X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek a prenetalne w poniedziałek ale wiem ze wszystko będzie ok i wcale się narazie nie stresuję bo naj miej nam to potrzebne :) Miłego dnia dziewczyny i smacznego ryba w każdej postacji mniam mniam

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie!
    Trzymam kciuki za wizytujacych:-)

My na obiad zupke mamy bo mam nie jadkow w domu.

Polecicie cos na gardlo i migdalki? Umieram z bolu:-( ani sliny przelknac ani zjesc makabra:-(

My mamy jutro usg i sie boje. Moj maz chce isc ze mna i o to moje pytanie czy wchodzi z wami od razu czy tylko na samo usg?

Sana super ze do domku idziecie:-) odpoczywajcie!

małaMyszka, Sana, lys lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A za mną chodzi jakiś dobry makaron. My z mężem w ogóle jesteśmy makaroniarze, chyba powinniśmy się do Włoch przeprowadzić.
    Jakieś pomysły na makaron- bo ja już tysiące robię ,ale się już przejadły.
    Psioszka proponuje makaron ze szpinakiem - u mnie danie express ;)
    Zeszklic pokrojona w kostke cebulke na odrobinie oleju, dorzucic szpinak (ja dodaje rozdrobniony z mrozonki), jak woda troche odparuje, wciskam sporo czosnku, dodaje smietane, sol i pieprz (duuzo pieprzu). Dorzucam do tego ugotowane penne, mieszam jeszcze chwilke na ogniu i gotowe :D Mozna zajadac. Pysznosci :D Mozna tez podsypac delikatnie parmezanem ;)

małaMyszka, psioszka11, zabka11, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 ja na pierwszej wizycie weszłam sama, jak rozmawiałam z dr i padło hasło rozbieramy się do badania, to zapytałam, czy mąż może wejść. Od razu powiedziała, że jak jest to oczywiście musi być, a następnym razem wchodzi od razu ze mną bez pytania. W końcu tatuś też musi wiedzieć co i jak. A na koniec podzieliła się z nami foteczką i ... oczywiście dostał ją mój mąż :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa przekonałaś mnie. Ubieram się i idę po dorsza z lidla i kupię ziemniaki. Wezmę tylko 1kg żeby nie targać 5 kg!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeść,
    Ale sobie pospałyśmy z dzidzią, mam nadzieje że po porodzie też tak będzie :) :) :)
    Kolejny tydzień za nami:) brzuch rośnie, cycki nie przestają boleć..mdłości raz są raz nie także polepszyło się mimo wszystko. No i mam piękne włosy i paznokcie, żadne witaminy czy odżywki nie pomogły jak ciąża.

Olinka
    żaliłaś się że kiepsko u Was -to przejdzie kochana, 6 tygodni miałam codziennie przerąbane, nie wychodziłam ze szlafroka, płakałam przez telefon do męża żeby zawiózł mnie do szpitala na śpiączkę farmakologiczną i żeby mnie obudzili w 2 trym., jedzenie to masakra była teraz jest z tym lepiej ale dalej są produkty tabu. Mąż miał pretensje że nie ugotowane, że burdel w domu..po miesiącu się przyzwyczaił :) teraz nazywa mnie- żonek nierobek :)kilka razy jak mu zwymiotowałam na spodnie zrozumiał co przechodzę. Bądź twarda, pocieszaj się że to tylko świadczy że silna ciąża, że tyle hormonów że aż wychodzą buzią :)i że dla dzidzi zniesiesz wszystko.

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Psioszka proponuje makaron ze szpinakiem - u mnie danie express ;)
    Zeszklic pokrojona w kostke cebulke na odrobinie oleju, dorzucic szpinak (ja dodaje rozdrobniony z mrozonki), jak woda troche odparuje, wciskam sporo czosnku, dodaje smietane, sol i pieprz (duuzo pieprzu). Dorzucam do tego ugotowane penne, mieszam jeszcze chwilke na ogniu i gotowe :D Mozna zajadac. Pysznosci :D Mozna tez podsypac delikatnie parmezanem ;)

Ze szpinakiem robię często. Ale ostatnio, któraś pisała o makaronie z łososiem?
    Albo owoce morza? hmm a możemy to jeść?

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha myszko ! To ja jednak do lidla pojade :D

Ja też mam super paznokcie ! Pomalowane teraz na krwistą czerwień i co raz mnie ktoś pyta czy to przedłużone-są cudowne ! Tyle razy w cos pierdyknęłam a one nic,a normalnie były by juz połamane :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czeeeść,
    ...6 tygodni miałam codziennie przerąbane, nie wychodziłam ze szlafroka, płakałam przez telefon do męża żeby zawiózł mnie do szpitala na śpiączkę farmakologiczną i żeby mnie obudzili w 2 trym....

padłam... hhaahahahahahahah dobre!!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMyszka czuję się super! :) jak się dowiedziałam że idziemy do domku to miałam ochotę biegać po szpitalu hahaha :D ale darowałam sobie, bo jeszcze by mnie tylko na inny oddział przenieśli haha :D

Marzen to trzymam kciuki :)

Dziękuję dziewczyny :*

Ja dziś chyba zrobię ziemniaczki, mielone kotlety i surówkę :)
    Albo pierogi ruskie? Hmmm :)

niecierpliwa, magda sz, zabka11, małaMyszka, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana ja ruskie robilam w sobote, ale pozniej cierpialam, wszystko mnie bolalo i marzylam tylko aby sie polozyc :) Na dzisiaj pomyslow brak, moze pojade do rodzicow na bigosik ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.treeoftheyear.org/Letosni-rocnik/Dub-Slovan.aspx

Dziewczyny moze zaglosujecie na nasze piekne polskie drzewo?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a z tym wynagrodzeniem nie jest tak, że ZUS bierze jakąś średnią z iluś miesięcy?
    To, że dwa czy trzy miesiące będzie wyższa składka czy wynagrodzenie to chyba i tak nic nie da?
    Nie wiem, nie znam się, ale wydaje mi się, że samo podniesienie wynagrodzenia czy składki nic nie da. Jak to jest?
    Zgadza sie.do chorobowego i macierzyńskiego liczy sie średnia z ostatnich 12miesiecy, chyba ze nastąpiła zmuana wymiaru czasu pracy (wówczas liczy się od momentu zmiany wymiaru).ponieważ u mnie od stycznia nastąpiła zmiana wymiaru czau pracy (etatu) podstawa do zasiłku liczy się od momentu zmuany, czyli od stycznia.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak zwykle, nadrabiam zaległości i mi smaka robicie na prawie wszystko :D
    Stoję miedzy ruskimi a makaronem z czymś pysznym :)
    U mnie dalej debaty odnośnie umowy, głowa mi pęka od czytania informacji.
    Bo umowa się przedłuża,czepić się za bardzo nie mogą - albo mogą, ale żadnych dowodów nie bedą mieli że umowa pod kontem macierzyńskiego. Tylko jak umowa sie przedłuża to jest zasiłek macierzyński, a jak trwa cały czas to urlop. Finansowo wychodzi na to samo.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie mamuśki dziś wizytujace.
    ja mam jutro wizytę o 17.maz będzie w pracy ale idę z córeczka która bardzo chce zobaczyć rodzeństwo :)
    Mam nadzieje ze wszystko z dzidziolkiem jest ok.

futuremama, małaMyszka, Maniuś, mamasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę to już zjeść ! Auuuuuu!!!! Mniam !!!

http://www.slodkastrona.com/2014/03/makaron-z-ososiem-w-sosie-smietanowym.html

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    No i jak zwykle, nadrabiam zaległości i mi smaka robicie na prawie wszystko :D
    Stoję miedzy ruskimi a makaronem z czymś pysznym :)
    U mnie dalej debaty odnośnie umowy, głowa mi pęka od czytania informacji.
    Bo umowa się przedłuża,czepić się za bardzo nie mogą - albo mogą, ale żadnych dowodów nie bedą mieli że umowa pod kontem macierzyńskiego. Tylko jak umowa sie przedłuża to jest zasiłek macierzyński, a jak trwa cały czas to urlop. Finansowo wychodzi na to samo.
    Przypomnij mi proszę jaka sytuacja jest u ciebie bo nie mogę znalesc na forum....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Czeeeść,
    Ale sobie pospałyśmy z dzidzią, mam nadzieje że po porodzie też tak będzie :) :) :)
    Kolejny tydzień za nami:) brzuch rośnie, cycki nie przestają boleć..mdłości raz są raz nie także polepszyło się mimo wszystko. No i mam piękne włosy i paznokcie, żadne witaminy czy odżywki nie pomogły jak ciąża.

Olinka
    żaliłaś się że kiepsko u Was -to przejdzie kochana, 6 tygodni miałam codziennie przerąbane, nie wychodziłam ze szlafroka, płakałam przez telefon do męża żeby zawiózł mnie do szpitala na śpiączkę farmakologiczną i żeby mnie obudzili w 2 trym., jedzenie to masakra była teraz jest z tym lepiej ale dalej są produkty tabu. Mąż miał pretensje że nie ugotowane, że burdel w domu..po miesiącu się przyzwyczaił :) teraz nazywa mnie- żonek nierobek :)kilka razy jak mu zwymiotowałam na spodnie zrozumiał co przechodzę. Bądź twarda, pocieszaj się że to tylko świadczy że silna ciąża, że tyle hormonów że aż wychodzą buzią :)i że dla dzidzi zniesiesz wszystko.

Dziękuje za dobre słwa trochę mi lepiej..
    Pocieszam się tym że to świadczy że z dzidzią wszystko dobrze..
    oby te tygodnie mineły.
    a śpiaczką farmakologiczną to był by dobry pomysł :):):)

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam do lidla po 1 kg ziemniaków i filet z dorsza... przytargałam 5 kg zakupów! Noż głupia jestem jak but... Dzięki temu za szafę wezmę się jutro... Nie będę się teraz przeciążać, bo zaszalałam jak nigdy ...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro dorsza zapieke w sosie koperkowym :) ale potrzebuję jeszcze jakieś pomysły na obiad :D

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ