X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może karnet do spa dla dwojga?
    Któraś pisała wcześniej że jak jest niedobór vit D to się dziecko poci??
    Mój właśnie tak ma przy karmieniu i w nosidelku i właśnie na usg bioderek dr o to pytał.To pewnie dlatego brak tych jąder kostnienia i jestem teraz w domu.Której to stowke wisze za diagnozę?!top forum jest bezcenne przysięgam.Do rzeczy więc:daje mu codziennie vit D 400mg i teraz kazał dac łyżeczkę wapna raz w tyg myślicie że starczy?

0na88, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam od koleżanki. Dowiedziałam się na swój temat wielu ciekawych rzeczy. Jeśli tak postrzegają mnie też inni to niech mnie cmokną w mój wielki zad!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarki do grzybów nie mam,ale to mają tescie i biore juz gotowe ususzone :P
    Urządzenie do papek..hmm..blenderem chyba wyjdzie to samo?:P

Hm..no to musze wydumać coś innego..myslałam ze moze są jakies sprzęty o których istnieniu nie mam pojecia a są fajne i przydatne.

O kurczaczki..jakis wyjazd by był chyba mega mega .. ! podpowiem :D dzieki psioszka!

psioszka11, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka olej to ;-) ja wole nie wiedziec co mysla o mnie inni , czlowiek zdrowszy chodzi. W razie czego masz nas (e-kolezanki ;-) ).

lys, aaaaga, niecierpliwa, Neyla, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o mojego męża, to jest typ człowieka bardzo pracowitego i przede wszystkim ma do wszystkiego cierpliwość - w przeciwieństwie do mnie - ja jestem trochę leniwa jednak, a cierpliwości to często mi brakuje. Więc jak widać się dobraliśmy ;-)
    Mój mąż wszystko w domu naprawia sam, jak wykańczaliśmy mieszkanie to mnóstwo rzeczy sam tutaj zrobił, np. całą elektronikę, sufity podwieszane, malowanie, podłogi, listwy przypodłogowe itp. Mimo tego, że w życiu codziennym nie ma nic wspólnego z branżą budowlaną ;-) On jest aktywny ciągle i czasem aż się zastanawiam skąd on na to wszystko bierze czas, potrafi np. w czasie przerwy obiadowej w pracy wyskoczyć do urzędu skarbowego załatwić sprawę, a później pójść do rossmana i kupić mi mleko owsiane (gdzie ja nawet nie zauważyłam, że już się kończy).Coś takiego jak myjnia samochodowa u nas nie istnieje - mąż sam ogarnia, koła z letnich na zimowe i odwrotnie też zmienia sam + jeszcze rodzicom. I tak jest z większością spraw. Jest dużo bardziej aktywny ode mnie, ale oboje mamy świadomość, że jesteśmy różni i jakoś nie mamy pretensji do siebie o to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:43

małaMyszka, Weridiana, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88 e-koleżanki dobre dobre :D
    ale to fakt, nie należy się przejmować opiniami innych Myszka olej to :)

Jestem lekko wkurzona wczoraj prawie cały dzień nie było wody, a potem leciał kilka godzin taki syf że szok, teraz od kilku godzin znów woda brudna, wręcz pomarańczowa, zmywarka pełna, gary brudne, mnóstwo prania a ja nie mogę nic zrobić. Nie wspominając o wzięciu prysznica czy wykąpaniu małej.

0na88 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka- srać :) nie bierz do bańki, ludzie gadaja i zawsze beda gadać, szkoda zdrowia na takich .. :P

ja pindole 70zł wydac na gryzak. No cóż, niech dziecię ma :P Kupiłam tą zwykłą, bez kułeczek, mam nadzieje ze bedzie się nią interesowała..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jak obrabiaja Ci dupe za plecami to znaczy ze masz fajna dupe !!
    Olac ich

zabka11 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina miałam na myśli takie urządzenie:
    https://www.babymama.pl/baby-food-center-duux-p2044.html

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

fajne to

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny sprzet, widziałyscie ekspres do mleka :D
    Ja pitole czego to teraz nie wymysla :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.babymama.pl/urzadzenie-wielofunkcyjne-5w1-petit-terraillon-p656.html

to tez fajne i duzo tańsze jest :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

O nie! Agata zapodaje linka to znaczy, ze pewnie zaraz strace kase ;)

0na88, Agaata, lys, magda sz, apaczka, Zetka, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a może urządzenie do pieczenia chleba? Są też fajne wyciskarki do soków, które nawet z ziół soki potrafią wycisnąć. Super do robienia koktajli.

Miśka nie może zasnąć i marudzi. Starsze dzieci wywiało, mąż jeszcze w pracy. Jesteśmy same.
    Muszę się wam pochwalić, że miałam dzisiaj natchnienie i posprzątałam pięknie łazienkę. Taka jestem. A co!!! ;-) No i robię już trzecie pranie dzisiaj:-/

małaMyszka, jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    O nie! Agata zapodaje linka to znaczy, ze pewnie zaraz strace kase ;)

Ciii, jeszcze nie zgłębiałam tematu, pewnie są tańsze, ale wydaje się to fajne...

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja to wyprzedzilas mnie o 1 pranie, bo ja dzis 2 pralki, w sumie potem jeszcze pralam recznie to mozna zaliczyc jako 3, lazienke tez wyszorowalam z ta roznica, ze bez natchnienia, a z koniecznosci ;)

Pulpecja, Zetka, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście już wlazłam w te linki. fajne te urządzonka :-) a widzałyście tam ekspres do mleka? dobre.

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ciii, jeszcze nie zgłębiałam tematu, pewnie są tańsze, ale wydaje się to fajne...

W przeliczeniu starczy na milion sloiczkow, jestem za leniwa na robienie papek, zupek itp ;)

Zetka, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W przeliczeniu starczy na milion sloiczkow, jestem za leniwa na robienie papek, zupek itp ;)
    Ja dawałam nasze zupy, tylko odlewałam dzieciom przed przyprawieniem ;-p

niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobilam sobie jablko na parze ,( nagla zachciewajka ) ,robilo sie prawie 45 min wiec glodna szukalam w przyprawach cynamonu, wzielam pierwsza lepsza przyprawe na C.. i okazalo sie ze cale jablko posypalam czosnkiem w proszku .

fatalnie :(

Pulpecja, Agaata, niecierpliwa, lys, magda sz, AgaSad, apaczka, mamasia, Zetka, małaMyszka, Katarka, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ