SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
psioszka11 wrote:Dziewczyny ale jestem zesrana-kapalam się i widzę że na brzuchu z dnia na dzień wyskoczylo mi z 6 czarnych kropek Ala małych pieprzykow.Oczywiście mowie że to rak i boję się cholernie.Co to może być??wczoraj tego nie miałam!
najprawdopodobniej to zmiany hormonalne ale idz do dermatologa dla swietego spokoju,
ja tez tak mialam -
niecierpliwa wrote:W ogole odkad odstawilismy espumisan i delicol bardzo nad ranem od 3-7 sie rzuca i mecza ja gazy. Espumisan zaczelam jej podawac nadal, ale poprawy nie ma i zastanawiam sie czy delicol tez wlaczyc?
Moja wczoraj miala takie gazy ze szok...do tego to rzucanie sie przy butli, wiec od wczoraj wieczorem znow podaje sabsimplex...i o dziwo dzis narazie zjadla ladnie, bez rzucania sie przy butli, malo tego : zjadla 150 i jeszcze chciala wiec dorobilam jeszcze 50ml.
Obstawiam ze to rzucanie sie orzy butli to albo zeby, albo gazy albo zbyt czeste jedzenie??? (dzis zjadla o 5 i po 9 po 180 i 200ml, czyli po 4godz przerwy.w ciagu dnia zawsze jej dawalam butle co 3 godz 150ml, wiec moze woli zjesc wiecej a rzadziej?) -
K.... dziewczyny, zapomniałam, ze dzisiaj mają dostarczyć nową pralkę i zabrać starą. Właśnie walczyłam z żabkami żeby te węże odłączyć, a mamy pralkę wstawioną w taką wnękę więc najpierw musiałam ją wysunąć. Nosz k... skleroza nie boli, ale się upociłam jak diabli.
-
Pulpecja wrote:Wiecie co, właśnie sprawdziłam cenę prezentów, które wypisała starsza córeczka w liście do Mikołaja. Lalka za 250 zł. Może już pora, żeby jej uświadomić, ze to jednak z mojej kasy te prezenty, a nie czary mary od Mikołaja
Narazie to lyknelachoc juz w klasie u niej niektorzy gadaja ze mikolaja nie ma i ze to rodzice podkladaja prezenty, ale moja jula jeszcze sie nie daje i wierzy
Pulpecja, 0na88, Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
No właśnie nasza też wierzy
nawet za młodszą siostrę list napisała, żeby Mikołaj jej nie pominął
też nie zawsze dostaje to, o czym napisze, chociaż zazwyczaj staramy się. No ale w tym roku oprócz śpiewającej Elsy chce również otrzymać moc lodu więc może być ciężko...
zabka11, Weridiana, Amberla, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Miesiaczka na tapecie - mnie wlasnie dzis nawiedzila. Karmie wylacznie piersia, bo mlody butelki zupelnie nie toleruje, wiec nawet nie zdarza mi sie podawac odciagnietego.
Psioszka spokojnie nie swiruj, nie sadze, zeby byly to zmiany rakowe. Ja po porodzie tez bylam u dermatologa-onkologa posprawdzac moje zmiany. Mialam szukac takiego specjalisty, a z nieba spadla mi bezplatna konsultacja. Ja to cala w pieprzykach jestem, mama kilka brodawczakow,do tego tu i owdzie zaczely mi sie pojawiac takie zmiany jakby podbiegniete krwia oraz takie dziwne wypukle, ktore na domiar wszystkiego sie czasami luszcza ale zmiana nie znika. Poszlam poogladal te zmiany pod dermoskopem i tylko mnie uspokoil. Okazalo sie, ze te moje pieprzyki, to po prostu "piegi", czerwone zmiany to cos nieszkodliwego, ale bedzie z czasem pojawiac sie tego wiecej, a te ostatnie to jakies wlokniaki. Nic niepokojacego. Kochana nie zastanawiaj sie, idz niech Cie poogladaja i uspokoja Twoje obawy.Maniuś, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość
-
zabka11 wrote:Moja wczoraj miala takie gazy ze szok...do tego to rzucanie sie przy butli, wiec od wczoraj wieczorem znow podaje sabsimplex...i o dziwo dzis narazie zjadla ladnie, bez rzucania sie przy butli, malo tego : zjadla 150 i jeszcze chciala wiec dorobilam jeszcze 50ml.
Obstawiam ze to rzucanie sie orzy butli to albo zeby, albo gazy albo zbyt czeste jedzenie??? (dzis zjadla o 5 i po 9 po 180 i 200ml, czyli po 4godz przerwy.w ciagu dnia zawsze jej dawalam butle co 3 godz 150ml, wiec moze woli zjesc wiecej a rzadziej?)
ooo głodomor, to ja mojemu udzielam po 180 a widze ze wypił by wiecejzabka11 lubi tę wiadomość
-
Ja na mikolaka zawsze robie drobne upominki, avpod choinke cos wiekszego.
Dla klary na mikolaja zamowilam metkowca, dla julii ( w liscie pisala o dodadtku do Sims4- 120 zlwiec poomysle o tym pod choinke) kupilam w rossmanie zestaw mini pedzelkow do makijazu z futeralem biaslym w kolorowe kotki i cos jeszcze jej dokupie. Mysle o opasce na oczy do spania
ma jedna ale taka zwykla bawelniana, a teraz bym jej kupila taka pojechana, z futerkiem
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
aa własnie przyszły spodenki dla małego ktore zamawiałam, superowe, wygladaja jak jeansy a sa mieciutkie, guma bezuciskowa fajnie sie beda nosic:)
My na swieta wlasnie planujemy ubrac te spodnie plus mam kaftanik biały z narysowanymi szelkami i mucha:)
Zamawiam tez body z h&m granatowe z czerwoną muszą i do tego chciałam kupić czerowne spodnie:)
Chciałam jeszcze body takie typowo swiateczne ale narazie nie widzialam, moze w pepco bedzie jakiś rzut:)zabka11 lubi tę wiadomość
-
W cocodrilo rabat 30% na bielizne dla dzieciaków, poolecam te body bielizniane
https://pl.coccodrillo.eu/p/bez_rekawow,body,p-76885,v-130395 super sie nosza:)
wogóle jakośc materiaów jest najlepsza jaką kiedykolwiek sie spotkałam:)Paula_071, zabka11, Neyla lubią tę wiadomość
-
Karolinaaa Ty wiarzesz zmiane czestotliwosci kup z wprowadzeniem mm, a moze to po prostu zbieg okolicznosci. Moj robil codziennie 2-3 kupy, az nagle 3 dni kupy brak. Brzuszek miekki, dziecko spokojne. Od razu sobie pomuslalam "jak sie zesra, to kolnierzykiem wyjdzie", a tam malenka rzadka kupa. Teraz znowu byla przerwa 5 dni i dzisiaj rano w koncu kupa, tym razem konsystencji pasty.
Wvogole ciekawe to, ze nic nie zmienialam, a tu taka zmiana. -
niecierpliwa wrote:Alez Wam zazdroszcze takiego apetytu u dzieciaczkow
Zabka i Migotka z tego co pamietam obie karmicie bebikn, a czytalam wiele opini, ze wlasnie slabo zaspokaja apetyt malucha
Z tym sie nie bardzo zgodzę bo siostry córa je zdecydowanie mniej a też bebiko, ona wogóle jesc nie potrzebuje, spać tez nie, fotosynteza? hehe
Noi ja jak podam o 20.30 180 ml to wystarcza mu do 9 rano, wiec nie myśle zeby sie nie najadł, nawet jak sie obudzi to sie nie drze o jedzenie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 11:07
zabka11 lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:tylko dlaczego akurat na mnie musiało trafić? Ja bym była chętna na te 14 miesięcy
ja juz mialam 2 piekne @ po porodzie
a malo tego za ok 2 tygodnie spodziewam sie nastepnej...dzis napierniczaja mnie jajniczki i zaobserwowalam piekny sluz plodny
30.11.2014 splodzilismy Junkora tak ze nic nie stoi na przdszkodzie zeby zostac sierpniowka 2016ale jeszcze troszke poczekam
Dodam ze moje dziecko nie sprobowalo nawet mm...tak ze jedne maja to szczescie i @ ich nie opuszczaa inne maja troche spokoju
A i tak w ogole to dzien dobry moje kochaneniecierpliwa, Pulpecja, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, zabka11, Amberla, Martucha86, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Maniuś wrote:Pulpecja nie jestes sama
ja juz mialam 2 piekne @ po porodzie
a malo tego za ok 2 tygodnie spodziewam sie nastepnej...dzis napierniczaja mnie jajniczki i zaobserwowalam piekny sluz plodny
30.11.2014 splodzilismy Junkora tak ze nic nie stoi na przdszkodzie zeby zostac sierpniowka 2016ale jeszcze troszke poczekam
Dodam ze moje dziecko nie sprobowalo nawet mm...tak ze jedne maja to szczescie i @ ich nie opuszczaa inne maja troche spokoju
A i tak w ogole to dzien dobry moje kochane30 listopada miałam owulację
ale ja już limit dzieci wykorzystałam
niecierpliwa, Maniuś, Paula_071, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość