SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
W końcu dotarłam do domu, to był długi i męczący dzień, ALE mega szczęśliwy bo usg genetyczne wyszło dobrze
Tak, jak ostatnio dziecko było bardzo ruchliwe, skakało, wierciło się, ruszało rączkami i nóżkami. Maluch ładnie urósł i CRL wynosi 58mm. Serduszko uderza 160 razy na minutę. BPD wynosi 17 mm, NT = 1,7 mm, kość nosowa widoczna. W przeciągu kilku dni ma być też wynik Pappa, ale wszystko powinno być dobrze bo usg też wyszło dobrze.
Badanie usg miałam generalnie przez brzuch (pomiary) i na końcu transvaginalnie żeby sprawdzić przepływ i szyjkę.
Poza tym to od wczoraj dość mocno boli mnie brzuch, no ale niby ma boleć, boli mnie też pochwa?/szyjka macicy? jak siadam i to jest dziwne. Gin stwierdziła, że trzeba zrobić badanie moczu bo może to od pęcherza.
Acha i widziałam antenkę między nogami,a Pani doktor powiedziała że dla niej na 70% wygląda to na chłopakamagda sz, Kkarolinaaaa, małaMyszka, mamasia, zabka11, sylwucha89, niecierpliwa, Maniuś, psioszka11, 0na88, Katarka, bosa, Aga89, Zetka, gosia.b, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Przerąbane z tymi kąpielami w ciąży, chciałam jechać na termy z mężem ale tak woda za gorąca to raz dwa w ciąży nie można hydromasaży więc zostaje mi chyba tylko basen olimpijski jeżeli chodzi o wodny relaks bo w domu mam tylko brodzik
Żabka szkoda gadać, jak to czytałam to jakbyśmy pracowały w jednej firmie...ja mam na umowę połowę wynagrodzenia nie jest aż tak tragiczne ale pewnie nie wyżyłabym za gołą pensje z umowy gdyby nie fakt że mój mąż dobrze zarabia. Dziś dostałam PITA przeliczyłam sobie i doznałam szoku myślę sobie chyba jaja robią, miałam przychodu mniej jak minimalna płaca krajowa. Myślę albo się pomylili albo chcą sprawy w sądzie..ale przypomniałam sobie że na wakacje pracowników przejęła inna firma (kolejny przekręt szefa żeby zaoszczędzić na podatkach) więc pewnie dostanę drugiego pita i będzie ok.. To jest jakaś porażka w tej Polsce, a my twarde kobiety mimo wszystko chcemy mieć dzieci i wzbogacać ten porąbany kraj o obywatelizabka11, małaMyszka, sylwucha89, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Lys gratuluje wizyty! Kolejny chlopak? Chyba samyh chlopaki sierpniowki maja:-)
A ja nie moge spac bo plamie na jasny braz:-( dzis wizyta juz sie doczekac nie moge.Dzwonilam na izbe jak mi powiedziano kto dzis przyjmuje postanowilam nie jechac. Jak robie siku nic nie ma ale jak soe podcieram.to widac:-( od czego to moze byc:-(((
Rano jade do rodzinnego po jakis antybiotyk bo moje migdalki bola strasznie:-(małaMyszka, psioszka11, lys lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz nie śpię.
Przezywam dzisiejszą rozmowe z szefem. Ciekawe jskiej to elastyczności ode mnie oczekuje???? Mam pracować na chorobowym w domu czy co??? Trzymajcie za mnie kciuki. Mąż mówi abym pod żadnym pozorem nie zgadzala się na zmianę aneksu nowego.
Dzis o 17 wyczekiwana wizyta. I badania na przeziernosc. Trzymajcie proszę kciuki aby było wszystko ok i żeby maluszek pokazał co ma między nóżkamimaaadzik1207, Maniuś, KasiaeN., małaMyszka, sylwucha89, 0na88, bosa, magda sz, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Ja juz tez dawno nie spie, bylam w piekarni po buleczke na sniadanie, a zaraz biore sie za gotowanie ogorkowej, na drugie danie smak dziecinstwa - makaron z bialym serem na slodko - lata go nie jadlam
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Maniuś, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć "siostry"
ja też nie śpię, wyszykowałam męża na delegację i już spać nie mogę. Trochę dał mi zadań do załatwienia w tym tyg, chyba żebym się nie nudziła:)
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pozytywne wieści.
Miłego wtorku!małaMyszka, Maniuś, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dzień dobry!
Ja też już nie śpię, a chętnie bym pospałaRano byłam zanieść mocz na badanie kontrolne a wracając z laboratorium kupiłam świeże bułeczki na śniadanie
Dziś mam trochę spokojniejszy dzień od wczorajszego, choć muszę trochę popracować w domu a wieczorem jechać zrobić przegląd bo dziś mi się kończy.
Kurczę ja to jestem normalnie mięsożerna jak nie wiem!Codziennie mięcho mogłabym jeść!Dlatego kupiłam świeżutkie piersi z kurczaka i będą dziś kotleciki na obiadNo i muszę wymyślić co jutro zrobić.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziewczęta i czekam na kolejne informacje o mieszkańcach Waszych brzuszków
Całuski!psioszka11, maaadzik1207, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj mam obiad na słodko:) W każdym rejonie PL pewnie inaczej to nazywacie- u nas Pampuły ( bułki na parze) z koktajlem truskawkowym
Sana, KasiaeN., małaMyszka, niecierpliwa, gosia.b, futuremama lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty - jestem pewna, że przyniesiecie nam dobre wieści
Ja wizytuję jutro, mój D. idzie ze mną, mamy wizytę o 17.15. I przysięgam uroczyście, nie wyjdę z gabinetu dopóki nie poznam płci malucha, haha
Dziewczyny przypominam o naszej grupie na facebookuktóra jeszcze do nas nie dołączyła? Zapraszamy
Dobrego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:41
psioszka11, KasiaeN., małaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, lys lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
psioszka11 wrote:A ja dzisiaj mam obiad na słodko:) W każdym rejonie PL pewnie inaczej to nazywacie- u nas Pampuły ( bułki na parze) z koktajlem truskawkowym
U nas mówimy na to pampuchy albo kluski na parze. Moje wspomnienie z przedszkola, uwielbiałam jepsioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4984835728.html?source=mlt
O taką mam, jest rewelacyjna moim zdaniem, w srodku jest taka elastyczna gąbka, jestem bardzo zadowolonaKasiaeN., małaMyszka, psioszka11, magda sz, mamasia lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4984835728.html?source=mlt
O taką mam, jest rewelacyjna moim zdaniem, w srodku jest taka elastyczna gąbka, jestem bardzo zadowolona