X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    to sama jej dziś powiedziała, a raczej na wrzeszczałam, że kiedy mam z mała przyjść w lipcu jak się sezon skonczy, a ona na to że rozumie i że mam zadzwonić o 13 ;/ ku... a o 13 mi powiedzą że mam zadzwonić rano, wiecie co jak mi dziś tak powie to powiem by mnie połączyła z lekarką ;/ bo to jakieś kpiny są
    powiedz że zadzwonisz do sanepidu że ci dziecka nie chcą zaszczepić. Jakbyś ty unikała to straszyliby cię karą, to powiedz, że to działa w dwie strony.

Lady Savage, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Migotka, Agata kiedyś zapadają linka i kupiłam :) kula i klocki. Zaraz wrzucę.
    wrzuć wrzuć, bo teraz przed świętami to normalnie nie wiem co z kasą robić, to moze też kupię ;-)

sylwucha89, 0na88, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, u mnie w ogóle już na pierwszym szczepieniu miałam ustaloną datę i godzinę kolejnego. Po prostu mają ustalone kiedy nie przyjmują chorych dzieci. Np w środy pediatra dzieci chore przyjmuje od godziny 13, a od 8-12 są szczepienia. W inny dzień odwrotnie.

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    wrzuć wrzuć, bo teraz przed świętami to normalnie nie wiem co z kasą robić, to moze też kupię ;-)

Wrzuciłam u góry :)

Dupa z abstynencji słodyczowej u mnie. Wczoraj 2 michałki i pół biszkoptu z mascarpone i konfitura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:14

Pulpecja lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymam kciuki!

Ja wczoraj posmarowałam mojemu dziąsełka żelem i po pół godziny zasnął sam w łóżeczku.. chyba coś się zaczyna..
    Dziś mamy USG bioderek, oby było wszystko ok.. chcę jeszcze podpytać tego lekarza o asymetrię, mam wrażenie że jest lepiej ale czasem na brzuszku mały ma przekręconą główkę w jedną stronę i nie trzyma jej prosto..
    Powiem wam że strasznie znudziły mi się spacery w mojej okolicy, znam już każdy dom, kota i psa a w parku to chyba każdą wiewiórkę:) mam ochotę zapakować go i pojechać choćby do innego parku ale jak zaśnie w gondoli to pewnie obudziłby się przenoszony do fotelika..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 11:18

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11:30 a zjadla do tej pory od samego rana w sumie niecale 100 ml ;/ to ja sie mialam odchudzac a nie ona ;-)

AgaSad lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Niecierpliwa trzymam kciuki!

Ja wczoraj posmarowałam mojemu dziąsełka żelem i po pół godziny zasnął sam w łóżeczku.. chyba coś się zaczyna..
    Dziś mamy USG bioderek, oby było wszystko ok.. chcę jeszcze podpytać tego lekarza o asymetrię, mam wrażenie że jest lepiej ale czasem na brzuszku mały ma przekręconą główkę w jedną stronę i nie trzyma jej prosto..
    Powiem wam że strasznie znudziły mi się spacery w mojej okolicy, znam już każdy dom, kota i psa a w parku to chyba każdą wiewiórkę:) mam ochotę zapakować go i pojechać choćby do innego parku ale jak zaśnie w gondoli to pewnie obudziłby się przenoszony do fotelika..

Mam podobnie ze spacerami już nawet psy na mnie nie szczekają ba nawet merdają ogonem jakby członka rodziny zobaczyły :)

0na88, Zetka, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa trzymaj sie, mnie kiedys tez nastraszyli w przychodni po moich badaniach. Oczywiscie pielegniarki niepotrzebnie spanikowaly a lecialam z podejrzeniem bialaczki. Napisz jak tam ,badz dzielna i zdrowka dla Julci.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Niecierpliwa będzie dobrze!

Od rana wstawilam 3 prania, odkurzylam mieszkanie, zmylam podłogi i umyłam dwa okna :) no jestem siebie zadowolona :)! Staś oczywiście pomagał; )!
    Dla mamusiek które podobnie jak ja zastanawiają się nad zabawami
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/w-co-sie-bawic/323-zabawy-dla-niemowlakow-od-3-do-6-miesiaca.html

Staś na kolejne szczepienie umawiany jest po szczepieniu. Pielęgniarka wpisuje datę w książeczce. Lady dziwna ta przychodnia...

Migotkaa tez mam do Szymka sentyment :)!

Pulpecja, sylwucha89, mamasia, apaczka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka - jabłuszko dupuszko, padłam :D

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ponawiam pytanie czy wasze pociechy tez sie wzdrygaja? Taki jakby dreszcz je przeszedl?

Laura tak ma i to przeważnie znaczy "Zrobiłam siku" :)

Pulpecja, aaaaga lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Mila30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, 26 mialam ostatnia miesiaczk i kolejna nie przyszla:) wychodzi, ze bede tez sierpnoowa mama. Ale neistety wczoraj bylam na USG i sie troche zmartwilam. Mianowcie wg obliczen od ostatniej meisiaczki to 7 tydz i 1 dzien. Pecherzyk ciazowy 19 mm wszystko w normie ale nie uwidoczniono echa zarodka:( Zrobilam bete i 46741 (norma dla 7 tyg). Mam powtorzyc badanie za tydzien. Czy to moze byc jeszcze za wczesnie i po tygodniu juz bedzie ok? Czy ktoras z Was tak miala?

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspalam Maje jakos kolo 9 i nadal spi, noo przebudzila sie po tym jak puscilam baka po wczorajszych salatlach (nie sadzilam ze tak glosno bedzie) ale dalam cyca i spi :D
    Mialam nadzieje ze ostatnio zafundowalam jej tyle wrazen ze pospi dzis wiecej.

Ja jestem wierzaca ale od dawna swieta nie sa dla mnie czyms religijnym tylko spotkaniem z rodzina, jak bylam mala czulam magie swiat, zawsze byl snieg, jakos inaczej bylo. Teraz rodziny co raz mniej sniegu nie ma od kilku ladnych lat, wiem ze to nie gwiazda daje prezenty i swieta traktuje jako wyjatkowa okazje spotkania sie z cala rodzina. Mam nadzieje ze dzieki mojej corci swieta znow zaczna byc dla mnie magiczne. Rok temu na widok stolu wigilijnego dostalam pierwszych mdlosci i cala wigilie przelezalam.
    Nie moge sie doczekac jak bede opowiadac malej historie Bozego Narodzenia o Jezusku i Betlejem :)

Wstalabym i zjadla sniadanie ale Maja mnie glaska przez sen po twarzy to jest tak mile (scielam jej pazury wczoraj) ze nie chce wstawac, kurcze jak nie wstane to bede glodowac bo ta mi nie da zjesc

Pulpecja, Martucha86, sylwucha89, 0na88, Zetka, Laura, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Z innej beczki od 2 tyg nie mogę dziecka zarejestrować na szczepienie ;/ powód jaki podaje non stop kobieta w recepcji to: że jest taki ogrom chorych dzieci, że nie ;/ spotkaliście się z czymś takim czy nie, bo zaczynam tracić cierpliwość, co dzień dzwonie i codziennie to samo, proszę zadzwonić o 13, o 13 mówią że jutro rano i tak na okrągło, Zuzia miała być zaszczepiona 23 listopada i od tamtej pory dzwonienie ;/

W mojej przychodni też były cyrki, więc zapisałam małego do innej i jest spokój z dostępnością lekarzy i szczepień.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila spokojnie moze owulka byla pozniej i dlatego nie widac serduszka jeszcze, ja mialam owulke 19-20 dnia cyklu a zwykle ma sie ok 14 dnia. Tez nie bylo widac zarodka (owu 20 listopada, usg 15grudnia) na usg 19 byl 1mm kropek a 3stycznia juz okolo cm

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa teraz dopiero doczytałam. Trzymam kciuki, będzie dobrze!

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mowila cos o probie watrobowej, a ja z nerwow nawet dziecka ubrac nie umiem
    Spokojnie bez pośpiechu, bo będziesz miała Armageddon. Wszystkie tu Cię wspieramy i jesteśmy z Wami.
    Daj znać co i jak.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Mila30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Sz dziekuje za pocieszenie mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, rok temu był sam początek ciąży, 13. grudnia zrobiłam test, a teraz mam taki skarb przy sobie. W styzniu i lutym leżałam na duphastonie i wyszukiwałam na forum nadziei, ze będzie dobrze, a teraz w styczniu lub w lutym będę malej dietę rozszerzać :-)

lys, małaMyszka, Lady Savage, Zetka, Laura, Maniuś, chcebycmama, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lady, u mnie w ogóle już na pierwszym szczepieniu miałam ustaloną datę i godzinę kolejnego. Po prostu mają ustalone kiedy nie przyjmują chorych dzieci. Np w środy pediatra dzieci chore przyjmuje od godziny 13, a od 8-12 są szczepienia. W inny dzień odwrotnie.

Wiem, jeden tydzień ok, drugi zaczęłam się już denerwować, ale sobie myślę może epidemia albo coś, no ale leci 3 tydzień i to już mnie irytuje no jeszcze 30 min do 13 zobaczymy co mi powie ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ