SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
olinka wrote:Dziewczyny czy jest ktoś ty może co choruje na Astmę ?
chciała bym się dowiedzieć jak jego astma zachowuje się w czasie ciąży ?
Ja mam astmę. Zaraz na początku ciąży poszłam do swojego lekarza i mu powiedziałam. Odstawił mi wcześniejszy inhalator, w zamian dał inny- ale tylko w razie potrzeby. Odstawił też inne leki. Na razie czuje się dobrze, ale to może też sprawa rzucenia fajek,że lepiej mi się oddycha.
No i dał zaświadczenie do gin o CC z powodu astmy.małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
A no i właśnie wróciłam z poczty, odebrałam 2 paczki- siostra z Anglii przysłała mi ciuszki ciążowe, ale są super wygodne, nie muszę się już gnieść w moich
W ogóle jak mówił mi rzez tel- spodnie z nexta kupiła mi za niecałe 10 funtów, a ja ciążowe jedne portki w C&A za 150zł, jakaś porażka u nas te ceny
No ale najważniejsze,że już mam. Następna dostawa na wiosnę
małaMyszka, niecierpliwa, 5ylwia, mamasia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Zetka wrote:Dziewczynki doczytałam
Mam pytanko, myślicie, że moja dzidzia podrosnie 5-8mm przez 8 dni?
Miałam 29.01 na usg 36,2-40mm (różne pomiary) a 6.02 mam prenatalne. Czyli 8 dni żeby było 45mm conajmniej. Chyba powinno byc ok?
Myślę, że tyle spokojnie urośnie. U nas 14.01 (11w3d) bobo miało 45mm, a 19.01 (12w1d) już 60 mm także na tym etapie dzieciaczki dość znacznie rosnąniecierpliwa, małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:jakoś się go marynuje, robi panierkę? Nigdy nie robiłam ryby w domu. Zawsze jadłam gotową, najlepiej prosto z kutra przygotowaną przez ludzi, którzy to potrafią
http://kuchnialidla.pl/product/dorsz-w-czosnku-i-cytrynie
my jakieś 2 miesiące temu robiliśmy według tego przepisu i wyszedł pysznytylkko nie wiem czy już nie jesteś po rybce
małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Ja mam astmę. Zaraz na początku ciąży poszłam do swojego lekarza i mu powiedziałam. Odstawił mi wcześniejszy inhalator, w zamian dał inny- ale tylko w razie potrzeby. Odstawił też inne leki. Na razie czuje się dobrze, ale to może też sprawa rzucenia fajek,że lepiej mi się oddycha.
No i dał zaświadczenie do gin o CC z powodu astmy.
Ja choruje na ciężką astmę. i jak tylko zaszłam w ciąże to razem z lekarzem prowadzącym astmę odstawiliśy sterydy dousnte zostałam tylko na inhalatorach. i było OK a teraz z dnia na dzień gorzej mi sie oddycha duszności zaczeły występować w nocy.i Zastanawiam sie czy to astma się nasila czy może przez ciążę tak pomału robi się gorzej.
wizyte u pulmonologa mam dopiero w marcu natomiast mój lekarz ginekolog mówił że sterydów mamy się nie bać w ciaży i że mogę je brać jedynie co do leków przeciw alerginczych powiedział że są różne opinie. i w miare możliwości by ich unikać. oczywiście jak bym miała wybór czy dusić się czy brać na alergie to mam braćmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:ja już się denerwuję, a wizytę mam dopiero w czwartek...
Będzie dobrze! Nie martw się! Trzymam kciuku! Dzidzia już jest pewnie dużamoże zobaczysz co będzie
Marzen i jak po wizycie?
Malamyszka Ty masz za trzy dni wizytę, a ja za dwa tygodnie i już z niecierpliwości przebieram nogami
Będzie dobrzemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja byłam teraz w wtorek u lekarza kolejna wizyta 26.02
a już bym chciała iść..
z jednej strony przed wizytami strach ale jak się zobaczy na usg maleńtwo tego uczucia nie da się opisaćmagda sz, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam... miałam mały wypadek- skręcona noga w kostce...ale już jest lepiej.
Dzisiaj byłam na genetycznym z moim mężem.
Dzidziuś ma 6 cm ( mniejszy niż wskazuje OM) , serduszko biło 162/min, BPD ( chyba obwód głowy) - 2 cm; przezierność karkowa 2 mm; kość nosowa widoczna,przepływ przez DV (Pl 1,12) zast. trójdzielną zwykły;
Niestety maluch się bardzo mało ruszał, gin musiał ruszać moim brzuchem żeby dzidzia się obudziła
Mąż wyglądał na bardzo przerażonego, ale pewnie dlatego, że ciągle mu mówię że boli mnie brzuch o tego skakania na jednej nodze:)
Zdecydowaliśmy się również na test PAPPA po namowach gina ( mówił że każdej pacjentce poleca, chociażby po to aby ewentualnie wybrać specjalistyczny szpital do rodzenia).
Wyniki za ok 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:11
niecierpliwa, magda sz, małaMyszka, 0na88, KasiaeN., zabka11, Maniuś, gosia.b, gianna88, sylwucha89, lys lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:to jak już jesteśmy w temacie lidla i dorsza
http://kuchnialidla.pl/product/dorsz-w-czosnku-i-cytrynie
my jakieś 2 miesiące temu robiliśmy według tego przepisu i wyszedł pysznytylkko nie wiem czy już nie jesteś po rybce
był pyszny. Teraz szukam jakiejś dobrej sałatki żeby w środę zjeść na kolację i na czwartkową wizytę nie być wzdętą
-
mamasia wrote:Euforia coś Ty z nogą robiła, że tak ją doprawiłaś?
GRatuluję udanej wizyty
Dziękuję, rano ( ok godz.5) chciałam zrobić siusiu, nie zapaliłam światła i spadłam ze schodów ( z dwóch stopni). Noga bardzo bolała i spuchła a ja tylko myślałam czy z dzieckiem wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:31
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
0na88 wrote:co wy dziewczyny z tymi schodami
Dobrze ze wszystko ok. Ja na USG najblizsze ide 12.02 - myslicie ze jest cień szansy na poznanie płci ?
Myślę, że jest szansa i to duża, jeżeli gin ma dobry sprzęt i dzidzia chce współpracować. Ja nawet nie pomyślałam żeby zapytać, cieszyłam się że jest wszystko ok.małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:co wy dziewczyny z tymi schodami
Dobrze ze wszystko ok. Ja na USG najblizsze ide 12.02 - myslicie ze jest cień szansy na poznanie płci ?
teoretycznie w tym wieku ciąży jest, oby tylko dzidzia się nie wstydziłamałaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość