SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
To mój dziś pobił rekord i budził się p 23.30, 1.30, 2.30 - nie spał do 4 zasnął po cycu i pobudka o 5.30, o 6.30 wzielam do łóżka i spał do 07.30 i juz nie śpi.. chyba brzuszek go boli bo rzuca się jak szalony i stęka.. miałam dziś jechać do okulisty i na jakieś małe zakupy ale już mi się odechciało..
-
Pulpecja wrote:Paula, myślę, ze nie każde dziecko ma zalecane jakieś ćwiczenia
Jak wszystko jest w porządku to zalecają normalne zabawy z dzieckiem, leżenie na brzuszku itp. ewentualnie może Ci podpowiedzieć jak się z małym bawić, żeby wspomagać rozwój i go stymulować.
Myślałam, że to jak z niedokrwistością fizjologiczną - każde dziecko ma, tylko większym lub mniejszym stopniu.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
maaadzik1207 wrote:dziewczyny jeśli robicie testy polecam te na skórze nie z krwi.Mój synek miał takie i takie z krwi wyszło ze wogóle nie jest uczulony natomiast te co miał na pleckach to wyszło że jest uczulony na bebilon i mleko krowie. Z kupki wyszło ze ma nietolerancje laktozy. A waga leciała w dół więc uważajcie...
Jakie badanie kalu robilas, ze wyszla nietolerancja laktozy? -
Paula_071 wrote:Myślałam, że to jak z niedokrwistością fizjologiczną - każde dziecko ma, tylko większym lub mniejszym stopniu.
ale jednak nie wszystkie dzieci są konsultowane neurologicznie, a jednak rozwijają się prawidłowo. Jak bylam z synem u neurologa, bo nie chciał ciągnać główki za tułowiem, to posprawdzała wszystko i stwierdziła, że nic mu nie jest oprócz lenistwa. Nie zaleciła żadnych cwiczeń i faktycznie chyba nawet tego samego dnia zaczął sam tę głowę dźwigać.
Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Lys, a moze to neocate to rozwiazanie dla Lily...poczytaj
http://forum.gazeta.pl/forum/w,578,136825090,,neocate_lcp_nutramigen_straszne_kolki_i_gazy.html?v=2
Nie chce sie wymadrzac Lys, ale mysle ze w waszym przypadku najlepiej byloby polozyc sie na oddziale gastroenterologii, tam Lily najszybciej zdiagnozuja. Moze udaj sie prywatnie do gastro raz jeszcze, popros o skierowanie na oddzial, bo sie kobieto wykonczysz, a i Lily sie strasznie meczylys lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:wiesz, może faktycznie tak jest i jak się szuka, to się znajdzie
ale jednak nie wszystkie dzieci są konsultowane neurologicznie, a jednak rozwijają się prawidłowo. Jak bylam z synem u neurologa, bo nie chciał ciągnać główki za tułowiem, to posprawdzała wszystko i stwierdziła, że nic mu nie jest oprócz lenistwa. Nie zaleciła żadnych cwiczeń i faktycznie chyba nawet tego samego dnia zaczął sam tę głowę dźwigać.
U nas tak samo bylismy z mloda u neurologa, bo nie podnosila glowki lezac na brzuchu, u niego zrobila to koncertowo, nie zalecil zadnych cwiczen, tylko ukladanie na brzuszku 3 razy dziennie, tez powiedzial, ze to leniuszek i jak chce to potrafi, od tego'dnia nie ma awantur lezac na brzuszku, a od paru dni nawet w tej pozycji rechocze, im wyy'ej lezy tym wieksza frajdaPulpecja lubi tę wiadomość
-
Nestle Nan, dokarmiam od hm..1,5tygodnia jakos i jest ok
zadnych bóli brzuszka, tylko ilość kup w ciagu dnia jest mniejsza (Pola była mega sreluchem ok 5 kup dziennie potrafiła zrobic,a jak dostaje mm to tak z 2 albo i 1 ale taka fest
ale to nie są zadne zaparcia bo mimo ze mniej kup to nie widać zeby to ją meczyło
chcebycmama lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:http://www.hafija.pl/2012/07/wrocil.html
aha, właściwie to spełniam wszystkie wymogi tego karmienia ekologicznego. łącznie ze spaniem z dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:22
Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:apaczka, to Ci powiem, ze przy każdym dziecku karmiłam na ządanie 2-3-4 godzny przerw i po każdym miesiączkę miałam najpóżniej 3 miesiące po porodzie. Reglarnie później co miesiąc. A syna karmiłam samą piersią przez 5 miesięcy, a potem pół na pół do 7 mies. córkę samą piersią przez 5 miesięcy, a potem do roku. Malą nadal karmię tylko piersią, ma 3,5 miesiąca, a ja już jestem po pierwszej miesiączce. Więc albo ze mną jest coś nie tak, albo po prostu jest to zależne od organizmu.
W medycynie jak w kinie
Pulpecja, niecierpliwa, zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:
Na 9:40 idziemy z Tomkiem do neurologa, tak profilaktycznie skoro mam w pakiecie luxmedzie. Pewnie jak kazde dziecko bedzie mial zalecone jakies cwiczenia, chociaz moim zdaniem super sie rozwija.
Wczoraj rozmawiałam z moją fizjoterapeutką, do której chodze na masaże i ona twierdzi, że do ćwiczeń metodą Bobath powinny mieć dostęp wszystkie dzieci, bo to metoda ogólnorozwojowa, rodzice powinni uczyć się też pielęgnacji tą metodą, bo to bardzo rozwija dzieci i nie powinno być tak, że tylko dzieci z asymetrią czy czymś innym mają te ćwiczenia.Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Bry, musze Was nadrobic bo zasnelam o 21 z niunia, ona zwykle spala do 6 a dzis pobudka o 3.4.5.7 no o juz wlasnie wstajemy. Mimo ze spalam od 21 to te pozniejsze budzenia mnie wykonczyly.
O 11 ide ba warsztaty z chust. Gazu musim dodac bo nie wyrobimy sieZetka lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski ,
ja lece na przedluzanie wlosow - wiem , wiem leca mi jak nie wiem a ide je jeszcze obciazac - ale ja juz taka jestem , jak sobie cos upierdziele to koniec
mala wyslalam z mezem do tesciow bo sam z dzieckiem 5 godzin nie wysiedzi... ciekawe czy znow bedzie u tesciow "koncertowo"
Pulpecja usmialam sie z tym mikolajem , ta lalka to przypadkiem nie Elsa z krainy lodu ?
milego dnia , nadrobie Was po powrocie.niecierpliwa, Weridiana, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?
zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
hej mamuski:)
my pospalismy, po 7 mały sie przebudził, wziełam go do łózka, przytuliłam on mi zrobił masaz twarzy i spał dalej, o 9,30 musiałam go obudzic bo nie miał zamiaru wstać
u nas w pracy na swieta były paczki zywnosciowe, w tamtym roku szefuniu dał 100 zł, chytrus jeden, no cóz.. fajnie jak piszecie ze dostjecie jakies bony czy kasiurke, zawsze to jakas pomoc przed swietami:)
My skonczylismy podawac zelazo, w zwiazkuy z tym planuje odstawic infacol.. ciekawe jaka bedzie reakcja małegoPulpecja lubi tę wiadomość
-
ona88, dokładnie - Elsa z Krainy Lodu śpiewająca, z mikrofonem
ale synuś jest lepszy, bo marzy o gitarze elektrycznej. Cieszcie się dziewczyny, póki gryzaczek za 50 zł jest wypasionym prezentem.apaczka, aaaaga, niecierpliwa, Agaata, Paula_071, zabka11, Maniuś, 0na88, Weridiana, Amberla, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość