X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, to prawda, jak zaczęłam narzekać to mąż mnie Ojeb** ZE są firmy gdzie nic nie dają i że to miły gest... :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa juz SIERPNIOWKI 2016!!! ;) :) :) Ale czad :) tzn. ze okolo rok temu wszystko sie zaczelo... <3

niecierpliwa, 0na88, lys, Neyla, aaaaga, małaMyszka, Laura, ainer85, Weridiana, jesslin87, mamasia, zabka11, Paula_071, Zetka, magda sz lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az mi sie lezka w oku zakrecila widzac nowe sierpniowki :)

my w pracy mamy mikolaja firmowego - i na prezent dla dziecka 150 zl do wybrania zabawka z okreslonej strony(ewentualnie wymiana na bon do smyka lub h&m) , dodatkowo z pracy dostalam dyplom gratulacyjny za urodzenia dziecka + bon do smyka na 150 zl wiec na prawde milo mnie zaskoczyli.

Amberla, niecierpliwa, Neyla, małaMyszka, Weridiana, jesslin87, mamasia, zabka11, Maniuś, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ryczy cały dzień dosłownie cały. Brzuszek bardzo wzdety pełen gazów. To chyba ten wczorajszy nabiał.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a Ty jeszcze mialas ciezka noc , cholera - strasznie wspolczuje.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Lys a Ty jeszcze mialas ciezka noc , cholera - strasznie wspolczuje.

tak, kiepsko się dzis czuje
    ale przynajmniej wiem, ze musze kontynuować diete bezmleczna

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys umowilas to usg brzuszka?

• lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys umowilas to usg brzuszka?

nie, stwierdziłam ze poczekam az debridat zacznie działać, tak jakby liczyłam na to ze bedzie duza poprawa

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nie, stwierdziłam ze poczekam az debridat zacznie działać, tak jakby liczyłam na to ze bedzie duza poprawa

Moim zdaniem nie ma na co czekac, warto to sprawdzic, bo kurcze niedlugo 4 miesiace stukna, a Lily brzuszek meczy tak samo, jak wczesniej. A jak laktacja?

Weridiana lubi tę wiadomość

• Neyla Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam odstawić cukier... upiekłam sobie ciasto mleczna kanapka... dobrze, ze mi nie smakuje :P to może sama całej blachy nie zeżrę...

Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moim zdaniem nie ma na co czekac, warto to sprawdzic, bo kurcze niedlugo 4 miesiace stukna, a Lily brzuszek meczy tak samo, jak wczesniej. A jak laktacja?

Wiem, jestem załamana. Nie mam siły chodzić po lekarzach, bo i tak czuję że jestem zlewana ciepłym moczem.
    Laktacja beznadziejnie, wczoraj musiałam dać 2 razy butelkę z nutramigenem. Dziś też musiałam dać butelkę. Wypiła wszystko po czym połowę ulała. Do tego nie mogła zrobić kupy, więc dałam jej pół czopka glicerynowego, po jakiejś godzinie zrobiła kupę, ale nadal płakała.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z doskoku.Byliśmy dziś na usg jaderek prywatnie-jest jeden wodniak ,drugi się wchlonal więc wysokie pieluchowanie daje efekty.Kolejne usg za 3msce i tak co kwartal i zobaczymy jak będzie miał rok czy się wchlonie czy zabieg ale kazał się Nie martwić.Stwierdziłam że skoro to chirurg i płace za to zapytałam o te bioderka bo od wczoraj o tym myślę.Dr zbadał Leona stwierdził że zdrowy chłopak i po prostu jeszcze jąder kostnienia dr wczoraj nie widział ale Leon ma Jeszcze czas.Dodatkowo pokazałam mu znamię na brzuchu Leona i też stwierdził że ok tyle że mamy robić foto i patrzeć czy się nie zmienia.Swoją drogą pamiętacie jak w ciąży oparzylam się w brzuch???Leon dokładnie w tym miejscu ma ciemną plamę.Wierzycie w takie coś???
    Tak więc jestem zadowolona z wizyty choć lżejsza o 150zl ale matki ciekawość zaspokojona.
    No i popakowana jutro z rana żegnam Wrocław-jupppiii:)))

lys, 0na88, niecierpliwa, jesslin87, zabka11, Maniuś, Paula_071, Martucha86, Weridiana, Zetka, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, tak krzesełko będzie w pozycji półleżacej, nie posadziłabym go na prosto:)

Mnie tak bolą jelita z emasakra, wzdeta jestem jak w 6 miesiacu, chyba czas przejsc na lzejsze jedzenie..

Lys przytulam, żeby chociaz dłuzsze spanie w nocy było

lys, jesslin87, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, tak myślę o Twojej sytuacji i powiem Ci szczerze, że chwilami nie wyobrażam sobie, jak Ty sobie dajesz radę. Pomyślałam dzisiaj, że może np. spróbowałabyś umówić do domu psychologa dziecięcego, takiego który zajmuje się takimi malutkimi dziećmi. Nie zrozum mnie źle, ale może Lily potrzebuje jakiegoś szczególnego rodzaju opieki, którego Ty nie umiesz odczytać. Moja sąsiadka kiedyś miała proble, bo jej 2 miesięczne dziecko nie chciało spać i wiem, że ktoś taki do niej przyjeżdżał i dostała sporą pomoc. Pani pokazała jej jak lulać dziecko, akurat ona miała zaleconą metodę Karpa, ale to był mniejszy chłopiec od Twojej Lily. Może coś takiego by pomogło, może ktoś miałby pomysł jak Lily troszkę uspokajać/wyciszac? Bo przecież Ty musisz kiedyś odpoczywać.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja tez nie mogę sobie tego wyobrazic, i kiedy mały mi sie drze to naprawdę myśle o Tobie jak Ty to wytrzymujesz..

Co do spania, dziś spotkałam koleżankę, która ma 16-miesieczna córkę, mówiła ze od 7 tyg nie spi w nocy bo córka nie spi, nie potrzebuje tez spac w dzien (jedna drzemka półtorej godziny), była u lekarzy, baa nawet połozyła sie na na oddział, rózne badania, odrobaczanie i nic i wiecie co lekarz powiedział ? Że to lęki nocne i dziecku może sie to utrzymywac nawet do 3-ciego roku życia

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak sobie pomyślę o Lily to naprawdę płakać mi się chce ;( Tak strasznie mi jej żal ;( Jak mnie coś boli to nie jest to przyjemne, a co ma powiedzieć takie malutkie dziecko, no po prostu nie mogę nawet o tym myśleć, bo już mam oczy mokre ;( Przytulam Ciebie i Lily bardzo mocno, chciałabym wam pomóc i mam nadzieję, że wkrótce znajdzie się ktoś taki, kto wam pomoże, albo że samo przejdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 22:18

lys lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem zesrana-kapalam się i widzę że na brzuchu z dnia na dzień wyskoczylo mi z 6 czarnych kropek Ala małych pieprzykow.Oczywiście mowie że to rak i boję się cholernie.Co to może być??wczoraj tego nie miałam!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Muszę się Wam pochwalić, że znalazłam sukienki na chrzciny!! miesiąc poszukiwań i w końcu mam! dupy nie urywają i drogie jak byk, ale ważne że są takie same :D Jeszcze tylko jakieś sweterki, albo bolerka.... ehhh wyzwanie

Mój P. pojechał dzisiaj do wawy z Blana na Disney on ice, a ja zamiast odpocząć i relaksować się ciszą w domu, to kręcę się po domu bez celu. Tyle dobrego, że ruszyłam dupsko i zaliczyłam skalpel i pierwszy raz kąpałam Wiki :P. hehe zaraz będzie miała 4 miesiące, a ja ją pierwszy raz kąpałam. Żeby nie bylo, że dziecko od urodzenia nie było myte to wyjaśniam że mój P. ja kąpie :P
    Czy jestem zla matka jak założyłam dziecku dwa lewe buty? ( ma dwie pary takich samych )
    Ale mi się spać chce:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:30

Katarka, Laura, lys, Agaata, jesslin87, Pulpecja, mamasia, zabka11, niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, Martucha86, Weridiana, małaMyszka, magda sz, Aga89, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer haha będzie tesciowej szumił za uszami haha:D

lys, jesslin87, ainer85, zabka11, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak ze nie mam wyboru wiec musze to znosić. To też jest kwestia przyzwyczajenia bo u nas jest źle prawie od samego początku. Najpierw myślałam że noworodek no to normalne że jest ciężko. Potem myślałam kolki trzeba to przetrwać. Ale im dłużej Was czytałam tym bardziej dochodziłam do wniosku ze coś tu nie gra. U Was super bądź przejściowe kłopoty u mnie dramat. Jak usłyszałam ze alergia na bmk to odetchnelam. Po zmianie mm na pepti i wprowadzeniu diety nastąpiła duża poprawa. Nawet mała spała po 4h w nocy ciągiem a raz czy dwa to ponad 5h. A potem znów się pogorszyło spanie masakra ciągły płacz. Ewidentnie układ pokarmowy. Jak nie ma gazów wzdec i problemów z kupa to nie płacze.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2520 2521 2522 2523 2524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ