SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia ślicznie wyglądałyście, a zdj z chrześniakiem zajebiste! no i na ostatnim zdj mina Maji mówi "dobra tyle juz tych zdjęć" , ja tez uważam że jest do Ciebie podobna:)
aa no i włąsnie grzywka znikneła dlatego nie mogłam poznac:D
Ja to się bałam że jak będę miec córke to jej nie bede umiec takich cudów z włosów robic hahajesslin87 lubi tę wiadomość
-
O i ja dzisiaj pierwsza.Leon coś marudny w nocy.Poza tym zimno na tym mieszkaniu.Mury się muszą zagrzac i jest masakra.W ogóle Leon mi coś pokasluje nie wiem czy nie pójdę dziś do przychodni.
Miłego tygodnia.Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dzień dobry
My dzisiaj mamy małą wycieczkę zabieram mlodego na wizytacje do mojej pracy kupie laskom jakies ciacho i pojade na godzinke
Ale wichura za oknem
Artek dosypia mi na klacie od 6 a ja was nadrobilam
Co do wygladu ojj poszlabym do fryzjera kolor zrobila i sciela ale po pierwsze włosy leca mi garsciami juz chyba polowa mi wypadła po drugie moge umowic sie albo dopiero na 19 ( nikt mnie na farbe raczej mie przyjmie tak pozno ) albo w weekend na 12 ale zawsze cos wypadnie mi
Na szczescie pazury i brwi to szybko i jutro sie umowie bo już w ta niedziele 6 grudnia chrzciny
Do spowiedzi musze jak ja tego nie lubie
Milego dnia laskimamasia, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Mleko sciagniete, tatus postanowil ze mamusia sie wyspi i bedzie karmil malego albo na spiocha kolo 1 albo jak sie obudzi. Maz pracuje przed kompem do 2 praktycznie codziennie, wiec dla niego zaden problem. Zobaczymy czy junior bedzie chcial jesc z butli. 2msc temu podalam mu z butli zelazo i zjadl, oby teraz tez nie mial z tym problemow.
Ale mnie boli brzuch:( nie chce okresuuuuuuu.
Wczoraj wydawało mi się jakieś maleńkie plamienie a nic nie ma..... -
Dzień dobry.
U nas też wieje, ale i tak trzeba będzie dzisiaj wyjść.
Ja już wiem skąd u mnie takie doły wczoraj. Dzisiaj dostałam okres i wszystko jasneJakoś się chyba łudziłam, że miesiąc temu to jakoś przez przypadek się pojawił, bo się coś organizmowi pomyliło, a tu jednak po miesiącu kolejny.
Zjem sobie na to konto ciasteczko do kawy.
Dzieciaczki poszły do szkoły, młoda się wierci, chyba zaraz będzie głodna, ale jest szansa, że jeszcze ze dwie godziny potem pośpi.Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:dziewczyny kapie ktoras na gabce? bo my dalej na lezaku ale juz tak srednio wygodnie, moze gabka byłaby lepsza
Ja od poczatku kapie na gabce i jest superpod glowke podkladam rulonik z flanelowej pieluszki i mala sobie sama lezy
-
Hejka o poranku
Nie wyspana jestrem jak szlag, zachcialo mi sie 'Katyn' wczoraj obejrzec, a potem jeszcze lezalam w lozku z tabletem do godz.1. O 3 krecila sie mala, o 4:30 robilM jej jedzonko, po 5 sie poolozylam, a trzeba wstac pezed 7 wyszykowac julcie do szkoly.
Mala juz nie spi, zaraz ide robic jej mleko...a tak liczylam ze pospi chociaz do 8...ech....Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Witamy, okropna noc. 0 19 po kapieli mala zasnela. Obudzila sie o 20 cyc i czesto tk na nim wisi godzine, az dobrze zasnie, a wczoraj po 15 minutach sie wybudzila, ale widac bylo, ze jest senna. Kilka razy probowalam ja uspic, ale kazdxm najmniejszy szelest ja wybudzal, pomimo iz byla na rekach. Po 22 zaczela jvz plakac z tego zmeczenia, nijak nie dalo sie jej uspic, wpadla w taka histerie, wlaczyla taka syrene, nigdy w zyciu tak nie plakala. Nie umiekismy jej uspokoic, wszystko co zawsze pomaga szumis, spiewajaca lalka sprawialy, ze jeszcze gorzej sie zanosila. Dopiero jak przerzucilam ja przeym ramie i mocno zaczelam potrzasac to sie uspokoila i zasnela na mnie, szlochajac kilkanascie minut. Padalam na twarz, ledwo po 23 zasnelam, a po 1 obudzil mnie straszny bol brzucha i biegunki dostalam
Nie mialam sily jej nawet wziac na karmienie mimo iz zawsze o 1 lub 2 ja biore na spiocha. Nakarmilam przed 5 i potem o 7 i musialam jej doslownie wyrwac cyca i biegiem do wc. Na szczescie wcisnelam jej smoka i spi nadal. Nie wiem co mnie tak zalatwilo, wracam stopniowo do nabialu, nie wiem moze organizm szoku doznal.
Pulpecja ja tez sie tak czuje i jak patrze na kolezanke, ktora urodzila 6 tygodni po mnie to sie zastanawiam kiedy ona ma czas na malowanie paznokci, bo to ostatnia rzecz, na ktora mam sile -
A ja właściwie codziennie siedzę do 1, bo zasnąć nie mogę... Patrzę jak mąż i mała śpią. Wiem, że powinnam spać, bo jak późno zasnę to zaraz pobudka, bo mała się budzi do jedzenia, a po 6 wstaję, bo dzieci do szkoły. No i co jak nie mogę zasnąć, a rano nie chce mi się wstawać. Wkurza mnie to, ale mam nadzieję, ze to chwilowe.
-
Lys - na fb na wrocławskiej grupie jest taka dziewczyna, Justyna Walczak, wszyscy polecają ją tam jako góry laktacyjnego. Dziewczyna miała problem z dzieckiem, bo też za często i za dużo jadła jej córka (karmi ją swoim mlekiem i mm, ale jedno i drugie z butelki), rzucała się przy piersi, miała problemy z kupą. Justyna napisała coś takiego:
"Jest coś takiego jak bottle feeding wiele filmików artykułów jak karmić dziecko z butelki z której po prostu za dużo je. I da się przekarmic. Jeśli chodzi o ilości trzeba przeanalizować przyrosty masy wagę urodzeniowa ile na dobę je i wiele innych. Moim zdaniem dziecko może mieć problemy ze swoim ciałem. Stąd taki chaos."
13.08.2015 r.
11.05.2019 r.