X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jesteś pewna, że konieczny jest psycholog? Dzieci są różne, tak jak i dorośli. Jeden flegmatyk, drugi choleryk. Jeden wysiedzi w kinie a inny nie. Moja też jest nerwowa - łatwo się złości jak jej się nudzi, chce coś innego lub jej się nie podoba. Już ją widzę w tym kinie ;-) dla niej musi się dużo dziać, szybko się nudzi. Po prostu mamy temperamentne dzieci ;-)

niecierpliwa, Amberla, Paula_071, Agaata, zabka11, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, myślę, ze nie każde dziecko ma zalecane jakieś ćwiczenia :-)
    Jak wszystko jest w porządku to zalecają normalne zabawy z dzieckiem, leżenie na brzuszku itp. ewentualnie może Ci podpowiedzieć jak się z małym bawić, żeby wspomagać rozwój i go stymulować.

apaczka, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Amberla, ja kiedyś z synem nawet na pogotowie pojechałam, miał około 2 latek i rano nie mógł stanąć na nóżki. Zaczął raczkować, bo mówił, że go boli. Okazało się, że to bóle wzrostowe i one mogą być bardzo nieprzyjemne. Niektóre dzieci właśnie wybudzają się z bólu. Jeśli jesteś niespokojna, to możesz skonsultować to z pediatrą, ale obstawiałabym właśnie wzrost kości.
    Tez to właśnie obstawiam :) ale wolałam zapytać czy tak miałyście :) My odstawilismy witaminy od 3 tyg, bierze antybiotyk, a poza tym dawno nie urosła. Nabrała masy ( co prawda przez leczenie schudła 0,5 kg), a masa Zawsze jest przed skokiem wzrostu u niej:) w każdym razie uspokoilas mnie Pulpecja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:09

Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    Wizyta kumpeli bardzo udana :-)
    U T w firmie daja 100 zl na swieta u mnie karte platnicza sodexo i nawet ladne kwoty ciekawe ile będzie w tym roku
    Nocka ok
    Tak sobie mysle Lys o was i musze odkopac pewien artykul i go wkleic tutaj moze naprowadzi Ciebie na jakis trop

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. Dodam że ze 2-3 msc temu miała badania dokładne krwi na bilans dwulatka i wyszły przepiękne wiec raczej na 100% te bóle a nic poważnego :)

Paula_071, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka daj znac czego sie dowiedzialas u alergologa

apaczka lubi tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to u P faktycznie szaleją i dużo dają. Bo oprócz tych paczek normalne bony sodexo tez. I to teraz chyba trochę dostaniemy bo jest nas 4 wiec mniejszy dochód na osobę a ja nie pracuje już. Do tego wczasy pod Grusza tez są. Oj tez sobie musze taka prace znaleźć po Macierzyńskim :)

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to u P faktycznie szaleją i dużo dają. Bo oprócz tych paczek normalne bony sodexo tez. I to teraz chyba trochę dostaniemy bo jest nas 4 wiec mniejszy dochód na osobę a ja nie pracuje już. Do tego wczasy pod Grusza tez są. Oj tez sobie musze taka prace znaleźć po Macierzyńskim :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Aaa.. Dodam że ze 2-3 msc temu miała badania dokładne krwi na bilans dwulatka i wyszły przepiękne wiec raczej na 100% te bóle a nic poważnego :)
    No, to tym bardziej byłabym spokojna.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:

To u nas tez oprocz paczki dla dziecka jest placone "karpiowe" ok 500zl i zazwyczaj w tym'okresie tez jest premia, ale jest to premia uznaniowa i jej wysokosc zalezy od kierownika, ale zazwyczaj ok 700-1000zl, wczasy pod grusza ok 450 zl, ale wyplata cinka :P

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys a może spróbuj mleko neocate? to jest dla alergików.Nie wiem czy mam jeszcze puszkę ale jak będę w domu to zobaczę tylko że to mleko jest na recepte i musisz mieć zaświadczenie od alergologa na to mleko ale mojemu małemu ani bebilon pepti ani nutramigen nie pomógł a to było strzałem w 10;)
    Przykro mi że macie takie problemy.

Nasz Oli ma AZS;(do tego alergie na mleko krowie.Myślałam o mm ale moja lekarka uparła się na kp że nie chce mi przepisać mm;(i czeka nas zmiana pediatry;/
    wczoraj mieliśmy 2 szczepienie i waży 6800;)mały pulpecik;)

niecierpliwa, Weridiana, lys, Zetka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje takich boli, bo naczytalam sie glupot o nich. Ale jak wyniki były super to nie masz czy się martwić. slyszalalm właśnie, że te wzrostowe potrafią być dokuczliwe

v40cu9h.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka daj znac czego sie dowiedzialas u alergologa
    Jasne. Idziemy na 17.30. Mam jakieś duże oczekiwania co do tej wizyty. Jakbym się spodziewała, że p dr wyciągnie różdżkę, odczaruje mi dziecko i już nie będzie żadnych problemów ;)

Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny kp, czy Wasze dzieci też jedzą co 2 godziny w nocy?
    Chyba dziś idę po bebilon... na noc będzie mm, w dzień kp. Czy któraś tak robi?

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeśli robicie testy polecam te na skórze nie z krwi.Mój synek miał takie i takie z krwi wyszło ze wogóle nie jest uczulony natomiast te co miał na pleckach to wyszło że jest uczulony na bebilon i mleko krowie. Z kupki wyszło ze ma nietolerancje laktozy. A waga leciała w dół więc uważajcie...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, właśnie sprawdziłam cenę prezentów, które wypisała starsza córeczka w liście do Mikołaja. Lalka za 250 zł. Może już pora, żeby jej uświadomić, ze to jednak z mojej kasy te prezenty, a nie czary mary od Mikołaja :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 08:28

0na88, apaczka, Paula_071, magda sz, zabka11, 5ylwia, Zetka, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola do niedawna szla spac o 22-23, o 5 cyc i pobudka o 7. Od 4 dni doszedl cyc o 3..czyzby takim zarloczkiem sie zrobila czy mam lury e cycach a nie mleko? Bo i tak juz dokarmiam bo mi powoli zanika pokarm..

chcebycmama lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Hej, dziewczyny kp, czy Wasze dzieci też jedzą co 2 godziny w nocy?
    Chyba dziś idę po bebilon... na noc będzie mm, w dzień kp. Czy któraś tak robi?
    U nas dzisiaj było karmienie co 2 - 3h. Do tego po każdym karmieniu płacz i problemy z zaśnięciem. Jasne, że możesz tak zrobić ale musisz mieć świadomość, że to poważnie zaburzy laktację. No i możesz się spodziewać szybciej @ :)

chcebycmama, Neyla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pola do niedawna szla spac o 22-23, o 5 cyc i pobudka o 7. Od 4 dni doszedl cyc o 3..czyzby takim zarloczkiem sie zrobila czy mam lury e cycach a nie mleko? Bo i tak juz dokarmiam bo mi powoli zanika pokarm..
    Ja gdzieś czytałam, ze około 3- 4 miesięcy zwiększa się zapotrzebowanie dzieci na pokarm i wtedy zdarza się, ze dzieci się częściej wybudzają.

niecierpliwa, Kkarolinaaaa, Neyla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    U nas dzisiaj było karmienie co 2 - 3h. Do tego po każdym karmieniu płacz i problemy z zaśnięciem. Jasne, że możesz tak zrobić ale musisz mieć świadomość, że to poważnie zaburzy laktację. No i możesz się spodziewać szybciej @ :)
    apaczka, miesiączka nie jest zależna od laktacji.

201508091565.png
‹‹ 2522 2523 2524 2525 2526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ