X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Odebralam wynik na krew utajona w kale i jest dodatni
    Jak będziesz miała wszystkie wyniki to przejdź się do dobrego alergologa :)

lys lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od prawie dwóch tygodni muszę Laurkę w ciągu dnia nosić, żeby zasnęła. Na szczęście wieczorami i w nocy zasypia sama w łóżeczku, ewentualnie z moją ręką :P Ale w ciągu dnia noszenie. Wcześniej tak nie było. Moje plecy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:01

Weridiana lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był dzisiaj u swojego alergologa na odczulaniu i podpytał o Huberta. No i mamy takie wiadomości:
    - z racji tego, że mąż jest alergikiem, to Hubert jest w zwiększonej grupie ryzyka i może mieć alergię, choć wcale nie musi;
    - śluz w kupie nie świadczy o alergii, może być jednym z objawów, ale na podstawie kup nie stwierdza się alergii;
    - podstawowym kryterium alergii są zmiany skórne i brak przyrostów;
    - w przypadku dzieci ze zwiększonym ryzykiem alergii posiłki stałe powinno się zacząć podawać po 4 msc życia (zalecenia z 2014r)
    - jeśli przyrosty są kompletnie beznadziejna, to porozmawiać z pediatrą o żywieniu dziecka - bo musi rosnąć;
    - całkowite odstawianie nabiału nie ma sensu, jeśli jest podejrzenie alergii nie należy się nabiałem objadać, ale od czasu do czasu trzeba go jeść, dzięki temu dieta jest bardziej urozmaicona, bo dieta beznabiałowa jest bardzo zła dla matki i całkowitego odstawienia się już nie zaleca;
    - z jego wieloletniej praktyki wynika, że robienie na tym etapie panelu pediatrycznego nie wniesie kompletnie nic - wyniki nie będą w żadną stronę miarodajne;

Dał mojemu mężowi jakieś zalecenia, później będę miała skan to tutaj wkleję.

niecierpliwa, małaMyszka, agatka196 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Agata no do ludzika michelin nam troche brakuje ;-) ale w porownaniu do tego jak wygladala przy wyjsciu ze szpitala to jest jak grubas , ona miala przedtem nozki jak wykalaczki ani jednej faldki nie bylo tylko kreseczki na nozkach .

teraz wyglada tak: ( wybaczcie stroj ale tak zasnela i jej nie ruszam jak bomby zeby nie wybuchla;-) )

78c4a499069f0a5fmed.jpg
    Ona, nie chcę Cię niepokoić ale masz Bardzo podobna core do mojej ;) nono..
    Nie dość że Kraków, brat bliźniak, te same imiona... :P

0na88, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój też robi mostki, za każdym razem jak odkładam do łóżeczka, nawet jak śpi, trawa to sekundy no ale robi.. pytaliśmy neurolog i mówiła żeby maksymalnie ograniczać takie ruchy no ale jak niby mam to zrobić, kazała też nam nosić dziecko w pozycji plecki do naszej klatki żeby właśnie nie wyginał się do tyłu..

Pozbierałam się dzisiaj po tej świetnej nocce i poszłam do okulisty, prawe oko ok a na lewym - 2,5!! wiedziałam że mam wadę ale kużwa aż taka. a ja się dziwię czemu ja taka ślepa.. owszem miałam okulary ale ostatnio było chyba -0.75 i jakoś średnio chciało mi się je nosić (ostatnio czyli 10 lat temu chyba) zamówiłam próbne soczewki na to jedno oko więc mam nadzieję że będzie ok bo jeszcze astygmatyzm tam jest..

Mały najadł się chyba szaleju, świruje cały dzień, skąd on ma siły.. spał tylko na spacerku - ze 2 godz więc chyba się zregenerował a dalej taki marudny..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Od prawie dwóch tygodni muszę Laurkę w ciągu dnia nosić, żeby zasnęła. Na szczęście wieczorami i w nocy zasypia sama w łóżeczku, ewentualnie z moją ręką :P Ale w ciągu dnia noszenie. Wcześniej tak nie było. Moje plecy...

Katarka witaj w klubie, u mnie to samo, rączki i rączki..

Katarka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata czyli 145 zl w dupe za panel :D Co w zwiazku z jego radami zamierzasz?

• apaczka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mój mąż był dzisiaj u swojego alergologa na odczulaniu i podpytał o Huberta. No i mamy takie wiadomości:
    - z racji tego, że mąż jest alergikiem, to Hubert jest w zwiększonej grupie ryzyka i może mieć alergię, choć wcale nie musi;
    - śluz w kupie nie świadczy o alergii, może być jednym z objawów, ale na podstawie kup nie stwierdza się alergii;
    - podstawowym kryterium alergii są zmiany skórne i brak przyrostów;
    - w przypadku dzieci ze zwiększonym ryzykiem alergii posiłki stałe powinno się zacząć podawać po 4 msc życia (zalecenia z 2014r)
    - jeśli przyrosty są kompletnie beznadziejna, to porozmawiać z pediatrą o żywieniu dziecka - bo musi rosnąć;
    - całkowite odstawianie nabiału nie ma sensu, jeśli jest podejrzenie alergii nie należy się nabiałem objadać, ale od czasu do czasu trzeba go jeść, dzięki temu dieta jest bardziej urozmaicona, bo dieta beznabiałowa jest bardzo zła dla matki i całkowitego odstawienia się już nie zaleca;
    - z jego wieloletniej praktyki wynika, że robienie na tym etapie panelu pediatrycznego nie wniesie kompletnie nic - wyniki nie będą w żadną stronę miarodajne;

Dał mojemu mężowi jakieś zalecenia, później będę miała skan to tutaj wkleję.
    No ciekawe co nam powie alergolog ;) Co do panelu, że warto zrobić to wypowiadał się alergolog dziecięcy z WUM. Jak to w medycynie - ile ludzi tyle opinii...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż cho9dzi do tego lekarza:
    http://www.alergologia.prv.pl/

Własnie zobaczylam ze on jest tez pediatrą.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- jak zajecia z chusta???

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do tej pory mojemu zdarzyło sie kilka razy ulac. A dziś godzinę po jedzeniu ulał mocno, potem to samo po 40 minutach i teraz znów godz po jedzeniu. Za każdym razem jak leży na plecach. Nie wkładał sobie akurat wtedy rączek do buzi ni nic takiego co to może być? Boję się go odłożyć do łóżeczka.
    N9cki tez ostatnio gorsze bo teraz co 2 godz lub nawet mniej się budzi. O 3 juz drugi dzień nie chce spać tylko gadać. Spać chodzi po 21szej. Baczki go męczą od kilku dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:44

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a nie przejadl sie ? u nas zazwyczaj wina sa raczki , albo akrobacje ktore robi Zoska po jedzeniu.

Amberla :)) mnie juz nic nie zdziwi , ale mam focha na Ciebie bo mialas miec termin CC na 4.08 ( o ile dobrze pamietam) i gdybys sie tak nie spieszyla to bysmy nawet urodzily tego samego dnia ;-)

Edit: hmmm.. wlasciwie to mam taka sama fryzure jak ty - lacznie z grzywka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:56

Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, muszę się wczytać w to, co ten alergolog dał wydrukowane mojemu mężowi i zobaczę czy to ma jakiś sens. Jeśli będę miała jakieś wątpliwości to przejdę się do niego na wizytę z Hubertem. Póki co to jeszcze nic o tym nie sądzę.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ponawiam pytanie czy Wasze dzieci robia mostek?

Tak czasami robi. Jak chce mu bodziaka założyć np.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, mam nadzieje ze to z przejedzenia,choc jakoś strasznie dużo nie jadł.

Oszaleje.. Mąż był ze starszym na szczepieniu przeciwko meningokokom. Wrocili do domu i okazuje się ze zapomniał zapłacić :) babki tez zapomniały :) zadzwonił i powiedział ze zaraz przyjedzie i zapłaci. No i oczywiście też zapomniał umówić syna na następną dawkę.

0na88, Paula_071, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jak cudownie. .. u mnie od rana nie ma wody. Szyja mnie boli od karmienia na leżąco i chciałam wziąć gorący prysznic ale chyba sobie poczekam.
    Ja chyba zakrece u siebie i jak mój palacz wróci i będzie chciał się szybko wykąpać to trochę się zdziwi... Wiem jestem wredna cholera

magda sz, Pulpecja, Zetka, lys, Weridiana, Paula_071, mamasia, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ale masz porzadnego meza :) coraz rzadziej spotykana taka uczciwosc

Zetka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, godzinę Was nadrabiałam :)
    Widzę że problemy brzuszkowe nadal nie opuściły naszego forum :( kurczę podziwiam Was Lys i Niecierpliwa, to już tyle trwa i Wy wykończone i dzieci. Żeby istniało jakieś antidotum. Przytulam Was bardzo, zapytam na kolejnych warsztatach o Wasze przypadłości może te babki prowadzące będą coś wiedziały- mają po kilkoro dzieci...

My dziś byłyśmy na warsztatach, Pani mi mówiła co do poprawy przy moich wiązaniach, za tydzien znów idę na naukę wiązania na boku i na plecach :) Była też Pani doradca laktacyjny i jakieś 4 inne mamy z dziećmi. Fajnie było choć prowadząca dosyć specyficzna. Okazało się że dobrze że kupiłam chustę 4,6 bo inaczej tylko kangurek wchodziłby w grę. Na koniec Maja zesrała się po pachy...szczęście że miałam zapasowe ubranie ale pół godziny ją przewijałam chusteczkami. Była też dziewczynka roczna która je już stałe pokarmy i też się zkupciała...JEZUS MARIA ciągle czuje smród tej kupy a minęło 5 godzin. Także powiem tyle że opóźnię stałe pokarmy ile będę mogła :) nie wyobrażacie sobie jaki to smród jeszcze jak okna pozamykane bo zimno, u dorosłego człowieka kupa jakoś mniej capi...

Moja też tylko rączki i rączki, dziś plecy tak mnie bolą że jakbym jej teraz nie uspała to bym się popłakała z bólu.

Migotka do połowy spełniła przepowiednie że się wyśpię bo spała 21-3 czyli 6h ale od 3 co godzinę chciała cyca..więc średnio się wyspałam :) ale bywały gorsze nocki.
    Winą może za to jest że zrobiłam na obiad kurczaka madras..za dużo przyprawy mi się sypło i wypaliło mi buzię więc podejrzewam że małą bolał brzuch.

Nie mam siły, motanie chusty to niezła zabawa, noszenie, lulanie, karmienie, zesranie, przewijanie, karmienie, zakupy, karmienie itp... moje plecy dziś dużo zniosły. Mąż jedzie właśnie po chinczyka bo nie ma mowy żeby jeszcze obiad zrobiła. Zjadłam czekoladowe ciasto z Galerii Wypieków i chwila odpoczynku. Już wiem co zażyczę na gwiazdkę- fotel masujący!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 17:12

Pulpecja, Zetka, lys, 0na88, Weridiana, Paula_071, apaczka, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra! Nadrobiłam!!!

Mój śpi już 3 hhh a wyszłam tylko na pocztę po paczkę. I teraz mi jakoś dziwnie.
    Mało tego mam trzeci dzień migrenę i chyba urwe sobie łeb!!!!

Z serii głupich pytań myszy: witaminę K podaje się kurde do 3 miesiąca czy do jego końca? Boże jaka jestem tempa wredna sucz no...

Wyżaliłam się teściowej. Niech wie czego może się spodziewać za kilka dni, bo postanowiłam nie prać mężowi syfiastych ciuchów.
    O matko! Rozsadza mi cycki mi idę się odciągnąć...

Paula przeczytałam o wizycie i muszę powiedzieć, że się ucieszyłam, bo Sebastian nie unosi główki max do góry tylko właśnie tak jakby przedłużał kręgosłup...
    Jesteście nieograniczoną skarbnicą wiedzy!

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka do ukończenia 3 miesiąca, mi zostało jeszcze na 3-4 podania kropelek K+D więc już wykończe opakowanie, myślę że nic się nie stanie. Właśnie jakie wit D polecacie?

AAAA i przyszła nasza Sophie...wkładam ją non stop małej do buzi, tyle pieniędzy niech się bawi hehe, no ale od razu załapała do czego jest. Chyba ją polubiła. Umyłam ją tylko w płynie Frosch, bez żadnego wyparzania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 17:25

małaMyszka, lys, Weridiana, aaaaga, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2527 2528 2529 2530 2531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ