X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Uśmiałam się z tekstu teściowej "wnuczka obrażalska jak mamusia" hahah

Ja tez mialam przeczucie ze dziewczynka , ale po tych prenantalnych mi sie zmieniło na chłopca ... hmmm zachcianki niby na słodkie wiec dziewczynka, ale cera znow na chlopca , kalendarz chiński znow mi pokazuje na dziewczynke ... co ma byc to bedzie ;-)

Moja teściowa jest baaardzo szczera ;) aż za bardzo :P ostatnio przywitała mnie tekstem: cześć mój śliczny TŁUŚCIOSZKU! haha Mam 165 wzrostu i ważę 56 kg :) do tłuścioszka mi daleko więc boję się jak będzie mnie nazywała za kilka miesięcy? Cześć mój piękny wielorybku? :)

Mi chiński kalendarz też mówi, że dziewczyna :) obrączka, że chłopak.. Ale cokolwiek tam sobie siedzi to będzie naaajbardziej kochane dziecko na świecie :)

psioszka11, KasiaeN., zabka11, Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Madzik, Zabka, Bosa kciuki w górze! :) dajcie znać po wizytach czy maleństwa się ujawniły :)

Karolina super, że już tulisz podusiaka :) też się zastanawiam nad zakupem :)

5ylwia no to fajnie podsumowała Cię teściówka :)

Ainer no coś TY? nie bądź taka jak inne, po co się wyzywać, pokaż klasę i je olej :P

Sana i ja się zgłoszę w sprawie fb :)

Migotka dobrze, że przeszło :)

Magda uśmiałam się z Twojej wizji pocięcia tapicerki :P

A u nas dziś na obiad shcabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną. Ja jednak coś ostatnio na kotlety nie mam chęci, więc sobie zrobię do tego jajo sadzone :)

Aga89, 5ylwia, psioszka11, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama myślę nad taką poduchą bo nie mogę sobie pozycji ostatnio do spania znależć, któraś jeszcze kupuje?

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    sama myślę nad taką poduchą bo nie mogę sobie pozycji ostatnio do spania znależć, któraś jeszcze kupuje?

Ja też się zastanawiam, bo mąż mówi,że się rzucam po łóżku ciągle.

Swoją drogą jak się odgaduje płeć z obrączki ?:) nie znam tego.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że tylko ja się rzucam na mięso ;) Z tego co czytam to żadna z Was nie ma ochoty na mięsiwo. Chyba jakieś pierwotne instynkty się we mnie odzywają ;P

5ylwia, 0na88, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja też się zastanawiam, bo mąż mówi,że się rzucam po łóżku ciągle.

Swoją drogą jak się odgaduje płeć z obrączki ?:) nie znam tego.

Wróżba z obrączki. Zawieś obrączkę na nitce i unieś ją nad brzuszkiem. Nie poruszaj nitką, pozwól, by sama rozkołysała się tak, jak chce. Jeśli nitka z obrączką zatacza koła to znak, iż spodziewasz się córki, zaś jeżeli buja się ruchem wahadłowym, w twoim brzuszku rośnie synek

Ja mam ochotę na mięso w każdej postaci :P jak pomyślę, że w święta nie będę mogła zjeść tatara to mi przykro ;)

KasiaeN., psioszka11, małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    To widzę, że tylko ja się rzucam na mięso ;) Z tego co czytam to żadna z Was nie ma ochoty na mięsiwo. Chyba jakieś pierwotne instynkty się we mnie odzywają ;P

hehe, nie no czasami zjem (jak jesteśmy na obiedzie u teściów to nie grymaszę :D) albo najdzie mnie na kabanosa, gołąbki czy co :) ale jakoś mięso i pochodne nie są u mnie na pierwszym miejscu :P

KasiaeN., psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam sobie sukieneczke http://allegro.pl/modna-sukienka-oversize-rekaw-3-4-prezent-p401-i4842626660.html, co myślicie, myśle, że chwilę bedzie mi służyc a napewno cała wiosne:) oczywiście chaberkowa:):)

mamasia, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    znalazłam sobie sukieneczke http://allegro.pl/modna-sukienka-oversize-rekaw-3-4-prezent-p401-i4842626660.html, co myślicie, myśle, że chwilę bedzie mi służyc a napewno cała wiosne:) oczywiście chaberkowa:):)

Fajna, śliczny kolor! Zamawiałam kilka rzeczy u tego sprzedawcy i byłam zadowolona :)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ja też chce kupić, ale jak już pisałam czekam bo może w lidlu będzie, bo skoro ciuszki dla maluszków dali, to wkrótce może być z gadżetami dla ciężarnych :D
    póki co śpię z wielkim pluszowym psem między nogami :P

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Migotka jak brzuszek Ci wyskoczy to będzie w niej widać majty z przodu. Super sukienka ale nie dla ciężarnych :) Poszukaj takiej tylko w wersji dla kobiet w ciąży, z przodu powinna być dłuższa niż z tyłu, widziałam takie na allegro

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz, hmm.. skoro tak mówisz, pewnie masz racje:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie listonosz przyniósł właśnie to- http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-koszulka-ciazowa-4mum-i5012125169.html

Ale powiem Wam szczerze,że spodziewałam się lepszej jakości, nadruk też nie do końca spełnia moje oczekiwania. Ja wzięłam nr 37.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak teraz Twój brzuch, mój jest spory, mierzyłam ostatnio sukieneczki i załamałam się że prędko w nic normalnego się nie ubiorę, z przodu ściągały się do góry w cyckach ścisk. Na wiosnę będziemy jakoś w 6-7 miesiącu więc każda będzie miała już niezły kokon :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny od wczoraj jak nacisne na nogi robią mi się buly to znaczy mam wodę w nich czy macie podobnie ?

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co mieszcze się się w ciuchy swoje, teraz kupuje takie, żeby miały miejsce w brzuchu i cyckach, a dół to getry tylko i wyłaącznie bo uwielbaim:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:

ja sie jem mieso, ale w zasadzie to mam fazę na warzywa pod każda postacią. a słodyczy nienawidzę ;-)
    do tego piękna cera, zero pryszczyków.
    z kalendarza chińskiego wychodzi mi chłopczyk - cała rodzina by szalała;-)bo już jedną córeczkę mamy ;-)choć moja Julcia marzy o siostrzyczce ;-)
    zobaczymy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:58

KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy któaś posiada przepis na tą słynną zapiekankę ziemniaczaną tak, żeby wkleić bo nie chce mi sie wertować do tyłu i szukac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://madameedith.blogspot.com/2014/02/babka-ziemniaczana.html?m=1

Pewnie zaraz zostane zlinczowana, ale powiem Ci, ze mi ona nie podeszla, ale mezowi bardzo smakowala ;)

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ja sie jem mieso, ale w zasadzie to mam faze na warzywa pod kazda postacia. a słodyczy nienawidze ;-)
    do tego piekna cera, zero pryszczyków.
    z kalendarza chińskiego wychodzi mi chłopczyk - cała rodzina by szalała;-)
    zobaczymy ;-)

Ja też nie mam ochoty na słodycze, cera też wydaje mi się poprawiła. i wszystkie zabobony na niebie i ziemi wskazują na chłopca, no ale się okaże.U mnie też rodzinka by szalała :)

zabka11, psioszka11, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ