SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak więc jestem po wizycie u neurologa. Opóźnienie było ponad godzinę! Uważam, że to skandal, bo ludzie płacą za tę wizytę ciężkie pieniądze. Ale do rzeczy.
Mały nie ma żadnej asymetrii, ale ma za mocne miejsce karku, w związku z czym ma słabsze mięśnie brzucha. To nie dobrze, że się przewraca - powinien najszybciej robić to pod koniec 4 msc, czyli za miesiąc więc mam pilnować by tego nie robił. Za bardzo zadziera głowę - nawet nie widziałam, że to coś złego, a okazuje się, że leżąc na brzuchu powinien tylko troszkę nad ziemią podnosić, tak by szyja była przedłużeniem kręgosłupa. I jak leży na brzuchu, to ma pilnować, żeby głowa była nisko a dłonie rozluźnione. W ogóle należy często dziecku prostować paluszki, by nie trzymał zaciśniętej piąstki. Będzie dla mnie to trudne, bo Tomek chwyta moje włosy, pieluchę - dosłownie wszystko co stanie na jego drodze.
To zadzieranie głowy to pewnie dlatego, że noszę go klatka do klatki, a nie plecy do klatki - mam jak najczęściej tak trzymać.
I jeszcze zwróciła uwagę, że czasami wystawia język - nic niepokojącego, ale jak będzie miał Tomek robioną morfologię "kiedyśtam" to żeby zbadać też tsh, bo często jest to właśnie objawem - tylko nie pamiętam czy niedoczynności czy nadczynności tarczycy.lys, 0na88, apaczka, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula, sorki, ale myślę, ze to trochę takie doszukiwanie się problemów na silę. Moja też podnosi głowę i przecież trudno dziecku dociskać ją do podłoża. Chciałabym bardzo żeby mi to taki pan neurolog zademonstrował, hehe. To takie trochę robienie wszystkiego, żeby dziecko rozwijało się jak w książce piszą
Paula_071, 0na88, apaczka, niecierpliwa, Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Jak cudownie. .. u mnie od rana nie ma wody. Szyja mnie boli od karmienia na leżąco i chciałam wziąć gorący prysznic ale chyba sobie poczekam.
i tu jest przewaga KP nad MM - ja bez pradu i wody to jestem w czarnej D....lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Paula, sorki, ale myślę, ze to trochę takie doszukiwanie się problemów na silę. Moja też podnosi głowę i przecież trudno dziecku dociskać ją do podłoża. Chciałabym bardzo żeby mi to taki pan neurolog zademonstrował, hehe. To takie trochę robienie wszystkiego, żeby dziecko rozwijało się jak w książce piszą
Dokładnie. Chciałam teraz to spróbować zrobić Tomkowi, by trzymał głowę nisko, ale nie ma opcji! Prędzej kark mu skręcę.Pulpecja, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaata wrote:Apaczka, Ona88, Wasze dzieciaki to podobna kategoria wagowa do mojego Huberta. Czy macie wrażenie, że są jakby chude? Fałdek bardzo mało, brzuszek chudziutki, żeberka trochę wystają, buzia malutka i szczupła... Czy to tylko mój tak ma?
Mam nadzieję, że nam dzisiaj ta alergolog cos powie, oświeci swoją mądrością bo mi już brak pomysłów...
-
Amberla wrote:Mamy Starszych Dzieci - czy wasze Dzieci Budziły się w nocy skarżąc na ból nóżki, nóżek? Zdarzyło wam się to?
Tak, mój synek od kilku lat czasami się budzi ze go bolą. Dajemy wtedy nurofen i głaszczemy nozke. Rosną i bolą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 14:22
-
Paula, Miśka zaczęła się przekręcać na brzuch dzień przed ukończeniem trzech miesięcy. Była oczywiście zachwycona nową umiejętnością i na plecach leżała pięć sekund po czym się od razu przekręcała. A od jakichś dwóch dni chyba przestalo to na niej robic wrażenie, bo całkiem chętnie leży sobie na pleckach i ćwiczy podnoszenie nóżek. Przyszła więc pora na robienie rzeźby brzucha
Obraca się dopiero po jakimś czasie, jak się znudzi oglądanim tego, co ma nad głową. eee, myślę, ze jak my sami dziecku krzywdy nie zrobimy, to samo tym bardziej sobie nie zrobi. No, przynajmniej dopóki nie chodzi i nie ma możliwości nabicia sobie guza o jakiś kant stołu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 14:32
Weridiana, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Co do staran to szczesliwy cykl byl bez spinki na luzie bez mierzenia temperatury wrocilismy z weekendu u kumpla i sie raz bzyknelismy zero objawow tak jak w poprzedniej jeszcze w dodatku bylam chora o dostalam antybiotyk na 7 dni a bralam dwa bo cos mi w glowie mowilo zeby nie brac ehhh co za miłe wspomnienia
Pulpecja, Weridiana, Paula_071, zabka11, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
to ciekawe co piszecie o tym okresie,
bylam przekonana ze przy samym kp czas bezmiesiaczkowy jest jednak dluzszy
ja cwciaz nie mam okresu , szkoda ze zupelnie nie pamietam jak to bylo po pierwszej ciazy, amnezja normalnie
z nozkami tez obstawiam wzrost ale nie mozna wykluczyc reumatyzmu , a u chlopcow tez tak sie objawia jakies schorzenie zwiazane z bioderkami , moja znajoma caly rok dzwigala synka bo byl od pasa w dol w gipsie, pozniej wozek inwalidzki na czas rehabilitacji -
Powiem Wam, ze od wczoraj Julka najchetniej caly czas chce byc na raczkach, najlepiej moich, jak ma cyca w buzi to spi, ale jak tylko wyjde z lozka to po spaniu, chyba, ze zdaze dobiec z predkoscia swiatla i wlozyc cyca jeszcze raz zanim sie dobrze rozbudzi, no masakra dom wyglada jak obozowisko, zdazylam usmazyc 5 nalesnikow i zjesc 2 bulki w locie
zabka11, Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Apaczka, Ona88, Wasze dzieciaki to podobna kategoria wagowa do mojego Huberta. Czy macie wrażenie, że są jakby chude? Fałdek bardzo mało, brzuszek chudziutki, żeberka trochę wystają, buzia malutka i szczupła... Czy to tylko mój tak ma?
10 centyl.