SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam Was! Ufffff
Kochane mam do Was pytanie, czy możecie mi palnąć w łeb i dać kopa w D albo po prostu powiedzieć co robić?
Od jakiegoś czasu, hmmmm właściwie to od 2 miesięcy mały ma zmiany na skórze. Łokcie, łydki najgorzej i czasami buzia.
Teraz wymyśliłam, że to uczulenie na dynie. W zeszłym tygodniu robiłam zupę i po ok. 2 dniach jak już było prawie dobrze, zmiany się pojawiły, teraz na Mikołaja teściowa miała zupę krem z dyni, minęły dwa dni i te miejsca są zaognione wręcz.
Czy to może być dynia plus np. mleko czy ser - krzyżówka pokarmowa?
Zrobiłam mu zdjęcia. Wrzucę na chwilę fotke. Zerkniecie? -
Paula_071 wrote:W mojej przychodni też były cyrki, więc zapisałam małego do innej i jest spokój z dostępnością lekarzy i szczepień.
a jednak moja przychodnia "nie jest wyjątkowa", też właśnie myślę żeby zapisać się gdzieś indziej no ale lekarzy mam dobrych ;/ tylko te pipy w recepcji -
Mila30 wrote:Witam dziewczyny, 26 mialam ostatnia miesiaczk i kolejna nie przyszla:) wychodzi, ze bede tez sierpnoowa mama. Ale neistety wczoraj bylam na USG i sie troche zmartwilam. Mianowcie wg obliczen od ostatniej meisiaczki to 7 tydz i 1 dzien. Pecherzyk ciazowy 19 mm wszystko w normie ale nie uwidoczniono echa zarodka:( Zrobilam bete i 46741 (norma dla 7 tyg). Mam powtorzyc badanie za tydzien. Czy to moze byc jeszcze za wczesnie i po tygodniu juz bedzie ok? Czy ktoras z Was tak miala?
Spokojniezdenerwowanie i stres w pierwszych tygodniach nie pomagają
Spokojnie czekaj na pewno jest dobrze
-
ja juz dwa razy zmienialam przychodnie.. kolo mojego domu mamy taka "klitke" i lekarka jest raz w tygodniu na slownie 2 godziny wiec zapisac sie to jakis hardcore - teraz niestety musze dojezdzac autem , i oczywiscie nie ma gdzie zaparkowac ale nie ma problemu z dostaniem sie .
-
AgaSad wrote:Niecierpliwa trzymam kciuki!
Ja wczoraj posmarowałam mojemu dziąsełka żelem i po pół godziny zasnął sam w łóżeczku.. chyba coś się zaczyna..
Dziś mamy USG bioderek, oby było wszystko ok.. chcę jeszcze podpytać tego lekarza o asymetrię, mam wrażenie że jest lepiej ale czasem na brzuszku mały ma przekręconą główkę w jedną stronę i nie trzyma jej prosto..
Powiem wam że strasznie znudziły mi się spacery w mojej okolicy, znam już każdy dom, kota i psa a w parku to chyba każdą wiewiórkęmam ochotę zapakować go i pojechać choćby do innego parku ale jak zaśnie w gondoli to pewnie obudziłby się przenoszony do fotelika..
-
A tak w ogóle to dzień dobry Forumki
ostatnio trochę zalatani jesteśmy i tak doczytuję z doskoku, a co chcę coś napisać to zawsze coś stanie na przeszkodzie
załtwiamy formalności i inne sprawy organizacyjne do chrztu, wczoraj byłam się spotkać też z dziewczynami ze szpitala z którymi leżałam na sali, dziś mamy usg bioderek, jutro pediatra na wizytę kontrolną-nie ma nudy
Nam paczki pod choinką zostawiało Dzieciątko lub Gwiazdor, a 6 grudnia Mikołaj
buziaki
-
ja sie wzielam za ekspresowe ogarniecie salonu i lazienki.. czy jak wasze dziecko zasnie Wy tez dostajecie "przyspieszenia"? ja to sie czuje jak bym w jakims filmie grala .. ziemniaki obieram na czas i modle sie zeby zdarzyly sie ugotowac, czuje sie jak w jakims filmie w ktorym mam ograniczona liczbe czasu zeby sie wydostac z jakiegos pomieszczenia przed wybuchnieciem bomby
Lady Savage, lys, sylwucha89, Laura, witaminkab, Katarka, aaaaga, 5ylwia, Maniuś, Paula_071, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:ja sie wzielam za ekspresowe ogarniecie salonu i lazienki.. czy jak wasze dziecko zasnie Wy tez dostajecie "przyspieszenia"? ja to sie czuje jak bym w jakims filmie grala .. ziemniaki obieram na czas i modle sie zeby zdarzyly sie ugotowac, czuje sie jak w jakims filmie w ktorym mam ograniczona liczbe czasu zeby sie wydostac z jakiegos pomieszczenia przed wybuchnieciem bomby
0na88, magda sz, małaMyszka, Maniuś, Hermiona lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Katarka tak to ten szampon, oczywiscie są inne specyfiki na ciemieniuchę ale to nie dosc sie pozbywa ciemieniuchy to zapobiega. Miesiąc czasu stosuje i glowa piekna.
Popieram tez znika.
U nas większy problem z czołem wg lekarza łzs. Nie wiem co na to. Clotrimazol i mustela nie działają na długo.małaMyszka lubi tę wiadomość