SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lys współczuje tobie i małej, ona tak cierpi biedna
Nie znam tego typu problemów bo mój nie ma tak, ale wyobrażam sobie jak ci może być ciężko a w dodatku teraz jestes sama....
Trzymam kciuki aby małej szybko sie poprawiło i żeby spała sobie smacznie.lys lubi tę wiadomość
-
Czytam was i rechocze. Dzisiaj wielu dopisuje humor. Ainer no kobieto gratuluję zięcia
ah Lys dziewczyny mają rację. Mój jak miewa histerie to wiem, że jakby była zaklinaczka dzieci gdzieś blisko to bym ją wezwała.
Może to jest sposób? Może pomoże Ci jakoś ukoić ból córeczkiainer85, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Szczerze, to z tym psychologiem to siebie sama natchnęłam. Chyba pójdę, bo mnie wkurza to, że Młody je niespokojnie, odsysa się, denerwuje się przy piersi i właśnie wyczytałam, że warto to skonsultować, bo to może być nadwrażliwość słuchowa, smakowa lub węchowa. Znalazłam panią psycholog, która się tym zajmuje i przyjmuje 1 stację metra ode mnie, więc idealnie. Jutro tam zadzwonie.
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Ale czekaj Lys, było już lepiej tak? Teraz ruszyłaś nabiał i pogorszenie? Czy coś pomieszałam? Któraś tu już pisała, że alergeny trochę się w mleku utrzymują więc nawet po odstawieniu trzeba się trochę z brzuszkiem pomeczyć. Szkoda mi was strasznie, że nie możesz się po prostu cieszyć córeczką tylko zamartwiasz się. O zmęczeniu nawet nie wspominam.
Na lekarzy liczyć to jak na wygraną w totolotka, czasami się trafi na konkretnego i kompetentnego, ale niestety zbyt rzadko.lys lubi tę wiadomość
-
Pulpecja no to tak w duzym skrocie : na początku października zaczęłam dietę bezmleczna i zmieniłam normalne mm na pepti czyli preparat mlekozastępczy. Juz następnego dnia była poprawa płaski brzuszek bez gazów spokojniejsze dziecko. Zaczęła przesypiac 4-5h w nocy. Jednak kupy zaczęły być bardzo sluzowate a po kilku dniach mała znów zaczęła płakać. No i mega ulewanie .
20.10 poszliśmy do gastrologa coś tam zaleciła a jak brak poprawy to zmiana pepti na nutramigen. Pod koniec października zmieniłam na nutramigen i zaczął się sajgon bo Lily w ogóle nie mogła zrobić sama kupy no to 7.11 wróciliśmy do Pepti ale tym razem problem z kupa gazami i ulewanie pozostał. Znów gastrolog i dostaliśmy Debridat na poprawę motoryki jelit. W międzyczasie uparłam się ze będę Kp tylko ale nie wyszło i znów musiałam dać pepti. Po pepti straszna histeria wiec zgodnie z zaleceniem gastrologa nutramigen. Problem z kupa większy. Wczoraj stwierdziłam ze zjem nabiał i sprawdzę czy jest reakcja. I chyba jest bo noc nieprzespana a dzis cały dzień płacz wzdęcia gazy problem z kupa. Zatem znów dieta. Zobaczymy co będzie jutro. -
AgaSad wrote:Laura u nas też działa zagadywanie i wymyślanie głupot po odłożeniu ale jak jest już znudzony leżeniem, bujaczkiem, matą itp to koniec, nic nie działa.. zazwyczaj wtedy jest śpiący no i niestety noszenie do uśpienia, nie wiem jak się z tego uwolnić, nic mądrego nie wymyśliłam:)
Mamasia super fotki:)
Magda Maja jak zwykle czaderska:)
Aga ja usypiam mala bujajac w bujaczku plus na tablecie wlaczam suszarke.
Dziala, dzieki temu nie musze jej nosic.0na88 lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny ale jestem zesrana-kapalam się i widzę że na brzuchu z dnia na dzień wyskoczylo mi z 6 czarnych kropek Ala małych pieprzykow.Oczywiście mowie że to rak i boję się cholernie.Co to może być??wczoraj tego nie miałam!
-
Kurde, Lys, to mała w ciągu 1,5 miesiąca miała kilka zmian w karmieniu. Może jak po pepti było ok, a potem znów gazy itp., to coś w twoim mleku na nią tak po prostu podziałało (bo kp też w tym czasie?) i może trochę za szybko lekarz zdecydował o zmianie. Sama nie wiem, może warto przemęczyć się na jednym mleku, a jak po 3-4 tygodniach się nie unormuje to szukać czegoś. Generalnie jeśli mała ma wrażliwy układ pokarmowy to do takich zmian tez musi mieć czas przywyknąć. Tak sobie to tłumaczę, bo sytuacja na pewno jest nietypowa i pewnie niektórzy lekarze, do których się zwracasz po prostu pojęcia nie mają co ci doradzić. Mam nadzieję, ze już niedługo będzie jednak lepiej. Spokojnej nocy.
-
Dziewczyny, a czy jesli w tym panelu pediatrycznym wyjdzie, ze Julka nie ma alergi na mleko i jaja to moge wtedy smialo ciepnac diete???
W ogole odkad odstawilismy espumisan i delicol bardzo nad ranem od 3-7 sie rzuca i mecza ja gazy. Espumisan zaczelam jej podawac nadal, ale poprawy nie ma i zastanawiam sie czy delicol tez wlaczyc? -
Amberla wrote:Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?
Amberla, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Niecierpliwa najlepiej będzie przed podjęciem jakiś decyzji skonsultować wynik z alergologiem. Niestety to, że w panelu nie wyjdzie alergia nie oznacza, że jej nie ma.
Tez mi sie tak wydaje, sa tez alergie ukryte.
Czy wasze dzieci tez sie tak kreca na macie? Potrafi przekrecic sie o 180'c. W lozeczku tez cos podobnego zrobil (jest plasko, nie ma klina).
U mojego meza nie daja nic na Mikolaja ani na Swieta. Generalnie zwiazek zawodowy jest zawladniety przez emerytow i zarzadzili, ze kasa jest tylko na wakacje pod grusza. Oczywiscie tylko emeryci dostaja sensowne pieniadze, bo maja emerytury nizsze niz srednie pensje na Uniwerku. Moj maz w tym roku dostal zabojcze 150zl i to w dwoch ratach.
U mnie na Mikolaja daja karte przedplacona w Bzwbk i mozna zrobic nia zakupy gdzie sie chce, a na Swieta przelew na konto.
Wczoraj pierwszy raz od narodzin Tomka maz mnie wkurzyl. Strasznie mi przykro.
Na 9:40 idziemy z Tomkiem do neurologa, tak profilaktycznie skoro mam w pakiecie luxmedzie. Pewnie jak kazde dziecko bedzie mial zalecone jakies cwiczenia, chociaz moim zdaniem super sie rozwija.
Lys - jak bedziesz miala ochote na spacer, albo wpasc do mnie z Lily na herbate to zapraszam. Chociaz troche moze uda mi sie odetwac Cie tego wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 07:53
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.