X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka a może wcześniej to miałaś ale nie zauważyłaś? Rak nie rozwija się z dnia na dzień. Może to zwykle zmiany barwnikowe.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys współczuje tobie i małej, ona tak cierpi biedna :(
    Nie znam tego typu problemów bo mój nie ma tak, ale wyobrażam sobie jak ci może być ciężko a w dodatku teraz jestes sama....
    Trzymam kciuki aby małej szybko sie poprawiło i żeby spała sobie smacznie.

lys lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i rechocze. Dzisiaj wielu dopisuje humor. Ainer no kobieto gratuluję zięcia ;)

ah Lys dziewczyny mają rację. Mój jak miewa histerie to wiem, że jakby była zaklinaczka dzieci gdzieś blisko to bym ją wezwała.

Może to jest sposób? Może pomoże Ci jakoś ukoić ból córeczki :(

ainer85, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, to z tym psychologiem to siebie sama natchnęłam. Chyba pójdę, bo mnie wkurza to, że Młody je niespokojnie, odsysa się, denerwuje się przy piersi i właśnie wyczytałam, że warto to skonsultować, bo to może być nadwrażliwość słuchowa, smakowa lub węchowa. Znalazłam panią psycholog, która się tym zajmuje i przyjmuje 1 stację metra ode mnie, więc idealnie. Jutro tam zadzwonie.

jesslin87 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czekaj Lys, było już lepiej tak? Teraz ruszyłaś nabiał i pogorszenie? Czy coś pomieszałam? Któraś tu już pisała, że alergeny trochę się w mleku utrzymują więc nawet po odstawieniu trzeba się trochę z brzuszkiem pomeczyć. Szkoda mi was strasznie, że nie możesz się po prostu cieszyć córeczką tylko zamartwiasz się. O zmęczeniu nawet nie wspominam.
    Na lekarzy liczyć to jak na wygraną w totolotka, czasami się trafi na konkretnego i kompetentnego, ale niestety zbyt rzadko.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/foto-magnes-10x15-magnesy-na-lodowke-ze-zdjeciem-i4881424128.html

ja zamawiam ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to w takim wypadku warto wybrać osobę która ma certyfikat terapeuty od integracji sensorycznej.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no to tak w duzym skrocie : na początku października zaczęłam dietę bezmleczna i zmieniłam normalne mm na pepti czyli preparat mlekozastępczy. Juz następnego dnia była poprawa płaski brzuszek bez gazów spokojniejsze dziecko. Zaczęła przesypiac 4-5h w nocy. Jednak kupy zaczęły być bardzo sluzowate a po kilku dniach mała znów zaczęła płakać. No i mega ulewanie .
    20.10 poszliśmy do gastrologa coś tam zaleciła a jak brak poprawy to zmiana pepti na nutramigen. Pod koniec października zmieniłam na nutramigen i zaczął się sajgon bo Lily w ogóle nie mogła zrobić sama kupy no to 7.11 wróciliśmy do Pepti ale tym razem problem z kupa gazami i ulewanie pozostał. Znów gastrolog i dostaliśmy Debridat na poprawę motoryki jelit. W międzyczasie uparłam się ze będę Kp tylko ale nie wyszło i znów musiałam dać pepti. Po pepti straszna histeria wiec zgodnie z zaleceniem gastrologa nutramigen. Problem z kupa większy. Wczoraj stwierdziłam ze zjem nabiał i sprawdzę czy jest reakcja. I chyba jest bo noc nieprzespana a dzis cały dzień płacz wzdęcia gazy problem z kupa. Zatem znów dieta. Zobaczymy co będzie jutro.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Laura u nas też działa zagadywanie i wymyślanie głupot po odłożeniu ale jak jest już znudzony leżeniem, bujaczkiem, matą itp to koniec, nic nie działa.. zazwyczaj wtedy jest śpiący no i niestety noszenie do uśpienia, nie wiem jak się z tego uwolnić, nic mądrego nie wymyśliłam:)
    Mamasia super fotki:)
    Magda Maja jak zwykle czaderska:)

Aga ja usypiam mala bujajac w bujaczku plus na tablecie wlaczam suszarke.
    Dziala, dzieki temu nie musze jej nosic.

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Dziewczyny ale jestem zesrana-kapalam się i widzę że na brzuchu z dnia na dzień wyskoczylo mi z 6 czarnych kropek Ala małych pieprzykow.Oczywiście mowie że to rak i boję się cholernie.Co to może być??wczoraj tego nie miałam!
    Mi po pierwszej ciazy wyskoczylo baaardzo duzo drobnych pieprzykow- nie martwsie tym,to normalne...hormony...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka, amberla, magda super zdjęcia dzieciaczkow:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam ciezki dzien, nadrobilam was ale nie mam juz sily pisac...lece spac, do jutra.
    Spokojnej nocki!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Lys, to mała w ciągu 1,5 miesiąca miała kilka zmian w karmieniu. Może jak po pepti było ok, a potem znów gazy itp., to coś w twoim mleku na nią tak po prostu podziałało (bo kp też w tym czasie?) i może trochę za szybko lekarz zdecydował o zmianie. Sama nie wiem, może warto przemęczyć się na jednym mleku, a jak po 3-4 tygodniach się nie unormuje to szukać czegoś. Generalnie jeśli mała ma wrażliwy układ pokarmowy to do takich zmian tez musi mieć czas przywyknąć. Tak sobie to tłumaczę, bo sytuacja na pewno jest nietypowa i pewnie niektórzy lekarze, do których się zwracasz po prostu pojęcia nie mają co ci doradzić. Mam nadzieję, ze już niedługo będzie jednak lepiej. Spokojnej nocy.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie mam pojęcia. Juz niczego nie jestem pewna.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ale mi Ciebie szkoda, mam nadzieję że niedługo naprawdę będzie jakaś poprawa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 04:01

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy jesli w tym panelu pediatrycznym wyjdzie, ze Julka nie ma alergi na mleko i jaja to moge wtedy smialo ciepnac diete???

W ogole odkad odstawilismy espumisan i delicol bardzo nad ranem od 3-7 sie rzuca i mecza ja gazy. Espumisan zaczelam jej podawac nadal, ale poprawy nie ma i zastanawiam sie czy delicol tez wlaczyc?

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa najlepiej będzie przed podjęciem jakiś decyzji skonsultować wynik z alergologiem. Niestety to, że w panelu nie wyjdzie alergia nie oznacza, że jej nie ma.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?
    Amberla, ja kiedyś z synem nawet na pogotowie pojechałam, miał około 2 latek i rano nie mógł stanąć na nóżki. Zaczął raczkować, bo mówił, że go boli. Okazało się, że to bóle wzrostowe i one mogą być bardzo nieprzyjemne. Niektóre dzieci właśnie wybudzają się z bólu. Jeśli jesteś niespokojna, to możesz skonsultować to z pediatrą, ale obstawiałabym właśnie wzrost kości.

Amberla, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa najlepiej będzie przed podjęciem jakiś decyzji skonsultować wynik z alergologiem. Niestety to, że w panelu nie wyjdzie alergia nie oznacza, że jej nie ma.

Tez mi sie tak wydaje, sa tez alergie ukryte.

Czy wasze dzieci tez sie tak kreca na macie? Potrafi przekrecic sie o 180'c. W lozeczku tez cos podobnego zrobil (jest plasko, nie ma klina).

U mojego meza nie daja nic na Mikolaja ani na Swieta. Generalnie zwiazek zawodowy jest zawladniety przez emerytow i zarzadzili, ze kasa jest tylko na wakacje pod grusza. Oczywiscie tylko emeryci dostaja sensowne pieniadze, bo maja emerytury nizsze niz srednie pensje na Uniwerku. Moj maz w tym roku dostal zabojcze 150zl i to w dwoch ratach.
    U mnie na Mikolaja daja karte przedplacona w Bzwbk i mozna zrobic nia zakupy gdzie sie chce, a na Swieta przelew na konto.

Wczoraj pierwszy raz od narodzin Tomka maz mnie wkurzyl. Strasznie mi przykro.

Na 9:40 idziemy z Tomkiem do neurologa, tak profilaktycznie skoro mam w pakiecie luxmedzie. Pewnie jak kazde dziecko bedzie mial zalecone jakies cwiczenia, chociaz moim zdaniem super sie rozwija.

Lys - jak bedziesz miala ochote na spacer, albo wpasc do mnie z Lily na herbate to zapraszam. Chociaz troche moze uda mi sie odetwac Cie tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:53

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 2521 2522 2523 2524 2525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ