X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)
    Nie było mnie w od piątku.
    W piatek była teściowa u nas, w sobotę mieliśmy sesje foto :) ( fotki będą za 2 tyg )
    Później pojechaliśmy do teściów na Andrzejki i wrociliśmy dzisiaj.
    A to nasze zdjęcie z wczoraj :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/371e285f8d27.jpg
    Mam nadzieję że u Was wszystko wporzątku.
    Dobrej spokojnej nocy Wam życzę. Do jutra.

AgaSad, Martucha86, Neyla, mamasia, Pulpecja, Migotkaa, magda sz, lys, jesslin87, apaczka, Maniuś, niecierpliwa, Paula_071, 0na88, Katarka, Weridiana, zabka11, małaMyszka, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, AgaSad ja też tak się czuje... Nie mam nawet kiedy pójść i na spokojnie sobotę ciuchów uzupełnić i chodzę w byle czym. Gdyby Hubert chciał czasem zjesc z butelki to by się udało, ale on ostatnio nie zje za nic w świecie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam spotkania :(

A ten colorland to fajna sprawa. Ja kiedys u nich zamawialam ksiazke na 1Komunie Sw mojej siostry ciotevznej. Napisalam jej spersonalizowana bajke (z watkiem religijnym) i wstawilam rysunki mojego autorstwa (skonczylam LO plastyczne). To byl super prezent :)

Szwagierka u nich od lat zamawia albumy ze zdjeciami. Ostatnio wziielo nas na wspominki i ogladalismy wszystkie po kolei. Taka ksiazka ze zdjeciami to fajna sprawa. Ciekawa alternatywa dla tradycyjnyvh albumow.

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyjeżdża w czwartek mama i mam zamiar wyskoczyć na zakupy ciuchowe plus prezenty plus dokładniejsze sprzątanie chaty..
    Agaata kurcze to masz jeszcze trudniej jak odpada Ci karmienie z butelki.. zostaje szybkie wyskoczenie i wracanie na karmienie.. ja tak robiłam wcześniej - 2 godz zakupów - wracam, karmię i znowu jadę, nie wiem jak daleko masz sklepy - może się uda?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamierzam raczej zabrać Młodego i męża ze sobą, oni do kawiarni w galerii a ja na zakupy, innego wyjścia nie mam. Hubert jadł z butelki z 5 razy w życiu, ostatnio próbowałam go przekonać ale nie ma opcji... Nie będę go zmuszać, muszę przeczekać...

Neyla lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla ja tak im tego zazdraszczam że normalnie mi dupe ściskaaaa haha

Kurde martwię sie ta wysypką w czwartek mamy lekarza to podpytam, może to początek ATZ? bo na raczkach ma takie szorstkie ale niewidoczne tylko można wyczuc pod palcami..
    Zmeniłam mu płyn do kąpieli, kąpie sie juz 2 tyg w nim, moze to tez to, zmieniam jutro na ziajkę bo nie było problemu

Zabka, czAderski ten naszyjnik, dopasowana sukienka mówisz, a ktoś tu narzekał na brzuch, pewnie Ci się tylko zdawało ze jest duzy:P

Ja sobie obiecuje bez słodyczy adwent, może się trochę wylaszcze? hłe hłe

Neyla, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie byłam z młodą. Nie było źle, nawet kupiłam sobie trzy pary spodni (wtedy mi się humor poprawił). Naprawdę już nie miałam porządnych spodni. Zresztą inne ubrania też już gonią w piętkę, ale chcialam zacząć od zakupu spodni, bo to najciężej dopasować. Resztę mogę przez internet zamówić. Małą udało mi się nakarmić w pokoju dla matek z dziećmi, ale zakupy z dzieckiem nie należą do prostych i przyjemnych. Czułam się z tym wózkiem jak jakiś kosmita. I oczywiście zwracałąm uwagę na wszystkie ekstra wyglądające laski. To nawet nie o czas chodzi, bo czas bym znalazła, kasę też. Jakoś ciężko mi się zebrać żeby chociażby głupie brwi pójść zrobić. A potem efekt jest taki jak dziś, że wyjdę do ludzi i ryczeć mi się chce jak się w jakiejś wystawie zobaczę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 22:39

Neyla lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wow, spodnie mierzyłas przy małej, ja jak czasem zaglądne z wózkiem to tylko bo bluzke bo przymierzam jedno na drugie nie zamykając sie w przymierzalni, kurde ja tez musze odnowić garderobę bo mało mam porządnych rzeczy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, gdzie te portki kupiłaś?

Agata, dużo zdrówka dla Was. Na gardło dobra jest isla. Można przy kp.

Lys, jak te odparzenia?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka na allegro:)
    Już podaje linka:)
    http://allegro.pl/spodnie-dresowe-dresy-spodenki-bezuciskowe-68-i5728790956.html

Mam gdzieś tabelę rozmiarów bo wysyłali mi na maila

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są, dzięki :) zakupie. Jaki nasz rozmiar?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy 68, one mają wysoki ten pas:)ale przynajmniej z dupska nie spadaja i nie trzeba co chwila podciagac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie doczekałam się zdjęć ze chrzcin. Pochwalę się jak moja księżniczka wyglądała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:12

Zetka, lys, Aga89, Pulpecja, jesslin87, AgaSad, apaczka, Neyla, Laura, niecierpliwa, aaaaga, Paula_071, mamasia, 0na88, Maniuś, Martucha86, Weridiana, zabka11, Katarka, Kkarolinaaaa, 5ylwia, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super fotki, ślicznie wyglądałyscie. Jak zrobiłaś tego warkoczyka? Juz widzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:02

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Agata, Apaczka, Aga to może w jakimś CH albo jakaś kawiarenka dla mam z dziećmi? Tak żeby można było i przewinąć i nakarmić. Jak CH to może Złote Tarasy to każda z nas będzie miała tyle samo drogi a co do kawiarenki to poszukam bo póki co poznałam tylko te z Żoliborza. No i ustalmy dzień, Aga skoro Ty przyjeżdżasz to napisz kiedy.

Idę jutro do pediatry bo babka nie chciała mężowi sprzedać tej wit. d :/ a dwa to Mai chyba trochę zrosły się wargi sromowe...:/

Ja juz jestem i zostaje do 8 grudnia ale odrazu mowie ze 6 grudnia u mnie odpada bo jadę do babci na imieninowy obiadek :-)
    Złote tarasy mi pasuje :-)

Magda kiedyś o tym pisałam ze miałam podobna sytuacje u Natalki. Tez się bałam ze wargi sromowe mniejsze przyrosly do dużych i u nas to wyglądało jakby wejście do pochwy nie było osłonięte. Lekarka zaleciła nam masc z hormonami i później po 3 tygodniach próbowała je rozkleic ale się nie dało. Stwierdziła że widocznie Natalka ma taką budowę i nic z tym nie zrobimy. Nie do końca jestem do tego przekonana tylko nie bardzo wiem z kim to skonsultować czy z chirurgiem czy z ginekologiem dziecięcym.

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka mama mi zrobiła na szybkości bo zapuszczam grzywkę i problem z każdym uczesaniem. Musi mnie nauczyć to będę córci robić. Próbowałam sama z youtuba robić ale średnio mi wychodziło

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zetka mama mi zrobiła na szybkości bo zapuszczam grzywkę i problem z każdym uczesaniem. Musi mnie nauczyć to będę córci robić. Próbowałam sama z youtuba robić ale średnio mi wychodziło
    Właśnie ja też nie potrafię samej sobie :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje trzeciej ręki :)

Aga u mnie podobnie to wygląda, jutro zapytam co pediatra tutaj powie. Czytałam że kiedyś przy tetrze takich problemów nie było że te zrośnięcia się pojawiły od pieluszek jednorazowych :/ No i że to powinno się wykształcić przy okresie dojrzewania a jak nie to czasem zabieg się robi

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja wow, spodnie mierzyłas przy małej, ja jak czasem zaglądne z wózkiem to tylko bo bluzke bo przymierzam jedno na drugie nie zamykając sie w przymierzalni, kurde ja tez musze odnowić garderobę bo mało mam porządnych rzeczy
    Nie no wzięłam jeszcze męża do pilnowania. Tyle, że jak słyszałam że płacze, to odechciewało mi się wszystkiego. A był taki moment, z epłakala, bo zasnąć nie mogła. Dopiero ja wpadłam na to, żeby ją w wózku na brzuchu położyć. Ale wiadomo, czas ograniczony, bo zaraz będzie głodna, to trzeba wszystko szybko. A mąż też chciał sobie coś tam wybrać, bo całymi dniami w pracy i też nie ma kiedy za bardzo. Poza tym lubi żebym zaakceptowała jego wybór :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Brakuje trzeciej ręki :)

Aga u mnie podobnie to wygląda, jutro zapytam co pediatra tutaj powie. Czytałam że kiedyś przy tetrze takich problemów nie było że te zrośnięcia się pojawiły od pieluszek jednorazowych :/ No i że to powinno się wykształcić przy okresie dojrzewania a jak nie to czasem zabieg się robi

no to zapytaj jestem ciekawa co Tobie powie bo moim zdaniem nawet jeżeli jest to taka budowa to jest to nieprawidłowe i Natalka może mieć problemy z infekcjami np grzybicą. Szczerze to na samą myśl o zabiegu ciarki mnie przechodzą i chyba wolalabym żeby to było zrobione teraz niż później jak juz będzie to pamiętać :-(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ