X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dziecko cnotliwe to nic tylko sie cieszyc ;-) szczegolnie jak to ma byc dziewczynka ;-)

mamasia, małaMyszka, euforia, niecierpliwa, magda sz, zabka11, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    jak dziecko cnotliwe to nic tylko sie cieszyc ;-) szczegolnie jak to ma byc dziewczynka ;-)
    hehe, no tak :) ale w brzuszku tylko rodzicom mogłoby się pokazać :P

0na88, małaMyszka, euforia, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że jak długo nie można stwierdzić płci to będzie dziewczynka ;) Ale wiadomo, trzeba takie informacje dzielić na 3. No ale my babki w ciąży to się nasłuchamy zabobonów, przypuszczeń itp ;) Ciekawe czy u którejś z nas się sprawdzą :)

Myszka, o której masz w czwartek badania?Ja też mam w czwartek, ciekawe która pierwsza będzie po :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 20 i tez mam ogromna nadzieje uslyszec it's a boy albo it's a girl! :)

KasiaeN., Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy powinnam to pisac czy nie ale weszlam tu na forum aby wam sie wygadac. Dziewczyny jestem juz strasznie zmeczona nic nie moge jesc mam straszne mdlosci i wymioty. Jak juz sie do czegos zmusze to aż lzy mi lecą ze mam to jesc. Do tego w domu wyglada jak by ktos bombe wrzucil nie mam sily tego ogarniac o tak wszystko robo maz
    Czuje sie beznadziejnie...

witam w klubie :) co prawda ja nie wymiotuje ale jedzenie dla mnie to teraz jakaś katorga a dawniej (co sie odbiło na wadze niestety) jadłam wszystko co było w zasięgu ... a nasze mieszkanie tez jedna wielka katastrofa... jedno z czego jestem dumna to tylko wczoraj poprasowałam sterte ubrań co od 3 tygodni już leżała

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN ja tez mam w czwartek na 8:30:)

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba będziesz najpierwsza ;) Ja mam dopiero o 15.15 :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was dziewczyny zakupila detektor tetna plodu i go uzywa??

• Malagosia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w czwartek jestem 2 bo mam na 12

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny próbowałam dziś pić wodę zcytryną i owiele lepiej się poczułam. Na tyle, że udało mi się pozbywać sterte naczyć i zjeść pieczone ziemniaki

niecierpliwa, KasiaeN., zabka11, gosia.b, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze jutro uslysze ze u mnie w brzuszku mieszka dziewczynka!!!:-)

zabka11, mamasia, 0na88, Maniuś, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, lekarz mnie troche wkurzył, ale po kolei:
    Dzidzia ma się dobrze, rusza się ma dwie rączki, dwie nóżki, mierzy 59mm, czynnosc serca płodu 165/min
    wyniki badań dobre, tylko tarczyca troche za niska ale podobniez ze nie wymaga leczenia, 1 kg na plus.Wkurzyl mnie tym ze nie chciał wypisać mi zwolnienia z pracy.Stwierdził ze praca w sklepie spożywczym to nie jest ciężka praca, że ciąza to nie choroba, że nie mam jeszcze dużego brzuszka...że moge stać 8 godz na nogach w cholernym zimnie, bez czasu na zjedzenie czegokolwiek...
    Chciał mi wypisać od 18 tyg ciąży...no litości
    zaczełam mówić ze pracodawca już znalazł za mnie zastępstwo ale myslę ze mnie przyjmie.To on jak ma mieć pani problemy to ja pani wypisze, bo mi nic zus nie zrobi a pani najwyżej będzie miała kontrolę z zusu....i wypisał.
    Ja bym pracowala do tego 18 tyg ale jakby byly inne warunki pracy....tydzien temu z grypa bylam u internisty i sama mnie namawiala na zwolnienie wrecz pow ile bedzie pani pracowac, trzeba pomyslec o sobie a nie o pracodawcy, ta widac ze do ludzi z sercem a on szkoda gadac.

niecierpliwa, Aga89, Maniuś, magda sz, małaMyszka, sylwucha89, psioszka11, lys lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210-piekny dzidziuś!!! Super że wszystko jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:01

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    Ja już po wizycie, lekarz mnie troche wkurzył, ale po kolei:
    Dzidzia ma się dobrze, rusza się ma dwie rączki, dwie nóżki, mierzy 59mm, czynnosc serca płodu 165/min
    wyniki badań dobre, tylko tarczyca troche za niska ale podobniez ze nie wymaga leczenia, 1 kg na plus.Wkurzyl mnie tym ze nie chciał wypisać mi zwolnienia z pracy.Stwierdził ze praca w sklepie spożywczym to nie jest ciężka praca, że ciąza to nie choroba, że nie mam jeszcze dużego brzuszka...że moge stać 8 godz na nogach w cholernym zimnie, bez czasu na zjedzenie czegokolwiek...
    Chciał mi wypisać od 18 tyg ciąży...no litości
    zaczełam mówić ze pracodawca już znalazł za mnie zastępstwo ale myslę ze mnie przyjmie.To on jak ma mieć pani problemy to ja pani wypisze, bo mi nic zus nie zrobi a pani najwyżej będzie miała kontrolę z zusu....i wypisał.
    Ja bym pracowala do tego 18 tyg ale jakby byly inne warunki pracy....tydzien temu z grypa bylam u internisty i sama mnie namawiala na zwolnienie wrecz pow ile bedzie pani pracowac, trzeba pomyslec o sobie a nie o pracodawcy, ta widac ze do ludzi z sercem a on szkoda gadac.
    Marzen-a to od 18tygciazy juz nie ma groźby kontroli z ZUSu???
    swoja droga co za dran z tego lekarza! !!
    słowa twojego internisty zapadly mi w pamięć i odniosłam je do ssiebie.czas zacząć myśleć o sobie a nie o pracodawcy, zwłaszcza jak okazuje sie być grubianskim chamem!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:02

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie nie wiem jak ma byc kontrola to bedzie a z tego co slyszalam to malo kiedy kontroluja ciezarne, a on widaz ze jak nie ma co wpisac to nie wypisuje bo poprostu nie chce.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka z miodkiem i cytrynka...chcialoby sie powiedziec, ale miodzio ;) i mam nadzieje, ze pomoze na gardlo

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mam dylemat..
    Robimy z mezem,bratem i bratową drzewo genealogiczne dla dziadków na rocznice slubu (21 lutego) no i brat z bratową mówią zeby zdjecie z usg tam wstawic tez..nie wiem..jakos nie przemawia do mnie ten pomysł..

Co myslicie?

mamasia, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zostawiła wolne miejsce i wkleila zdjęcie maluszka juz po urodzeniu :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zdechla jestem. Nie spalam pol nocy, a jak udalo mi sie nad ranem usnac, to maz wychodzac do pracy mnie obudzil. Pozniej udalo mi sie zasnac, to znajomy przyjechal po jakas pierdole, bo byla mu pilnie porzebna, przy kolejnej drzemce inkasent zaczal sie dobijac do drzwi dzwonkiem jakby mial tureta, a nastepnej maz zadzwonil z pytaniem "jak sie czujesz". Noz kurna zyc nie umierac. Przez caly dzien rozpakowalam i zapakowalam zmywarke i zdolalam ugotowac zupe z mrozonki. Masakra :(

małaMyszka, psioszka11, ainer85 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny,mam dylemat..
    Robimy z mezem,bratem i bratową drzewo genealogiczne dla dziadków na rocznice slubu (21 lutego) no i brat z bratową mówią zeby zdjecie z usg tam wstawic tez..nie wiem..jakos nie przemawia do mnie ten pomysł..

Co myslicie?

ja bym wkleiła zdjęcie usg :) my tak zrobiliśmy teściom kartki na dzień babci i dziadka, gdzie właśnie na środku kartki już było zdjęcie maluszka z usg wklejone - ich wzruszenie i zadowolenie - bezcenne. Też na początku się obawiałam, ale ta reakcja była tego warta, cokolwiek miałoby się zdarzyć

Andzia 34, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ