X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka uwolnij emocje i śmiej się jak psychopata, mówię Ci a szybko załapie :)

Agaata, Katarka, Lady Savage, apaczka, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Zgadzam się, u mnie to świetnie działa :-) I wszelkie inne odgłosy oraz całowanie brzuszka przerywane śmiechem :-)

5ylwia, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Popieram! Nic tak nie wzbudza śmiechu u dziecka jak głośny śmiech szalonych rodziców ;-)

Katarka, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

aa poleje sobie lampke wina bo jestem umęczona i już coś nabazgrze

No to tak, bylam dzis u gin, wszystko ok, nie ma nadzerki, szew piękniusio się wchłania, kurna jak się spiełam przy pobieraniu wymazu na cytologie haha jak dziewica, z innych rzeczy to powiedział że widzi że mam pózno owulacje, w sumie się skończyła a okres wypada za parę dni, trzeba uważać bo lubieliśmy sobie pojechać bez gumy przed okresem:D

Mój maluch dzis grzeczny, jego godzina marudzenia to pomiedzy 15-16, lubi spacery tylko ostatnio włozenie do gondoli objawia się krzykiem, ale pózniej sie uspokaja, kiedy będziecie wymieniac gondole na spacerówke? U nas myśle ze do stycznia pojedzi chociaz musze zrobić próbe bo czasem jak chcemy jechac na zakupy to bedzie łątwiej zabrać wersję spacerową niż z gondolą

Śliczne dzieciaczki na zdj, mój to jest taki aktywny ze cięzko mu zdj zrobić, zawsze go wystroję to chodzą ręce, nogi i dupa ze zdj

Kurde musze i ja pokazać mojego śmiejucha,śmieje się jak stary chłop haha

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super :D

Agaata, magda sz, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Madzia przypomniało mis ie odnośnie choinki, może coś takiego http://allegro.pl/sztuczna-choinka-na-pniu-choinki-130-cm-bombki-i5735432939.html, on anie zajmuje duzo miejsca, ja mam taką na 180 cm, fajnie sie sprawdza:)

aa i opierdol mnie jak nie lubesz jak Ci sie pisze Madzia, bo mnie o mdłości przyprawia jak mi ktoś mówi Monisia

magda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Popieram! Nic tak nie wzbudza śmiechu u dziecka jak głośny śmiech szalonych rodziców ;-)

Też potwierdzam :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super :D

Katarka :P może nie rób wszystko :P tylko zacznij się do niej uśmiechać, tylko uśmiechać :) i zobaczysz że się nauczy :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:

Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności :-)

Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata widziałam takie kubki do nauki picia, trningowe tylko nie wiem czy dobrze pamiętam ze one sa 3+

http://www.supermamy.pl/maluszek/3092/Doidy-Cup-niezwykly-kubeczek.html

A czemu niekapki odradzone?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:49

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Migotka, to jest ok, ale w domu. A jakbym chciała gdzies pójść i zabrać mu wodę, to wolałabym coś zamkniętego - żebym mogła w tym zabrać wodę, a poza tym żeby się np. cały nie pozalewał pijąc.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności :-)

Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego?

Gadanie opanowała do perfekcji, bo jak się rozgada to uhuhu :D

Agaata lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O niekapkach znalazłam coś takiego i skoro tak jest to też nie ma sensu dziecka przyzwyczajać za bardzo.

Do niedawna specjaliści raczej pozytywnie odnosili się do przejścia z butelki ze smoczkiem na niekapek, uznając go za mniejsze zło. Teraz zaczyna się to zmieniać: przez wielu logopedów i ortodontów niekapki uznawane są za równie destrukcyjne dla zgryzu i rozwoju mowy, jak butelkowe smoczki. Dlaczego?

W odróżnieniu od butelek ze smoczkiem, niekapki stosowane są całymi latami, głównie w okresie dynamicznego rozwoju mowy. Są wygodne i nie wymagają zaangażowania rodzica, przez co niejednokrotnie widzi się je nawet w rękach przedszkolaków (często jako jedyny sposób podawania płynów). Podczas picia z niekapka usta nie pracują, leniwie otaczając ustnik-wypustkę - obniżona może zostać czynność warg. Utrwalony zostaje nawyk ssania (ze wszystkimi jego konsekwencjami), który powinien u dzieci w wieku poniemowlęcym stopniowo zanikać. W efekcie dziecko, którego usta mogą (i powinny) wykonywać ruchy bardziej skomplikowane i precyzyjne, zostaje w imię czystej koszulki uwstecznione do etapu ssania plastikowej wypustki.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka wszystkiego najlepszego :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? zgłupiałam już na temat tego rozszerzania diety, niby tyle tego wszystkiego, słoików, soczków, musów po 5 miesiacu, kaszek,a jak przyjdzie co do czego to cięzko się zdecydować co podać dziecku
    jutro na plan idzie marchewka+dynia mamusinej roboty

Lady Savage, 0na88 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka nie poddawaj się, Maja nie od razu załapała. Każdy dziudziuś w swoim tempie, Twoja na filmiku pięknie się całowała z miśkiem, obracała na boki moja aż tak do tej pory nie umie :)

Migotka nie obrażę się za Madziu :) hehe rodzina całe życie do mnie Dusia, Magdusia...Dusia zniosę ale Magdusia mnie czasem drażni :)
    Dzięki za linka choinki, faktycznie fajny pomysł, chyba się skuszę.

Agata ja myślę że te niekapki są ok na wyjścia a po domu zwykły kubek, w tym co przytoczyłaś na temat niekapków jest że dzieci notorycznie z tego korzystają i tylko z tego w okresie gdzie kształtuje się zgryz itp. Więc wydaje mi się że raz na jakiś czas krzywdy się nie zrobi. No bo jak inaczej podawać picie? do głowy przychodzi mi butelka i słomka...ale czy małe dziecko ogarnie słomkę?chyba nawet ryzyko że krzywdę sobie zrobi takie poniżej 1,5 roku.

Katarka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka powiem Ci, że nieźle się musiałyśmy napracować żeby zrobić fajne zdjęcia :) trzaskałyśmy z dwóch aparatów, a ja dodatkowo z opcją seryjnych zdjęć, moja mama ogarniała modeli ;-) jeszcze Oliwier spoko bo leżał w bujaku ale Jula! Ta mała agentka była wszędzie! Zdjęć tysiące ale 98% do usunięcia ;-)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, może to głupie ale gadałam dziś z koleżanką i jakby coś się stało to bym sobie nie darowała że nie ostrzegłam.
    Koleżanki mama jechała kilka dni temu tramwajem, jechał z nią jakiś arab czy coś w ten deseń, zostawił na siedzeniu komórkę/portfel, mama tej koleżanki wzięła ten telefon i zaczęła za nim biec, arab ładnie jej podziękował, powiedział że dobra z niej kobieta i prosi żeby nie jechała metrem 12 grudnia... może to i głupie ale kurde dziwne...także przezorny zawsze ubezpieczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:27

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia, no to pocieszyłaś mnie hehe:D mój to zaraz sprawe wyczuje ze zdj będą aparat mały hehe:) dobra, spadam spac :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrr Magda aż mnie wzdrygło, ja bym nie wsiadła, nie jestem przesadna ale..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ