X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Dostałam dzisiaj jedno zdjęcie, za resztą poczekamy jeszcze z kilka dni.

Przedstawiam Wam mojego Słodziaka Mikołaja :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50bc280d063b.jpg
    Cudny <3

Laura lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    tzn??

Opanowałam mojego szkraba, zasnęła na 30 min a teraz się patrzy na mnie i chichra bez powodu, i o co chodziło ;/ nie wiem
    Jak się dziecko trochę uspokoi naciska się delikatnie za uszkami na dole. Jeżeli to uszy to taki nacisk boli i dziecko od razu zareaguje. Chociaż jak nie ma gorączki to pewnie cos innego, ale tak na przuszłość :-)

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mój też dzisiaj włączył syrenę na spacerze, wprawdzie już pod domem i po 2 godzinach, ale i tak rzadko mu się to zdarza :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na tego mikolaja firmowego , mamy byc tam na 9.00 wiec kuzwa pewnie bede musiala wstac o 5.00 bo do samej roboty jade godzine , plus juz widze reakcje Zoski na inne dzieci i osoby nieznane - pewnie bedzie krzyk i histeria..potem do mojej siostry , pozniej do chrzesniaka - czeka mnie ciezki i dluugi dzien ;/

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek dziś tez coś drażliwy i spać nie może,więc coś jest na rzeczy.Od 7 rano spał pół godziny po 10, pół godziny od 14 i teraz przysnal,ciekawe na jak długo, a zwykle spał od 10 ok. dwie godziny i później dwie drzemki od 20 do 30 minut może to skok,żeby czy Bóg wie co :-) W związku z tym za długo nie pospacerowalismy z Ewa123 i jej urocza córeczką,ale było super nawet przez godzinkę ( z czego pół godzinki marudkowania młodego :-))

Ewa123, magda sz, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam mikołaja firmowego :) ciekawe jak Mała zareaguje.

A co do spacerów to u nas bajka. Mała albo śpi, albo jest zamulona i usnąć próbuje. Z tym, że też bunt podnosi się kiedy przestaje jechać :)

Żeby w domu jeszcze było zawsze z Nią tak pięknie ;) Właśnie ujarzmiłam łobuziarę, godzinę wpadała w histerię jak tylko próbowałam ją odłożyć :/

Mamasia, pewnie w Piotrusiu się zakochała i stąd te humory :)

mamasia lubi tę wiadomość

Ewa123
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na spacerze, potem na obiedzie. 5 godzin spal!
    Nic dziwnego skoro od 4 do 5:30 obowiadal glosno rodzicom co mu sie snilo.

Martucha86, Ewa123, magda sz lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Ja też jutro mam mikołaja firmowego :) ciekawe jak Mała zareaguje.

A co do spacerów to u nas bajka. Mała albo śpi, albo jest zamulona i usnąć próbuje. Z tym, że też bunt podnosi się kiedy przestaje jechać :)

Żeby w domu jeszcze było zawsze z Nią tak pięknie ;) Właśnie ujarzmiłam łobuziarę, godzinę wpadała w histerię jak tylko próbowałam ją odłożyć :/

Mamasia, pewnie w Piotrusiu się zakochała i stąd te humory :)
    Hehe,juz wstał :-) a Piotrek chciał się pisać chyba ;-),ze tak marudzil ;-)

Ewa123 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Bylismy na spacerze, potem na obiedzie. 5 godzin spal!
    Nie grzesz :-)!!!

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę jak moja pośpi w dzień 40 min na raz :) mogę zrobić siku albo nawet dwójeczkę :D zjeść coś i napisać posta. 5 godz o ludu, kiedyś po 3 zbudziłam moją bo mi się nudziło. Musiałabym z nudów całe mieszkanie posprzątać a tak to jest wymówka czemu bajzel :)

niecierpliwa, Katarka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa zawału można dostać, wczoraj na tvn turbo było jak jeleń odbił się od szyby, powiedziałam wtedy do męża że w samochodzie bez kolizji można na zawał zejśc

Magda ja sie panicznie boje jezdzic samochodem, odkad pare lat temu praktycznie w centrum miasta maz upolowal jelenia, wyskoczyl przed maske, a ze to byl teren zabudowany to nie jechal szybko, jelen padl na drugim pasie, maz zadzwonil bodajze na policje, zeby jakies sluzby zebraly go z jezdni, a ten poudawal trupa 15 minut, wstal i pitnal. Pare miesiecy pozniej, na drodze ekspresowej, biegnacej przez las jechalismy do rodzicow, ja jako pasazer z przodu, obrocilam sie, patrze w swoja szybe, a tam niczym na mega przyspieszeniu jakiegos filmu zobaczylam mega wielki leb jelenia, cudem uniknelismy zderzenia, zwierz pedzil jak oszalaly, za nami kawalek jechala cysterna orlenu, jelen zdazyl smignac przed nim, to juz tak wesolo moglo sie nie skonczyc na wgnieconej rejestracji i peknietej ramce jak za pierwszym razem

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Jak się dziecko trochę uspokoi naciska się delikatnie za uszkami na dole. Jeżeli to uszy to taki nacisk boli i dziecko od razu zareaguje. Chociaż jak nie ma gorączki to pewnie cos innego, ale tak na przuszłość :-)

dzieki :) to nie uszy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, no coś jest na rzeczy, bo Hubert po spacerze wytrzymał tylko godzinkę i zasnął przy karmieniu i śpi do teraz... Dziwne, bo tak nie było wcześniej, zwykle jak mąż wracał z pracy to się bawił z nim, a dzisiaj dziecko śpi. Nie lubię za bardzo jak on jest taki markotny, bo się zastanawiam, czy wszystko jest ok.

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos jest na rzeczy moj tez maruda i ryk jak nigdy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dzis odpukac bardzo dobry dzien, najpierw mloda dala mi pojechac, do'fryzjera, baa nawet byla ze mna i maz tez, potem od razu do auta i do rodzicow, spala prawie cala droge, potem powyglupiala sie z dziadkiem, obesrala po pachy i lapie juz druga drzemke od 14. Tak sobie mysle, ze kocham to moje dziecko najmocniej na swiecie, juz mi sie odmienilo, jak mysle o powrocie do pracy to plakac mi sie chce. Nie jest latwo, ale gdybym miala bezproblemowe dziecko, to o czym na starosc wnukom bede opowiadac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46

aaaaga, Aska87, Pulpecja, Agaata, mamasia, magda sz, Martucha86, Lady Savage, małaMyszka, Laura, Neyla, 0na88, apaczka, Maniuś, Paula_071, 5ylwia, Katarka, Amberla, Ewa123, jesslin87, witaminkab, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, pytałaś co myślę o wynikach panelu, ja niestety się nie wypowiem, bo nie mam pojęcia, ale wydaje mi się, że tam jakieś normy powinni wpisać?

Aaaa Julka jest śliczna! Ale powiem Ci, że ona jest niezłą kluską, nóżki ma grubiutkie? ;-) Fajnie jest ubrana.

Niecierpliwa, a tak szczerze, to jakie Ty masz większe problemy z Julką? To, że nie chce jeść tak jakbyś chciała? Daj spokój, to nie są problemy. Zobacz, masz piękne, zdrowe, dziecko, rośnie jak na drożdżach, ciesz się chwilą, bo ona już nie wróci. A w opowieści o kompletnie bezproblemowych, bezpłaczowych i w ogóle bezobsługowych dzieciach to nie wierz, bo ludzie koloryzują swoje opowieści i ja takie brednie puszczam mimo uszu ;-)

niecierpliwa, apaczka, Paula_071, Hermiona, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Agata ;) W sumie gdyby nie to jedzenie, spacery i jazda samochodem to byloby dziecko idealne :P Wiesz kazdy kto ja widzi nie jest w stanie uwierzyc w to jak wyglada nasze karmienie, ona duzo na poczatku nadrobila bo po 1200g na miesiac, pewnie gdybym nie karmila na spiocha to bylaby kluska sphagetti :P

No wg tej ldagendy wyszlo, ze nie jest na nic uczulona, ale na ile tym wynikom mozna wierzyc, nie wiem...

Agaata lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam swoje dziecko?? Wstala z rykiem i wyje w stylu zejdzcie mi wszyscy z oczu :P
    Pytalas o nozki, to dzinsy i rajstopy troche jej dodaly ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 18:51

Agaata, magda sz lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też właśnie płacz, mąż uspakaja :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziekuje Agata ;) W sumie gdyby nie to jedzenie, spacery i jazda samochodem to byloby dziecko idealne :P Wiesz kazdy kto ja widzi nie jest w stanie uwierzyc w to jak wyglada nasze karmienie, ona duzo na poczatku nadrobila bo po 1200g na miesiac, pewnie gdybym nie karmila na spiocha to bylaby kluska sphagetti :P

No wg tej ldagendy wyszlo, ze nie jest na nic uczulona, ale na ile tym wynikom mozna wierzyc, nie wiem...

Nie wiem jak jest w końcu z wiarygodnością tego panelu, ale na pewno taki wynik to dobry znak w dobrym kierunku :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2606 2607 2608 2609 2610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ