X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Gosia Wy sami kleicie czy do chirurga chodzicie? Nam chirurg klei takim zwyklym papierowym plastrem. Na poczatku watpilam ze to sie 3 tyg. utrzyma, ale mimo codziennej kapieli nie odpadlo...fakt ze podcinam i podklejam odstajace elementy pewnie tez nie jest bez znaczenia. A ten tydzien bez to na zagojenie sie skory, bo robia sie otarcia.
    My mielismy raz klejone przez lekarke tym specjalnym plastrem na przepukline pepkowa, a potem kleilismy sami. Pod plaster smarowalismy fioletem dlatego odparzenia sie nie robily.

Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ślicznie wyglądacie!! Wszystkie nasze bobaski są śliczne i tyle.
    Wróciliśmy od teściów, mały popisywal się jak pięknie potrafi trzymać glowke na brzuszku i zacieszal w głos. . Uwielbiam go☺

niecierpliwa, Neyla, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nareszcie w domu, dziewczyny czy wasze dzieci tez robia cyrki z butelka ?
    Zoska nauczyla sie chwytac butelke i wyciagac ja z buzi ja to ewidentnie bawi , mnie tez bawilo , ale do czasu - obecnie karmieniu to katorga dla mnie, co chwile ja rusza do tego stopnia ze raz wsadzila ja do nosa , a raz prawie w oko .. ile razy wytracila mi butelke z rak nawet nie zlicze. Karmienie zajmuje mi teraz kuuuupe czasu + fakt ze strasznie sie rozprasza przy ssaniu.

U nas zabkowanie idzie pelna geba, dziecko jak wklada reke do buzi do az piszczy i placze , nawet przez sen poplakuje i zdecydowanie krocej spi w nocy,smaruje ta mascia ale pomaga na chwile. Musialabym chyba jej ta masc do mleka wlewac ;-)

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina promieniejesz ze szczęścia :)

Katarka jak uśpię małą to wejdę na colorland i powiem Ci co i jak.

Myszka mak usypia, jak kiedyś zjadłam makowca to Maja spała po 2-3 godz kilka razy w ciągu dnia :) nie powinno się zbyt często tego jeść ale czasem jak chcesz odpoczać to spróbuj

Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mam nadzieję że mała choć trochę do mnie podobna bo wszyscy mówią że mały tatuś :/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - super wygladasz, zdecydowanie macierzynstwo Ci służy. Ile zrzucilas kg?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo :)

W ciąży miałam +12kg a spadlo mi juz 18kg :) w sumie to nie wiem jakim cudem bo wpierdzielam jak głupia slodycze i różne świństwa, to chyba KP tak zadziałało :)

Neyla, Paula_071, 0na88, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam. KAROLA wygladasz super :D

U mnie leniwa niedziela...spalam do 12 - maz zajmowal sie mala, przynosil do mleczarni na karmienie i spanie. Wypoczelam. Potem pojechalismy do pepco po jakies swiateczne ciuszki ale nic nie kupilam :( Juz nie moge sie doczekac kompletu skrzata z allegro...
    Bylismy tez u szwagierki i troszke sie zdenerwowalam...nikt z nich - wiedzac ze wpadniemy- nie powiedzial nam ze sa podziebieni (dzieciaki do przedszkola nie chodzily bo chore) Nosz kurwa oby tylko Jula nic nie zalapala. Ja zawsze pytam czy wszyscy zdrowi, a jak maz umawia to zawsze zapomni. Faceci.

Wieczorkiem wzielam ciepla kapiel z babelkami a teraz czekam na rolnika :)

A co do ograniczenia cukru... to praktycznie sama zzarlam blache ciasta ktore ostatnio pieklam :( Brawo ja :(

AgaSad, Paula_071, jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero udało mi się Was nadrobić oj ciężko było :-P

Niecierpliwa jak mała takie cyrki urzadzala z tym jedzeniem to od razu pomyslalam ze Ty biedna tez przez to przechodzisz. Co do przyrost ów to jak na razie lekarz nie miał zastrzeżeń i ja też widzę ze dobrze rośnie. Jednak najbardziej boję się przy tym jej nie jedzeniu ze się odwodni. W piątek to aż ciemiaczko miała zapadniete teraz jak nie chce mleka to staram się jej dać chodź parę lykow elektrolitów. Staram się ją karmić na śpiocha albo jak się przebudzi chodź to tez nie zawsze się udaje.

Agata dużo duzo zdrówka dla Was!!! :-)

Agata, Magda sz, apaczka ja jestem u rodziców na Ochocie. Musimy wybrać takie miejsce żeby wszystkim pasowało. Mi centrum tez pasuje :-)

Karolina super wyglądasz :-) ja też już schudłam więcej niż przytyłam w ciąży ale przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy i jeszcze z 7-8 kg chciałabym zrzucić ale to już takie proste nie będzie :-P

Piszecie że Wasze dzieci dużo przybierają, ja to dopiero byłam pulpit :-D ostatnio sprawdzałam w swojej książeczce i wieku Natalki (3,5 miesiaca) ważyłam o 2 kilo więcej niż ona :-D uwaga uwaga 8,300 :-)

Neyla, Pulpecja, apaczka, magda sz, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys sprobuj make ziemniaczana albo i teb puderek na to odparzenie, wspolczuje bo pewnie boli to malutka :( no i moze wykap ja w krochmalu?

Aga ja bardzo chetnie na spacer, moja ostatnio tfu tfu w miare spi na spacerze. W jakiej dzielnicy bedziesz?

Zetka ja kapie mala co drugi dzien, bo jak codziennie to za sucha skore miala i pediatra mowila zeby co drugi dzien sprobowac a w ten dzien co nie ma kapieli to szyjke przemyc chusteczka bo tam sie najwiecej brudu zbiera. No i skorka teraz super, podejrzewam ze przez to łzs ta ciemieniucha nie chce zejsc :/ szurujesz troche paznomciami te platy ? Moze trzeba silniejszy szampon ale to niech juz pediatra cos doradzi, u nas sie sprzawdza bardzo ten oilian.

Chyba zaskarze pampersa noz kurwa co kupa to wylazi to gora to dolen, dzis na widok kevina w nowym jorku tak mnie obsrala ze kapalo mi z bluzki, jej ciuchy to do wywalenia bo nie ma co prac... Juz probowalam na wszystkie sposoby je zapinac. Mam rany od prania :/

Malz poszedl z mala na spacer i po vigantol czy jakos tak ta wit d. a ja sie biore za ogar domu.

Madzia, u nas juz dwa razy zeszła. Już na głowie zostały może ze 4-5 małych płatków. Paznokciami pomagałam :) i kurde znowu od wczoraj więcej. Za pierwszym razem jak wróciła to wróciła meeeeega wielka, teraz mniej wiec zobaczę :)

Lys, ja bym spróbowała pudrem żeby to wysuszyć. Powodzenia kochana oby Lily szybko zeszło.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pieknie wygladacie, Ty szczesliwa ze az monitor rozwala ! Mam takie same drzwi ha i zdradz jak czyscisz te od lazienki jak zajda para, swoja droga widze u Ciebie tyle miejsca ze Pola to chyba bedzie mogla na hulajnodze popierdzielac po domku

Kurde mojemu szymonkowi strasznie wysypalo szyje, cala w chrosteczkach takich chropowatych jak sie przejedzie palcem, dekolt tez troche, posmarowalam bepantenem ale nie wiem czy pomoze

Ja tez czekam na rolnika, chyba sobie winko otworze, a co!

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko sciagniete, tatus postanowil ze mamusia sie wyspi i bedzie karmil malego albo na spiocha kolo 1 albo jak sie obudzi. Maz pracuje przed kompem do 2 praktycznie codziennie, wiec dla niego zaden problem. Zobaczymy czy junior bedzie chcial jesc z butli. 2msc temu podalam mu z butli zelazo i zjadl, oby teraz tez nie mial z tym problemow.

Ale mnie boli brzuch:( nie chce okresuuuuuuu.

AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wielkości dzieciaczków nasza też taka Kluseczka mała. W rodzinie ma ksywkę Zuźka - Kluska. Teraz waży ok 7100. Dzisiaj byliśmy u znajomych i ich córeczka ma roczek a waży 8 kg i serio moja Zuźka prawie taka sama jak ona:)

jesslin87, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje;) bo naprawde jestem szczesliwa ze juz chyba bardziej nie moge;) ta moja mala kluseczka tyle wnosi do zycia.. :)

Jezeli chodzi o drzwi to nie mam problemu z zaparowanymi hm..a przecieram od czasu do czasu wilgotna szmatka a te szklane elementy plynem do szyb:)
    No wiec...po konsultacjach z rodzicami i tesciami..

Na 90%bede otwoerac fitness :) jedna salka pusta,z lustrami pod wynajem (formacje taneczne,gosc ktory prowadzi jakies cwiczenia zawsze chodza prosza w szkolach o wynajem,nie ma u nas takiej sali) + sala ze sprzetami :)
    O ile dostane dotacje..

Pulpecja, Neyla, jesslin87, AgaSad, mamasia, Agaata, Zetka, magda sz, aaaaga, Paula_071, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Apaczka, Aga to może w jakimś CH albo jakaś kawiarenka dla mam z dziećmi? Tak żeby można było i przewinąć i nakarmić. Jak CH to może Złote Tarasy to każda z nas będzie miała tyle samo drogi a co do kawiarenki to poszukam bo póki co poznałam tylko te z Żoliborza. No i ustalmy dzień, Aga skoro Ty przyjeżdżasz to napisz kiedy.

Idę jutro do pediatry bo babka nie chciała mężowi sprzedać tej wit. d :/ a dwa to Mai chyba trochę zrosły się wargi sromowe...:/

Agaata, apaczka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka
    Wybrałam teraz pierwszy lepszy szablon- pluszaki, zdjęcia możesz dodawać na dwa sposoby albo wgrać zdjęcia z kompa hurtowo i pozniej sobie z nich wybierać albo do każdego miesiąca dodawać prosto z komputera.

Ja sobie dodałam kilkanaście zdjęć z kompa i wybierałam już z ich strony. Przeciągałam każde zdjęcie na wybrany miesiąc. Przy każdym zdjęciu pojawia się cyferka ile razy go użyłaś - żeby nie powielić tego samego zdjęcia do dwóch miesięcy. Na górze masz podgląd jak skończysz żeby sobie obejrzeć w całości. Ja sobie zapisałam i po zalogowaniu mogłam sobie zmieniać ile chce przed zakupem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:12

Katarka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dopiero nadrobiłam. Usprawiedliwiam się, że byłam dzisiaj na zakupach i nie mogłam siedzieć na forum ;-)
    Piękne te sierpniowe dzieciaczki. No, ale po takich mamusiach... to jakie mogłyby być?
    Wiecie, dzisiaj na zakupach załapałam strasznego doła. Poczułam się taka stara, gruba, brzydka, zaniedbana, że masakra.
    Muszę trochę zadbać o siebie, bo chyba przestanę z domu wychodzić ;-( potem mi się trochę humor poprawił, ale dało mi to do myślnia. Jestem szczęśliwa i pogodna domu z dziećmi, cieszę się jak mąż wraca, ale jak wyjdę gdzieś miedzy ludzi to jak dzikus.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pewnie mogła się spotkać dopiero pod koniec tygodnia, bo póki co muszę się wyleczyć... Co do jakiejś fajnej knajpki to popytam koleżanek może coś znają fajnego. A może w ogrodzie saskim przy metro świętokrzyska.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba mowimy o dqoch innych urzadzeniach. Ja myslalam o czyms takim
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5790619821
    I do luster na fitnesie sie sprawdzi ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Cześć, dopiero nadrobiłam. Usprawiedliwiam się, że byłam dzisiaj na zakupach i nie mogłam siedzieć na forum ;-)
    Piękne te sierpniowe dzieciaczki. No, ale po takich mamusiach... to jakie mogłyby być?
    Wiecie, dzisiaj na zakupach załapałam strasznego doła. Poczułam się taka stara, gruba, brzydka, zaniedbana, że masakra.
    Muszę trochę zadbać o siebie, bo chyba przestanę z domu wychodzić ;-( potem mi się trochę humor poprawił, ale dało mi to do myślnia. Jestem szczęśliwa i pogodna domu z dziećmi, cieszę się jak mąż wraca, ale jak wyjdę gdzieś miedzy ludzi to jak dzikus.

Pulpecja też tak się czuję,, jeszcze dodam garbata.. od cc strasznie się garbię - aż nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia, nie wiem co mi tak zostało..
    cerę mam masakryczną, powinnam chodzić przynajmniej raz w miesiącu do kosmetyczki tylko coś nie mogę się zebrać..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 2553 2554 2555 2556 2557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ