SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:dziewczyny ja to jestem jednak ulomna... co kladlam Zoske na brzuchu to trzymala tylko chwile glowe i ryk , mowilam to pediatrze i one kladla dziecko i mowi ze wszystko ok... dopiero dzis - DZIS sie zorientoalam po Lys ,Agi i Migotki awatarze ze ja dziecku rece ukladalam jak do damskich pompek , a tu jak do modlitwy maja wasze dzieci ( skierowane do siebie maja dlonie a nie na wprost )- polozylam Zoske tym sposobem i dziecko zadowolone , oglada mieszkanie , trzyma pewnie glowke... dobrze ze jest to forum
Czytam sobie twój post, mały szykowany do kąpieli, mówię to mojemu "palaczowi" (wrrrrr) i co????? Za chwilę wrzucę efekt -
lys wrote:aaaaaaa no no, a najlepiej tak jak Paula mówiła kupić lek nie suplement
jestem dosyć leniwa ostatnio...
-
Paula_071 wrote:Widzisz, mi neurolog dzisiaj powiedziała by wlasnie ukladac dziecko z rekoma na przedłużenie ciała (własnie te damskie pompki), i tak, by palce były rozłożone, a nie zaciśnięte piąstki.
Echhhhh nie wiadomo juz komu wierzyc...Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Moje dwa golasy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d23a18fce1.jpg0na88, apaczka, 5ylwia, Laura, aaaaga, mamasia, jesslin87, lys, AgaSad, magda sz, niecierpliwa, Zetka, Weridiana, Maniuś, Katarka, zabka11, Amberla, Pulpecja, Martucha86, witaminkab lubią tę wiadomość
-
No i jesteśmy po alergologu. Uczucia mam mieszane. Po pierwsze najważniejsze to nie jest źle. Te nasze przyrosty są wg niej ok. Kupa zielona może być, podobnie śluz dopuszczalny. Ogólnie nie ma powodów do paniki. Skóra wg niej łojotokowe zapalenie
bałam się, że to jednak azs. Mamy pielęgnować skórę tak jak dotychczas plus alantan na zmiany. Co do diety to tu kazała jeszcze 2 tygodnie pociągnąć bez mleka i jaja a później spróbować. No to ja juz dzisiaj spróbowałam i zjadłam kanapki z masłem
nie chce już czekać tym bardziej ,że w tym momencie nie widzę różnicy pomiędzy tym jak na diecie i jak bez. Zobaczymy jutro, pojutrze. Morał z tej wizyty taki, że chyba pora wyluzować
nie jest idealnie ale też nie jest źle. Najbliższe dni pokażą co z nabiałem.
0na88, Agaata, lys, magda sz, niecierpliwa, Laura, Paula_071, zabka11, Katarka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
U nas też rączki pod klatką, zresztą widać na zdjęciu
chyba na wszelki wypadek będę teraz układać i tak i tak..
Mój księciunio inaczej nie uśnie tylko na rączkach.. Jak nie śpi i próbuje go położyć do łóżka, czy wózka to drze się jak szalony! Teraz śpi w moich objęciach ale księciunio dziś łaskawy bo Toudi może sobie siedzieć nie musi latać po chałupieAgaSad, lys, Laura, apaczka, Zetka, zabka11, małaMyszka, Aga89, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
To ja z prezesem mam tak samo.Prezes tylko na rączkach zasypia A potem odkładam Do łóżeczka i tak dzień w dzień od ponad 4miesięcy 5-6razy na dobę.Kręgosłup na loterii matka wygrała A co tam i fajnie jest.Poza tym zmienia mu się bo rośnie.Dłuższy czas leżał na rączkach i z nim chodziłam po domu od dwóch dni na siedząco prezesa trzeba było uśpić A teraz padł sam w łóżeczku.Noz kqwa Nie nadaze za tym dzieckiem.
No i witamy się z nowego miejsca zamieszkania Walbrzycha-miasto złotego pociągu hehe.magda sz, lys, Laura, Paula_071, jesslin87, Zetka, 5ylwia, niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, Katarka, Migotkaa, mamasia, Pulpecja, Maniuś, aaaaga, Martucha86, witaminkab lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Zalecenia ogólne od alergologa mojego męża:
https://pl.scribd.com/doc/291259167/%C5%BCywienie1
https://pl.scribd.com/doc/291259315/%C5%BCywienie2
W sumie to nic specjalnie nowego, ale to są zalecenia dla dzieci zagrożonych alergią. Alergolog powiedział, że on by rozszerzał dietę już po 4 miesiącu, jeśli są podejrzenia alergii, bo nie wolno opóźniać wprowadzania poszczególnych alergenów. No nic, będziemy obserwować przyrosty przez najbliższe dwa tygodnie.lys, apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Haha z tym ksieciunio i toudi to swietne hehe
Mi pediatra powiedziala raczki wyprostowane przed siebie ale kurcze moje dziecko sie przewraca na boki ale zawsze to robi na przewijaku to zatrzymuje sie na bokach z przewijaka. Nie wiem czy to dobrze. Ale zaczal od kiedy turlamy sie razem. Pisalyscie tutaj zeby sie turlac z malym w ramionach to my sie turlamy na boki az go klade na lozko i z powrotem do mnie na brzuch. Maly chichocze z uciechy.
Jak to robicie ze wasze dzieci spia na brzuchu? Moj na brzuchu to wytrzyma ok 5 min a potem przewracanie albo placz.
A u mnie na brzuchu zasnal tylko raz.Weridiana, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
O kurcze - mój rączki na wprost siebie bo tak nam kazała neurolog:) co lekarz to inna opinia..
Sylwia podoba mi się to porównanie Księciunio-Toudi.. normalnie mój ma czasem taką minę jakby chciał powiedzieć "Toudi Ty głupcze "dziś to już wogóle szału dostaję, usypiam go od 19.00 - pominął swoją popołudniową drzemkę bo chciał spać tylko na rączkach więc nie dałam się i nie spał - nie to nie, myślałam że padnie po kąpieli - owszem padł ale odłożony do łóżeczka ryk, dałam mu z 2 cyców plus 150 ml ściągniętego - jeju jaki to żarłok, zasnął - odłożony do łóżeczka kwęka ale zostawiłam go - niech się dzieje wola nieba.. chyba powinien zasnąć bo ciamka swoje rączki i tak przeważnie zasypiał, choć dziś już nic mnie nie zdziwi..
lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Z kolei u nas dziś lepiej, więc zaczynam wierzyć w tą alergię na bmk. Tym bardziej, że po ostatnim włączeniu nabiału do diety oprócz ciężkiej nocy i hardcorowego dnia to małej wyskoczyła wysypka wokół nadgarstka. Niestety wysypka na buźce też się nasiliła, a policzki są już prawie cały czas czerwone. Zastanawiam się też jaki inny alergen może wchodzić w grę przy takich zmianach - roztocza, sierść?
Dziwne jest też to, że mała non stop trze nos, jakby ją swędział, albo jakby jej coś przeszkadzało. Nie widzę żadnego kataru, po spryskaniu noska i odciągnięciu fridą nadal go trze. Ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić?
Ja też mam jakąś dziwną reakcję 1-2 razy dziennie, nagle ni stąd ni zowąd zaczyna mi się lać woda z nosa (wodnista wydzielina), nie mogę tego opanować, wydmuchuję nos, psikam prenalenem i tak w kółko, aż w końcu po pół godzinie lub godzinie wydmuchiwania przechodzi.Weridiana, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A mój mały jak markoci to wymawia "Mam aaa" hehe ale nie powiem bo ciągle do niego mówię powiedz mama
Wczoraj mąż usłyszał od synka Mam aaa i co? podszedł do niego i mówi- powiedz tata
Zauważyłam że to Mam aaa coraz częściej mu się zdarza gaworzyć0na88, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:No i jesteśmy po alergologu. Uczucia mam mieszane. Po pierwsze najważniejsze to nie jest źle. Te nasze przyrosty są wg niej ok. Kupa zielona może być, podobnie śluz dopuszczalny. Ogólnie nie ma powodów do paniki. Skóra wg niej łojotokowe zapalenie
bałam się, że to jednak azs. Mamy pielęgnować skórę tak jak dotychczas plus alantan na zmiany. Co do diety to tu kazała jeszcze 2 tygodnie pociągnąć bez mleka i jaja a później spróbować. No to ja juz dzisiaj spróbowałam i zjadłam kanapki z masłem
nie chce już czekać tym bardziej ,że w tym momencie nie widzę różnicy pomiędzy tym jak na diecie i jak bez. Zobaczymy jutro, pojutrze. Morał z tej wizyty taki, że chyba pora wyluzować
nie jest idealnie ale też nie jest źle. Najbliższe dni pokażą co z nabiałem.
Apaczka a jak pielęgnujecie skórę? Bo u nas tez ŁZS. Pediatra kazała mi jak najmniej plynu,sama woda. U nas na czole. Kazała smarować dwa razy clotrimazolem ale efekt kiepski. Teraz kupiłam ten szampon co Magda polecala ba ciemieniuche i tez n8m czolko przebywam a po kąpieli krem mustela stelażem na ŁZS. A Wy?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zasnął na chwilę, obudził się i płacze.. no nie czaję go ostatnio.. takie cyrki ze spaniem to były 2 miesiące temu gdzie większość dnia i pół nocy spał na rączkach.. będe bronić się rękami i nogami przed powrotem do tych czasów..
małaMyszka lubi tę wiadomość