Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka uwolnij emocje i śmiej się jak psychopata, mówię Ci a szybko załapie :)

Agaata, Katarka, Lady Savage, apaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Zgadzam się, u mnie to świetnie działa :-) I wszelkie inne odgłosy oraz całowanie brzuszka przerywane śmiechem :-)

5ylwia, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Popieram! Nic tak nie wzbudza śmiechu u dziecka jak głośny śmiech szalonych rodziców ;-)

Katarka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

aa poleje sobie lampke wina bo jestem umęczona i już coś nabazgrze

No to tak, bylam dzis u gin, wszystko ok, nie ma nadzerki, szew piękniusio się wchłania, kurna jak się spiełam przy pobieraniu wymazu na cytologie haha jak dziewica, z innych rzeczy to powiedział że widzi że mam pózno owulacje, w sumie się skończyła a okres wypada za parę dni, trzeba uważać bo lubieliśmy sobie pojechać bez gumy przed okresem:D

Mój maluch dzis grzeczny, jego godzina marudzenia to pomiedzy 15-16, lubi spacery tylko ostatnio włozenie do gondoli objawia się krzykiem, ale pózniej sie uspokaja, kiedy będziecie wymieniac gondole na spacerówke? U nas myśle ze do stycznia pojedzi chociaz musze zrobić próbe bo czasem jak chcemy jechac na zakupy to bedzie łątwiej zabrać wersję spacerową niż z gondolą

Śliczne dzieciaczki na zdj, mój to jest taki aktywny ze cięzko mu zdj zrobić, zawsze go wystroję to chodzą ręce, nogi i dupa ze zdj

Kurde musze i ja pokazać mojego śmiejucha,śmieje się jak stary chłop haha

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super :D

Agaata, magda sz, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Madzia przypomniało mis ie odnośnie choinki, może coś takiego http://allegro.pl/sztuczna-choinka-na-pniu-choinki-130-cm-bombki-i5735432939.html, on anie zajmuje duzo miejsca, ja mam taką na 180 cm, fajnie sie sprawdza:)

aa i opierdol mnie jak nie lubesz jak Ci sie pisze Madzia, bo mnie o mdłości przyprawia jak mi ktoś mówi Monisia

magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Popieram! Nic tak nie wzbudza śmiechu u dziecka jak głośny śmiech szalonych rodziców ;-)

Też potwierdzam :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super :D

Katarka :P może nie rób wszystko :P tylko zacznij się do niej uśmiechać, tylko uśmiechać :) i zobaczysz że się nauczy :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności :-)

Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata widziałam takie kubki do nauki picia, trningowe tylko nie wiem czy dobrze pamiętam ze one sa 3+

http://www.supermamy.pl/maluszek/3092/Doidy-Cup-niezwykly-kubeczek.html

A czemu niekapki odradzone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:49

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Migotka, to jest ok, ale w domu. A jakbym chciała gdzies pójść i zabrać mu wodę, to wolałabym coś zamkniętego - żebym mogła w tym zabrać wodę, a poza tym żeby się np. cały nie pozalewał pijąc.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności :-)

Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego?

Gadanie opanowała do perfekcji, bo jak się rozgada to uhuhu :D

Agaata lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niekapkach znalazłam coś takiego i skoro tak jest to też nie ma sensu dziecka przyzwyczajać za bardzo.

Do niedawna specjaliści raczej pozytywnie odnosili się do przejścia z butelki ze smoczkiem na niekapek, uznając go za mniejsze zło. Teraz zaczyna się to zmieniać: przez wielu logopedów i ortodontów niekapki uznawane są za równie destrukcyjne dla zgryzu i rozwoju mowy, jak butelkowe smoczki. Dlaczego?

W odróżnieniu od butelek ze smoczkiem, niekapki stosowane są całymi latami, głównie w okresie dynamicznego rozwoju mowy. Są wygodne i nie wymagają zaangażowania rodzica, przez co niejednokrotnie widzi się je nawet w rękach przedszkolaków (często jako jedyny sposób podawania płynów). Podczas picia z niekapka usta nie pracują, leniwie otaczając ustnik-wypustkę - obniżona może zostać czynność warg. Utrwalony zostaje nawyk ssania (ze wszystkimi jego konsekwencjami), który powinien u dzieci w wieku poniemowlęcym stopniowo zanikać. W efekcie dziecko, którego usta mogą (i powinny) wykonywać ruchy bardziej skomplikowane i precyzyjne, zostaje w imię czystej koszulki uwstecznione do etapu ssania plastikowej wypustki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wszystkiego najlepszego :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? zgłupiałam już na temat tego rozszerzania diety, niby tyle tego wszystkiego, słoików, soczków, musów po 5 miesiacu, kaszek,a jak przyjdzie co do czego to cięzko się zdecydować co podać dziecku
    jutro na plan idzie marchewka+dynia mamusinej roboty

Lady Savage, 0na88 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka nie poddawaj się, Maja nie od razu załapała. Każdy dziudziuś w swoim tempie, Twoja na filmiku pięknie się całowała z miśkiem, obracała na boki moja aż tak do tej pory nie umie :)

Migotka nie obrażę się za Madziu :) hehe rodzina całe życie do mnie Dusia, Magdusia...Dusia zniosę ale Magdusia mnie czasem drażni :)
    Dzięki za linka choinki, faktycznie fajny pomysł, chyba się skuszę.

Agata ja myślę że te niekapki są ok na wyjścia a po domu zwykły kubek, w tym co przytoczyłaś na temat niekapków jest że dzieci notorycznie z tego korzystają i tylko z tego w okresie gdzie kształtuje się zgryz itp. Więc wydaje mi się że raz na jakiś czas krzywdy się nie zrobi. No bo jak inaczej podawać picie? do głowy przychodzi mi butelka i słomka...ale czy małe dziecko ogarnie słomkę?chyba nawet ryzyko że krzywdę sobie zrobi takie poniżej 1,5 roku.

Katarka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka powiem Ci, że nieźle się musiałyśmy napracować żeby zrobić fajne zdjęcia :) trzaskałyśmy z dwóch aparatów, a ja dodatkowo z opcją seryjnych zdjęć, moja mama ogarniała modeli ;-) jeszcze Oliwier spoko bo leżał w bujaku ale Jula! Ta mała agentka była wszędzie! Zdjęć tysiące ale 98% do usunięcia ;-)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, może to głupie ale gadałam dziś z koleżanką i jakby coś się stało to bym sobie nie darowała że nie ostrzegłam.
    Koleżanki mama jechała kilka dni temu tramwajem, jechał z nią jakiś arab czy coś w ten deseń, zostawił na siedzeniu komórkę/portfel, mama tej koleżanki wzięła ten telefon i zaczęła za nim biec, arab ładnie jej podziękował, powiedział że dobra z niej kobieta i prosi żeby nie jechała metrem 12 grudnia... może to i głupie ale kurde dziwne...także przezorny zawsze ubezpieczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:27

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, no to pocieszyłaś mnie hehe:D mój to zaraz sprawe wyczuje ze zdj będą aparat mały hehe:) dobra, spadam spac :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrr Magda aż mnie wzdrygło, ja bym nie wsiadła, nie jestem przesadna ale..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ