SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata jesteś pewna, że konieczny jest psycholog? Dzieci są różne, tak jak i dorośli. Jeden flegmatyk, drugi choleryk. Jeden wysiedzi w kinie a inny nie. Moja też jest nerwowa - łatwo się złości jak jej się nudzi, chce coś innego lub jej się nie podoba. Już ją widzę w tym kinie
dla niej musi się dużo dziać, szybko się nudzi. Po prostu mamy temperamentne dzieci
niecierpliwa, Amberla, Paula_071, Agaata, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
Paula, myślę, ze nie każde dziecko ma zalecane jakieś ćwiczenia
Jak wszystko jest w porządku to zalecają normalne zabawy z dzieckiem, leżenie na brzuszku itp. ewentualnie może Ci podpowiedzieć jak się z małym bawić, żeby wspomagać rozwój i go stymulować.apaczka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Amberla, ja kiedyś z synem nawet na pogotowie pojechałam, miał około 2 latek i rano nie mógł stanąć na nóżki. Zaczął raczkować, bo mówił, że go boli. Okazało się, że to bóle wzrostowe i one mogą być bardzo nieprzyjemne. Niektóre dzieci właśnie wybudzają się z bólu. Jeśli jesteś niespokojna, to możesz skonsultować to z pediatrą, ale obstawiałabym właśnie wzrost kości.
ale wolałam zapytać czy tak miałyście
My odstawilismy witaminy od 3 tyg, bierze antybiotyk, a poza tym dawno nie urosła. Nabrała masy ( co prawda przez leczenie schudła 0,5 kg), a masa Zawsze jest przed skokiem wzrostu u niej:) w każdym razie uspokoilas mnie Pulpecja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:09
Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość
-
Cześć mamusie
Wizyta kumpeli bardzo udana
U T w firmie daja 100 zl na swieta u mnie karte platnicza sodexo i nawet ladne kwoty ciekawe ile będzie w tym roku
Nocka ok
Tak sobie mysle Lys o was i musze odkopac pewien artykul i go wkleic tutaj moze naprowadzi Ciebie na jakis trop
Weridiana, lys lubią tę wiadomość
-
O kurcze, to u P faktycznie szaleją i dużo dają. Bo oprócz tych paczek normalne bony sodexo tez. I to teraz chyba trochę dostaniemy bo jest nas 4 wiec mniejszy dochód na osobę a ja nie pracuje już. Do tego wczasy pod Grusza tez są. Oj tez sobie musze taka prace znaleźć po Macierzyńskim
-
O kurcze, to u P faktycznie szaleją i dużo dają. Bo oprócz tych paczek normalne bony sodexo tez. I to teraz chyba trochę dostaniemy bo jest nas 4 wiec mniejszy dochód na osobę a ja nie pracuje już. Do tego wczasy pod Grusza tez są. Oj tez sobie musze taka prace znaleźć po Macierzyńskim
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Amberla wrote:O kurcze, to u P faktycznie szaleją i dużo dają. Bo oprócz tych paczek normalne bony sodexo tez. I to teraz chyba trochę dostaniemy bo jest nas 4 wiec mniejszy dochód na osobę a ja nie pracuje już. Do tego wczasy pod Grusza tez są. Oj tez sobie musze taka prace znaleźć po Macierzyńskim
To u nas tez oprocz paczki dla dziecka jest placone "karpiowe" ok 500zl i zazwyczaj w tym'okresie tez jest premia, ale jest to premia uznaniowa i jej wysokosc zalezy od kierownika, ale zazwyczaj ok 700-1000zl, wczasy pod grusza ok 450 zl, ale wyplata cinka -
lys a może spróbuj mleko neocate? to jest dla alergików.Nie wiem czy mam jeszcze puszkę ale jak będę w domu to zobaczę tylko że to mleko jest na recepte i musisz mieć zaświadczenie od alergologa na to mleko ale mojemu małemu ani bebilon pepti ani nutramigen nie pomógł a to było strzałem w 10;)
Przykro mi że macie takie problemy.
Nasz Oli ma AZS;(do tego alergie na mleko krowie.Myślałam o mm ale moja lekarka uparła się na kp że nie chce mi przepisać mm;(i czeka nas zmiana pediatry;/
wczoraj mieliśmy 2 szczepienie i waży 6800;)mały pulpecik;)niecierpliwa, Weridiana, lys, Zetka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Apaczka daj znac czego sie dowiedzialas u alergologa
Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny jeśli robicie testy polecam te na skórze nie z krwi.Mój synek miał takie i takie z krwi wyszło ze wogóle nie jest uczulony natomiast te co miał na pleckach to wyszło że jest uczulony na bebilon i mleko krowie. Z kupki wyszło ze ma nietolerancje laktozy. A waga leciała w dół więc uważajcie...
-
Wiecie co, właśnie sprawdziłam cenę prezentów, które wypisała starsza córeczka w liście do Mikołaja. Lalka za 250 zł. Może już pora, żeby jej uświadomić, ze to jednak z mojej kasy te prezenty, a nie czary mary od Mikołaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:28
0na88, apaczka, Paula_071, magda sz, zabka11, 5ylwia, Zetka, mamasia lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:Hej, dziewczyny kp, czy Wasze dzieci też jedzą co 2 godziny w nocy?
Chyba dziś idę po bebilon... na noc będzie mm, w dzień kp. Czy któraś tak robi?chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Pola do niedawna szla spac o 22-23, o 5 cyc i pobudka o 7. Od 4 dni doszedl cyc o 3..czyzby takim zarloczkiem sie zrobila czy mam lury e cycach a nie mleko? Bo i tak juz dokarmiam bo mi powoli zanika pokarm..
niecierpliwa, Kkarolinaaaa, Neyla lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:U nas dzisiaj było karmienie co 2 - 3h. Do tego po każdym karmieniu płacz i problemy z zaśnięciem. Jasne, że możesz tak zrobić ale musisz mieć świadomość, że to poważnie zaburzy laktację. No i możesz się spodziewać szybciej @