SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Neyla wrote:Gosia Wy sami kleicie czy do chirurga chodzicie? Nam chirurg klei takim zwyklym papierowym plastrem. Na poczatku watpilam ze to sie 3 tyg. utrzyma, ale mimo codziennej kapieli nie odpadlo...fakt ze podcinam i podklejam odstajace elementy pewnie tez nie jest bez znaczenia. A ten tydzien bez to na zagojenie sie skory, bo robia sie otarcia.
Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Karolina ślicznie wyglądacie!! Wszystkie nasze bobaski są śliczne i tyle.
Wróciliśmy od teściów, mały popisywal się jak pięknie potrafi trzymać glowke na brzuszku i zacieszal w głos. . Uwielbiam go☺niecierpliwa, Neyla, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
nareszcie w domu, dziewczyny czy wasze dzieci tez robia cyrki z butelka ?
Zoska nauczyla sie chwytac butelke i wyciagac ja z buzi ja to ewidentnie bawi , mnie tez bawilo , ale do czasu - obecnie karmieniu to katorga dla mnie, co chwile ja rusza do tego stopnia ze raz wsadzila ja do nosa , a raz prawie w oko .. ile razy wytracila mi butelke z rak nawet nie zlicze. Karmienie zajmuje mi teraz kuuuupe czasu + fakt ze strasznie sie rozprasza przy ssaniu.
U nas zabkowanie idzie pelna geba, dziecko jak wklada reke do buzi do az piszczy i placze , nawet przez sen poplakuje i zdecydowanie krocej spi w nocy,smaruje ta mascia ale pomaga na chwile. Musialabym chyba jej ta masc do mleka wlewacjesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Karolina promieniejesz ze szczęścia
Katarka jak uśpię małą to wejdę na colorland i powiem Ci co i jak.
Myszka mak usypia, jak kiedyś zjadłam makowca to Maja spała po 2-3 godz kilka razy w ciągu dnianie powinno się zbyt często tego jeść ale czasem jak chcesz odpoczać to spróbuj
Katarka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nadrobilam. KAROLA wygladasz super
U mnie leniwa niedziela...spalam do 12 - maz zajmowal sie mala, przynosil do mleczarni na karmienie i spanie. Wypoczelam. Potem pojechalismy do pepco po jakies swiateczne ciuszki ale nic nie kupilamJuz nie moge sie doczekac kompletu skrzata z allegro...
Bylismy tez u szwagierki i troszke sie zdenerwowalam...nikt z nich - wiedzac ze wpadniemy- nie powiedzial nam ze sa podziebieni (dzieciaki do przedszkola nie chodzily bo chore) Nosz kurwa oby tylko Jula nic nie zalapala. Ja zawsze pytam czy wszyscy zdrowi, a jak maz umawia to zawsze zapomni. Faceci.
Wieczorkiem wzielam ciepla kapiel z babelkami a teraz czekam na rolnika
A co do ograniczenia cukru... to praktycznie sama zzarlam blache ciasta ktore ostatnio pieklamBrawo ja
AgaSad, Paula_071, jesslin87, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny dopiero udało mi się Was nadrobić oj ciężko było
Niecierpliwa jak mała takie cyrki urzadzala z tym jedzeniem to od razu pomyslalam ze Ty biedna tez przez to przechodzisz. Co do przyrost ów to jak na razie lekarz nie miał zastrzeżeń i ja też widzę ze dobrze rośnie. Jednak najbardziej boję się przy tym jej nie jedzeniu ze się odwodni. W piątek to aż ciemiaczko miała zapadniete teraz jak nie chce mleka to staram się jej dać chodź parę lykow elektrolitów. Staram się ją karmić na śpiocha albo jak się przebudzi chodź to tez nie zawsze się udaje.
Agata dużo duzo zdrówka dla Was!!!
Agata, Magda sz, apaczka ja jestem u rodziców na Ochocie. Musimy wybrać takie miejsce żeby wszystkim pasowało. Mi centrum tez pasuje
Karolina super wyglądaszja też już schudłam więcej niż przytyłam w ciąży ale przed ciążą miałam nadprogramowe kilogramy i jeszcze z 7-8 kg chciałabym zrzucić ale to już takie proste nie będzie
Piszecie że Wasze dzieci dużo przybierają, ja to dopiero byłam pulpitostatnio sprawdzałam w swojej książeczce i wieku Natalki (3,5 miesiaca) ważyłam o 2 kilo więcej niż ona
uwaga uwaga 8,300
Neyla, Pulpecja, apaczka, magda sz, Paula_071, jesslin87, niecierpliwa, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Lys sprobuj make ziemniaczana albo i teb puderek na to odparzenie, wspolczuje bo pewnie boli to malutka
no i moze wykap ja w krochmalu?
Aga ja bardzo chetnie na spacer, moja ostatnio tfu tfu w miare spi na spacerze. W jakiej dzielnicy bedziesz?
Zetka ja kapie mala co drugi dzien, bo jak codziennie to za sucha skore miala i pediatra mowila zeby co drugi dzien sprobowac a w ten dzien co nie ma kapieli to szyjke przemyc chusteczka bo tam sie najwiecej brudu zbiera. No i skorka teraz super, podejrzewam ze przez to łzs ta ciemieniucha nie chce zejscszurujesz troche paznomciami te platy ? Moze trzeba silniejszy szampon ale to niech juz pediatra cos doradzi, u nas sie sprzawdza bardzo ten oilian.
Chyba zaskarze pampersa noz kurwa co kupa to wylazi to gora to dolen, dzis na widok kevina w nowym jorku tak mnie obsrala ze kapalo mi z bluzki, jej ciuchy to do wywalenia bo nie ma co prac... Juz probowalam na wszystkie sposoby je zapinac. Mam rany od prania
Malz poszedl z mala na spacer i po vigantol czy jakos tak ta wit d. a ja sie biore za ogar domu.
Madzia, u nas juz dwa razy zeszła. Już na głowie zostały może ze 4-5 małych płatków. Paznokciami pomagałami kurde znowu od wczoraj więcej. Za pierwszym razem jak wróciła to wróciła meeeeega wielka, teraz mniej wiec zobaczę
Lys, ja bym spróbowała pudrem żeby to wysuszyć. Powodzenia kochana oby Lily szybko zeszło.lys lubi tę wiadomość
-
Karolina pieknie wygladacie, Ty szczesliwa ze az monitor rozwala ! Mam takie same drzwi ha i zdradz jak czyscisz te od lazienki jak zajda para, swoja droga widze u Ciebie tyle miejsca ze Pola to chyba bedzie mogla na hulajnodze popierdzielac po domku
Kurde mojemu szymonkowi strasznie wysypalo szyje, cala w chrosteczkach takich chropowatych jak sie przejedzie palcem, dekolt tez troche, posmarowalam bepantenem ale nie wiem czy pomoze
Ja tez czekam na rolnika, chyba sobie winko otworze, a co!jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Mleko sciagniete, tatus postanowil ze mamusia sie wyspi i bedzie karmil malego albo na spiocha kolo 1 albo jak sie obudzi. Maz pracuje przed kompem do 2 praktycznie codziennie, wiec dla niego zaden problem. Zobaczymy czy junior bedzie chcial jesc z butli. 2msc temu podalam mu z butli zelazo i zjadl, oby teraz tez nie mial z tym problemow.
Ale mnie boli brzuch:( nie chce okresuuuuuuu.AgaSad, mamasia lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Co do wielkości dzieciaczków nasza też taka Kluseczka mała. W rodzinie ma ksywkę Zuźka - Kluska. Teraz waży ok 7100. Dzisiaj byliśmy u znajomych i ich córeczka ma roczek a waży 8 kg i serio moja Zuźka prawie taka sama jak ona:)
jesslin87, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Dziekuje;) bo naprawde jestem szczesliwa ze juz chyba bardziej nie moge;) ta moja mala kluseczka tyle wnosi do zycia..
Jezeli chodzi o drzwi to nie mam problemu z zaparowanymi hm..a przecieram od czasu do czasu wilgotna szmatka a te szklane elementy plynem do szyb:)
No wiec...po konsultacjach z rodzicami i tesciami..
Na 90%bede otwoerac fitnessjedna salka pusta,z lustrami pod wynajem (formacje taneczne,gosc ktory prowadzi jakies cwiczenia zawsze chodza prosza w szkolach o wynajem,nie ma u nas takiej sali) + sala ze sprzetami
O ile dostane dotacje..Pulpecja, Neyla, jesslin87, AgaSad, mamasia, Agaata, Zetka, magda sz, aaaaga, Paula_071, Weridiana, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość
-
Agata, Apaczka, Aga to może w jakimś CH albo jakaś kawiarenka dla mam z dziećmi? Tak żeby można było i przewinąć i nakarmić. Jak CH to może Złote Tarasy to każda z nas będzie miała tyle samo drogi a co do kawiarenki to poszukam bo póki co poznałam tylko te z Żoliborza. No i ustalmy dzień, Aga skoro Ty przyjeżdżasz to napisz kiedy.
Idę jutro do pediatry bo babka nie chciała mężowi sprzedać tej wit. da dwa to Mai chyba trochę zrosły się wargi sromowe...
Agaata, apaczka lubią tę wiadomość
-
Katarka
Wybrałam teraz pierwszy lepszy szablon- pluszaki, zdjęcia możesz dodawać na dwa sposoby albo wgrać zdjęcia z kompa hurtowo i pozniej sobie z nich wybierać albo do każdego miesiąca dodawać prosto z komputera.
Ja sobie dodałam kilkanaście zdjęć z kompa i wybierałam już z ich strony. Przeciągałam każde zdjęcie na wybrany miesiąc. Przy każdym zdjęciu pojawia się cyferka ile razy go użyłaś - żeby nie powielić tego samego zdjęcia do dwóch miesięcy. Na górze masz podgląd jak skończysz żeby sobie obejrzeć w całości. Ja sobie zapisałam i po zalogowaniu mogłam sobie zmieniać ile chce przed zakupem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:12
Katarka lubi tę wiadomość
-
Cześć, dopiero nadrobiłam. Usprawiedliwiam się, że byłam dzisiaj na zakupach i nie mogłam siedzieć na forum
Piękne te sierpniowe dzieciaczki. No, ale po takich mamusiach... to jakie mogłyby być?
Wiecie, dzisiaj na zakupach załapałam strasznego doła. Poczułam się taka stara, gruba, brzydka, zaniedbana, że masakra.
Muszę trochę zadbać o siebie, bo chyba przestanę z domu wychodzić ;-( potem mi się trochę humor poprawił, ale dało mi to do myślnia. Jestem szczęśliwa i pogodna domu z dziećmi, cieszę się jak mąż wraca, ale jak wyjdę gdzieś miedzy ludzi to jak dzikus.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ja będę pewnie mogła się spotkać dopiero pod koniec tygodnia, bo póki co muszę się wyleczyć... Co do jakiejś fajnej knajpki to popytam koleżanek może coś znają fajnego. A może w ogrodzie saskim przy metro świętokrzyska.
apaczka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Cześć, dopiero nadrobiłam. Usprawiedliwiam się, że byłam dzisiaj na zakupach i nie mogłam siedzieć na forum
Piękne te sierpniowe dzieciaczki. No, ale po takich mamusiach... to jakie mogłyby być?
Wiecie, dzisiaj na zakupach załapałam strasznego doła. Poczułam się taka stara, gruba, brzydka, zaniedbana, że masakra.
Muszę trochę zadbać o siebie, bo chyba przestanę z domu wychodzić ;-( potem mi się trochę humor poprawił, ale dało mi to do myślnia. Jestem szczęśliwa i pogodna domu z dziećmi, cieszę się jak mąż wraca, ale jak wyjdę gdzieś miedzy ludzi to jak dzikus.
Pulpecja też tak się czuję,, jeszcze dodam garbata.. od cc strasznie się garbię - aż nie mogę patrzeć na swoje zdjęcia, nie wiem co mi tak zostało..
cerę mam masakryczną, powinnam chodzić przynajmniej raz w miesiącu do kosmetyczki tylko coś nie mogę się zebrać..