - każde dziecko ma, tylko większym lub mniejszym stopniu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    dziewczyny jeśli robicie testy polecam te na skórze nie z krwi.Mój synek miał takie i takie z krwi wyszło ze wogóle nie jest uczulony natomiast te co miał na pleckach to wyszło że jest uczulony na bebilon i mleko krowie. Z kupki wyszło ze ma nietolerancje laktozy. A waga leciała w dół więc uważajcie...

Jakie badanie kalu robilas, ze wyszla nietolerancja laktozy?

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Myślałam, że to jak z niedokrwistością fizjologiczną - każde dziecko ma, tylko większym lub mniejszym stopniu.
    wiesz, może faktycznie tak jest i jak się szuka, to się znajdzie :-) ale jednak nie wszystkie dzieci są konsultowane neurologicznie, a jednak rozwijają się prawidłowo. Jak bylam z synem u neurologa, bo nie chciał ciągnać główki za tułowiem, to posprawdzała wszystko i stwierdziła, że nic mu nie jest oprócz lenistwa. Nie zaleciła żadnych cwiczeń i faktycznie chyba nawet tego samego dnia zaczął sam tę głowę dźwigać.

Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, a moze to neocate to rozwiazanie dla Lily...poczytaj
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,136825090,,neocate_lcp_nutramigen_straszne_kolki_i_gazy.html?v=2

Nie chce sie wymadrzac Lys, ale mysle ze w waszym przypadku najlepiej byloby polozyc sie na oddziale gastroenterologii, tam Lily najszybciej zdiagnozuja. Moze udaj sie prywatnie do gastro raz jeszcze, popros o skierowanie na oddzial, bo sie kobieto wykonczysz, a i Lily sie strasznie meczy

lys lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    wiesz, może faktycznie tak jest i jak się szuka, to się znajdzie :-) ale jednak nie wszystkie dzieci są konsultowane neurologicznie, a jednak rozwijają się prawidłowo. Jak bylam z synem u neurologa, bo nie chciał ciągnać główki za tułowiem, to posprawdzała wszystko i stwierdziła, że nic mu nie jest oprócz lenistwa. Nie zaleciła żadnych cwiczeń i faktycznie chyba nawet tego samego dnia zaczął sam tę głowę dźwigać.

U nas tak samo bylismy z mloda u neurologa, bo nie podnosila glowki lezac na brzuchu, u niego zrobila to koncertowo, nie zalecil zadnych cwiczen, tylko ukladanie na brzuszku 3 razy dziennie, tez powiedzial, ze to leniuszek i jak chce to potrafi, od tego'dnia nie ma awantur lezac na brzuszku, a od paru dni nawet w tej pozycji rechocze, im wyy'ej lezy tym wieksza frajda ;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a czym dokarmiasz?

Moj spadł z 75 centyla na 50 jeżeli chodzi o wagę i się zastanawiam nad mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:04

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nestle Nan, dokarmiam od hm..1,5tygodnia jakos i jest ok :) zadnych bóli brzuszka, tylko ilość kup w ciagu dnia jest mniejsza (Pola była mega sreluchem ok 5 kup dziennie potrafiła zrobic,a jak dostaje mm to tak z 2 albo i 1 ale taka fest :P ale to nie są zadne zaparcia bo mimo ze mniej kup to nie widać zeby to ją meczyło :)

chcebycmama lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra doradziła mi to mleko wiec bez zastanawiania się kupiłam nan :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    apaczka, miesiączka nie jest zależna od laktacji.
    http://www.hafija.pl/2012/07/wrocil.html

zabka11 lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    http://www.hafija.pl/2012/07/wrocil.html
    apaczka, to Ci powiem, ze przy każdym dziecku karmiłam na ządanie 2-3-4 godzny przerw i po każdym miesiączkę miałam najpóżniej 3 miesiące po porodzie. Reglarnie później co miesiąc. A syna karmiłam samą piersią przez 5 miesięcy, a potem pół na pół do 7 mies. córkę samą piersią przez 5 miesięcy, a potem do roku. Malą nadal karmię tylko piersią, ma 3,5 miesiąca, a ja już jestem po pierwszej miesiączce. Więc albo ze mną jest coś nie tak, albo po prostu jest to zależne od organizmu.
    aha, właściwie to spełniam wszystkie wymogi tego karmienia ekologicznego. łącznie ze spaniem z dzieckiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:22

Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    apaczka, to Ci powiem, ze przy każdym dziecku karmiłam na ządanie 2-3-4 godzny przerw i po każdym miesiączkę miałam najpóżniej 3 miesiące po porodzie. Reglarnie później co miesiąc. A syna karmiłam samą piersią przez 5 miesięcy, a potem pół na pół do 7 mies. córkę samą piersią przez 5 miesięcy, a potem do roku. Malą nadal karmię tylko piersią, ma 3,5 miesiąca, a ja już jestem po pierwszej miesiączce. Więc albo ze mną jest coś nie tak, albo po prostu jest to zależne od organizmu.
    Myślę, że po prostu każdy organizm inaczej reaguje :) W medycynie jak w kinie ;)

Pulpecja, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Na 9:40 idziemy z Tomkiem do neurologa, tak profilaktycznie skoro mam w pakiecie luxmedzie. Pewnie jak kazde dziecko bedzie mial zalecone jakies cwiczenia, chociaz moim zdaniem super sie rozwija.

Wczoraj rozmawiałam z moją fizjoterapeutką, do której chodze na masaże i ona twierdzi, że do ćwiczeń metodą Bobath powinny mieć dostęp wszystkie dzieci, bo to metoda ogólnorozwojowa, rodzice powinni uczyć się też pielęgnacji tą metodą, bo to bardzo rozwija dzieci i nie powinno być tak, że tylko dzieci z asymetrią czy czymś innym mają te ćwiczenia.

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Myślę, że po prostu każdy organizm inaczej reaguje :) W medycynie jak w kinie ;)
    tylko dlaczego akurat na mnie musiało trafić? Ja bym była chętna na te 14 miesięcy :-)

apaczka, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, musze Was nadrobic bo zasnelam o 21 z niunia, ona zwykle spala do 6 a dzis pobudka o 3.4.5.7 no o juz wlasnie wstajemy. Mimo ze spalam od 21 to te pozniejsze budzenia mnie wykonczyly.
    O 11 ide ba warsztaty z chust. Gazu musim dodac bo nie wyrobimy sie :)

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ,

ja lece na przedluzanie wlosow - wiem , wiem leca mi jak nie wiem a ide je jeszcze obciazac - ale ja juz taka jestem , jak sobie cos upierdziele to koniec ;-)

mala wyslalam z mezem do tesciow bo sam z dzieckiem 5 godzin nie wysiedzi... ciekawe czy znow bedzie u tesciow "koncertowo" :)

Pulpecja usmialam sie z tym mikolajem , ta lalka to przypadkiem nie Elsa z krainy lodu ? :)

milego dnia , nadrobie Was po powrocie.

niecierpliwa, Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?
    Hej, moja siostra bardzo cierpiała w nocy z powodu bólu nóżek...diagnoza lekarza...dziecko rośnie i właśnie w nocy najbardziej nóżki bolą. Miała wtedy ok 3 lat. Przeszło samo ale rodzice lekko nie mieli.

zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski:)

my pospalismy, po 7 mały sie przebudził, wziełam go do łózka, przytuliłam on mi zrobił masaz twarzy i spał dalej, o 9,30 musiałam go obudzic bo nie miał zamiaru wstać

u nas w pracy na swieta były paczki zywnosciowe, w tamtym roku szefuniu dał 100 zł, chytrus jeden, no cóz.. fajnie jak piszecie ze dostjecie jakies bony czy kasiurke, zawsze to jakas pomoc przed swietami:)

My skonczylismy podawac zelazo, w zwiazkuy z tym planuje odstawic infacol.. ciekawe jaka bedzie reakcja małego

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88, dokładnie - Elsa z Krainy Lodu śpiewająca, z mikrofonem :-/

ale synuś jest lepszy, bo marzy o gitarze elektrycznej. Cieszcie się dziewczyny, póki gryzaczek za 50 zł jest wypasionym prezentem.

apaczka, aaaaga, niecierpliwa, Agaata, Paula_071, zabka11, Maniuś, 0na88, Weridiana, Amberla, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2523 2524 2525 2526 2527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ