X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastawiłam na zupe ale mój gledziołek domaga sie usypiania dlatego wyladował u mnie na rekach, Wasze dzieci tez tak usypiaja ze lubia miec głowe opatulona poduszka?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Prawie 12h bez jedzenia??? O kurde troche dluga przerwa nawet jak na doroslego, a co dopiero na dzieciaczka

nom tak ma w nocy, wagowo zabidzony nie jest wiec nie budze go w nocy:)

próba odkładania mojego 8kg szczescia, moze uda sie zjesc sniadanie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Wiecie co, właśnie sprawdziłam cenę prezentów, które wypisała starsza córeczka w liście do Mikołaja. Lalka za 250 zł. Może już pora, żeby jej uświadomić, ze to jednak z mojej kasy te prezenty, a nie czary mary od Mikołaja :-/

no ja zawsze mowilam ze mikolaj ma tyyyle dzieci do obdarowania i elfy juz nie moga nadazyc wiec nie mozna go nadwyrezac ;-)

Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guzik zalatwilam ;/ kazano mi przyjsc za miesiac jak sytuacja z wlosami sie uspokoi i wypadna te co maja wypasc jak nadal beda wypadac to mamy byc w kontakcie.
    Z jednej strony sie ciesze bo laska mogla wziac pieniedze i zrobic mi te wlosy a okazala sie uczciwa ale jednak napalilam sie i dupa blada.

Moje dziecko tez zaczelo jakies cyrki przy jedzeniu wyprawiac , jak ja ukladam do karmienia to zaczyna sie tak jakby pochylac w przod , wygina sie i prezy.. w ogole karmienie ostatnio to koszmar , rozglada sie i przestaje ssac - strasznie duzo czasu potrzeba aby zjadla butle.

Weridiana lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja karmie butelka to zawsze staram sie skupic jej wzrok na jednym przedmiocie, bo inaczej to interesuje ja wszystkwn dookola poza butelka.

0na88, Zetka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Hej, dziewczyny kp, czy Wasze dzieci też jedzą co 2 godziny w nocy?
    Chyba dziś idę po bebilon... na noc będzie mm, w dzień kp. Czy któraś tak robi?
    Ja tak robię ;-) w dzień pierś, po kąpieli butla (moje mleko z poprzedniej nocy), później pobudka tak 12-2 wtedy mąż karmi mm, a ja siedzę z laktatorem, następna pobudka 4-5 daję mm.. Śpimy do 7 biorę małego do łóżka on je cyca, a ja śpię do 9 :) tak to zazwyczaj wygląda i powiem szczerze, że akurat na brak snu nie narzekam.. Ale coś za coś bo w dzień ogólnie jest tak, że księciunio rządzi, a ja-Toudi wiernie mu usługuję :-D

lys, niecierpliwa, zabka11, aaaaga, Weridiana, Amberla, jesslin87, Zetka, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona to uczciwa babeczka :-) dopiero bys sie wkurzala gdyby zaczely ci te sztuczne wychodzic

zabka haha te same mikolajowe argumenty
    jedno wam powiem ze moja Laura wciaz wierzy ze gdzies tam jest prawdziwy mikolaj,
    w zeszlym roku dzieci sie z niej smialy ze wierzy i kazala mi powiedzec czy to prawda z tym podkladaniem , coz powiedzialam ze tak ale...byc moze ten prawdziwy byl i widzial ze dostalas prezent od rodzicow i pojechal dalej do biednych dzieci ;-)

a u nas w piatek black friday - wyprzedaze

Pulpecja, 0na88, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, Ona88, Wasze dzieciaki to podobna kategoria wagowa do mojego Huberta. Czy macie wrażenie, że są jakby chude? Fałdek bardzo mało, brzuszek chudziutki, żeberka trochę wystają, buzia malutka i szczupła... Czy to tylko mój tak ma?

Amberla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    ona to uczciwa babeczka :-) dopiero bys sie wkurzala gdyby zaczely ci te sztuczne wychodzic

zabka haha te same mikolajowe argumenty
    jedno wam powiem ze moja Laura wciaz wierzy ze gdzies tam jest prawdziwy mikolaj,
    w zeszlym roku dzieci sie z niej smialy ze wierzy i kazala mi powiedzec czy to prawda z tym podkladaniem , coz powiedzialam ze tak ale...byc moze ten prawdziwy byl i widzial ze dostalas prezent od rodzicow i pojechal dalej do biednych dzieci ;-)

a u nas w piatek black friday - wyprzedaze

Weridiana, u nas też Black Friday, co chwila dostaję jakieś maile, że w piątek wyprzedaże. Ale ja się nie pcham na takie promocje, bo będą pewnie tłumy.

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak nie mogłam spać to wspominałam sobie, że jeszcze rok temu przez kilka miesięcy byłam wiecznie w urojonej ciąży ;-) od momentu jak się zaczęliśmy starać i okres się zbliżał to zawsze znalazłam coś co by wskazywało na ciążę! Do tego stopnia, że całymi dniami zamiast pracować to czytałam w necie o objawach ciąży! I jakbym przeczytała, że jak swędzi lewy pośladek to ciąża to założę się, że by mnie zaswędział!!! Co robi z mózgu pragnienie dziecka? W grudniu nie miałam żadnych objawów prócz braku miesiączki.. Jedyny miesiąc gdzie nie wkręcałam sobie niczego :) choroba i wyjazdy służbowe spowodowały, że kochaliśmy się tylko raz! Nawet nie sprawdzałam, czy mam dni płodne.. A w inne miesiące rzucałam się na męża jak psychiczna! Ten jedyny raz byłam przekonana, że nie jestem w ciąży, a jednak! Codziennie patrzę na swoje dziecko i wiem, że jest moim małym cudem <3

0na88, Pulpecja, lys, Paula_071, Maniuś, niecierpliwa, apaczka, zabka11, aaaaga, Weridiana, Amberla, magda sz, Zetka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia to dokładnie tak jak u mnie, co chwila wydawało mi się ze w ciązy jestem, a w listopadzie po tabletkach na owulacje jak lekarz powiedział ze pęcherzyk raczej nie ciążowy to poprostu psychicznie odpuściłą, i nawet seenośc popołudniowa nie skojarzyła mi się z ciążą, och uwielbiam patrzeć na ten mój mały cud!

kurde na polu mzy, dupa ze spaceruu a matka się wyszykowała

5ylwia, Maniuś, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no do ludzika michelin nam troche brakuje ;-) ale w porownaniu do tego jak wygladala przy wyjsciu ze szpitala to jest jak grubas , ona miala przedtem nozki jak wykalaczki ani jednej faldki nie bylo tylko kreseczki na nozkach .

teraz wyglada tak: ( wybaczcie stroj ale tak zasnela i jej nie ruszam jak bomby zeby nie wybuchla;-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:33

lys, Pulpecja, agatka196, Paula_071, niecierpliwa, Maniuś, apaczka, zabka11, aaaaga, Weridiana, Agaata, Amberla, Katarka, Zetka, małaMyszka, mamasia, Neyla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z wielką chęcią się spotkam na spacer albo na herbatkę, ale dopiero jak z małą będzie lepiej, na chwilę obecną za dużo płacze żeby móc w spokoju porozmawiać czy zrobić cokolwiek.

aaaga dzięki za artykuł, ja już wcześniej czytałam o integracji sensorycznej, ale najpierw musimy pozbyć się problemów pokarmowych żeby móc powiedzieć czy to nas dotyczy

niecierpliwa maadzik poczytam o tym Neocate
    Teraz jeszcze chwilę poczekam poobserwuję i zacznę wszystko zapisywać, a jak nadal będzie źle to znów pójdę do gastrologa

migotka też się zastanawiałam nad tymi spodenkami, a skoro mówisz że super to zamawiam :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88 jaka chudzinka ale słodziak niesamowity :D,
    albo to moja to taki klocuszek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 13:05

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chudziorek , chudziorek - choc apetyt ma . :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88, jak ona słodko wygląda. Faktycznie klopsem nie jest, ale i tak do schrupania :-)

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój niby nie wygląda na grubego ale swoje waży, i powiem szczerze że ręce mnie bolą w dzień jak np nic nie robie to czuje ze nosiłam cięzar

mój mały organista :)
    76442d27173fe22fmed.jpg

uwielbiam ten zestaw z hm, super sie nam nosi i bardzo wygodny:) tylko juz maławy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 13:14

0na88, lys, Paula_071, Pulpecja, agatka196, Maniuś, zabka11, aaaaga, Weridiana, Martucha86, Katarka, magda sz, Zetka, małaMyszka, Neyla, witaminkab lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super chlopczyk :) mam taki sam bujaczek , choc dziad nie gra a podobno mial grac ;-)
    hehe jeszcze Twoj syn ma mojego psa na bodziaku :)) to juz w ogole skrad moje serce ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia czy wrózżba Maji sie spełniła?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    super chlopczyk :) mam taki sam bujaczek , choc dziad nie gra a podobno mial grac ;-)
    hehe jeszcze Twoj syn ma mojego psa na bodziaku :)) to juz w ogole skrad moje serce ;)

Zabawka pomaranczowa gra, u Ciebie nie?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2525 2526 2527 2528 2529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ