X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula jak było u neurologa?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabawka pomaranczowa gra, u Ciebie nie?

podono jakas wadliwa seria przyszla i mialam reklamowac - do tej pory sie zabieram za to .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc jestem po wizycie u neurologa. Opóźnienie było ponad godzinę! Uważam, że to skandal, bo ludzie płacą za tę wizytę ciężkie pieniądze. Ale do rzeczy.
    Mały nie ma żadnej asymetrii, ale ma za mocne miejsce karku, w związku z czym ma słabsze mięśnie brzucha. To nie dobrze, że się przewraca - powinien najszybciej robić to pod koniec 4 msc, czyli za miesiąc więc mam pilnować by tego nie robił. Za bardzo zadziera głowę - nawet nie widziałam, że to coś złego, a okazuje się, że leżąc na brzuchu powinien tylko troszkę nad ziemią podnosić, tak by szyja była przedłużeniem kręgosłupa. I jak leży na brzuchu, to ma pilnować, żeby głowa była nisko a dłonie rozluźnione. W ogóle należy często dziecku prostować paluszki, by nie trzymał zaciśniętej piąstki. Będzie dla mnie to trudne, bo Tomek chwyta moje włosy, pieluchę - dosłownie wszystko co stanie na jego drodze.
    To zadzieranie głowy to pewnie dlatego, że noszę go klatka do klatki, a nie plecy do klatki - mam jak najczęściej tak trzymać.
    I jeszcze zwróciła uwagę, że czasami wystawia język - nic niepokojącego, ale jak będzie miał Tomek robioną morfologię "kiedyśtam" to żeby zbadać też tsh, bo często jest to właśnie objawem - tylko nie pamiętam czy niedoczynności czy nadczynności tarczycy.

lys, 0na88, apaczka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, sorki, ale myślę, ze to trochę takie doszukiwanie się problemów na silę. Moja też podnosi głowę i przecież trudno dziecku dociskać ją do podłoża. Chciałabym bardzo żeby mi to taki pan neurolog zademonstrował, hehe. To takie trochę robienie wszystkiego, żeby dziecko rozwijało się jak w książce piszą ;-)

Paula_071, 0na88, apaczka, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cudownie. .. u mnie od rana nie ma wody. Szyja mnie boli od karmienia na leżąco i chciałam wziąć gorący prysznic ale chyba sobie poczekam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Prawie 12h bez jedzenia??? O kurde troche dluga przerwa nawet jak na doroslego, a co dopiero na dzieciaczka
    Moja je o 19 i potem 4-5 rano.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak cudownie. .. u mnie od rana nie ma wody. Szyja mnie boli od karmienia na leżąco i chciałam wziąć gorący prysznic ale chyba sobie poczekam.

i tu jest przewaga KP nad MM - ja bez pradu i wody to jestem w czarnej D.... :)

lys, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, sorki, ale myślę, ze to trochę takie doszukiwanie się problemów na silę. Moja też podnosi głowę i przecież trudno dziecku dociskać ją do podłoża. Chciałabym bardzo żeby mi to taki pan neurolog zademonstrował, hehe. To takie trochę robienie wszystkiego, żeby dziecko rozwijało się jak w książce piszą ;-)

Dokładnie. Chciałam teraz to spróbować zrobić Tomkowi, by trzymał głowę nisko, ale nie ma opcji! Prędzej kark mu skręcę.

Pulpecja, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, Ona88, Wasze dzieciaki to podobna kategoria wagowa do mojego Huberta. Czy macie wrażenie, że są jakby chude? Fałdek bardzo mało, brzuszek chudziutki, żeberka trochę wystają, buzia malutka i szczupła... Czy to tylko mój tak ma?
    U nas tez tak jest. Moja wazy 5550g. 30 g w trzy dni...no szał ;) Mam nadzieję, że nam dzisiaj ta alergolog cos powie, oświeci swoją mądrością bo mi już brak pomysłów...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    nastawiłam na zupe ale mój gledziołek domaga sie usypiania dlatego wyladował u mnie na rekach, Wasze dzieci tez tak usypiaja ze lubia miec głowe opatulona poduszka?
    Moja przytula kocyk minky do buzki, w szczegolnosci metki;)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?

Tak, mój synek od kilku lat czasami się budzi ze go bolą. Dajemy wtedy nurofen i głaszczemy nozke. Rosną i bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 14:22

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Miśka zaczęła się przekręcać na brzuch dzień przed ukończeniem trzech miesięcy. Była oczywiście zachwycona nową umiejętnością i na plecach leżała pięć sekund po czym się od razu przekręcała. A od jakichś dwóch dni chyba przestalo to na niej robic wrażenie, bo całkiem chętnie leży sobie na pleckach i ćwiczy podnoszenie nóżek. Przyszła więc pora na robienie rzeźby brzucha :-) Obraca się dopiero po jakimś czasie, jak się znudzi oglądanim tego, co ma nad głową. eee, myślę, ze jak my sami dziecku krzywdy nie zrobimy, to samo tym bardziej sobie nie zrobi. No, przynajmniej dopóki nie chodzi i nie ma możliwości nabicia sobie guza o jakiś kant stołu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 14:32

Weridiana, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do staran to szczesliwy cykl byl bez spinki na luzie bez mierzenia temperatury wrocilismy z weekendu u kumpla i sie raz bzyknelismy zero objawow tak jak w poprzedniej jeszcze w dodatku bylam chora o dostalam antybiotyk na 7 dni a bralam dwa bo cos mi w glowie mowilo zeby nie brac ehhh co za miłe wspomnienia

Pulpecja, Weridiana, Paula_071, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie czy Wasze dzieci robia mostek?

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - tak , szczegolnie jak probuje jej pampersa zmienic.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ciekawe co piszecie o tym okresie,
    bylam przekonana ze przy samym kp czas bezmiesiaczkowy jest jednak dluzszy
    ja cwciaz nie mam okresu , szkoda ze zupelnie nie pamietam jak to bylo po pierwszej ciazy, amnezja normalnie

z nozkami tez obstawiam wzrost ale nie mozna wykluczyc reumatyzmu , a u chlopcow tez tak sie objawia jakies schorzenie zwiazane z bioderkami , moja znajoma caly rok dzwigala synka bo byl od pasa w dol w gipsie, pozniej wozek inwalidzki na czas rehabilitacji

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwale sie ze dzisiaj poszlysmy na spacer i do sklepu w chuscie i emma przespala cala droge :-)

ja tez sie nigdzie w black fridaj nie wybieram ale moze cos online upoluje

Paula_071, 0na88, AgaSad, Zetka, Neyla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze od wczoraj Julka najchetniej caly czas chce byc na raczkach, najlepiej moich, jak ma cyca w buzi to spi, ale jak tylko wyjde z lozka to po spaniu, chyba, ze zdaze dobiec z predkoscia swiatla i wlozyc cyca jeszcze raz zanim sie dobrze rozbudzi, no masakra dom wyglada jak obozowisko, zdazylam usmazyc 5 nalesnikow i zjesc 2 bulki w locie

zabka11, Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Apaczka, Ona88, Wasze dzieciaki to podobna kategoria wagowa do mojego Huberta. Czy macie wrażenie, że są jakby chude? Fałdek bardzo mało, brzuszek chudziutki, żeberka trochę wystają, buzia malutka i szczupła... Czy to tylko mój tak ma?
    Moja tez. Taka sama chudzinka :) 10 centyl.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik na krew utajona w kale i jest dodatni

‹‹ 2526 2527 2528 2529 2530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ