SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Młody szaleje od 7 i kimnal przy cycu ale pewnie na chwilę.
Z cyklu "od jutra" to : Od jutra nie jem słodyczy aż do Świąt.. kto się łączy ze mną w bólu?? Trzeba jakiś detoks zrobić..wczoraj u tesciow pochlonelam 4 kawałki ciasta a w domu chyba 10 ciastek bella vita.. jeszcze dzisiaj zeżrę do kawy i koniec..Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja miałam noc nie najgorszą, pobudki o 3.30 i 6.30. Młody obudził się dzisiaj tylko raz, pewnie wyczuł, że mama chora i ledwo na tą jedną pobudkę ma siłę.
Dzisiaj nie mam temperatury, ale kaszlę jak cholera, do tego bolą mnie mięśnie i słaba jestem. Na szczęście mąż dzisiaj wziął home office i w razie czego będzie mógł mi trochę pomóc, bo nie wiem czy bym dała radę.
Złapałam już mocz do pojemniczka i niedługo mąż pojedzie zawieźć. Teraz będę robiła Młodemu inhalację.
Aga, Magda, Apaczka a jakie macie plany na sobotę? Jakby co to ja bym mogła się spotkać w sobotę około 13.00 w Arkadii, może to Wam pasuje? Dajcie znać jeśli tak. -
AgaSad, ja mogę spróbować
może ktoś jeszcze się przyłączy do detoksu od słodyczy? Mam jeszcze ciacho do kawy, to je zjem i potem już nie jem słodyczy. Zobaczymy jaki będzie efekt do świąt;-) rok temu postanowiłam wraz z Adwentem rzucić papierosy i alkohol, bo wiedziałam, że chcemy się starać. No i na święta już byłam w ciąży
takie odstawienie może przynieść niespodziewane rezultaty...
AgaSad, Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Paula mnie od wczoraj tez boli brzuch i do tego krzyż a @ nie widać.
Wczoraj wydawało mi się jakieś maleńkie plamienie a nic nie ma.....
Mnie też boli krzyż i podbrzusze, ale okres dalej nie przyszedł. Niech się zdecyduje - albo przychodzi albo nie, bo jestem już zmęczona takim ćmieniem.
Mąż przed 2 starał się nakarmić Tomka, ale wypił 50 ml - w sumie to nie wiem ile on je, bo nigdy go nie karmiłam z butli, ale sądząc po jego masie to 50 ml to raczej mało. Strasznie się wierzgał przy tej butli, więc skończyło się na tym, że i tak dałam cyca. Tak się na niego rzucił, jakby się bał, że zaraz znowu dostanie butlę. Niestety dziecko nienauczone smoczka, więc bez cycka jeść nie umie. Może w dzień spróbujemy go nakarmić chociaż trochę.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Magda sz- doczytalam w zaleglosciach ze u Majeczki zauwazylas sklejone wargi sromowe???uwazaj z tym- moja kolezanka miala to samo u cory, te mniejsze jej sie po prostu zrosly i w utowrzonej kieszonce zbieral sie mocz i miala ciagle infekcje. Skonczylo sie na operacyjnym rozcinaniu tego zrosniecia.
Na twoim miejscu skonsultowalabym to z pediatra. -
Hej dziewczyny ,
co do widoku w lustrze to nawet mi nie mowcie , wczoraj ogladalam kasete z wesela na ktorym bylam w pazdzierniku - jeszcze troche i chcialam telewizor roztrzaskac.
Przylaczam sie do nie jedzenia slodyczy !.
Pulpecja, AgaSad, Maniuś lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Młody szaleje od 7 i kimnal przy cycu ale pewnie na chwilę.
Z cyklu "od jutra" to : Od jutra nie jem słodyczy aż do Świąt.. kto się łączy ze mną w bólu?? Trzeba jakiś detoks zrobić..wczoraj u tesciow pochlonelam 4 kawałki ciasta a w domu chyba 10 ciastek bella vita.. jeszcze dzisiaj zeżrę do kawy i koniec..
Ja sie dolacze od jutra nie jem slodyczy
Jeszcze dzisiaj ciacho z kumpelami i od jutra detoxAgaSad, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Lys - na fb na wrocławskiej grupie jest taka dziewczyna, Justyna Walczak, wszyscy polecają ją tam jako góry laktacyjnego. Dziewczyna miała problem z dzieckiem, bo też za często i za dużo jadła jej córka (karmi ją swoim mlekiem i mm, ale jedno i drugie z butelki), rzucała się przy piersi, miała problemy z kupą. Justyna napisała coś takiego:
"Jest coś takiego jak bottle feeding wiele filmików artykułów jak karmić dziecko z butelki z której po prostu za dużo je. I da się przekarmic. Jeśli chodzi o ilości trzeba przeanalizować przyrosty masy wagę urodzeniowa ile na dobę je i wiele innych. Moim zdaniem dziecko może mieć problemy ze swoim ciałem. Stąd taki chaos."
Chyba odwiedzałam kilka razy stronę www tej Pani, jak się zastanawiałam czy zamówić doradcę czy nie. Tylko problem jest taki, że ja nie wiem ile je moja córa, bo ja karmię i piersią i butelką. A problem polega na tym, że jak daję samą butelkę to ona nie jest w stanie zjeść więcej niż 90-110 ml mm, a pomimo tego że rośnie ta wartość się nie zmienia już od dłuższego czasu. Teraz powinna jeść więcej a rzadziej np. 150-180 ml mm jednorazowo, ale to jest nierealne. Ona chce mało, a często.
Dzięki za to info, dobrze wiedzieć że ta Pani miała podobne problemy to może do niej zadzwonię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 10:07
-
Hej ale pogoda do bani rano padal jakis deszcz z gradem. Az sie odechciewa spaceru ale i tak musimy wyjsc bo idziemy do lekarza. Zabka wiem o tym, jak pediatra powie ze to nic takiego to pojde do dzieciecego ginekologa bo nie podoba mi sie to, wygladalo to inaczej
pewnie na poczatek kremik bedzie z tymi hormonami a jak nie zadziala to bedziemy szukali innego rozwiazania. Ajj mamusia ma uszkodzony sprzet i corcia tez
Nie wiem od czego to, podejrzewam ze wysuszylam chusteczkami bo ostatnio kupilam pierwsze lepsze z brzegu i sie okazaly zapachowe. Nie smaruje niczym bo jak natluszczalam to Maja miala odparzenie i lekarka mowila ze wyleczyc i niczym nie smarowac ewentualnie jak bedzie czerwone to sudokremem i tak tez robilam
Maja jeszcze spi pobudki byly o 2,5,8,9 na cycusia ale chyba nie chce jej sie wstawac.
Agata dla mnie moze byc tylko w sobote w arkadii dzien przed mikolajkami to bedzie dzikie stado ludzi.zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Ja tez chetniecsie przylacze, moze juz nawet od dzis. Wczoraj na wieczor wyjadlam pozostale zapasy hihihi
Griszanka od jutra to od jutra, nie wychodź przed szereg i idź kupić tabliczkę czekolady jak nie masz nic na dzisiaj:)Zetka, Pulpecja, aaaaga, Weridiana, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Magda, na pewno będzie stado dzikie
Ja tam będę na ćwiczeniach z Hubertem, więc możemy to wykorzystać, ale też mogę się umówić w jakiejś knajpce po 13.00 w sobotę gdzieś np. na Żoliborzu niedaleko Arkadii. Nie wiem jak reszta dziewczyn, ja rzucam luźne propozycje, nie musi to być sobota.
-
Możecie mi powiedzieć dlaczego ja siedzę i skaczę z forum na fb, z fb na allegro i z powrotem na forum, zamiast zabrać się za jakąś robotę dopóki dziecko śpi?
aaaaga, AgaSad, Neyla, 0na88, Laura, zabka11, Weridiana, Katarka, Martucha86, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
My również się witamy.
Nie poznaje swojego syna. Od półtora tyg nocki się schrzanily. Do tej pory przerwy to były 4-5h,potem 3-2. A teraz do max 3 i to też rzadko. A od 4 juz u mnie przy cycku do rana. Wydaje mi się ze on głodny nie jest tylko baczki go wybudzają.
Do tego mój syn nie był płaczkiem,plakal jak chciał spać zazwyczaj tylko. A teraz byle co i poplakuje. Nie wiem czy to może zeby? Mocniej wszystko pcha do buzi niż zwykle. No ale ja chodzę jak zombie. Do tej pory były problemy ze spaniem w dzień bo tylko cycek jak teraz, a od półtora tygodnia to chodzę juz jak zombie. Dziś w sumie to 2 godzin nie spałam.
Ale pogoda do bani.
-
Hej, mi sobota wstępnie nie pasuje
Mamy w planach wyjazd do mojego brata o ile wszyscy u niego w domu będą zdrowi (dzieciaki znoszą z przedszkola różne choróbska). Poza tym uważam, że Arkadia jest mocno zatłoczona w normalną sobotę a co dopiero przed świętami...osobiście nie lubię tego ch bo panuje tam chyba największy tłok spośród wszystkich warszawskich galerii.
Co prawda nie mam lepszej miejscówki w głowie (poza ew jakimś parkiem jeśli będzie fajna pogoda) więc się dostosuję i nawet Arkadię przeżyję -
Pulpecja wrote:Możecie mi powiedzieć dlaczego ja siedzę i skaczę z forum na fb, z fb na allegro i z powrotem na forum, zamiast zabrać się za jakąś robotę dopóki dziecko śpi?
Pulpecja, Neyla, 0na88, niecierpliwa, Laura, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Apaczka, zgadzam się z Tobą, że Arkadia jest beznadziejna jeśli chodzi o tłok i też nie lubię tego miejsca. Obawiam się, że ze Złotymi Tarasami będzie ciężko podobnie. Może pójdziemy któregoś dnia na spacer do parku po prostu i usiądziemy gdzieś na kawę?
apaczka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Możecie mi powiedzieć dlaczego ja siedzę i skaczę z forum na fb, z fb na allegro i z powrotem na forum, zamiast zabrać się za jakąś robotę dopóki dziecko śpi?
Mam tak samo.. choroba cywilizacyjna:)0na88, Pulpecja, niecierpliwa, Laura, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość