SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam:)
aa poleje sobie lampke wina bo jestem umęczona i już coś nabazgrze
No to tak, bylam dzis u gin, wszystko ok, nie ma nadzerki, szew piękniusio się wchłania, kurna jak się spiełam przy pobieraniu wymazu na cytologie haha jak dziewica, z innych rzeczy to powiedział że widzi że mam pózno owulacje, w sumie się skończyła a okres wypada za parę dni, trzeba uważać bo lubieliśmy sobie pojechać bez gumy przed okresem:D
Mój maluch dzis grzeczny, jego godzina marudzenia to pomiedzy 15-16, lubi spacery tylko ostatnio włozenie do gondoli objawia się krzykiem, ale pózniej sie uspokaja, kiedy będziecie wymieniac gondole na spacerówke? U nas myśle ze do stycznia pojedzi chociaz musze zrobić próbe bo czasem jak chcemy jechac na zakupy to bedzie łątwiej zabrać wersję spacerową niż z gondolą
Śliczne dzieciaczki na zdj, mój to jest taki aktywny ze cięzko mu zdj zrobić, zawsze go wystroję to chodzą ręce, nogi i dupa ze zdj
Kurde musze i ja pokazać mojego śmiejucha,śmieje się jak stary chłop hahaAgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość
-
aaa Madzia przypomniało mis ie odnośnie choinki, może coś takiego http://allegro.pl/sztuczna-choinka-na-pniu-choinki-130-cm-bombki-i5735432939.html, on anie zajmuje duzo miejsca, ja mam taką na 180 cm, fajnie sie sprawdza:)
aa i opierdol mnie jak nie lubesz jak Ci sie pisze Madzia, bo mnie o mdłości przyprawia jak mi ktoś mówi Monisiamagda sz, małaMyszka, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super
Katarkamoże nie rób wszystko
tylko zacznij się do niej uśmiechać, tylko uśmiechać
i zobaczysz że się nauczy
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Dziewczyny ja już próbowałam wszystkiego, tańczyłam, wygłupiałam się, robiłam pierdziuszki na brzuszku, no wszystko. I muszę czekać. Ale jak się już doczekam to będzie super
Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności
Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego? -
Agaata widziałam takie kubki do nauki picia, trningowe tylko nie wiem czy dobrze pamiętam ze one sa 3+
http://www.supermamy.pl/maluszek/3092/Doidy-Cup-niezwykly-kubeczek.html
A czemu niekapki odradzone?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 22:49
-
Agaata wrote:Katarka, spokojnie, daj dziecku czas, może to jeszcze nie ten moment, może skupia się na nauce innej umiejętności
Ja siedzę i się zastanawiam nad takim czymś - jak zacznę rozszerzać dietę to rozumiem, że będę też podawać picie za jakiś czas i teraz nie wiem z czego mam to picie podać? Moje dziecko butelki nie lubi i nie zamierzam przyzwyczajać go do tego, żeby wodę z butli pił. Niekapki są już odradzane, bidony widzę że chyba są od 12 mscy, więc z czego?
Gadanie opanowała do perfekcji, bo jak się rozgada to uhuhuAgaata lubi tę wiadomość
-
O niekapkach znalazłam coś takiego i skoro tak jest to też nie ma sensu dziecka przyzwyczajać za bardzo.
Do niedawna specjaliści raczej pozytywnie odnosili się do przejścia z butelki ze smoczkiem na niekapek, uznając go za mniejsze zło. Teraz zaczyna się to zmieniać: przez wielu logopedów i ortodontów niekapki uznawane są za równie destrukcyjne dla zgryzu i rozwoju mowy, jak butelkowe smoczki. Dlaczego?
W odróżnieniu od butelek ze smoczkiem, niekapki stosowane są całymi latami, głównie w okresie dynamicznego rozwoju mowy. Są wygodne i nie wymagają zaangażowania rodzica, przez co niejednokrotnie widzi się je nawet w rękach przedszkolaków (często jako jedyny sposób podawania płynów). Podczas picia z niekapka usta nie pracują, leniwie otaczając ustnik-wypustkę - obniżona może zostać czynność warg. Utrwalony zostaje nawyk ssania (ze wszystkimi jego konsekwencjami), który powinien u dzieci w wieku poniemowlęcym stopniowo zanikać. W efekcie dziecko, którego usta mogą (i powinny) wykonywać ruchy bardziej skomplikowane i precyzyjne, zostaje w imię czystej koszulki uwstecznione do etapu ssania plastikowej wypustki. -
wiecie co? zgłupiałam już na temat tego rozszerzania diety, niby tyle tego wszystkiego, słoików, soczków, musów po 5 miesiacu, kaszek,a jak przyjdzie co do czego to cięzko się zdecydować co podać dziecku
jutro na plan idzie marchewka+dynia mamusinej robotyLady Savage, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Katarka nie poddawaj się, Maja nie od razu załapała. Każdy dziudziuś w swoim tempie, Twoja na filmiku pięknie się całowała z miśkiem, obracała na boki moja aż tak do tej pory nie umie
Migotka nie obrażę się za Madziuhehe rodzina całe życie do mnie Dusia, Magdusia...Dusia zniosę ale Magdusia mnie czasem drażni
Dzięki za linka choinki, faktycznie fajny pomysł, chyba się skuszę.
Agata ja myślę że te niekapki są ok na wyjścia a po domu zwykły kubek, w tym co przytoczyłaś na temat niekapków jest że dzieci notorycznie z tego korzystają i tylko z tego w okresie gdzie kształtuje się zgryz itp. Więc wydaje mi się że raz na jakiś czas krzywdy się nie zrobi. No bo jak inaczej podawać picie? do głowy przychodzi mi butelka i słomka...ale czy małe dziecko ogarnie słomkę?chyba nawet ryzyko że krzywdę sobie zrobi takie poniżej 1,5 roku.Katarka lubi tę wiadomość
-
Migotka powiem Ci, że nieźle się musiałyśmy napracować żeby zrobić fajne zdjęcia
trzaskałyśmy z dwóch aparatów, a ja dodatkowo z opcją seryjnych zdjęć, moja mama ogarniała modeli
jeszcze Oliwier spoko bo leżał w bujaku ale Jula! Ta mała agentka była wszędzie! Zdjęć tysiące ale 98% do usunięcia
-
Dziewczyny z Warszawy, może to głupie ale gadałam dziś z koleżanką i jakby coś się stało to bym sobie nie darowała że nie ostrzegłam.
Koleżanki mama jechała kilka dni temu tramwajem, jechał z nią jakiś arab czy coś w ten deseń, zostawił na siedzeniu komórkę/portfel, mama tej koleżanki wzięła ten telefon i zaczęła za nim biec, arab ładnie jej podziękował, powiedział że dobra z niej kobieta i prosi żeby nie jechała metrem 12 grudnia... może to i głupie ale kurde dziwne...także przezorny zawsze ubezpieczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 23:27
małaMyszka lubi tę wiadomość